ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پیشنهاد غزه‌ای ترامپ؛ تاکتیک مذاکره یا رویای غیرممکن؟ خواندنی ها

پیشنهاد غزه‌ای ترامپ؛ تاکتیک مذاکره یا رویای غیرممکن؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
عجیب و غیرعملی بودن طرح ترامپ، باعث شده برخی تصور کنند که این پیشنهاد را نباید کاملاً جدی گرفت.
 طرح دونالد ترامپ برای قرار دادن غزه تحت اشغال آمریکا و انتقال دو میلیون فلسطینی ساکن آن، جناح راست اسرائیل را خوشحال، فلسطینیان را وحشت‌زده، متحدان عرب آمریکا را شوکه و تحلیل‌گران منطقه‌ای که این طرح را غیرقابل اجرا می‌دانند، سردرگم کرده است.
برای برخی کارشناسان، این ایده آن‌قدر غیرمحتمل به نظر می‌رسد (آیا ترامپ واقعاً نیروهای آمریکایی را درگیر یک نبرد دیگر با ستیزه‌جویان در خاورمیانه می‌کند؟) که تصور کردند شاید این پیشنهاد، صرفاً آغاز دور جدیدی از مذاکرات درباره آینده غزه باشد.
به گزارش نیویورک‌تایمز، برای جناح راست اسرائیل، این طرح، دهه‌ها مسائل ناخوشایند و تثبیت‌شده در مورد درگیری اسرائیل و فلسطین را کنار زد و این احتمال را مطرح کرد که شاید بتوان تهدید حماس در غزه را بدون ایجاد یک کشور فلسطینی از بین برد. به‌ویژه رهبران شهرک‌نشینان، این پیشنهاد را به‌عنوان مسیری برای تحقق آرزوی دیرینه اسکان مجدد یهودیان در غزه در نظر گرفتند.
برای فلسطینیان اما، این پیشنهاد به معنای پاک‌سازی قومی در مقیاسی وحشتناک‌تر از هر جابه‌جایی‌ای بود که از سال 1948، تجربه کرده‌اند.
«بی‌شرمانه»، این کلمه‌ای بود که پروفسور مخیمار ابوسعده، تحلیل‌گر سیاسی فلسطینی از غزه که در جریان جنگ از خانه خود رانده شده است، گفت. او در ادامه افزود: «فلسطینی‌ها ترجیح می‌دهند در کنار خانه‌های ویران‌شده خود در چادر زندگی کنند تا این که به جای دیگری منتقل شوند.»
ایتامار بن‌گویر، قانون‌گذار افراطی اسرائیلی و رهبر شهرک‌نشینان، در یک پست در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «تنها راه‌حل برای غزه، تشویق به مهاجرت فلسطینیان است.»
در همین حال آلون پینکاس، تحلیل‌گر سیاسی و سفیر پیشین اسرائیل گفت: «مضحک است، در مقایسه با این پیشنهاد، الحاق کانادا یا خرید گرینلند بسیار منطقی‌تر به نظر می‌رسد.»
در حالی که ترامپ این طرح را به‌عنوان لطفی به فلسطینیانی که در سرزمینی ویران زندگی می‌کنند معرفی کرده است، کارشناسان حقوقی می‌گویند که اخراج اجباری جمعیت، جنایت علیه بشریت محسوب می‌شود.
انتقال‌های جمعیتی در این مقیاس در گذشته نه‌تنها مشکلات اجتماعی و سیاسی را حل نکرده‌اند، بلکه اغلب آن‌ها را تشدید کرده‌اند و برای مردمی که از خانه‌هایشان رانده شده‌اند، سختی‌های شدیدی ایجاد کرده‌اند. برای مثال، جابه‌جایی حدود 20 میلیون نفر در جریان تقسیم هند در سال 1947، پیامدهای سیاسی‌ای داشت که برای دهه‌ها ادامه یافت و به چندین درگیری منجر شد.
اما عجیب و غیرعملی بودن طرح ترامپ، باعث شده برخی تصور کنند که این پیشنهاد را نباید کاملاً جدی گرفت.
همان‌طور که ترامپ اغلب تهدیدهای بزرگی را مطرح کرده که در نهایت آن‌ها را اجرا نکرده است، برخی تحلیل‌گران پیشنهاد او درباره غزه را یک تاکتیک مذاکره‌ای برای وادار کردن حماس و رهبران عرب به سازش می‌دانند.
در غزه، حماس هنوز به‌طور کامل با کناره‌گیری از قدرت موافقت نکرده است، موضعی که باعث می‌شود کابینه اسرائیل تمایلی به تمدید آتش‌بس نداشته باشد. در همین حال، عربستان سعودی از عادی‌سازی روابط با اسرائیل یا کمک به اداره غزه پس از جنگ، خودداری می‌کند مگر این که اسرائیل با ایجاد یک کشور فلسطینی موافقت کند.
برخی تحلیل‌گران اسرائیلی و فلسطینی معتقدند که پیشنهاد حداکثری ترامپ، ممکن است تلاشی برای وادار کردن هم حماس و هم عربستان سعودی به تغییر مواضعشان باشد.
مایکل میلشتاین، تحلیل‌گر اسرائیلی مسائل فلسطین، معتقد است که حماس، در مواجهه با انتخاب بین حفظ کنترل خود بر غزه و حفظ حضور فلسطینیان در آن، ممکن است گزینه دوم را بپذیرد.
از سوی دیگر، به گفته پروفسور مخیمار ابوسعده، دانشمند علوم سیاسی فلسطینی، عربستان سعودی تحت فشار است که از پافشاری بر تشکیل کشور فلسطینی دست بکشد و به توافقی رضایت دهد که تنها حق ماندن فلسطینیان در غزه را تضمین کند، نه حق حاکمیت آن‌ها را.
عربستان سعودی روز چهارشنبه به‌سرعت طرح ترامپ را رد کرد و با صدور بیانیه‌ای حمایت خود را از تشکیل کشور فلسطینی اعلام نمود. با این حال، برخی بر این باورند که موضع عربستان ممکن است تغییر کند. در دوران ریاست‌جمهوری پیشین ترامپ، در سال 2020، امارات متحده عربی نیز امتیازی مشابه داد و در ازای تعویق الحاق کرانه باختری به اسرائیل، روابط خود را با تل‌آویو عادی‌سازی کرد.
ابوسعده گفت: «ترامپ با اعمال حداکثر فشار بر حماس، آن‌ها را می‌ترساند تا امتیازهای واقعی بدهند. همچنین فکر می‌کنم که او حداکثر فشار را بر منطقه وارد می‌کند تا کشورها با امتیازدهی و عادی‌سازی روابط با اسرائیل موافقت کنند، دقیقاً همان کاری که امارات انجام داد.»
به گفته تحلیل‌گران اسرائیلی، ترامپ در عین حال، به جناح راست اسرائیل دلیلی برای حمایت از تمدید آتش‌بس داده است.
برای بیش از یک سال، متحدان راست‌گرای نتانیاهو تهدید کرده‌اند که اگر جنگ با باقی ماندن حماس در قدرت به پایان برسد، کابینه او را سرنگون خواهند کرد. اما اکنون، این تندروها یک مسیر جایگزین دارند؛ حمایت بزرگ‌ترین متحد اسرائیل از برنامه‌ای برای تخلیه فلسطینیان از غزه در آینده، ایده‌ای که اسرائیل از ابتدای جنگ دنبال کرده است.
نداو اشتراوشلر، مشاور سابق نتانیاهو، گفت که رهبران راست‌گرا در نهایت «نیاز خواهند داشت که شواهدی ببینند که این طرح واقعاً در حال اجراست.» او افزود، اما در حال حاضر، «آن‌ها صبورتر خواهند بود.»
با این حال، در میان طیف اصلی سیاستمداران اسرائیلی، سخنان ترامپ باعث نگرانی شد، چرا که ممکن است حماس را تحریک کند تا زودتر از موعد آتش‌بس را پایان دهد. خانواده‌های گروگان‌های اسرائیلی در غزه مستقیماً از این طرح انتقاد نکردند، اما از ترامپ خواستند که ابتدا بر متقاعد کردن اسرائیل و حماس برای تمدید آتش‌بس تمرکز کند.
دیگران صریح‌تر درباره پیامدهای بالقوه این طرح هشدار دادند.
ژنرال بازنشسته ارتش اسرائیل، اسرائیل زیو، این طرح را «یک حمله تروریستی دیپلماتیک» توصیف کرد که می‌تواند اسرائیل را «بسیار به عقب برگرداند.» او در یک مصاحبه رادیویی گفت که اجرای این طرح، همسایگان اسرائیل را که نمی‌خواهند مسئولیت این جمعیت عظیم و بالقوه ناآرام را بپذیرند، به خشم خواهد آورد.
نسل‌های قبلی گروه‌های مسلح فلسطینی در تبعید، از کشورهایی مانند اردن و لبنان به‌عنوان پایگاهی برای حملات علیه اسرائیل استفاده کرده‌اند، که این امر به تنش‌های داخلی در آن کشورها و در نهایت به حملات تلافی‌جویانه اسرائیل منجر شد.

منیژه موذن

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1355348/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ملی‌پوش اسپانیایی از دست رئال پرید

جنگنده‌های رزمی مدرن به دست اوکراین رسید

ترامپ دیوان کیفری بین‌المللی را تحریم کرد

دستگاه‌های خوزستان آماده‌باش شدند/ ورود گرد و غبار از عراق

همایش اقتصادی اجلاس خزر 29 و 30 بهمن‌ماه برگزار می‌شود

اسرائیل جنوب و شرق لبنان را هدف حملات هوایی قرار داد

معصومی چهارمین طلایی ایران در تورنمنت کشتی زاگرب/ بابالو حریف اسنایدر آمریکایی نشد

گزینه پرسپولیس در لیگ ستارگان

صدقی: به بچه ها ظلم شد/ در کمیته المپیک صندلی نداریم

شیخ نعیم قاسم: طرح اسرائیل شکست خورد

آیا مطالعه تاریخ اقتصادی مفید است؟

کارشناس فوتبال جهان عرب: استقلال و پرسپولیس ضعیف‌تر از قبل بودند

انتقاد از شوخی های جنسی در آثار سینمایی

نایب قهرمانی آزادکاران ایران در جام اوپن زاگرب کرواسی

ابتذال در جشنواره فجر!!

نخستین تحریم ترامپ علیه ایران

هدیه تروریستی نتانیاهو به ترامپ! +عکس

هزینه‌های ترانزیتی کانال پاناما صدای آمریکا را درآورد

هشدار ورود گرد و غبار از عراق به خوزستان؛ دستگاه‌ها در حالت آماده‌باش

رصد مستمر اوضاع در خوزستان پس از طوفان و در آستانه وقوع گرد و خاک از عراق

نخستین تحریم های دومین دولت ترامپ علیه ایران/ ادعای خزانه‌داری آمریکا: یک شبکه بین‌المللی تسهیل انتقال نفت ایران به چین را تحریم کردیم

جنگ زرگری آمریکا؛ خیز ترامپ برای معامله‌ای بزرگ/ چرا آمریکا به توافق با چین محتاج است؟/

آیت‌الله العظمی جوادی آملی: بدانیم که دوست و دشمن واقعی ما چه کسانی هستند؛ دشمن ما تنها آمریکا و امثال او نیستند/ ما مردم ایران، مردمی بزرگ و بزرگ زاده‌ایم؛ ما مردمی متمدن هستیم

تعیین تکلیف جدید دولت درباره گرانی قیمت بنزین در سال آینده/ افزایش 10 تا 25 درصدی قیمت بنزین قطعی شد

ایران توانایی ساخت بمب اتم را دارد؟ + عکس

فرونشست زمین در ایران چقدر خطرناک است؟

تمایل مذاکره از سوی آمریکا و مشکلات ایران

دستور‌العمل اجرایی 5 فوریه ترامپ؛ آثار و پیامدها

پلنگ‌کُشی

دیپلمات پیشین: همه‌ چیز به تصمیمات ایران بستگی دارد

تحلیلگر ایرانی: ترامپ هنوز راه مذاکره و توافق را باز می‌داند

صادق زیباکلام: باید با آمریکا مذاکره کنیم

پیشنهاد غزه‌ای ترامپ؛ تاکتیک مذاکره یا رویای غیرممکن؟

32 فیلم در 10 سینمای مشهد اکران می شود

هک ادارت افغانستان تکذیب شد

آیت الله نوری همدانی: همت دانشمندان جوان در پیشرفت صنعت هسته ای ستودنی است

مدال نقره ابوالفضل بابالو در رقابت‌های کشتی آزاد زاگرب

افزایش 10 تا 25 درصدی قیمت بنزین قطعی شد

رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی؛ نایب قهرمانی آزادکاران ایران در کرواسی

کشتی آزاد رنکینگ کرواسی| 4 مدال طلا و 4 نقره حاصل کار نمایندگان ایران

مقام روسی: اگر اسرائیل و آمریکا به ایران حمله کنند پاسخ متناسبی خواهند گرفت

پسر کو ندارد نشان از پدر، معصومی چهارمین طلایی ایران در زاگرب/ زور بابالو جوان هم به غول آمریکایی نرسید

رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی؛ نایب قهرمانی آزادکاران ایران در کرواسی – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ایران در کشتی آزاد جام اوپن زاگرب: نایب قهرمانی با 8 مدال

خبر فوری از آغاز آتیش بازی ترامپ علیه ایران! / آغاز تحریم‌ های ترامپ علیه ایران

نایب قهرمان کرواسی آزادکاران در زاگرب؛ ضرب چهارمین نشان طلا توسط گیله مرد کشتی

ایران با کسب 8 مدال، نایب قهرمان رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی شد

سیگنال جدید آمریکا و چین به بازار طلا / فوری خریداران طلا بخوانند

دولت ترامپ تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد

نایب قهرمانی ایران در رقابت‌های کشتی آزاد رنکینگ کرواسی