ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نماینده ایران در سازمان ملل: متأسفانه امریکا در هر نشست شورای امنیت تهران را متهم می کند/ ایران از شکل‌گیری دولت فراگیر در سوریه حمایت می‌کند ایالات متحده آمریکا

نماینده ایران در سازمان ملل: متأسفانه امریکا در هر نشست شورای امنیت تهران را متهم می کند/ ایران از شکل‌گیری دولت فراگیر در سوریه حمایت می‌کند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش جماران؛ ​سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد گفت: ایران از شکل‌گیری یک دولت فراگیر از طریق برگزاری انتخابات آزاد و گفتگوی ملی جامع در سوریه حمایت می‌کند.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه و سوریه افزود: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر پایبندی تزلزل‌ناپذیر خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه تأکید می‌ورزد.
آینده سوریه باید منحصراً توسط مردم این کشور و بدون هیچ‌گونه مداخله یا تحمیل خارجی تعیین شود.
ایروانی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی همچنان یک تهدید جدی برای سوریه محسوب می‌شود، چراکه بارها حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور را نقض کرده است. این رژیم، با نقض آشکار تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت، همچنان از عقب‌نشینی از بلندی‌های اشغالی جولان خودداری می‌کند. با حمایت ایالات متحده، رژیم اشغالگر اسرائیل دامنه اشغالگری خود را گسترش داده و به‌طور نظام‌مند زیرساخت‌های نظامی و تحقیقاتی سوریه را از بین برده است.
سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: شورای امنیت باید اقدامی قاطع برای توقف این تجاوزات انجام دهد و رژیم اسرائیل را وادار کند که از تمامی مناطق اشغالی سوریه عقب‌نشینی کند.
متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت پیرامون: «وضعیت در خاورمیانه: (سوریه)» به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس،
مایلم صمیمانه‌ترین تبریکات خود را به چین بابت تصدی ریاست شورای امنیت در ماه جاری ابراز نمایم. همچنین، از الجزایر برای رهبری موفقیت‌آمیز و تکمیل دوره ریاست خود در ماه ژانویه قدردانی می‌کنم.
از آقای پدرسن، نماینده ویژه، و خانم جویس مسویا، معاون دبیرکل، به دلیل ارائه گزارش‌هایشان و حمایت از تعامل سازنده سازمان ملل با مقامات موقت سوریه برای بهبود وضعیت در این کشور، قدردانی می‌کنیم.
آقای رئیس،
با توجه به وضعیت کنونی در سوریه، مایلم نکات زیر را مورد تأکید قرار دهم:
1) سوریه همچنان با چالش‌های انسانی و اقتصادی قابل توجهی روبه‌رو است. رسیدگی به این بحران‌ها مستلزم اولویت‌بخشی به بازسازی زیرساخت‌های حیاتی و احیای خدمات اساسی، به‌ویژه پروژه‌های بازیابی اولیه است؛ امری که برای روند بازسازی این کشور بسیار ضروری می‌باشد. با این حال، این تلاش‌ها به‌شدت تحت تأثیر تحریم‌های فرامرزی ظالمانه و غیرقانونی اعمال‌شده از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار دارد. ارائه تسهیلات موقت یا معافیت‌های محدود بشردوستانه، راه‌حلی پایدار محسوب نمی‌شود. این اقدامات غیرقانونی باید به‌طور کامل لغو شوند، زیرا علاوه بر نقض حقوق اساسی مردم سوریه، به‌طور نامتناسبی به آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه ضربه می‌زند و روند بازیابی کشور را مختل می‌کند. علاوه بر این، لغو این تدابیر ناعادلانه، شرطی اساسی برای ایجاد زمینه لازم جهت بازگشت امن، با عزت و داوطلبانه تمامی پناهجویان و آوارگان سوری است.
2) ظهور مجدد تروریسم در سوریه، تهدیدی فزاینده و فوری محسوب می‌شود. حضور جنگجویان تروریست خارجی با اهداف متضاد، بی‌ثباتی را تشدید کرده و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی را به‌طور جدی به خطر انداخته است. همان‌گونه که معاون دبیرکل دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل در این شورا هشدار داد، «خطر سقوط ذخایر تسلیحات پیشرفته به دست تروریست‌ها» همچنان یک نگرانی جدی است. در حال حاضر، حدود 42500 نفر، برخی با ارتباطات احتمالی با داعش، در اردوگاه‌های بازداشت در شمال شرقی سوریه نگهداری می‌شوند. ایجاد یک فرآیند ساختاریافته و پاسخگو برای بازگرداندن این افراد به کشورهای مبدأ و محاکمه آنان از طریق روندهای قانونی، امری ضروری برای بازگرداندن ثبات به سوریه و کل منطقه است. جمهوری اسلامی ایران همچنان متعهد به مبارزه با تروریسم بوده و آمادگی دارد با شرکای بین‌المللی مشروع برای مقابله با این چالش حیاتی همکاری کند.
3) حقوق تمامی جوامع سوریه باید مطابق با قوانین بین‌المللی به‌طور کامل رعایت شود، و هرگونه فشار سیاسی یا آزار و اذیت با هدف جابه‌جایی اجباری اقلیت‌ها، به‌ویژه علویان و شیعیان، باید فوراً متوقف گردد. به‌طور مشابه، حفاظت از اماکن مذهبی سوریه برای حفظ هویت و وحدت این کشور امری حیاتی است. در این راستا، تمامی جوامع سوری باید دسترسی بدون محدودیت به اماکن مذهبی خود داشته باشند و بتوانند بدون ترس از آزار، تهدید یا بازداشت، مناسک دینی خود را آزادانه برگزار کنند.
4) رژیم صهیونیستی همچنان یک تهدید جدی برای سوریه محسوب می‌شود، چراکه بارها حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور را نقض کرده است. این رژیم، با نقض آشکار تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت، همچنان از عقب‌نشینی از بلندی‌های اشغالی جولان خودداری می‌کند. با حمایت ایالات متحده، رژیم اشغالگر اسرائیل دامنه اشغالگری خود را گسترش داده و به‌طور نظام‌مند زیرساخت‌های نظامی و تحقیقاتی سوریه را از بین برده است. شورای امنیت باید اقدامی قاطع برای توقف این تجاوزات انجام دهد و رژیم اسرائیل را وادار کند که از تمامی مناطق اشغالی سوریه عقب‌نشینی کند.
5) جمهوری اسلامی ایران بار دیگر بر پایبندی تزلزل‌ناپذیر خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی سوریه تأکید می‌ورزد. آینده سوریه باید منحصراً توسط مردم این کشور و بدون هیچ‌گونه مداخله یا تحمیل خارجی تعیین شود. ایران از شکل‌گیری یک دولت فراگیر از طریق برگزاری انتخابات آزاد و گفت‌وگوی ملی جامع حمایت می‌کند که موجب نمایندگی عادلانه تمامی سوری‌ها گردد. قطعنامه 2254 شورای امنیت (2015)، چارچوب روشنی برای این روند ارائه می‌دهد که اصلاحات قانون اساسی را به‌عنوان یک اولویت کلیدی مشخص کرده است. علاوه بر این، ایران بر جایگاه مشروع و شایسته سوریه در جامعه بین‌المللی تأکید دارد و بر تعهد این کشور به اجرای وظایف بین‌المللی و دوجانبه خود، در عین حفظ حاکمیت ملی، تأکید می‌کند.
6) جمهوری اسلامی ایران ادعاهای بی‌اساس نماینده ایالات متحده علیه تهران را قاطعانه و بدون قید و شرط رد می‌کند. این اتهامات نه‌تنها بی‌پایه و اساس است، بلکه ظاهراً صرفاً برای تحریف حقیقت و واقعیت‌های میدانی و گمراه‌سازی جامعه بین‌المللی ساخته‌وپرداخته شده است. متأسفانه، این ادعاها نه جدید هستند و نه غیرمنتظره؛ بلکه صرفاً حاصل دستورالعمل‌های واشنگتن است، که در هر نشست شورای امنیت ضرورت می‌بیند که تهران را متهم کند. اما واقعیت‌ها خود گویای حقیقت‌اند. سال‌هاست که ایالات متحده به بهانه مبارزه با تروریسم، به‌طور مکرر حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را نقض کرده و برای پیشبرد جاه‌طلبی‌های ژئوپلیتیکی خود، به گروه‌های تروریستی و رژیم اشغالگر اسرائیل پناه داده است.
7) در پایان، آقای رئیس، جمهوری اسلامی ایران همچنان متعهد به ایفای نقشی سازنده در هماهنگی با سازمان ملل متحد، شرکای منطقه‌ای و دولت سوریه است، که نماینده اراده مردم سوریه محسوب می‌شود، تا به صلح و ثبات پایدار در سوریه و منطقه دست یابد. در این راستا، ما کاملاً از تلاش‌های نماینده ویژه سازمان ملل، آقای گیر پدرسن، حمایت می‌کنیم و تأکید داریم که سازمان ملل باید نقش محوری خود را در این فرآیند ایفا نماید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1363483/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترامپ تعرفه‌های متقابلی را بر کشور‌ها اعلام می‌کند

آمریکا دادستان دیوان کیفری بین‌المللی را تحریم کرد

احتمال حمله پیشگیرانه اسرائیل/ مذاکره تهران و واشنگتن در تعلیق/ ضرب الاجل کاخ سفید به حماس

برخورد ناو «هری ترومن» آمریکا با یک کشتی تجاری در دریای مدیترانه

این خودرو پرفروش‌ترین در بازار آمریکا شد/ پایان یکه‌تازی فورد اف 150

مقصر خاموشی‌ها کیست؟

دولت پزشکیان در کدام مسیر می‌رود؟

رأی الیوم: آمریکا و اسرائیل در پی تجزیه عربستان سعودی هستند

تنش در فرودگاه بیروت

تلاش اسرائیل برای جنگ دوباره؛ تظاهرات خانواده‌ گروگان‌ها علیه نتانیاهو

ناتو به دنبال نتیجه‌ای در جنگِ اوکراین است که به معنای شکست غرب نباشد

تماس نخست وزیر کانادا با جولانی

حادثه برای ناو هواپیمابر یو اس اس ترومن در نزدیکی مصر

حماس: مذاکرات مرحله دوم توافق آتش‌بس باید فورا آغاز شود

حمله هوایی اسرائیل به مرکز نوار غزه

پزشکیان: برخی وزرای ما در جریان کمبود برق و گاز کم می‌آورند به همدیگر گیر می‌دهند

کدام خودروها با مدل 1404 پلاک می‌شوند؟

نرخ جدید خوراک گاز پتروشیمی‌ها و سوخت صنایع اعلام شد

انتقاد آذر منصوری از برخورد دوگانه با اعتراض مردم

پرویز پور: کارآفرینی زنان موتور توسعه اقتصادی است

فرانسه می‌گوید تحریم‌های سوریه دیگر نباید مانعی برای بازسازی این کشور باشد

یک قدم مانده تا افزایش تعطیلات آخر هفته

بالاتر از وینیسیوس جونیور؛ سرو گیراسی بهترین بازیکن دور رفت مرحله پلی آف لیگ قهرمانان اروپا

چانگان از بازار خودروی ایران خارج شد

طالبان خواستار همکاری جهانی برای حفاظت از آثار تاریخی افغانستان شد

واکنش رهبر انصارالله یمن به کوچاندن فلسطینیان/ ترامپ صهیونیست‌ها را به آمریکا منتقل کند

الحوثی: ترامپ می‌خواهد تاج «جنایت قرن» را بر سر بگذارد

هزاران کارمند فدرال آمریکا پیشنهاد استعفای پیش از موعد ترامپ را پذیرفتند

فائزه هاشمی: از بی‌حجابی حمایت می‌کنم/ پدرم به میدان اعتقادی نداشت

ترامپ می‌خواهد با کوچاندن ملت فلسطین تاج جنایت قرن را بر سر بگذارد

لاوروف: گفت وگوی تلفنی پوتین و ترامپ موجب تعجب کشورهای غربی شده است

دبیرکل انصارالله: ترامپ به حرف‌های بیهوده و فحاشی عادت دارد/

برای پاسخ به تهدیدات آمریکا علیه غزه، در آماده‌باش‌ کامل هستیم

ترامپ: فرصت خوبی برای پایان‌دادن به جنگ اوکراین است

پادشاه در مخمصه

علت خاموشی؟ قاچاق سوخت

آتش‌‌‌بازی مرد میلیاردر

دستور رییس‌جمهور درباره بازگشت استادان اخراجی کامل اجرا نشده است

الحوثی: طرح کوچاندن مردم فلسطین اجرا شود، حملات را آغاز می‌کنیم

رئیس سابق شورای امنیت داخلی اسرائیل : بطور قطع در جنگ غزه شکست خوردیم

حماس: به تعهدات خود بر اساس آتش‌بس پایبند خواهیم بود

واکنش نماینده حماس به تهدید ترامپ و نتانیاهو پیرامون آزادی اسرا

آشوب در ناتو پس از اظهارات وزیر دفاع ترامپ

حمایت بی چون و چرای آمریکا از اسرائیل؛ دادستان ارشد دیوان لاهه تحریم شد

ترامپ با تعرفه‌های متقابل، به جنگ اقتصاد کشورها رفت

امارات با ایلان ماسک جاده زیر زمینی می‌سازد

لاوروف: تماس تلفنی پوتین و ترامپ، گفت‌وگوی دو فرد خوش اخلاق است که موجب تعجب غرب شده

پزشکیان درباره مدیریت سوخت: دعوا بر سر شخم زدن زمین سفت است

جزییات جدید از پیش فروش یک میلیون سکه

تحول اقتصادی گلستان با ایجاد منطقه آزاد