نرخ بسیار پایینتر مطالبات غیرجاری تسهیلات خرد نسبت به کلان
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - برنا - گروه اقتصادی؛ رئیس کل بانک مرکزی گفت: نرخ مطالبات غیرجاری تسهیلات خرد بسیار پایینتر از تسهیلات کلان است.
محمدرضا فرزین در پانزدهمین گردهمایی سالانه روسای موفق شعب بانکی، این گردهمایی را فرصتی مناسب برای مرور سیاستهای نظام بانکی و فعالیتهای آن خواند و گفت: دشوارترین فعالیت نظام بانکی، امور مرتبط به شعب است.
برای مثل در روزهای تعطیل و در تمام حوادثی که رخ میدهد، کارکنان نظام بانکی و به ویژه شعب در محل کار خود حضور دارند و نسبت به خدمت رسانی به عموم مردم اقدام میکنند.
وی ادامه داد: از این منظر، شعب بانکی یکی ازموثرترین موسسات اقتصادی هستند. هر فرد از لحظهای که متولد میشود تا لحظه مرگ، با بانک و نظام بانکی سروکار دارد؛ لذا شعبه بانکها نمادی از وضعیت اقتصادی کشور و خدمت رسانی به فعالان اقتصادی هستند؛ بنابراین کارکنان شعب خط مقدم اقتصاد کشور محسوب میشوند و مردم چهره و تصویر نظام بانکی را در نوع خدمت رسانی و تعاملات کارکنان شعب میبینند. از این رو و به جهت آنکه کارکنان شعب با مردم در ارتباط هستند، آگاهی از نظرات کارکنان شعب بسیار حائز اهمیت است.
عالیترین مقام بانک مرکزی ضمن ارائه پیشنهادی مبنی بر دریافت بازخوردها و نظرات مشتریان درخصوص روسای شعب تصریح کرد: در حال حاضر روسای برتر و موفق شعب براساس نظر ما انتخاب میشوند. اما مناسب است که نظر مشتریان بانکها نیز درباره شعب اخذ شود.
لزوم اعطای اختیارات به شعب در زمینه اعطای تسهیلات
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به قانون جدید بانک مرکزی عنوان کرد: یکی از موضوعات حائز اهمیت در قانون جدید بانک مرکزی، توزیع مناسب درآمد در جامعه است و در این باره رفتار نظام بانکی و نظام مالی در توزیع درآمد تأثیرگذار است. البته با نگاهی به برخورداری استانهای مختلف از تسهیلات، میتوان تفاوت میان آنها را درک کرد.
وی خاطرنشان کرد: مطلوب است از سوی همکاران شبکه بانکی و بانک مرکزی، اختیارات بیشتری به استانها اعطا شود. در این زمینه انتقاداتیها مبنی بر انتقال منابع استانها به شعب تهران عنوان میشود به ویژه درخصوص برخی بانکهای خصوصی که در برخی استانها شعبه ندارند و اگر شعب محدودی نیز در استانها دارند، بیشتر سپردههای آنها تبدیل به تسهیلات نمیشود و تسهیلاتی در آن استان اعطا نمیشود.
محمدرضا فرزین با بیان اینکه دلایل بسیاری در این باره وجود دارد، گفت: یکی از دلایل در این زمینه آن است که شعب استانها از اختیارات لازم برخوردار نیستند و شرکتهای مستقر در استانها نیز برای دریافت تسهیلات به شعب تهران مراجعه میکنند. به همین دلیل نیز باید تلاش شود اختیارات لازم به شعب بانکها در استانها اعطا شود. برای مثال در صورتی که واحد تولیدی بزرگی در یک استان وجود دارد، باید بتواند نیازهای خود را در شعب آن استان تأمین کند و نیازی به دریافت تسهیلات و سپرده گذاری در شعب تهران نداشته باشد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1354778/