ایرانیان جهان

آخرين مطالب

حماسه‌سازی مدافع حرم کرمانشاهی در آزادسازی تکریت عراق

حماسه‌سازی مدافع حرم کرمانشاهی در آزادسازی تکریت
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: کرمانشاه، که از دیرباز به دلیل میزبانی زائران عتبات به «دروازه نجف» مشهور بوده، همواره جایگاه دلدادگان و ارادتمندان اهل‌بیت (ع) و دلیرمردانی بوده که در راه دفاع از دین و وطن جان خود را فدا کرده‌اند. این خطه قهرمان‌پرور در دوران دفاع مقدس، با تقدیم 9800 شهید، 19000 جانباز و 17500 آزاده، نقش مهمی در دفاع از تمامیت ارضی ایران ایفا کرده است.
در دوران معاصر نیز، با ظهور داعش و تهدید حرم‌های مطهر اهل‌بیت (ع)، کرمانشاهی‌ها همچنان در صف نخست مدافعان حرم بودند.
در میان خانواده‌های انقلابی کرمانشاه، خانواده یاری گلدره نمونه‌ای از ایثار و مقاومت است. این خانواده که اصالتاً اهل نورآباد هرسین هستند، پیش از انقلاب اسلامی در کشور عراق زندگی می‌کردند. در دوران مبارزات انقلاب، برادر بزرگ‌تر شهید صادق یاری، که در عراق اعلامیه‌های امام خمینی (ره) را پخش می‌کرد، توسط رژیم بعث دستگیر شد. صدام دستور داد او را به شکل فجیعی به شهادت برسانند و سپس خانواده را از عراق اخراج کنند.
با پیروزی انقلاب اسلامی، شهید صادق یاری در مسیر جهاد قدم گذاشت. او به‌صورت داوطلبانه به عضویت سپاه پاسداران درآمد و در دوران دفاع مقدس در جبهه‌های مختلف حضور یافت. در این راه، دو برادر دیگرش نیز به شهادت رسیدند.
اما این پایان مسیر جهاد برای خانواده یاری گلدره نبود. با حمله آمریکا به عراق در سال 1382، حاج صادق یاری همراه با پسرش، حیدر، به عراق بازگشت تا در برابر اشغالگران ایستادگی کند. حیدر یاری گلدره نیز پس از سال‌ها مبارزه با تروریست‌های تکفیری و نیروهای اشغالگر، در راه دفاع از قرآن و اسلام به شهادت رسید.
با ظهور داعش، شهید صادق یاری به‌عنوان یکی از فرماندهان باتجربه، در صف نخست نبرد با این گروه تروریستی قرار گرفت. تسلط او به زبان عربی و شناخت سرزمینی عراق، باعث شد تا در سازماندهی نیروهای مردمی و آموزش مجاهدان عراقی نقش کلیدی داشته باشد.

ایرانیان جهان

فرزند این شهید در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پدرم بارها به ما می‌گفت که جهاد پایان ندارد. روزی یکی از اقوام به او گفت: شما و خانواده‌تان دین خود را به انقلاب ادا کرده‌اید، دیگر نیازی به حضور شما نیست. اما پدرم در پاسخ گفت: من عاشق شهادت هستم. این راه را با عشق انتخاب کرده‌ام و تا آخرین لحظه در آن خواهم ماند.
حماسه‌ای که در تکریت رقم خورد
19 اسفند 1393، عملیات آزادسازی تکریت در جریان بود. شهید صادق یاری در خط مقدم این نبرد حضور داشت. در میان درگیری‌ها، هنگام خروج از سنگر، متوجه یک کامیون انتحاری داعش شد که با سرعت به‌سوی مواضع نیروهای جبهه مقاومت حرکت می‌کرد. لحظات حساس و تعیین‌کننده‌ای بود؛ اگر کامیون به مقصد می‌رسید، ده‌ها مجاهد جان خود را از دست می‌دادند.
در آن لحظه، شهید یاری تصمیمی تاریخی گرفت. او سوار بر یک خودرو شد و بدون لحظه‌ای تردید، با سرعت به‌سوی کامیون انتحاری رفت. در یک عملیات شهادت‌طلبانه، خودرویش را به کامیون کوبید. انفجار مهیبی رخ داد و دشمن را در اجرای نقشه‌اش ناکام گذاشت.
همرزمانش روایت می‌کنند که این اقدام فداکارانه جان بیش از 100 نفر را نجات داد. لحظاتی بعد، نیروهای مقاومت که از این حمله جان سالم به در برده بودند، با قدرت بیشتری به نبرد ادامه دادند و تکریت را آزاد کردند.
شهادت در مسیر عشق
با شهادت صادق یاری، یکی از فرماندهان باتجربه جبهه مقاومت از دست رفت، اما راه او ادامه یافت. تصاویر به‌جا مانده از او در کنار فرماندهانی همچون شهید حاج قاسم سلیمانی، نشان از نقش کلیدی این شهید در میدان نبرد دارد.

ایرانیان جهان

وصیت‌نامه این شهید نیز پر از عشق به اهل‌بیت (ع) است. او وصیت کرده بود که پیکرش در قبرستان وادی‌السلام نجف، در جوار مرقد مطهر امیرالمؤمنین (ع) دفن شود؛ جایی که همیشه آرزویش را داشت.
راهی که ادامه دارد
امروز، همرزمان و شاگردان شهید یاری در عراق و سوریه همچنان راه او را ادامه می‌دهند. نیروهایی که شهید یاری آموزش داده بود، امروز در دفاع از امنیت عراق و منطقه نقش‌آفرین هستند.
فرزند این شهید در پایان گفت: پدرم می‌گفت: تا ظلم هست، مبارزه هست. داعش تنها یک گروه تروریستی نبود، بلکه نماد یک تفکر ضداسلامی بود که می‌خواست چهره اسلام را خدشه‌دار کند. پدرم با شهادتش نشان داد که اسلام واقعی یعنی ایثار و فداکاری.
حماسه شهید صادق یاری، نمونه‌ای از ایثار و رشادت در تاریخ مقاومت است. او با شهادتش، نه‌تنها جان ده‌ها رزمنده را نجات داد، بلکه درسی از عشق و وفاداری به اهل‌بیت (ع) را برای همیشه در تاریخ ثبت کرد.
نام او و دیگر شهدای مدافع حرم، چراغ راهی است برای نسل‌های آینده که بدانند راه مقاومت ادامه دارد و هیچ‌گاه خاموش نخواهد شد.
کد خبر 6405555

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1373242/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلاصه بازی لیل 1-2 دورتموند (لیگ قهرمانان اروپا – 25-2024)

پوشش زنده باز ی آرسنال مقابل آیندهوون لیگ قهرمانان اروپا +ویدیو

توافق اعراب و آمریکا درباره طرح بازسازی غزه

نشست وزیران خارجه عرب با حضور نماینده آمریکا درباره غزه

رییس جمهور آمریکا: کسی ساکنان غزه را مجبور به کوچ نخواهد کرد

عراقچی: نامه رئیس جمهور ایالات متحده دریافت شد

مذاکره با این دولت آمریکا گره تحریم‌ها را کورتر خواهد کرد

آمریکا 8 راکتور اتمی برای تولید برق به ایران فروخت! + عکس

عقب‌نشینی ترامپ درباره تخلیه غزه

رسانه آمریکایی مطرح کرد: بازی هسته‌ای ایران و ترامپ

ترامپ: اجازه نمی‌دهم مثل دوران بایدن ثروت آمریکا را چپاول کنند! +فیلم

اعتراض خانواده شهدای ترور به حمایت اروپا از گروه‌های تروریستی

تاکید «شولتز» و «کاستا» بر لزوم تقویت ستون اروپایی ناتو

پخش زنده و خلاصه بازی رئال مادرید و اتلتیکو مادرید از تلویزیون + پخش آنلاین و شبکه 3

پیشنهاد جدید الهلال روی میز ویرجیل فن دایک

شعار کنایه‌آمیز هواداران آیندهوون خطاب به آرسنال: هرگز قهرمان اروپا نمی‌شوید

دورتموند در خانه لیل صعود کرد و حریف بارسلونا شد

درخواست تسلیحاتی پارلمان اروپا برای اوکراین

واکنش داروین نونیز به حذف لیورپول از لیگ قهرمانان اروپا: باید بلند شد و ادامه داد

کاهش 1.7 درصدی تولید فولاد خام در چین/انتشار گاز گلخانه‌ای 4 درصد افزایش یافت

پیروزی قاطع تیم ملی هندبال ایران برابر چین در تورنمنت شیراز – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رافائل کاستیو: چین با ترکیب کاملش نیامده بود/ روسیه و بلاروس چالش بزرگتری برای ما هستند

چین با ترکیب کاملش نیامده بود/ روسیه و بلاروس چالش بزرگتری برای ما هستند

چین: نشست سه‌جانبه چین، روسیه و ایران درباره مسئله هسته‌ای در پکن برگزار می‌شود +فیلم

آمریکا یک سازمان سوئدی را با ادعای همکاری با ایران تحریم کرد

رهبر انقلاب : مذاکره با آمریکا رفع تحریم نخواهد کرد / راه خنثی سازی تحریم ها را پیدا کرده ایم

رهبر انقلاب: مذاکره با آمریکا گره تحریم‌ها را باز نمی‌کند، کورتر می‌کند

متا هشدار می‌دهد؛ آیا ترامپ و ایلان ماسک پیشرفت هوش مصنوعی آمریکا را تهدید می‌کنند؟

رضایی: آمریکا برای نجات دلار به استبداد سخیف روی آورده است

رهبر انقلاب: اگر ایران می‌خواست سلاح هسته‌ای بسازد، آمریکا نمی‌توانست جلوی ما را بگیرد+فیلم

رهبر انقلاب: دعوت رئیس‌جمهور آمریکا برای مذاکره فریب افکار عمومی است

نامه جنجالی ترامپ بالاخره به ایران رسید!

پسکوف: روسیه و آمریکا می‌توانند در حوزه عناصر کمیاب همکاری کنند

رهبر انقلاب: مذاکره با دولت فعلی آمریکا موجب رفع تحریم‌ها نخواهد شد بلکه گره تحریم‌ها را کورتر خواهد کرد

آیا ترامپ آینده آمریکا را به خطر می‌اندازد؟

افشای هزینه بایدن از بودجه ملی برای پیروزی هریس

تله آتش‌بس؛ بدبینی مسکو به پیشنهاد جدید

ترامپ: هیچ کس نمی‌خواهد مردم غزه را اخراج کند!

لاوروف: نشانه‌ها درباره شروط آمریکا برای توافق با ایران نگران کننده است

رهبر انقلاب: دعوت رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره، فریب افکار عمومی است

هر کشتی اسرائیلی که از منطقه عملیاتی عبور کند هدف قرار می‌گیرد

موافقت احتمالی پوتین با آتش‌بس اوکراین

عقب‌نشینی ترامپ از طرح کوچاندن مردم غزه

این جمله پزشکیان جهانی شد

عراقچی: نامه‌ای از طرف رئیس‌جمهور آمریکا دریافت کردم

واکنش سازمان ملل درباره گفت‌و‌گو‌های احتمالی درباره برنامه هسته‌ای ایران

عراقچی: نامه رئیس‌جمهور آمریکا دریافت شد

امام خامنه ای: دعوت به مذاکره از سوی آمریکا فریب است

مذاکره با آمریکا گره تحریم‌ها را باز نمی‌کند، کورتر می‌کند

اولین واکنش رسمی ایران به نامه ارسال شده ترامپ