بحران املاک چین وارد مرحله خطرناک جدیدی میشود
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش ، پس از چهار سال مقاومت علیرغم آن که شرکتهای توسعه دهندگان املاک از جمله اِورگراند به طور مارپیچی به مرحله نکول (عدم توانایی در بازپرداخت بدهی) رسیدند و اعلام ورشکستگی کردند مقامهای حزب کمونیست چین در اواخر ماه ژانویه تصمیم گرفتند که شرکت China Vanke یکی از آخرین غولهای بازمانده ساخت املاک آن کشور را نجات داده و از ورشکستگی آن جلوگیری کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
با سقوط ارزش اوراق قرضه آن شرکت و هشدار در مورد اولین ضرر سالانه 6.2 میلیارد دلاری آن شرکت سازنده املاک، مقامهای شنژن مقر آن شرکت وارد عمل شدند تا کنترل عملیاتی آن را در دست گرفته و بودجه آن را تقویت کنند. این روایت نمایی کلی از وضعیت وخیم املاک و مستغلات در چین امروز است.
شبکه خبری "بلومبرگ" با انتشار گزارشی درباره این وضعیت مینویسد:"این مداخله بی سابقه دولت محلی باعث شد بازارها نفس راحتی بکشند، با این وجود، نمایانگر واقعیت تلخی نیز بود: بحران املاکی که اقتصاد چین را مختل کرده حدود 160 میلیارد دلار بدهی برجای گذاشته است".
![ایرانیان جهان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cDovL2VnaHRlc2Fkb25saW5lLmNvbS8vZmlsZXMvZmEvbmV3cy8xNDAzLzExLzI0L3RodW1iL3RobV84MTNfODE0NDgwN183NzAuanBn)
درد معضل املاک و مستغلات چین به هنگ کنگ نیز سرایت کرده است "بلومبرگ" با اشاره به این که عقب نشینی خریداران مسکن و گردشگران به هنگ کنگ نیز سرایت کرده مینویسد:"شرکتی تحت عنوان "توسعه جهان جدید" (New World Development Co.) یک غول املاک و مستغلات که توسط یکی از ثروتمندترین خانوادههای هنگ کنگ مدیریت میشود، در حال رقابت برای فروش داراییها و رهن برخی از املاک خود همزمان با افزایش زیان است. تمام این موارد اشاره به ریسکهای بیش تری برای اقتصاد چین دارند که در حال حاضر با هزینههای مصرفی ضعیف و تعرفههای دونالد ترامپ دست و پنجه نرم میکند. بدون اقدام از سوی دولت چین برای احیای اعتماد خریداران مسکن و تثبیت بخش املاک به ارزش 15 تریلیون دلار، بحران عمیقتر تهدیدی برای تضعیف دست "شی جین پینگ" رئیس جمهور چین در مذاکرات تجاری با ترامپ خواهد بود. این وضعیت هم چنین عاملی بازدارنده در جذب سرمایه گذاریهای خارجی بیشتر به سوی چین است".
![ایرانیان جهان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cDovL2VnaHRlc2Fkb25saW5lLmNvbS8vZmlsZXMvZmEvbmV3cy8xNDAzLzExLzI0L3RodW1iL3RobV8yNDVfODE0NDgxMF84ODMuanBn)
کمبود تقاضا برای مسکن، معضلی پیش روی چین "بلومبرگ" در ادامه این گزارش با اشاره به این که مشکل اصلی آن است که تقاضا برای مسکن در چین به اندازه کافی سریع افزایش نمییابد، میافزاید:"با ترجیح مصرف کنندگان چینی برای صرفه جویی، این کشور در مسیر طولانیترین چرخه رکود تورمی خود از دهه 1960 میلادی به این سو قرار گرفته است. افزایش فروش در سراسر کشور که پس از ارائه محرک از سوی دولت چین در ماه سپتامبر رخ داد، اکنون از بین رفته است. بر اساس دادههای اولیه از شرکت اطلاعات املاک چین، فروش خانههای شرکت Vanke در سه ماهه چهارم نسبت به سه ماهه پیش از آن 20 درصد افزایش یافت، با این وجود، ارزیابی "بلومبرگ" نشان میدهد که این میزان رشد فروش برای کمک به آن شرکت برای رسیدگی به بدهی 100 میلیاردی خود کافی نیست. به نظر میرسد اقدامی که دولت چین انجام داده برای آغاز کار تشویق کننده بوده، اما کافی نیست و به اندازه کافی سریع انجام نمیشود".
![ایرانیان جهان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cDovL2VnaHRlc2Fkb25saW5lLmNvbS8vZmlsZXMvZmEvbmV3cy8xNDAzLzExLzI0L3RodW1iL3RobV80MzJfODE0NDgwOV8yMDcuanBn)
بخش املاک چین؛ بزرگترین منبع نکول آسیا در سال 2025 "بلومبرگ" با اشاره به آینده تیره و تار حوزه املاک در چین مینویسد:"شاخص کلیدی سهام املاک چین در سال جاری حدود 9 درصد کاهش یافته است. اوراق قرضه دلاری بسیاری از توسعهدهندگان املاک در حال سقوط است و در سطوح بسیار پرمخاطرهای قرار دارد، به طوری که تحلیلگران شرکت خدمات مالی "جی پی مورگان چیس" پیش بینی میکنند که این بخش بزرگترین منبع نکول در قاره آسیا در سال 2025 باشد. فروش ضعیف باعث میشود بانکها تمایلی به ارائه وام نداشته باشند. این وضعیت توانایی شرکتها برای تکمیل ساخت و ساز و فروش خانهها را مختل میکند".
بانکهایی که حاضر به ارائه وام و ریسک پذیری نیستند "بلومبرگ" با اشاره به این که بانکهای چینی عمدتا حاضر به ارائه وام برای ساخت مسکن نیستند مینویسد:"وعده پکن برای تأمین مالی در سال گذشته، هم چنین فهرست کوتاه به اصطلاح "سفید" با حضور تعداد نامعلومی از پروژههای املاک برای دریافت حمایت قرار بود تا روند نزولی بخش املاک و مستغلات را کاهش دهد. بخشی از این پول نقد در حال استفاده است و وامهایی که تحت برنامه حمایت قرار میگیرند تا 22 ژانویه به ارزش 5.6 تریلیون یوان خواهند رسید. با این وجود، به نقل از منابع بانکی مطلع که در این حوزه دخیل بودهاند، اعطای وام برای پروژههای ساخت و ساز خارج از شهرهای کلیدی، مانند شانگهای و هانگژو، کم و بیش به حالت تعلیق درآمدهاند. به گفته مدیران بانکی قرار گرفتن در فهرست "سفید" تضمینی برای وامها نیست، زیرا بانکها قابلیت اجرای پروژهها را بررسی میکنند و در حال سنجش ریسک هستند یکی از مدیران اجرایی گفته که کمتر از 10 درصد درخواستهای وام برای یکی از بزرگترین توسعهدهندگان املاک چینی قرار گرفته در فهرست سفید تأیید شده است. براساس دادههای رسمی، علیرغم تمام حمایتها، سازندگان چینی حوزه املاک آن کشور، سال گذشته 6.1 درصد کمتر از بانکها وام دریافت کردند که چهارمین کاهش سالانه متوالی در این زمینه محسوب میشود. "یانگ جون شوان" مدیر صندوق در شرکت مدیریت صندوق خصوصی "شانگهای جونیو" به "بلومبرگ" میگوید:"املاک در شهرهای درجه دوم و سوم چین فروش خوبی ندارند".
![ایرانیان جهان](https://kban.ir/NewsImage/640/aHR0cDovL2VnaHRlc2Fkb25saW5lLmNvbS8vZmlsZXMvZmEvbmV3cy8xNDAzLzExLzI0L3RodW1iL3RobV80MjBfODE0NDgxMV84NTEuanBn)
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1362423/