ایرانیان جهان

آخرين مطالب

قاتل دولت بزرگ خواندنی ها

قاتل دولت بزرگ
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ایلان ماسک مورد حمایت ترامپ بوده و این بر کسی پوشیده نیست. حتی مجله تایم هم در جلد آخر خود، ماسک را همه‌کاره کاخ سفید معرفی کرد و این میلیاردر دنیای فناوری را در اتاق بیضی شکل، پشت میز نشان داد. اما فارغ از همه این مسائل، کاری که ماسک در دولت ترامپ می‌کند، مورد حمایت رئیس‌جمهوری این کشور است.
به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، رئیس‌جمهور از نقش ایلان ماسک در تلاش برای کاهش بودجه و کاهش حقوق و دستمزد دفاع کرد و گفت بسیاری از افراد در آژانس‌های فدرال زیر ذره‌بین قرار گرفته‌اند. اظهارات ترامپ در روز جمعه مبنی بر اینکه به ایلان ماسک دستور داده تا ابتکار کاهش بودجه را در پنتاگون به‌دست گیرد، بر نقش رو به رشد این غول فناوری تاکید می‌کند. ترامپ می‌گوید که او در کم کردن بوروکراسی و کوچک کردن دولت نقش بسزایی دارد.
در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید، ترامپ گفت که آقای ماسک وزارت آموزش و پرورش را نیز بررسی خواهد کرد. ناظران می‌گویند که از وزارت خزانه‌داری تا اداره حمایت مالی از مصرف‌کننده، اکنون تحت نظارت گروهی از فعالان جوان و بی‌تجربه تحت نظارت ایلان ماسک است. بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز، در سه هفته اول دولت جدید، تیم کاهش هزینه ماسک، به‌سرعت در مسائل استخدامی و هزینه‌های دست‌کم 17آژانس فدرال ورود کرده است. هم آقای میلیاردر، هم ترامپ از اقدامات اخلال‌گرانه دستیاران جوانش دفاع کرده‌اند، حتی در شرایطی که برخی از آنها به‌دلیل اقدامات گذشته‌شان تحت نظر قرار دارند.
یکی از دستیاران ماسک، مارکو الِز، 25ساله، کارمند سابق ایکس روز پنج‌شنبه پس از افشای وال‌استریت ژورنال مبنی بر اینکه پست‌های نژادپرستانه در این شبکه اجتماعی منتشر کرده است، استعفا کرد. روز جمعه، ماسک خواستار اخراج خبرنگار وال‌استریت ژورنال شد و گفت که در حال بازگرداندن الز است؛ اقدامی که رئیس‌جمهور و معاون رئیس‌جمهور گفتند از آن حمایت می‌کنند.

جی دی ونس، معاون رئیس‌جمهور در ایکس نوشت: «ما نباید به روزنامه‌نگارانی که سعی در تخریب مردم دارند، پاداش دهیم.» یکی دیگر از دستیاران جوان به نام ادوارد کوریستین، در ژوئن2022 از یک دوره کارآموزی در Path Network، یک شرکت امنیت داده مستقر در آریزونا، پس از «تحقیقات داخلی درباره افشای اطلاعات اختصاصی شرکت که همزمان با دوران تصدی وی بود» اخراج شد. بلومبرگ اول از همه این خبر را منتشر کرد. تیم ماسک در روز جمعه زمانی که یک قاضی فدرال بسیاری از کارکنان آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده را به مرخصی اداری فرستاد و به کارگران خارج از کشور هم دستور بازگشت داد، دست‌کم دچار یک شکست موقت شد.
اوایل شنبه یک قاضی فدرال دستور اضطراری برای محدود کردن موقت دسترسی تیم به سیستم‌های پرداخت و داده وزارت خزانه‌داری صادر کرد. به نظر می‌رسد که نه ترامپ و نه ماسک با هیچ یک از محدودیت‌های قانونی اولیه که توسط دادگاه‌ها برای آنها وضع کرده است، از ادامه کار منصرف نشده‌اند. به نظر می‌رسد که هر دو قصد دارند برنامه پاک‌سازی پرسنل و کاهش بودجه را انجام دهند که به ادعای آنها می‌تواند میلیاردها یا حتی تریلیون‌ها دلار صرفه‌جویی به‌بار آورد.
در کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که آیا در دولت فدرال به ماسک گفته شده است که سعی در کاهش هزینه‌ها نکند، ترامپ پاسخ داد: «ما زیاد با هم صحبت نکرده‌ایم. اگر مجبور شوم، خودم این کار را خواهم کرد.» به گفته یک فرد آشنا، اعضای به اصطلاح وزارت کارآیی دولت ماسک روز جمعه از دفتر حمایت مالی از مصرف‌کننده بازدید کردند. این شخص که خواست نامش فاش نشود، گفت که حداقل دو نفر از اعضای تیم ماسک - نیکیل راجپال و گاوین کلیگر- اکنون در فهرست کارمندان آژانس قرار دارند. فرستادن ماسک به پنتاگون، وزارتخانه‌ای که بزرگ‌ترین بودجه را در اختیار دارد، تضاد منافع آشکاری ایجاد می‌کند؛ چراکه وزارت دفاع میلیاردها دلار قرارداد با ماسک از طریق اسپیس ایکس و سایر شرکت‌های متعلق به او امضا کرده است.»
وزارت دفاع برای رساندن بیشتر ماهواره‌هایش به مدار به ماسک متکی است و با شرکت‌هایش در ابتکارات مختلف دیگر همکاری نزدیک دارد. به شرکت‌های او در سال گذشته با حدود 100 قرارداد مختلف با 17آژانس فدرال 3میلیارد دلار داده شده است. ترامپ قبلا گفته بود که مراقب هرگونه تضاد منافع ناشی از دارایی‌های تجاری گسترده ماسک است. ترامپ این هفته گفت: «اگر تضاد منافع وجود داشته باشد، اجازه نخواهیم داد که ادامه کار دهد.» اما روز جمعه او چنین نگرانی را ابراز نکرد. ترامپ با اشاره به ماسک در یک کنفرانس خبری با شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن گفت: «به او دستور داده‌ام که آموزش و پرورش را مورد بررسی قرار دهد، پنتاگون را هم که خود ارتش است، مورد بررسی قرار دهد.»
پیت هگزت، وزیر دفاع جمعه‌شب در واکنش به این گفته‌ها در شبکه‌های اجتماعی گفت که مشتاقانه منتظر همکاری با ماسک است. او نوشت: «نیاز به کاهش چربی و رشد عضله (جنگجویان) حس می‌شود.» در کنفرانس خبری اوایل روز جمعه، ترامپ از عملیات ماسک تمجید کرد و گفت که این دفتر تاکنون مقادیر زیادی «بودجه هدر ده» و «کلاه‌بردار» را شناسایی کرده است. او به درصد زیادی از کارمندانی که در آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده «اخراج شده‌اند»، اشاره کرد. ترامپ گفت که پیش‌بینی پاک‌سازی در این مقیاس در وزارت دفاع را نداشت، «اما چیزهایی را خواهید دید که بسیار بد هستند.» او اشاره کرد که به دنبال مهار عملیات ماسک نیست. رئیس‌جمهور آمریکا از اقدامات ماسک شدیدا دفاع کرد. رئیس‌جمهور گفت: «من به کاری که این گروه از جوانان، عموما جوانان، اما افراد بسیار باهوش انجام می‌دهند، بسیار افتخار می‌کنم. آنها با اصرار من این کار را انجام می‌دهند. انجام ندادن آن بسیار آسان‌تر خواهد بود؛ اما باید برخی از این موارد را از هم جدا کنیم تا به کشف فساد نائل شویم.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1358778/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دفاع «رجا نیوز» از «وزیر مجرم»!

یک گام بلند بشردوستانه برای حمایت از غیرنظامیان

آقای پزشیکان! باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید

جنایت جنگی اسرائیل؛ غزه‌ی بدون برق بر لبه قحطی و تشنگی

«گزارش‌های پوچ و مهمل» در دولت رییسی

نفوذ خزنده آذربایجان به همسایه شرقی ایران

حذفی که اسرائیل را شادمان کرد

موافقت اوکراین با آتش‌بس 30 روزه؛ آمریکا: توپ در زمین روسیه است

وزیر جنگ اسرائیل، جولانی را تهدید کرد

زلنسکی: آماده صلح بوده و منتظر واکنش روسیه هستیم

ترامپ: امیدوارم پوتین با آتش‌بس موافقت کند

نخست وزیر جدید کانادا: تعرفه‌ها علیه آمریکا را حفظ می‌کنیم

منبع یمنی: منتظر صدور دستور برای آغاز عملیات علیه اسرائیل هستیم

مسکو: تمام افراد دخیل در حمله پهپادی گسترده در خاک روسیه مجازات می‌شوند

نتانیاهو برای فرار از رسوایی از یعلون شکایت کرد

13 گروگانگیر حادثه حمله به قطار مسافربری در پاکستان کشته شدند

موافقت اوکراین با آتش بس 30 روزه؛ آمریکا توقف تبادل اطلاعاتی با کی‌یف را لغو می‌کند

کاخ سفید: دیدار با مقامات اوکراین مثبت بود

اختلال در جی‌پی‌اس در اراضی اشغالی از ترس حملات یمن

تداوم جنایات شورشیان «الجولانی»؛ شمار کشته‌ها از 1200 نفر گذشت

داستان پر ابهام بازگشت ارزهای صادراتی به کشور

افزایش عرضه گوشت تنظیم بازار برای ثبات بازار

بخش دوم بودجه به مجلس برگشت خورد

سرمایه‌گذاری بدون ریسک با 31٫7٪ سود روز شمار

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

متفکر آمریکایی: چه اشتباهاتی درباره ترامپ 2 کردم؟

صلیب سرخ: صدها هزار خانواده در غزه زیر خط فقر زندگی می‌کنند

دختر رئیس جمهور سابق فیلیپین: پدرم را با زور به لاهه بردند

استقبال سرد اپوزیسیون سعودی از سیگنال مثبت حکومت

هشدار سازمان ملل: رژیم صهیونیستی همچنان مانع رساندن کمک های حیاتی به غزه می شود

ترامپ: کانادا چنان تاوان سنگینی بدهد که سال‌ها در تاریخ بماند

حماس: سیاست‌های جنایتکارانه در کلیه اراضی فلسطینی ادامه دارد

آیا بر کیفیت کالای خشکبار و آجیل نیز نظارتی وجود دارد؟

هشدار سخنگوی صنعت آب در مورد جیره‌بندی

فروش 147 هزار میلیارد تومان کالا از طریق مزایده اموال تملیکی

نظر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد حقوق کارگران

فرزندان شهدا پرچم‌داران عرصه علم باشند/ جهش تولید و اقتصاد مقاومتی، رسالت امروز فرزندان شهدا/ شناسایی فرزندان شاهد نخبه و ایجاد بسترهای مناسب برای رشد و شکوفایی آنان

یورش به یک تذکر

زمینگیر کردن پزشکیان، حمله به قالیباف

دورزدن مقامات با گزارش‌های «پوچ و مهمل»

مهمل‏‌بافی ادامه‏‌دار پتروشیمی‌ها و سکوت فولادی‌ها

تکذیب ادغام سویداء در ذیل مدیریت دمشق

اروپا: از اواخر ژانویه بیش از 3500 نفر غزه را ترک کردند

کاهش قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار ثابت ماند

واکنش نماینده کارفرمایان صندوق تامین اجتماعی به حقوق پیشنهادی انجمن صنفی کارگران

ماجرای ضرر چند صد میلیارد تومانی از واردات پیاز

عرضه بنزین و نفت‌گاز کماکان بر بستر سامانه هوشمند سوخت

بلایی که گزارش‌های پوچ و مهمل بر سر ایران آورد

الجزیره قطر؛ سانسورچی جنایت جولانی