ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کنترل تورم نباید مانعی برای سرمایه‌گذاری در تولید ایجاد کند/ کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در تولید ضروری است اخبار ایران

کنترل تورم نباید مانعی برای سرمایه‌گذاری در تولید ایجاد کند/ کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در تولید ضروری است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش می‌متالز، سیدفرید موسوی، درباره شعار سال 1404، «سرمایه‌گذاری برای تولید» گفت: سرمایه‌گذاری پایدار و هدفمند نه‌ تنها توسعه اقتصادی، بلکه رفاه اجتماعی را نیز به دنبال دارد. با این‌ حال، در شرایطی که تحریم‌های اقتصادی پابرجاست، نرخ ارز و طلا نوسان شدیدی دارد و سیاست‌های پولی محدودکننده مانعی بر سر راه تأمین مالی تولید شده، تحقق این هدف با چالش‌های جدی مواجه است.
بیش از‌هر زمانی نیازمند اقدامات عملی و سیاست‌گذاری‌های دقیق هستیم. این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: ایران با دارا بودن 7 درصد ذخایر معدنی جهان، نیروی کار جوان و موقعیت استراتژیک، بستر بالقوه‌ای برای سرمایه‌گذاری دارد. اما موانعی هم‌چون بی‌ثباتی سیاست‌های اقتصادی، عدم شفافیت در نظام مالیاتی، مشکلات تأمین مالی تولیدکنندگان و محدودیت‌های صادراتی باعث شده‌اند که میزان سرمایه‌گذاری در بخش تولید بسیار کمتر از ظرفیت واقعی باشد. در کنار این مسائل، تورم بالا و عدم جذابیت سرمایه‌گذاری مولد، باعث شده سرمایه‌ها به سمت بازار‌های غیرمولد مانند ارز، طلا و سفته‌بازی سوق پیدا کند. تا زمانی که سود سرمایه‌گذاری در تولید کمتر از بازدهی بازار‌های غیرمولد باشد، سرمایه‌گذاری در بخش تولید افزایش نخواهد یافت.
نماینده مردم مراغه و عجبشیر در مجلس با اشاره به ضرورت هم‌زمانی کنترل تورم و افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری مولد، گفت: دولت در این مسیر نقش اساسی دارد. سیاست‌های اقتصادی باید پایدار باشد، بوروکراسی زائد حذف شود، نظام مالیاتی اصلاح گردد و تأمین مالی برای تولیدکنندگان تسهیل شود. مجلس هم باید در جهت اصلاح قوانین مالیاتی و رفع موانع صادراتی اقدام کند. از سوی دیگر، تقویت بازار سرمایه برای جذب سرمایه‌های خرد و هدایت آن به بخش تولید ضروری است. بسیاری از مردم تمایل دارند در طرح‌های اقتصادی مشارکت کنند، اما به دلیل نبود ابزار‌های مناسب یا عدم اعتماد به ساختار‌های مالی، سرمایه‌های خود را به بازار‌های غیرمولد می‌برند.
وی افزود: جذب سرمایه خارجی تنها به ورود ارز ختم نمی‌شود، بلکه می‌تواند دانش فنی و بهره‌وری را نیز ارتقا دهد؛ بنابراین رفع تحریم‌های اقتصادی یکی از مهم‌ترین گام‌ها در این مسیر است. تا زمانی که کشور تحت فشار تحریم‌های ظالمانه قرار دارد، امکان جذب سرمایه خارجی و توسعه تولید محدود خواهد بود. درعین حال نباید تنها به رفع تحریم‌ها چشم دوخت؛ بلکه باید مسیر‌هایی برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری، بهبود فضای کسب‌وکار و افزایش بهره‌وری نیز تعریف کرد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: کنترل تورم نباید بهانه‌ای برای ایجاد مانع در مسیر سرمایه‌گذاری باشد. سیاست‌های پولی انقباضی که تنها به کاهش نقدینگی در بازار منجر شود، می‌تواند رکود تولید را تشدید کند. بنابراین، باید تعادلی میان کنترل تورم و رشد سرمایه‌گذاری ایجاد شود. سرمایه‌گذاری در تولید زمانی می‌تواند منجر به رشد پایدار شود که همراه با عدالت اقتصادی باشد. حمایت از صنایع کوچک و متوسط، توسعه زیرساخت‌های تولیدی در مناطق کم‌برخوردار و ایجاد اشتغال پایدار باید در اولویت باشد.
موسوی در پایان با بیان اینکه تحقق شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» نیازمند عزم جدی تمامی ارکان کشور است؛ اظهار کرد: مجلس، دولت، بخش خصوصی و مردم باید در یک مسیر مشترک حرکت کنند. اگر موانع ساختاری برطرف شوند، سیاست‌های اقتصادی ثبات یابند و سرمایه‌گذاری به شکل هدفمند هدایت شود، بدون شک اقتصاد ایران می‌تواند در مسیر رشد پایدار و عادلانه قرار گیرد.
منبع: اقتصاد آنلاین

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1382453/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسپانیا – هلند؛ ترکیب رسمی

آلمان – ایتالیا؛ ترکیب رسمی

تحولات سودان

هدف آمریکایی‌ها از پخش خبر حمله به ناو اطلاعاتی زاگرس چه بود؟

ماجرای سفر ظریف به آمریکا برای مذاکره چیست؟

بزرگترین پرچم فلسطین در برزیل برافراشته شد

خبر جدید از تروریست‌های داعش؛ سرکرده جدید کیست؟

انتقال لشکر 36 ارتش صهیونیستی از مرز لبنان به اطراف غزه

آخرین تغییرات در قیمت رسمی میوه و سبزی

سرکردگان داعش بعد از فرار از عراق در سوریه پنهان شده‌اند

عوامل موثر بر سقوط بازار سهام ترکیه

سال بازار سرمایه| زمینه تشکیل سرمایه برای کل زنجیره تولید در بورس را فراهم می‌کنیم

سال بازار سرمایه – صدای بورس

ستاره تیم ملی ژاپن : دوست دارم با تیم ملی ایتالیا بازی کنم

الحاجی گرو مهاجم سابق استقلال به تیم Jhapa FC نپال پیوست

سنت مردم افغانستان در نوروز + فیلم

تحولات روز ششم نقض توافق آتش‌بس/ بیش از 2.4 میلیون فلسطینی با یک فاجعه بی‌سابقه انسانی مواجه هستند/ انصارالله: فرودگاه بن‌گوریون و ناو هواپیمابر آمریکا را هدف قرار دادیم

نوآوری بزرگ فیدلیتی؛ صندوقی مبتنی بر بلاک‌چین برای تسخیر بازار خزانه‌داری آمریکا

گوگل و متا قربانی یک ترفند ساده شدند!

مشاور امنیت ملی کاخ سفید: برنامه هسته‌ای ایران در اولویت است

حمله‌های جدید آمریکا به منطقه صعده یمن

سیگنال غیرمنتظره دولت ترامپ به تهران؟

پشت‌پرده توهمات اردوغان

تظاهرات در اسرائیل به خشونت کشیده شد

نخست وزیر کانادا خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد

پشت پرده مقررات جدید ورود و خروج طلای مسافری

برنامه عراق برای رساندن تولید نفت خود به 6 میلیون بشکه

یک خودرو در سیل گیلان مفقود شد

کشف کالای قاچاق در نوروز: انواع کالا به اندازه 364 میلیارد تومان!

وزیر صمت: ‌امنیت سرمایه‌گذاری مردم را تضمین می‌کنیم

سال بازار سرمایه/ زمینه تشکیل سرمایه برای کل زنجیره تولید در بورس را فراهم می‌کنیم

رسمی: تیاگو موتا از یوونتوس اخراج شد

آمریکا به استان صعده یمن 2 بار حمله کرد

2 حمله هوایی آمریکا به استان صعده

تاثیر مفسر سابق فاکس نیوز بر سیاست‌های ترامپ در قبال ایران

درخواست نخست‌وزیر کانادا برای انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام

درخواست نخست وزیر چین از ترامپ

آخرین تحولات جنگ غزه/ بیش از 2.4 میلیون فلسطینی با یک فاجعه بی‌سابقه انسانی مواجه هستند/ انصارالله: فرودگاه بن‌گوریون و ناو هواپیمابر آمریکا را هدف قرار دادیم

تحولات روز ششم نقض توافق آتش/ بیش از 2.4 میلیون فلسطینی با یک فاجعه بی‌سابقه انسانی مواجه هستند/ انصارالله: فرودگاه بن‌گوریون و ناو هواپیمابر آمریکا را هدف قرار دادیم

اظهارات جدید فرستاده ویژه ترامپ به خاورمیانه درباره ایران

مشاور ترامپ: درگیری اوکراین بیش از هر زمان دیگری به صلح نزدیک شده است

امیر کویت: مسئله فلسطین در صدر اولویت‌های ما قرار دارد

آمار نگران‌کننده از جنایات صهیونیست‌ها: اسرائیل 7درصد جمعیت غزه را شهید و زخمی کرده است

آخرین اخبار از ناآرامی های ترکیه با گزارش خبرنگار صدا و سیما

«پسکوف»: اروپایی‌ها به هیچ وجه شرایط خوبی ندارند

عزل موقت 3 شهردار ترکیه

معاون اسبق بانک مرکزی: مردم از تورم خوشحال می‌شوند!

وزیر صمت: عامل انسانی از مهم‌ترین دلایل تصادفات جاده‌ای است

رئیس سابق سازمان برنامه: تورم، کسری مالیات را جبران نمی‌کند!

مشکلات مالی، اختلاف سنی زوجین و خیانت؛ مهم‌ترین دلایل طلاق در اقلیم کردستان عراق