ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ خطر خطای تحلیل نگاه رهبر انقلاب توسط نیروهای انقلاب خواندنی ها

سرمقاله خراسان/ خطر خطای تحلیل نگاه رهبر انقلاب توسط نیروهای انقلاب
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - خراسان / «خطر خطای تحلیل نگاه رهبر انقلاب توسط نیروهای انقلاب» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم محمدسعید احدیان است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
پس از صحبت رهبرانقلاب در دیدار کارگزاران نظام که با تاکید بر ضرورت انسجام قوا، راهبرد وفاق را تایید کردند، تصریح ایشان در دو مصداق، چرایی درست بودن رای مجلس به کل کابینه و زمان عملیات وعده صادق2 ، شوک بزرگی به بسیاری از نیروهای انقلاب وارد کرد که به شکلی گسترده خلاف آن را مطالبه می کردند. اما سوال اصلی چرایی نگاه رهبرانقلاب درباره این دو مصداق نیست، بلکه سوال بزرگ چرایی خطای تحلیل نیروهای انقلاب در مقایسه با نگاه رهبرانقلاب است. خطر این خطای تحلیل آن‎جا جدی تر می شود که توجه کنیم در دو مصداق اخیر، ایشان موضع خودشان را قبلا تصریح کرده بودند و موج موجود خلاف نص صریح مواضع علنی رهبرانقلاب بود. ایشان به صراحت درباره وعده صادق در خطبه نصر گفته بودند که ما نه شتابزده عمل می‎کنیم و نه تعلل می‎کنیم؛ همچنین درباره کابینه هم در دیدار هیئت دولت از عملکرد مجلس تقدیر کرده بودند.
بنابراین اگر اشتباه در تحلیل ضرورت انسجام قوا را که برخی انقلابی‎ها «وفاق با نفاق» می دانستند، خطای تحلیل بدانیم، اشتباه در دو مصداق رای به کابینه و عملیات وعده صادق، موضع مخالف نص صریح مواضع آقا محسوب می شود. این نگرانی چندی پیش در انتشار صحبت ایشان که گفته بودند: «حرف‎های صریح من را نیز تفسیر به رای می‎کنند» مشهود بود. بدیهی است هنگامی که بدنه نیروهای انقلاب دچار خطای تحلیل یا تفسیر به رای می شوند، خطر بزرگی مسیر حرکت انقلاب را تهدید می کند؛ چرا که مهم‎ترین جریانی که باید راهبری ولی را پیاده سازی کند، خود تبدیل به چالش پیاده سازی می شود.
روشن و بدیهی است که بدنه اجتماعی نیروهای حزب اللهی نه تنها دلداده و عاشق رهبرانقلاب هستند بلکه تابع محض ایشان بوده و موضع ایشان را فصل الخطاب می دانند اما چرا ما دچار چنین آسیب نگران کننده ای هستیم؟ 
به نظر می رسد مشکل در این است در طول سالیان طولانی به‎دلایلی که جای بحث آن این مجال نیست، افرادی تبدیل به چهره های مرجع و رسانه ای نیروهای انقلابی شده اند که با نظام تحلیلی رهبرانقلاب فاصله دارند و در تحلیل دچار خطا می شوند. همچنین برخی از آنان در مواقعی که با صحبت‎های صریحی از ایشان روبه‎رو می شوند که با سلیقه آنان تعارض دارد، دست به حاشیه رانی صحبت ها یا تفسیر به رای آن مواضع می زنند. نیروهای انقلابی نگاه رهبرانقلاب را از شخص رهبرانقلاب نمی گیرند، بلکه برداشت و روایت مراجع فکری و رسانه ای خود را نگاه رهبرانقلاب تلقی می کنند و با عشق و دلسوزی، آن را به‎عنوان نگاه رهبری پیگیری و مطالبه می کنند. بنابراین مبانی فکری نیروهای انقلاب در طول زمان طولانی با نظام تحلیلی رهبرانقلاب فاصله گرفته است. به‎عنوان مثال در سخنان اخیر رهبرانقلاب ایشان به صراحت بر این اشکال که مسائل درجه دوم و سوم را تبدیل به مسئله اصلی کرده اند، انتقاد داشتند؛ این یک اصل مهم در نظام تحلیلی رهبرانقلاب است مبنی بر «اصلی فرعی کردن امور» که عدم رعایت آن را از لغزشگاه های مهم می دانند. همچنین در مصادیقی مانند وعده صادق، حاشیه رانی و تفسیر به رای چهره های مرجع باعث کنار رفتن بیان صریح رهبرانقلاب از ذهن نیروهای انقلابی می شود.
بازار
اما سوال این‎جاست که راه حل اصلاح چه می تواند باشد؟ پاسخ به این سوال امر مستقلی است که جای طرح آن در رسانه عمومی نیست اما بی تردید نیمی از راه حل مسئله پذیرش اصل مسئله است. ما باید بپذیریم که با خطر خطای تحلیلی نیروهای انقلاب روبه‎رو هستیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1376834/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قتل الجولانی توسط آمریکا؟ ؛ این احتمال را به خاطر بسپارید! | وقتی عمر مفید به پایان می رسد

یمن برای دومین بار ناو آمریکایی را هدف گرفت؛ واشنگتن چه واکنشی نشان خواهد داد؟

این احتمال را به خاطر بسپارید!

تجاوز مجدد آمریکا به یمن 53 کشته بر جای گذاشت

مروری بر مهم‌ترین اخبار جهان در 12 ساعت گذشته

صدای آمریکا به دستور ترامپ خاموش شد

پیام قاطع رهبر انقلاب در واکنش به حمله آمریکا به یمن

پیش بینی روزنامه کیهان از سرنوشت محمدالجولانی

یمن باز هم ناو هواپیمابر ترومن آمریکا را هدف قرار داد

آنچه در بخش سیاسی روزنامه‌های 27 اسفند گذشت

نقض دوباره حقوق بشر از سوی ترامپ خبرساز شد

دومین حمله موشکی پهپادی یمن به ناو هواپیمابر آمریکا

تغییر رویکرد هسته‌ای ایران به پیشنهاد یک تحلیگر سیاسی

الجزیره گزارش داد: اقدام هوشمندانه ایران در برابر اتهام‌زنی‌های آمریکا

مذاکره ترامپ و پوتین بر سر اوکراین

انصارالله در خط مقدم مقاومت؛ چرا آمریکا یمن را هدف گرفت؟

لزوم تدبیر ملی برای کاهش آمار اعدام

سرمقاله خراسان/ سالِ تصمیم‌های سخت اما اجتناب ناپذیر!

ترامپ: سه‌شنبه با «پوتین» گفتگو خواهم کرد

میزان مصرف سوخت بنزین 21 درصد افزایش یافت

افزایش 9 درصدی حجم مبادلات مرزی در کردستان

نقل و انتقال اسناد سبزرنگ با قولنامه قابل پذیرش نیست

بم از 38 کشور دنیا بزرگتر است

رمزگشایی منتقدان از نمادهای پنهان در فیلم سینمایی «رها»

یک ایده برای گشایش اقتصادی

17 مارس در تاریخ؛ از امضای پیمان بروکسل تا آغاز نبرد نانچانگ در جنگ دوم چین و ژاپن

پوتین کاسه داغ تر از آش/ میانجی بین ایران و امریکا

شمار شهدای حملات هوایی شب گذشته آمریکا و انگلیس به یمن به 53 نفر رسید

برای بار دوم به ناو هواپیمابر ترومن حمله کردیم

قطع 400 میلیون دلار بودجه پژوهشی دانشگاه کلمبیا به دستور دولت ترامپ

«البخیتی»: در هر کجا که دستمان برسد آمریکا را هدف قرار می‌دهیم

«البخیتی»: در هر جایی که دستمان برسد آمریکا را هدف قرار می‌دهیم

گفت و شنود/ جوجه‌تیغی و هزارپا

آمریکا کشتی صهیونیستی «گلکسی لیدر» را هدف قرار داد

دستمزد؛ کمتر از سبد معیشت، بالاتر از خط فقر

برگزاری همایش فرزندان شهدای فرهنگی به مناسبت بزرگداشت 22 اسفند

از همه پژوهشگران درخواست دارم به بنیاد شهید کمک کنند/برنامه‌ریزی‌ها در بنیاد شهید باید بر اساس پژوهش باشد

شهدا همواره به‌روز و نسبت به مسائل مختلف همیشه پیشگام بودند

افزایش 45 درصدی دستمزد کارگران چه میزان از مشکلات اقتصادی را پوشش می‌دهد؟

با این 5 نمودار، ترامپ باید نگران اقتصاد آمریکا باشد +عکس

افزایش 45 درصدی حقوق کارگران تا برآورده شدن کامل انتظارات فاصله دارد

رازآلودترین چهره تاریخ! کشف قدیمی‌ترین فسیل انسانی در اروپای غربی

واکاوی ابعاد تجاوز آمریکا و انگلیس به یمن

حمله موشکی و پهپادی یمن به ناو هواپیمابر آمریکا

توسعه استان نیازمند تصمیمات جسورانه و هم‌افزایی همه‌جانبه است

جنگ یمن و آمریکا صدای سازمان ملل را درآورد

یمن در خون، قلدران در آتشِ رسوایی

پشت‌پرده حملات آمریکا به یمن/ دلایل همراهی لندن با واشنگتن در عملیات نظامی علیه صنعاء

بیانیه عمان درباره یمن

برای دومین بار در 24 ساعت گذشته ناو هواپیمابر آمریکا را هدف قرار دادیم