ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رازآلودترین چهره تاریخ! کشف قدیمی‌ترین فسیل انسانی در اروپای غربی اروپا

رازآلودترین چهره تاریخ! کشف قدیمی‌ترین فسیل انسانی در اروپای غربی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - در یکی از مهم‌ترین اکتشافات دیرینه‌شناسی، دانشمندان در غار «سیما دل الفانته» در کوهستان‌های آتاپوئرکا اسپانیا، فسیل بخشی از صورت یک انسان اولیه را کشف کرده‌اند که قدمتی بین 1.1 تا 1.4 میلیون سال دارد. این کشف که با نام مستعار «صورتی» ( Pink ) شناخته می‌شود، سرنخ‌های جدیدی درباره سکونت اولین انسان‌ها در اروپا ارائه داده است .
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
آنچه این فسیل را منحصربه‌فرد می‌کند، این است که به هیچ‌یک از گونه‌های انسانی شناخته‌شده شباهت ندارد. آیا این کشف می‌تواند حلقه گمشده‌ای در زنجیره تکامل انسان باشد؟ دانشمندان به دنبال پاسخ این پرسش هستند.
فسیل تازه کشف‌شده که با نام «صورتی» شناخته می‌شود در عمق حدود 60 فوتی از سطح غار «سیما دل الفانته» کشف شد. این غار یکی از مهم‌ترین محوطه‌های باستانی اسپانیا ست که پیش‌تر نیز فسیل‌هایی با قدمت بیش از یک میلیون سال در آن کشف شده بود. محققان معتقدند این بقایا متعلق به فردی بالغ است، اما هنوز مشخص نیست که این فرد مرد بوده یا زن.
این کشف، معمای جدیدی را در مسیر تکامل انسان رقم زده است. آیا این فسیل به‌گونه‌ای کاملاً جدید از اجداد انسانی تعلق دارد؟ آیا گونه‌ای گمشده از تاریخ تکامل ماست؟ یا شاید پلی باشد میان انسان‌های اولیه و گونه‌های بعدی.
بیشتر بخوانید :
آیا این فسیل به یک‌گونه ناشناخته تعلق دارد؟ دکتر «ماریا مارتینون – تورِس»، یکی از نویسندگان این مطالعه و متخصص دیرینه‌شناسی انسانی در مرکز ملی تحقیقات تکامل انسان در اسپانیا، در مورد این کشف می‌گوید:
ما در حال مستندسازی یک جمعیت انسانی ناشناخته در اروپا هستیم. این فسیل قدیمی‌ترین نمونه انسانی کشف‌شده در اروپای غربی محسوب می‌شود.
به گزارش Nbcnews محققان بر این باورند که این فسیل احتمالاً با گونه «هومو ارکتوس» (Homo erectus) ارتباط دارد، اما از نظر ظاهری نه به فسیل‌های قدیمی‌تر یافت‌شده در گرجستان (1.8 میلیون سال پیش) شباهت دارد و نه به گونه هومو آنتسسور Homo antecessor که حدود 900 هزار سال پیش در اروپا زندگی می‌کرده است.
آیا فسیل «صورتی» حلقه گمشده تکامل انسان است؟ این کشف می‌تواند شکاف مهمی را در مسیر تکامل انسان در اروپا پر کند. دکتر «رودریگو لاکروز»، استاد پاتوبیولوژی مولکولی در دانشگاه نیویورک، می‌گوید: این فسیل شبیه فسیل‌های دمانیسی (گرجستان) نیست و همچنین شباهتی به آناتومی گونه‌های بعدی که به انسان امروزی نزدیک‌ترند ندارد. چیزی بین این دو است.
چه چیزی در کنار فسیل یافت شد؟ علاوه بر فسیل «صورتی»، دانشمندان در همان لایه‌های رسوبی ابزارهای سنگی و استخوان‌های حیوانی با نشانه‌هایی از بریدگی را نیز کشف کردند. این موضوع نشان می‌دهد اجداد انسانی در آن زمان، گوشت شکار را با ابزار سنگی بریده و مصرف می‌کردند.
تغییرات شدید اقلیمی
مدارک فسیلی نشان می‌دهد که انسان‌های اولیه در چندین موج به اروپا مهاجرت کرده‌اند، اما اغلب این جمعیت‌ها بعد از مدتی ناپدید شده‌اند. محققان معتقدند که یکی از دلایل این ناپدیدشدن‌ها، تغییرات شدید اقلیمی بوده است. بر اساس پژوهش‌های جدید، یک رویداد آب‌وهوایی در حدود 1.1 میلیون سال پیش ممکن است باعث انقراض گسترده و حتی ناپدیدشدن کامل انسان‌ها از اروپای غربی شده باشد .
آیا کشفیات جدیدتری در راه است؟ این نخستین‌بار نیست که غار «سیما دل الفانته» محققان را شگفت‌زده می‌کند. در سال 2007، فسیل قطعه‌ای از یک فک کوچک در این محل کشف شد که قدمتی حدود 1.2 میلیون سال داشت. اما فسیل «صورتی» حدود 6 فوت عمیق‌تر از آن فسیل کشف شده و احتمالاً قدیمی‌تر از آن است.
چرا منطقه آتاپوئرکا برای کشفیات باستانی مهم است؟ به گفته دانشمندان، این منطقه به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص خود، یک نقطه مهم در مهاجرت انسان‌های اولیه بوده است. وجود آب فراوان و مسیرهای ارتباطی طبیعی بین کوهستان‌ها، آن را به مکانی ایده‌آل برای سکونت تبدیل کرده است.
آیا «صورتی» مسیر تاریخ را تغییر خواهد داد؟ باتوجه‌به اطلاعات به‌دست‌آمده، این کشف می‌تواند نگاه ما را به چگونگی ورود و پراکندگی نخستین انسان‌ها در اروپا تغییر دهد. اگر این فسیل به‌گونه‌ای ناشناخته تعلق داشته باشد، باید تاریخ مهاجرت و تکامل انسان در این قاره را بازنویسی کرد. اما آیا دانشمندان در آینده فسیل‌های بیشتری ازاین‌گونه خواهند یافت؟ تحقیقات همچنان ادامه دارد و احتمالاً غار «سیما دل الفانته» در آینده ما را با شگفتی‌های بیشتری روبه‌رو خواهد کرد.
منبع خبر: همشـهری
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
مارمولک‌بازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون بحران سرقت در ایران: ناامیدی شهروندان از عملکرد قانون آخوند بلاگر؛ حراج دین برای لایک و کامنت بیشتر! نستله و معمای سرمایه‌گذاری خارجی؛ فرصت یا تهدید برای اقتصاد ملی؟

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1377879/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عقب‌نشینی پهپاد آمریکا از حریم هوایی ایران

آغاز موج جدید حملات آمریکا به صنعا – آفتاب نو | اخبار ورزشی

معاون عملیات نداجا: آمادگی کامل نیروی دریایی ارتش برای حراست از منافع کشور/ به دنبال برقراری صلح و امنیت جمعی هستیم

کاخ ریاست جمهوری یمن مورد هدف قرار گرفت/ کاخ سفید:بهتر است ایران، ترامپ را جدی بگیرد/هشدار ایران به آمریکا

افشای محتوای اصلی نامه ترامپ توسط یک مقام آمریکایی

عقب‌نشینی پهپاد‌ جاسوسی آمریکا از حریم هوایی ایران/ کاخ ریاست جمهوری یمن مورد هدف قرار گرفت/هشدار ایران به آمریکا

عقب‌نشینی پهپاد‌ جاسوسی آمریکا از حریم هوایی ایران/ کاخ ریاست جمهوری یمن مورد هدف قرار گرفت/ آغاز موج جدید حملات آمریکا به صنعا

توسعه گردشگری دریایی در هرمزگان؛ گامی به سوی رونق اقتصادی و فرهنگی

نتانیاهو، ترامپ را متقاعد برای ورود به جنگ کرده است/ حمله به کشتی‌های ایران محتمل است

سند/ وزارت خارجه رژیم بعثی عراق هدف حمله موشکی ایران قرار گرفت

وزارت امور اقتصادی و دارایی یک اطلاعیه صادر کرد

تجاوز مجدد آمریکا به خاک یمن

فرار ناو آمریکایی پس از درگیری با نیرو‌های یمنی/ کاخ سفید:بهتر است ایران، ترامپ را جدی بگیرد/هشدار ایران به آمریکا

هشدار ایران به آمریکا: هر گونه اقدام تجاوزکارانه پیامد‌های وخیمی در پی خواهد داشت

هشدار ایران به آمریکا: هر گونه اقدام تجاوزکارانه پیامدهای وخیمی دارد

دولت آمریکا به دنبال «صلح از طریق قدرت» است

آغاز موج جدید حملات آمریکا به صنعا

در ازای چند میلیارد دلار ترامپ به عربستان خواهد رفت؟

پیام ‌تهدیدآمیز رژیم صهیونیستی علیه دولت عراق

پیام‌هایی درباره تصمیم اسرائیل برای حمله به عراق دریافت کرده‌ایم

ادعای ترامپ برای برقراری آتش‌بس 30 روزه در اوکراین

آخرین تحولات یمن/فرار ناو آمریکایی پس از درگیری با نیرو‌های یمنی

پیام جدید چپ‌ها به آمریکا پس از حمله به یمن/ در سیاست خارجی، حجاب و اینترنت حالا وقت انتخاب است!

فرار ناو آمریکایی پس از درگیری با نیرو‌های یمنی/ کاخ سفید:بهتر است ایران، ترامپ را جدی بگیرد

فرار ناو آمریکایی پس از درگیری با نیرو‌های یمنی/ کاخ سفید:بهتر است ایران، ترامپ را جدی بگیرد/درخواست ایران از شورای امنیت

هشدار ایران به آمریکا درباره عواقب وخیم هرگونه تجاوزگری

پنتاگون: علیه انصارالله از نیروی مرگبار شدید استفاده خواهد شد

ایروانی:شورای امنیت نباید دربرابر تحریکات آشکار مقامات آمریکا سکوت کند

عراقچی تجاوز نظامی آمریکا و انگلیس به یمن را محکوم کرد

عراق رسما ایران را کنار گذاشت

وزیر خارجه عراق: آمریکا از ما نخواسته روابط با ایران را قطع کنیم

گرامی‌مقدم: تولید در سال جاری به رشد مطلوبی نرسید

واکنش قالیباف به نامه ترامپ؛ انتفاع اقتصادی ما در برجام نباید «صدقه سری» باشد+فیلم

شاهکار وینچنزو ایتالیانو در بولونیا؛ روسوبلو بازهم سهمیه لیگ قهرمانان اروپا را می‌خواهد

جنجال جدید ایلان ماسک و یارانش| پول پاشی آمریکا برای دخالت در انتخابات هند را لو دادند!

ادعاهای بی‌اساس وزیر خارجه انگلیس علیه ایران

سخنگوی کاخ سفید: بهتر است ایران ترامپ را جدی بگیرد

کاخ‌سفید: پیام به ایران این است که ترامپ را جدی بگیرد!

مهربانی در آستانه نوروز؛ توزیع 1000 بسته معیشتی به همت خیرین و بنیاد گلستان / کمک به خانواده‌های نیازمند، تجلی همدلی در روزهای سخت اقتصادی

مهمترین کمک معیشتی به مردم ساخت مسکن است/ مجلس دوازدهم برای حل مسائل اقتصادی نقشه راه دارد

درخشش ستاره محبوب هواداران استقلال در اروپا ادامه دارد + عکس

پنتاگون: در یمن از نیروی کشنده بیش از حد استفاده خواهیم کرد | ایران سامانه‌های شناسایی و اطلاعاتی را در اختیار حوثی‌ها قرار داد

عکس/ هواپیماهای آمریکا به نزدیکی ایران رسیدند؟

الحوثی: ناو هواپیمابر آمریکایی را فراری دادیم

کاخ سفید:ایران ترامپ را جدی بگیرد

سخنران تندرویی که حکم عزل پزشکیان را داده کیست؟

عکسی که ماجرای مرگ مارادونا را بار دیگر شعله‌ور ساخت

چگونه ورق به نفع پوتین برگشت؟

درگیری‌های خاورمیانه مربوط به تهران، تل آویو و یمن است؛ سر عراق به این کریدور گرم است

کارکنان بنیاد از لحاظ رضایت‌مندی نسبت به سایر دستگاه ها بالاترین نمره را داشته باشند