ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ خطر خطای تحلیل نگاه رهبر انقلاب توسط نیروهای انقلاب خواندنی ها

سرمقاله خراسان/ خطر خطای تحلیل نگاه رهبر انقلاب توسط نیروهای انقلاب
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - خراسان / «خطر خطای تحلیل نگاه رهبر انقلاب توسط نیروهای انقلاب» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم محمدسعید احدیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
پس از صحبت رهبرانقلاب در دیدار کارگزاران نظام که با تاکید بر ضرورت انسجام قوا، راهبرد وفاق را تایید کردند، تصریح ایشان در دو مصداق، چرایی درست بودن رای مجلس به کل کابینه و زمان عملیات وعده صادق2 ، شوک بزرگی به بسیاری از نیروهای انقلاب وارد کرد که به شکلی گسترده خلاف آن را مطالبه می کردند. اما سوال اصلی چرایی نگاه رهبرانقلاب درباره این دو مصداق نیست، بلکه سوال بزرگ چرایی خطای تحلیل نیروهای انقلاب در مقایسه با نگاه رهبرانقلاب است. خطر این خطای تحلیل آن‎جا جدی تر می شود که توجه کنیم در دو مصداق اخیر، ایشان موضع خودشان را قبلا تصریح کرده بودند و موج موجود خلاف نص صریح مواضع علنی رهبرانقلاب بود. ایشان به صراحت درباره وعده صادق در خطبه نصر گفته بودند که ما نه شتابزده عمل می‎کنیم و نه تعلل می‎کنیم؛ همچنین درباره کابینه هم در دیدار هیئت دولت از عملکرد مجلس تقدیر کرده بودند.
بنابراین اگر اشتباه در تحلیل ضرورت انسجام قوا را که برخی انقلابی‎ها «وفاق با نفاق» می دانستند، خطای تحلیل بدانیم، اشتباه در دو مصداق رای به کابینه و عملیات وعده صادق، موضع مخالف نص صریح مواضع آقا محسوب می شود. این نگرانی چندی پیش در انتشار صحبت ایشان که گفته بودند: «حرف‎های صریح من را نیز تفسیر به رای می‎کنند» مشهود بود. بدیهی است هنگامی که بدنه نیروهای انقلاب دچار خطای تحلیل یا تفسیر به رای می شوند، خطر بزرگی مسیر حرکت انقلاب را تهدید می کند؛ چرا که مهم‎ترین جریانی که باید راهبری ولی را پیاده سازی کند، خود تبدیل به چالش پیاده سازی می شود.
روشن و بدیهی است که بدنه اجتماعی نیروهای حزب اللهی نه تنها دلداده و عاشق رهبرانقلاب هستند بلکه تابع محض ایشان بوده و موضع ایشان را فصل الخطاب می دانند اما چرا ما دچار چنین آسیب نگران کننده ای هستیم؟ 
به نظر می رسد مشکل در این است در طول سالیان طولانی به‎دلایلی که جای بحث آن این مجال نیست، افرادی تبدیل به چهره های مرجع و رسانه ای نیروهای انقلابی شده اند که با نظام تحلیلی رهبرانقلاب فاصله دارند و در تحلیل دچار خطا می شوند. همچنین برخی از آنان در مواقعی که با صحبت‎های صریحی از ایشان روبه‎رو می شوند که با سلیقه آنان تعارض دارد، دست به حاشیه رانی صحبت ها یا تفسیر به رای آن مواضع می زنند. نیروهای انقلابی نگاه رهبرانقلاب را از شخص رهبرانقلاب نمی گیرند، بلکه برداشت و روایت مراجع فکری و رسانه ای خود را نگاه رهبرانقلاب تلقی می کنند و با عشق و دلسوزی، آن را به‎عنوان نگاه رهبری پیگیری و مطالبه می کنند. بنابراین مبانی فکری نیروهای انقلاب در طول زمان طولانی با نظام تحلیلی رهبرانقلاب فاصله گرفته است. به‎عنوان مثال در سخنان اخیر رهبرانقلاب ایشان به صراحت بر این اشکال که مسائل درجه دوم و سوم را تبدیل به مسئله اصلی کرده اند، انتقاد داشتند؛ این یک اصل مهم در نظام تحلیلی رهبرانقلاب است مبنی بر «اصلی فرعی کردن امور» که عدم رعایت آن را از لغزشگاه های مهم می دانند. همچنین در مصادیقی مانند وعده صادق، حاشیه رانی و تفسیر به رای چهره های مرجع باعث کنار رفتن بیان صریح رهبرانقلاب از ذهن نیروهای انقلابی می شود.
بازار
اما سوال این‎جاست که راه حل اصلاح چه می تواند باشد؟ پاسخ به این سوال امر مستقلی است که جای طرح آن در رسانه عمومی نیست اما بی تردید نیمی از راه حل مسئله پذیرش اصل مسئله است. ما باید بپذیریم که با خطر خطای تحلیلی نیروهای انقلاب روبه‎رو هستیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1376834/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاراته ایران در لیگ جهانی سوم شد

مکرون بدنبال جنگ جهانی سوم است

رأی اعتماد مالک یوونتوس به موتا

کاراته وان چین/یک طلا، 2 نقره و 2 برنز برای ملی پوشان ایران  در لیگ جهانی چین

کاراته وان چین/یک طلا، 2 نقره و 2 برنز برای ملی پوشان ایران در لیگ جهانی چین

آثار موزه‌ای نمایشگاه «سرزمین مهر» از سیچوان به گوانجو می‌رود

کمیسیون انرژی مجلس از وزیر نفت حمایت کرد

مسکو: وزیر خارجه آمریکا از فهرست تحریم ها خارج نشده است

بودجه رادیو فردا به طور کامل لغو شد/ نگاهی به تحولات تحریریه صدای آمریکا فارسی در سال‌های متمادی

رسانه عبری مدعی شد تل‌آویو منتظر حمله موشکی صنعا است

پنتاگون حمله به نیروهای آمریکایی را تحمل نخواهد کرد

کدام ایالت‌های آمریکا قربانی تعرفه‌های تجاری ترامپ خواهند شد؟

واکنش ولایتی به حمله نظامی آمریکا به یمن / پیروزی با فرزندان شجاع یمن است/ آمریکا شکست خواهد خورد

حملات آمریکا به حوثی‌ها: ایران هدف اتهامات و هشدارها

آیا یمن پایگاه‌های آمریکایی را می‌زند؟

شمار شهدای حملات آمریکا به یمن رو به افزایش است

روبیو: آمریکا دنبال جنگ تجاری نیست

بیانیه محکومیت حملات تجاوزکارانه آمریکا و انگلیس به یمن

هدف عراقچی از سفر امروز به عمان چه بود؟

مشاور امنیت ملی آمریکا: همه گزینه ها علیه ایران روی میز است!

موضع گیری خصمانه مشاور امنیت ملی آمریکا علیه ایران و انصارالله یمن

سال وفاق!

بی‌فکری‌هایی که چشم انداز فردای ایران را تاریک کرد

فرستاده ترامپ: حمله به حوثی‌ها پیام روشنی درباره موضع ما در برابر تروریسم بود

کاهش ده درصدی واحدهای صنفی مشاور املاک در سال جاری

تکذیب ارائه کمک مالی به اسرای سابق جنگ ایران و عراق از سوی دفتر نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ

گام های استوار منطقه آزاد ماکو در عرصه جهانی شدن

ضد حال اساسی به مستاجران و اجاره نشینان در آستانه نوروز

هشدار تحلیلگران؛ آیا سیاست‌های فدرال رزرو هنوز از بازار حمایت می‌کنند؟

نماینده مجلس: اعتقادات ما می‌گوید بجای شنبه ها، پنجشنبه‌ها تعطیل باشد

آمریکا و رژیم صهیونیستی به‌دنبال تحریم شورای حقوق بشر سازمان ملل

روبیو از فهرست تحریم‌های روسیه خارج نشده است

آیا عراقچی در سفر به عمان حامل پاسخ نامه ترامپ بود؟/ اعلام آمادگی عمان برای گفتگوی ایران-آمریکا

معرفی ارز‌های جهان با بدترین عملکرد در سال 2024

رسانه عبری مدعی شد اسرائیل برای حمله احتمالی آماده می‌شود

قیمت قهوه در آمریکا افزایش یافت؟

بیانیه النجباء در محکومیت حمله جنایتکارانه آمریکا به یمن

مشاور رهبری: آمریکا شکست خواهد خورد؛ پیروزی با یمن است

بازار شب عید؛ شلوغ و بی‌خریدار

ایران در تقاطع فشارها و فرصت‌ها

پروژه القای ناامیدی

منع تعقیب سیف و عراقچی؟

تل‌آویو برای حمله احتمالی انصارالله آماده می‌شود؟

اظهارات وقیحانه مدیر رادیو اسرائیل علیه زنان و کودکان یمنی

تعامل محتاطانه اسرائیل با تهدیدات یمن

خودداری 2 کشور عربی از پذیرش اسرای فلسطینی

تلاش ناکام تروریست‌های وابسته به الجولانی برای نفوذ به لبنان

جنگ سه دایره، راهبرد جدید اسرائیل

فعالیت بیش از 11 هزار تشکل رسمی کارگری در کشور

تداوم روند صعودی قیمت طلا تا اواخر فروردین