ایرانیان جهان

آخرين مطالب

جزئیات بزرگترین قرارداد تاریخ صنعت نفت ایران اخبار ایران

جزئیات بزرگترین قرارداد تاریخ صنعت نفت ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران گفت: خبری که وزیر نفت در مورد بزرگترین قرارداد صنعت نفت ایران اعلام کرد،‌به ارزش 17 میلیارد دلار و برای طرح فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی است.
رضا دهقان مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس؛ در مورد خبر اعلامی وزیر نفت از بزرگترین قرارداد نفتی ایران، افزود: طرح فشار افزاییی میدان مشترک گازی پارس جنوبی به ارزش 17 میلیارد دلار به منظور حفظ تولید گاز استحصالی به زودی منعقد می‌شود.وی افزود: به موجب این طرح استراتژیک فشار افزایی میدان گازی که در 7 قرارداد اجرا خواهد شد،‌ به ارزش کلی 17 میلیارد دلار خواهد بود، بین 6 تا 7 سال اجرا می‌شود که با اجرای آن تا سال 1430 حدود 780 میلیارد دلار آورده در قالب گاز و میعانات گازی برای کشور آورده خواهد داشت. دهقان بیان داشت: این طرح فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی توسط شرکتهای ایرانی مانند اویک، پتروپارس، مپنا،‌قرارگاه خاتم،‌صدرا و دیگر پیمانکاران ایرانی با 70 درصد تجهیزات و مهندسی ایرانی اجرا خواهد شد و برخی تجهیزات پیشرفته هم از خارج وارد خواهد شد.

به گفته مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران،‌ هدف از اجرای طرح فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی، پایداری تولید و جلوگیری از افت فشار میدان در طول بهره برداری است.رضا دهقان مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت گفت: میدان مشترک گازی پارس جنوبی در عسلویه بزرگترین میدان گازی جهان است، 70 درصد گاز و 40 درصد بنزین کشور را تامین می کند.به گفته وی، در 39 فاز پارس جنوبی تا کنون 200 هزارتن تجهیزات در دریا نصب شده است، اما در طرح فشار افزایی قرار است 420 هزارتن تجهیزات بر چاه‌های گاز وسط دریا نصب می شود. به گفته وی، اشتعال در اوج طرح 17 هزارنفر و به صورت غیر مستقیم 50 هزارنفر مشغول کار می شوند.به گفته دهقان ، اولین گاز حاصل از فشار افزایی سال 1407 به دست می آید.مدیر مهندسی شرکت نفت گفت: در 7 هاب بدای فشار افزایی که 3 هاب در مرز ایران و قطر هست ، روی هر هاب 60 هزارتن تجهیزات قرار می گیرد.دهقان یاد آور شد ، با اجرای طرح فشار افزایی در چاه گاز پارس جنوبی ، تا سال 1430 جمعا 17 میلیارد دلار سرمایه گذاری می شود ، اما دستاورد آن معادل 780 میلیارد دلار گاز و میعانات گازی خواهد بود. نرخ هر متر مکعب گاز 33 سنت و گاز مایع 70 دلاردر به نرخ روز در نظر گرفته گرفته شد.وی افزود: تا کنون 4 طرح به ارزش هر کدام 100 میلیون دلار تهیه شده و جمعا 400 میلیون دلار مطالعه شده است.دهقان گفت: برای طرح فشار افزایی 600 کیلومتر خط لوله 32 اینچ برای گاز ترش در دریا به کارگیری خواهد شد.مدیر مهندسی شرکت نفت: برای تامین مالی این طرح ملی سالی 3 میلیارددلار نیاز است که از صندوق توسعه ملی تأمین خواهد شد.به گفته وی، صندوق توسعه ملی 15 میلیارد دلار برای طرح فشارافزایی در نظر گرفته است.
به گفته دهقان، 70 درصد پروژه از توان داخلی پیمانکاران و لوله سازان، توربوکمپرسورسازان استفاده می شود.به گفته وی، قرارداد فشار افزایی از اردیبهشت سال آینده آماده می شود. وی در مورد این که آیا همه طرح در دریا یا خشکیداجدا می شود، گفت: طرح فشار افزایی در دریا اجراومی شود، در خشکی هم برخی تجهیزات در خشکی قرار دارد.به بیان دهقان، در این طرح هم طرف قطری و هم افت میدان به عنوان رقیب ما قرار دارد و مجبور هستیم سریع تصمیم بگیریم. وی با بیان این که قطر از 30 سال قبل و ایران بعد از آن از میدان گازی مشترک برداشت می کند، به تدریج فشار مخزن چاه گاز افت می کند، لذا قرار شد هم قطر و هم ایران در زمینه افزایش فشار کارکنند.به گفته دهقان اول یک شرکت فرانسوی به عنوان مطالعه از 97 تا 1401 مطالعه کرد سپس با خاطر خروج آمریکا از برجام از ایران رفت، بعد خود ما با محوریت شرکت نفت مطالعه را شروع کردیم و از مهندسان ایرانی استفاده شد.
وی بیان داشت، اگر فشار افزایی انجام نشود، تا سال 1406 سالانه معادل یک فاز پارس جنوبی 28 میلیون متر مکعب در روز گاز کاهش می یابد و از سال 1408 سالی 1.5 فاز پاری جنوبی 42 میلیون متر مکعب در روز افت خواهد کرد.به بیان دهقان، 100 درصد پیمانکاری طرح فشار افزایی ایرانی و 70 درصد تجهیزات داخلی است ، 30 درصد تجهیزات شامل برخی توربوکمپرسورها و لوله‌های دریایی از خارج وارد و در کشور روکش گذاری می شود و در مجموع 70 تجهیزات و پیمانکاران داخلی خواهد بود.دهقان این راهم گفت: قراردادها آماده است و با مصوبه شورای اقتصاد و با ترک تشریفات مناقصه اجرایی خواهد شد. چون که کل سازندگان تجهیزات همین شرکتهای حاضر د مناقصه مانند تجهیزات دریایی صدرا، اویک، قرارگاه خاتم، مپنا است.به گفته مدیر مهندسی شرکت نفت. 7 هاب برای فشار افزایی در نظر گرفته شد که باید مثل هم باشند تا درصورت نیاز جایگزین شوند.دهقان گفت: طرح در آستانه قرارداد رسیده است، ما از مطالعات مفهومی شرکت فرانسوی استفاده کردیم و از توان مهندسی شرکت اویک، مپنا، قرارگاه خاتم و شرکت‌های ایرانی اسفاده کردیم و به مرحله عقد قرارداد رسیده است.وی افزود: با سکولارهای دریایی و توربو کمپرسورسازان ایران مذاکره می شود تا فشار افزایی میدان گاز پارس جنوبی آغاز شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1353547/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازیکنان سانتوس در تمرینات با تونل وحشت به نیمار خوش‌آمد گفتند

حرکات تکنیکی و مهارت‌های چشم‌نواز نیمار در لیگ قهرمانان اروپا

کاهش سهام اروپا در معاملات اولیه

رهبر اسماعیلیان، چهره‌ای ماندگار

مردم آمریکا: غزه فروشی نیست

اسرائیل؛ ایالت پنجاه و یکم آمریکا

کار جنجالی آمریکا در مقابل چین

بازگشت به استعمار قدیم!/نظام بین‌الملل باید خود را برای بدترین اتفاقات آماده کند

انتقاد روسیه از طرح تصرف غزه توسط ترامپ

پیام جدید ترامپ به ایران+ جزئیات

ترامپ نامه‌های چین را باز نکرده، پس می‌فرستد

باسم نعیم: اظهارات ترامپ نهادینه‌سازی «قانون جنگل» در عرصه بین‌المللی است

جنایات آمریکا در تاریخ بی سابقه است

دکتر ذاکریان طرح کرد: تحقق خواسته مخالفان داخلی ظریف توسط ترامپ و نتانیاهو

ترامپ مدعی شد یک توافق صلح هسته‌ای با ایران را ترجیح می‌دهم

کوبا: باید کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی به‌رسمیت شناخته شود

سیگنال رئیس جمهور آمریکا برای ایران/ تفاوت کارزار فشار حداکثری 2 با فشار حداکثری 1 چیست؟

می‌توان با آمریکا در فضای متفاوتی مذاکره کرد!

طرح ترامپ برای غزه هرگز قابل قبول نیست

واکنش قسد به اخبار خروج نظامیان آمریکایی از سوریه

وزیر اول اسکاتلند: طرح ترامپ درباره غزه خطرناک است

پیام جدید ترامپ درباره ایران

پلیس سوئد: تیراندازی شهر «اوربرو» انگیزه ایدئولوژیک نداشت

روسیه اعضای حزب التحریر را در کریمه بازداشت کرد

ترکیه مخالفتش با نقشه ترامپ برای غزه را اعلام کرد

منابع آگاه: حماس در صورت کارشکنی اسرائیل در تبادل اسرا، تماشاگر نمی‌ماند

اعدام 2 نفر در عربستان به اتهام خیانت

انگلیس: آینده فلسطینی‌ها در سرزمین آن‌ها رقم می‌خورد

سرپرست اداره‌کل استاندارد استان تهران: مردم برای سرمایه‌گذاری، طلای آب‌ شده نخرند

اطلاعیه ایران خودرو در کدال: مجمع به حد نصاب نرسید

پرش بلند بازار طلا؛ تحلیلی بر نوسانات مسکوکات در روزی که گذشت

توئیت معنادار حسن روحانی پس از اظهارات ترامپ درباره مذاکره با ایران

عراق، بهشت خریداران: چه چیزهایی در عراق ارزان است؟

بررسی اتهام الشرطه به استقلال؛ آیا استفاده از آرمین سهرابیان غیرقانونی بود؟

توئیت معنادار حسن روحانی پس از اظهارات ترامپ

تاکید دادگاه عالی فدرال عراق بر لازم الاجرا بودن احکام آن

بهره‌برداری از 47 پروژه عمرانی و اقتصادی در شهرستان دلیجان

سه محور اساسی در تحول نظام مالیاتی/ ضرورت رفع فقر اطلاعاتی

جنگ تعرفه‌ها؛ تیغ دولبه‌ای که دست ترامپ را برید

دودی کردن شیشه خودرو جریمه دارد؟

دینداری و دین‌مداری باید در متن زندگی مردم جاری شود

بهره‌برداری از 14 پروژه کلیدی در بخش شمیل به مناسبت دهه فجر

آرژانتین برای خروج از بحران اقتصادی چه کرد؟

در حال احداث بودن 12 پروژه سرمایه گذاری به ارزش 48 میلیون دلار در خراسان جنوبی

قدرت‌ نمایی‌ 2 غول اقتصادی بیخ پیدا کرد

برندسازی برای افزایش درآمدزایی در حوزه کشاورزی تیران لازم است

پیشروی مالزی در توسعه Web3 و تلاش ژاپن برای مقابله با تقلب

کمک 147 هزار یورویی ژاپن به بیمارستان این شهر ایران

مالیات، تیغی که گردن همه را می‌برد؟

آقایان مسئول جشنواره فجر ویترین انقلاب اسلامی است +ویدئو