ایرانیان جهان

آخرين مطالب

علت سفید شدن موها در سن پایین چیست؟ اخبار ایران

علت سفید شدن موها در سن پایین چیست؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مخاطب 24- هیچ کدام از ما دوست نداریم موهایمان در جوانی و حتی سنین میانسالی سفید شوند. و وقتی تارهای سفید را لابلای موهایمان می‌بینیم، استرس می‌گیریم و غصه می‌خوریم و تصور می‌کنیم دیگر پیر شده‌ایم.
متاسفانه خیلی از افراد، این موضوع مهم را نمی‌دانند که سفیدی موها در خیلی از موارد برگشت‌پذیر است و به دلیل همین ناآگاهی، زود تسلیم می‌شوند و با موقعیت خود کنار می‌آیند، یا برای پوشاندن سفیدی موها به رنگ کردن آنها و کارهایی از این دست متوسل می‌شوند.
اما متخصصان پوست و مو می‌گویند غیر از سفید شدنی که تحت عوامل ژنتیکی رخ می‌دهد، باقی موارد درمان دارند. فقط باید آگاهی خود را در این زمینه بیشتر کنیم یا لااقل از پزشک مشورت بگیریم.
فقط این یک مورد درمان ندارد
به گفته متخصصان، غیر از عامل ژنتیک، کمبود بعضی ویتامین‌ها، استرس‌های روزانه، خستگی‌های دائمی و حتی کم‌خوابی‌های مکرر هم می‌توانند منجر به سفیدی موها ‌شوند اما افراد چون آگاهی اندکی دارند، زود تسلیم می‌شوند و دنبال درمان آن نمی‌روند.
دکتر کیانا فرهی، متخصص پوست، مو و زیبایی می‌گوید: فقط سفیدشدنی که تحت تاثیر الگوی ژنتیکی اتفاق می‌افتد، درمان صددرصدی ندارد. ولی سایر موارد درمان دارند و می‌توان تا حد زیادی سفیدی موها را کم کرد و به حالت اولیه برگرداند. البته الگوی ژنتیکی را هم با خودمراقبتی و سبک زندگی سالم می‌توان عقب انداخت.
دکتر فرهی با اشاره به این که دلیل اصلی سفید شدن موها ارث و الگوی ژنتیکی است، توضیح می‌دهد: منظور از الگوی ژنتیکی، یک الگوی مستقیم نیست که مثلا بگوییم پدر یا مادرمان در فلان سن موهایش سفید شده است. بلکه منظور، یک الگوی کلی و مجموعه ژن است. به عبارت بهتر، ممکن است در یک خانواده، موهای بیشتر افراد از 35 سالگی به بعد سفید شود. بنابراین احتمال این که موهای ما هم از 35 سالگی به بعد سفید شوند، خیلی بالا است. گاهی این الگوی ژنتیکی ممکن است از سنین خیلی کم - مثلا از 15 سالگی - خود را نشان دهد.
این متخصص پوست، مو و زیبایی می‌گوید: متاسفانه الگوی ژن آن‌قدر قدرتمند است که کار خاصی نمی‌توان برای آن انجام داد و فقط می‌توان آن را به تعویق انداخت. مثلا می‌توانیم با تغذیه سالم، عدم مصرف دخانیات و پیروی از سبک زندگی سالم، الگوی ژن را تا حد زیادی تحت تاثیر قرار دهیم و اگر قرار است موهایمان مثلا در 20 سالگی سفید شوند، در 25 سالگی سفید شوند. الگوی ژن آن قدر قوی است که نباید انتظار داشته باشیم که با رعایت این موارد، موهایمان در 50 سالگی سفید شوند. محیط می‌تواند ژن را تحت تاثیر قرار دهد اما فقط می‌تواند چند سال آن را به تعویق بیندازد.
دکتر فرهی به یک نکته بسیار مهم درباره افرادی که تحت تاثیر ژنتیک موهایشان سفید می‌شود، اشاره می‌کند و می‌گوید: مویی که بر اثر توارث یا الگوی ژن سفید شده و چند سال هم از آن گذشته، دیگر با هیچ دارو و درمانی قابل بازگشت نیست. چون رنگدانه‌ها دیگر مُرده‌اند و قابل برگشت نیستند. البته الان درمانی هست که از پلاکت خون فرد گرفته می‌شود و فاکتور رشد در خود دارد و با سوزن به کف سر تزریق می‌شود و تحریک‌کننده تولید رنگدانه‌ است، ولی فعلا در حد تحقیقات است.
این متخصص مو می‌گوید: امیدواریم که این درمان به اثبات برسد و بتوانیم تا حد زیادی بتوانیم رنگ موها را در افراد تحت الگوی ژن هم برگردانیم. اما در حال حاضر برای موهایی که تحت الگوی ژن یا توارث سفید شده و چند سال هم از آن گذشته، دیگر کاری نمی‌شود کرد. ولی اگر توارث عامل آن نباشد، نباشد، قابل رفع است. چون بیماری باعث بروز آن شده و رنگدانه‌ها هنوز نمُرده‌اند. فقط غیر فعال شده‌اند و می‌توان با علت‌یابی و درمان، رنگدانه‌ها را دوباره فعال کرد.
به گفته این پزشک متخصص پوست و مو، حتی در بیماری‌های وخیمی که سلول‌های بدن به شدت افت کرده و به این دلیل موها سفید شده‌اند، تحقیقات نشان داده که رنگدانه‌های مو دوباره قابلیت فعال شدن دارند. فقط توارث است که راهی ندارد و همان طور که گفتم، تنها می‌توان چند سال آن را عقب انداخت.
او ادامه می‌دهد: البته توارث را باید در نیمه پر لیوان هم ببینیم؛ یعنی کسانی که موهایشان خیلی دیر سفید می‌شود. این افراد جزو خوش‌شانس‌های ژنتیکی هستند. مثلا می‌بینیم بعضی‌ها حتی تا 70 سالگی و در مواردی حتی تا 80 سالگی کلی موهای سیاه دارند. رنگدانه‌های این افراد عمر طولانی‌تری دارند و علتش هم ژن متفاوت است.

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

به گفته سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت دسترسی به سیگار و تسهیل خرید و فروش آن در جامعه از عوامل افزایش شیوع سرطان است. زیبایی در شط علی!

ایرانیان جهان

تخم مرغ سرشار از مواد مغذی مفید ازجمله پروتئین باکیفیت بالا است. اما نگرانی‌های مکرر درباره میزان کلسترول آن و تأثیر آن بر بیماری‌های قلبی، همیشه موضوعی بحث برانگیز بوده است. شهر 5 هزارساله از زیر شن بیرون آمد

ایرانیان جهان

ساعد سهیلی بازیگر فیلم خدای جنگ در نشست خبری جشنواره فیلم فجر گفت: حس کردم در حد خودم دِینی داشته باشم که باید ادا کنم. نامزد‌های جشنواره فیلم فجر

ایرانیان جهان

به نظر می‌رسد گوگل مشغول بررسی روش‌هایی برای ساده سازی ارتباطات با یکپارچه سازی مستقیم تماس‌های ویدئویی در اپ مسیجز است. برگزیده اولین بیمار سرطانی در جهان متعلق به سه هزار سال قبل از میلاد است

ایرانیان جهان

«شط علی» نام آبراه، اسکله و روستایی در منطقه «هور العظیم» است که در هم‌جواری مرز ایران و عراق قرار دارد. مصرف تخم‌مرغ و دوری از مرگ و میر!

ایرانیان جهان

جستجو پیوندها خبرنامه نظرسنجی Rss درباره ما تماس باما اوقات شرعی آب و هوا آرشیو اقتصادی اقتصادی مناطق آزاد بازار صنعت مواد غذایی کشاورزی آرایشی و بهداشتی بورس بانک و بیمه طلا و ارز بازار مسکن بازار خودرو لوازم خانگی لوازم دیجیتال ارزهای دیجیتال اجتماعی اجتماعی وضعیت راه ها مذهبی اخبار فرهنگیان سلامت علم و فناوری اطلاعات محیط زیست حقوقی و قضایی حوادث اخبار کرونا هواشناسی سیاسی سیاسی انتخابات بین‌الملل امنیتی و دفاعی احزاب ورزشی عمومی فوتبال المپیک والیبال کشتی فرهنگی فرهنگی سینما و تئاتر موسیقی چهره‌ها گردشگری گردشگری جاذبه های گردشگری سیاسی اقتصادی اجتماعی ورزشی فرهنگی گردشگری صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل درباره ما تماس باما آب و هوا اوقات شرعی نظرسنجی پیوندها جستجو خبرنامه Rss آرشیو اقتصادی اقتصادی مناطق آزاد بازار صنعت مواد غذایی کشاورزی آرایشی و بهداشتی بورس بانک و بیمه طلا و ارز بازار مسکن بازار خودرو لوازم خانگی لوازم دیجیتال ارزهای دیجیتال اجتماعی اجتماعی وضعیت راه ها مذهبی اخبار فرهنگیان سلامت علم و فناوری اطلاعات محیط زیست حقوقی و قضایی حوادث اخبار کرونا هواشناسی سیاسی سیاسی انتخابات بین‌الملل امنیتی و دفاعی احزاب ورزشی عمومی فوتبال المپیک والیبال کشتی فرهنگی فرهنگی سینما و تئاتر موسیقی چهره‌ها گردشگری گردشگری جاذبه های گردشگری سیاسی اقتصادی اجتماعی ورزشی فرهنگی گردشگری
شبکه های اجتماعی فیس بوک لینکداین واتساپ اینستاگرام تلگرام صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل کلیه حقوق محفوظ است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. طراحی و تولید: "ایران سامانه"

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1358888/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دفاع «رجا نیوز» از «وزیر مجرم»!

یک گام بلند بشردوستانه برای حمایت از غیرنظامیان

آقای پزشیکان! باور داشته باشید که رئیس‌جمهور هستید

جنایت جنگی اسرائیل؛ غزه‌ی بدون برق بر لبه قحطی و تشنگی

«گزارش‌های پوچ و مهمل» در دولت رییسی

نفوذ خزنده آذربایجان به همسایه شرقی ایران

حذفی که اسرائیل را شادمان کرد

موافقت اوکراین با آتش‌بس 30 روزه؛ آمریکا: توپ در زمین روسیه است

وزیر جنگ اسرائیل، جولانی را تهدید کرد

زلنسکی: آماده صلح بوده و منتظر واکنش روسیه هستیم

ترامپ: امیدوارم پوتین با آتش‌بس موافقت کند

نخست وزیر جدید کانادا: تعرفه‌ها علیه آمریکا را حفظ می‌کنیم

منبع یمنی: منتظر صدور دستور برای آغاز عملیات علیه اسرائیل هستیم

مسکو: تمام افراد دخیل در حمله پهپادی گسترده در خاک روسیه مجازات می‌شوند

نتانیاهو برای فرار از رسوایی از یعلون شکایت کرد

13 گروگانگیر حادثه حمله به قطار مسافربری در پاکستان کشته شدند

موافقت اوکراین با آتش بس 30 روزه؛ آمریکا توقف تبادل اطلاعاتی با کی‌یف را لغو می‌کند

کاخ سفید: دیدار با مقامات اوکراین مثبت بود

اختلال در جی‌پی‌اس در اراضی اشغالی از ترس حملات یمن

تداوم جنایات شورشیان «الجولانی»؛ شمار کشته‌ها از 1200 نفر گذشت

داستان پر ابهام بازگشت ارزهای صادراتی به کشور

افزایش عرضه گوشت تنظیم بازار برای ثبات بازار

بخش دوم بودجه به مجلس برگشت خورد

سرمایه‌گذاری بدون ریسک با 31٫7٪ سود روز شمار

نشست خبری مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با رسانه‌ها به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

آیین رونمایی از دو محصول بانک دی با حضور مهندس اوحدی برگزار شد

متفکر آمریکایی: چه اشتباهاتی درباره ترامپ 2 کردم؟

صلیب سرخ: صدها هزار خانواده در غزه زیر خط فقر زندگی می‌کنند

دختر رئیس جمهور سابق فیلیپین: پدرم را با زور به لاهه بردند

استقبال سرد اپوزیسیون سعودی از سیگنال مثبت حکومت

هشدار سازمان ملل: رژیم صهیونیستی همچنان مانع رساندن کمک های حیاتی به غزه می شود

ترامپ: کانادا چنان تاوان سنگینی بدهد که سال‌ها در تاریخ بماند

حماس: سیاست‌های جنایتکارانه در کلیه اراضی فلسطینی ادامه دارد

آیا بر کیفیت کالای خشکبار و آجیل نیز نظارتی وجود دارد؟

هشدار سخنگوی صنعت آب در مورد جیره‌بندی

فروش 147 هزار میلیارد تومان کالا از طریق مزایده اموال تملیکی

نظر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در مورد حقوق کارگران

فرزندان شهدا پرچم‌داران عرصه علم باشند/ جهش تولید و اقتصاد مقاومتی، رسالت امروز فرزندان شهدا/ شناسایی فرزندان شاهد نخبه و ایجاد بسترهای مناسب برای رشد و شکوفایی آنان

یورش به یک تذکر

زمینگیر کردن پزشکیان، حمله به قالیباف

دورزدن مقامات با گزارش‌های «پوچ و مهمل»

مهمل‏‌بافی ادامه‏‌دار پتروشیمی‌ها و سکوت فولادی‌ها

تکذیب ادغام سویداء در ذیل مدیریت دمشق

اروپا: از اواخر ژانویه بیش از 3500 نفر غزه را ترک کردند

کاهش قیمت سکه و طلا در بازار؛ دلار ثابت ماند

واکنش نماینده کارفرمایان صندوق تامین اجتماعی به حقوق پیشنهادی انجمن صنفی کارگران

ماجرای ضرر چند صد میلیارد تومانی از واردات پیاز

عرضه بنزین و نفت‌گاز کماکان بر بستر سامانه هوشمند سوخت

بلایی که گزارش‌های پوچ و مهمل بر سر ایران آورد

الجزیره قطر؛ سانسورچی جنایت جولانی