ایرانیان جهان

آخرين مطالب

عملکرد قابل تقدیر مارون در بین بازیگران صنعت پتروشیمی اخبار ایران

عملکرد قابل تقدیر مارون در بین بازیگران صنعت پتروشیمی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ، صنعت پتروشیمی از دیرباز یکی از اهرم‌های مهم در رفع بحران‌های اقتصادی و اجتماعی کشور به شمار رفته است و این صنعت همچنان ایران را درعبور از پیچ‌وخم‌های مختلف یاری کرده است.
همچنان بخشی از صادرات غیرنفتی کشور از سوی این صنعت محقق می‌شود و هرساله ظرفیت و ارزش تولیدات صنعت پتروشیمی ایران با بهره‌برداری از طرح‌های تازه در حال افزایش است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، پیش‌بینی می‌شود ظرفیت تولید سالانه صنعت پتروشیمی با گشایش طرح‌های تازه تا پایان سال 1403 به 103 میلیون تن برسد.
اکنون حدود 70 طرح پتروشیمی در حال اجراست که بخش قابل توجهی از آن‌ها پیشرفتی بیش از 50 درصد داشته است و ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی کشور تا پایان برنامه هفتم توسعه به سالانه بیش از 130 میلیون تن خواهد رسید.
صنعت پتروشیمی یکی از زمینه‌های تحقق رشد اقتصادی در برنامه هفتم توسعه با توجه به زیرساخت‌ها، دانش و سرمایه انسانی است وبه همین دلیل وزارت نفت برنامه‌ریزی منسجمی در بالادست و پایین‌دست صنعت نفت انجام داده، به‌طوری ‌که تولید نفت خام از روزانه 3 میلیون و 600 هزار بشکه کنونی به مرز 4 میلیون بشکه تا پایان سال خواهد رسید.
موافقت‌ اصولی‌ متعددی نیز برای صنعت پالایشی کشور در کنار صنعت پتروشیمی صادر شده است و مسئولان به شدت به دنبال غلبه بر ناترازی گاز و فرآورده‌های نفتی در سال‌های پیش‌رو هستند، اگرچه دستیابی به این هدف تا زمانیکه مصرف مدیریت نشود، بسیار دشوار است.
مارون پیشتاز صنعت پتروشیمی
با وجود تحریم‌ها و چالش‌های اقتصادی، پتروشیمی مارون توانست در 9 ماهه نخست سال 1403 تولید خود را 27.4 درصد افزایش دهد و به 3.421 میلیون تن برساند. این موفقیت در حالی است که بسیاری از صنایع کشور به دلیل کمبود گاز و برق با کاهش تولید مواجه شده‌اند.
محصولات باکیفیت پتروشیمی‌ها نه تنها نیاز داخلی را تأمین می‌کنند بلکه صادرات چشمگیری نیز دارند و نقش مهمی در ارزآوری و ثبات اقتصادی ایفا می‌کنند. پتروشیمی مارون، توانسته جایگاه مناسبی را در میان پتروشیمی‌های بورسی کسب کند و الگویی برای سایر صنایع باشد.
در شرایطی که اقتصاد کشور همچنان از وابستگی به نفت و خام‌فروشی آسیب می‌بیند، محصولات پتروشیمی‌ به خصوص زمانیکه در جهت تکمیل زنجیره ارزش گام برمی‌دارند کمک بسیاری به اصلاح این رویه نادرست می‌کنند. از اینرو رشد تولید در این بخش می‌تواند ظرفیت بالایی برای کشور در مقابله با تحریم‌ها و جنگ اقتصادی موجود ایجاد کند.
عزم مارون برای توسعه
قرارداد واگذاری زمین 15 هکتاری به منظور احداث واحدهای اکریلونیتریل، متیونین و سدیم سولفات فی‌مابین شرکت پتروشیمی مارون و سازمان منطقه آزاد اروند به امضا رسید. این مجتمع پتروشیمی تحت نام شرکت پتروشیمی کاوش گستر اروند بعنوان یکی از شرکتهای تابعه هلدینگ پتروشیمی مارون در ناحیه صنعتی خرمشهر و با اشتغالزایی مستقیم 230 نفر در دو فاز ظرف 48 ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
این گزارش می‌افزاید محصولات تولیدی این شرکت جدید‌الاحداث دو محصول بسیار استراتژیک خواهد بود
1- اکریلونیتریل بعنوان ماده اولیه در ابتدای زنجیره صنعت نساجی
2- متیونین که به عنوان افزودنی به خوراک دام استفاده می شود.
هر دو محصول هم اکنون کاملا وارداتی بوده و تولید داخلی آنها وابستگی به خارج را ازبین برده و از خروج ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد.
شرکت پتروشیمی مارون در دو سال گذشته با هدف گذاری بر اساس اسناد بالادستی نظام قدم‌های بزرگی در راستای کاهش خام فروشی و تکمیل زنجیره ارزش محصولات در داخل کشور برداشته است که بارها از سوی مسئولان مختلف مورد تقدیر و حمایت واقع شده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1379388/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تهران و واشنگتن در پرتگاه جنگ مستقیم؛ نیازمند ایجاد میز قرمزیم

حزب الله: آمریکا و اسرائیل دو روی یک سکه و تشنه خون هستند

حزب الله: آمریکا و اسرائیل جز زبان قتل و ویرانی نمی‌شناسند

دایره‌ای به قطر5هزارکیلومتر؛منافع آمریکا در تیررس یمنی‌ها

بیانیه جامعه مدرسین درباره اتفاقات اخیر در سوریه و یمن/ مردم ایران آماده پشتیبانی از جبهه مقاومت در یمن هستند/ شیرمردان یمنی پاسخ آمریکا را خواهند داد

واکنش حزب‌الله به حملات اسرائیل و آمریکا

راز ناو زاگرس؛ چرا این کشتی اطلاعاتی آمریکا را نگران کرده؟

1403 آخرین رمق ما معمولی‌‏ها بود...

اردوغان خواستار توقف کشتار اسرائیل در نوار غزه از جامعه جهانی شد

گفتگوی ترامپ و پوتین؛ کاخ سفید: تماس تلفنی به خوبی پیش می‌رود

معاون سازمان ملی هوش مصنوعی: از نیروهایمان فقط 15 نفر مانده‌اند که آنها هم کار خاصی نمی‌کنند

توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری درباره نظارت بر سفرهای نوروز 1404

تجارت مردمی؛ کلید حل مشکلات اقتصادی

برگزاری کمیته هماهنگی کریدورهای ترانزیتی منطقه میان اکو و نماینده سازمان ملل

بنگاه‌های کوچک و متوسط؛ کلید توسعه اقتصادی ایران در آینده

رکورد تاریخی نیمیر عبدالعزیز در والیبال ژاپن؛ عبور از 1000 امتیاز

سرشاخ شدن کشتی‌گیران ایرانی برای دیگر کشورها در قهرمانی اروپا

بازگشت حزب بن گویر به کابینه اسراییل

هواوی به کمک بی‌ام‌دبلیو رفت

محکومیت حملات اسرائیل به غزه از سوی وزارت خارجه افغانستان

درخواست طالبان از یوناما برای تسهیل تعامل با سازمان ملل و جهان

ویژه برنامه تحویل سال شبکه جام‌جم اعلام شد

جنجال خبر حمله آمریکا ؛ ویژگی‌های ناو زاگرس که خبرساز شده چیست؟

لغو حفاظت فیزیکی از فرزندان بایدن توسط ترامپ

ایران و آمریکا در پرتگاه جنگ به سر می‌برند

خشم اردوغان از کشتار رژیم صهیونیستی در غزه

افشاگری حماس از پشت پرده آغاز حملات به غزه

حزب الله: آمریکا و اسرائیل دو روی سکه و تشنه خون هستند

دروغی به نام ترامپ ضد جنگ

نزدیکی به آمریکا مساوی است با کاهش محبوبیت!

دبیرکل سازمان ملل خواستار رعایت آتش‌بس در غزه شد

حزب‌الله: دشمن صهیونیستی توان تحقق اهدافش را ندارد

ایران و آمریکا وارد جنگ می‌شوند؟

زیباکلام: سال 1404 یا زنگی زنگ خواهیم شد یا رومی روم

فعال اصولگرا: امید به تغییر ریل سیاست خارجی برای 1404 دارم

چرا آمریکا به یمن حمله کرده است؟

تصویر بدون پوشش شهید (ابوحمزه) سخنگوی نظامی گردان‌های قدس منتشر شد

سردرگمی متحدان آمریکا از سیاست خارجی «ترامپ»

پایان طوفانی قیمت‌ طلا و سکه در سال 1403

امانت‌داران آرمان‌هایی هستیم که از ایثار نشأت گرفته است

رصد فعالیت بانک‌های فارس طی نوروز / شعب کشیک فعالند

واکنش عارف به انتقادات از همتی/ نیازمند تصمیم‌گیری‌های شجاعانه اقتصادی هستیم

5 جاذبه گردشگری تور ژاپن که در نوروز 1404 می توانید ببینید

هشدار به ایرانیان متقاضی اقامت اروپا در برابر کلاهبرداری‌های شرکت‌های جعلی؛ رویا فروشی به چه قیمت؟

واکنش منفی اروپا به آغاز حملات صهیونیست‌ها

اودسا به روسیه واگذار می شود؟

بقائی: آمریکا مسئول مستقیم جنایات اسرائیل در غزه است

ایران حملات جدید اسرائیل به غزه را به شدت محکوم کرد

وزیر امور خارجه یمن: با آمریکا در حال جنگ هستیم/ ایران در تصمیم‌های ما دخالتی ندارد

هشدار به ترامپ: چرا نباید قدرت نظامی ایران را دست کم گرفت؟