ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تأکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات آسیا و اقیانوسیه

تأکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - در حاشیه یازدهمین نشست وزرای خارجه چین، ژاپن و کره جنوبی در توکیو، وزیر امور خارجه چین، با همتای ژاپنی خود، دیدار و گفت‌وگو کرد. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، یازدهمین نشست وزرای خارجه چین، ژاپن و کره جنوبی با موضوع تقویت همکاری‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی در توکیو برگزار شد.
در این نشست، وزرای خارجه سه کشور، ضمن تأکید بر حفظ انگیزه اولیه همکاری و پایبندی به چشم‌انداز همکاری ده ساله چین، ژاپن و کره جنوبی، نسبت به گسترش حوزه‌های جدید و ایجاد نیروهای محرکه جدید در همکاری‌های سه‌جانبه متعهد شدند.
پس از پایان این نشست، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین با ایوایا تاکشی، همتای ژاپنی خود دیدار و گفتگو کرد. وانگ یی در این دیدار تأکید کرد: چین و ژاپن به عنوان دو همسایه مهم، دارای روابطی با اهمیتی فراتر از ابعاد دوجانبه هستند.
وی افزود: در شرایط کنونی که نظام بین‌المللی با عدم قطعیت‌های زیادی روبه‌رو است، دو طرف باید توافقات کلیدی رؤسای دو کشور را اجرایی کنند و با رویکردی مبتنی بر مواجهه صادقانه با تاریخ و نگاه به آینده، اعتماد متقابل را افزایش و اختلافات را کاهش دهند و بر سر منافع مشترک به اجماع برسند. همچنین، باید جهت‌گیری صحیح روابط دو کشور حفظ شود، همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف گسترش یابد و صلح و توسعه در آسیا تقویت گردد.
وانگ یی ضمن اشاره به هشتادمین سالگرد پیروزی چین در جنگ مقاومت علیه تجاوز ژاپن و همچنین پیروزی جنگ جهانی دوم، تصریح کرد: شناخت صحیح از تاریخ و برخورد مسئولانه با آن، پیش‌شرط بازگشت ژاپن به جامعه بین‌المللی پس از جنگ جهانی دوم بوده است. این امر همچنین مبنای سیاسی روابط ژاپن با کشورهای همسایه و آزمونی برای ارزیابی پایبندی ژاپن به مسیر توسعه صلح‌آمیز محسوب می‌شود.
وزیر خارجه چین همچنین با اشاره تلویحی به موضوع تایوان و تأثیر آن بر روابط چین و ژاپن، تأکید کرد: چهار سند سیاسی مشترک میان چین و ژاپن، از جمله بیانیه‌های مشترک و معاهده صلح و دوستی، به صراحت مواضع طرفین را درباره مسائل تاریخی و تایوان مشخص کرده‌اند و باید بدون تغییر و تفسیر نادرست، کاملاً رعایت شوند. چین خواهان حفظ پایه‌های سیاسی روابط دو کشور و جلوگیری از هرگونه تضعیف یا تحریف این اصول است.
وانگ‌یی: تایوان همیشه بخشی از خاک چین بوده است وانگ یی در ادامه ضمن اشاره به روابط تجاری دو کشور افزود: توسعه تجارت دوجانبه پس از عادی‌سازی روابط دیپلماتیک، تجارت چین و ژاپن بیش از 300 برابر افزایش یافته و در 15 سال گذشته همواره در سطح 300 میلیارد دلار باقی مانده است. حجم سرمایه‌گذاری دوجانبه نیز به 140 میلیارد دلار رسیده است. این همکاری نزدیک، نشان‌دهنده همگرایی عمیق منافع اقتصادی دو کشور و رد هرگونه تقابل است.
وی در آخر تأکید کرد: در شرایطی که اقتصاد جهانی دستخوش تغییرات اساسی شده، سیاست‌های حمایت‌گرایانه یک‌جانبه افزایش یافته، و روند جهانی‌سازی با موانع متعددی روبه‌رو است، چین و ژاپن به‌عنوان دو اقتصاد بزرگ جهان، باید با نگرشی صحیح به یکدیگر، مسئولیت‌پذیری خود را نشان دهند، همکاری را تقویت کرده، و به کاهش اختلافات بپردازند تا به اقتصاد جهانی ثبات و پویایی بیشتری ببخشند.
ایوایا تاکشی، وزیر خارجه ژاپن، در ادامه این گفتگو و در پاسخ به اظهارات وانگ‌یی، خاطرنشان کرد: در دیدار نوامبر گذشته میان رهبران دو کشور، توافق مهمی برای تقویت روابط راهبردی و متقابل ژاپن و چین و ساختن روابطی باثبات و سازنده حاصل شد. ژاپن تمایل دارد که بر اساس این توافق، گفت‌وگوها و همکاری‌های دوجانبه را گسترش دهد تا مردم دو کشور از مزایای بیشتری بهره‌مند شوند.
وی درباره موضوع تایوان تأکید کرد: ژاپن همواره مسیر توسعه صلح‌آمیز را دنبال کرده و بر رعایت چهار سند سیاسی دوجانبه پایبند است و در خصوص مسئله تایوان، موضع ژاپن مطابق با بیانیه مشترک 1972 چین و ژاپن بدون تغییر باقی مانده است.
در این دیدار، دو طرف همچنین گفت‌وگوهایی درباره سایر موضوعات مورد علاقه و مشترک بین دو کشور داشته و بر نقش مسئولانه چین و ژاپن در حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1382902/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسطوره عربستان: رنار الکی ژاپن را بزرگ کرد!

انتظار نداشتم تیمی مانند عربستان دفاعی بازی کند!

ناو جنگی آمریکا در دریای سرخ هدف حمله موشکی یمن قرار گرفت

ناتوانی در مدیریت ریسک مانع سرمایه‌گذاری در کشور

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ نگاهی به شعار سال 1404 و چالش‌های پیش‌رو

برای اولین‌بار در تاریخ: عربستان در ژاپن نباخت

ادعای بازیکن عربستان: برای بردن ژاپن رفته بودیم

آمریکا سه مقام ایرانی را تحریم کرد + اسامی

در گروه چت محرمانه مقامات دولت ترامپ در سیگنال، درمورد ایران چه گفته شد؟

ایران باید با ما مذاکره کند

پرچم آمریکا زیر پای فرماندهان نظامی قرار نگرفت + عکس

قطع یارانه نقدی دهک های پردرآمد در دستورکار | یارانه نقدی چه کسانی حذف خواهد شد؟

حملات مستمر آمریکا به استان صعده و عمران یمن

صعود به جام جهانی آمریکا با درخشش طارمی

مجلسی: تعمیق حمایت از اسرائیل علیه غزه/ تلاش برای پایان دادن به جنگ اوکراین/ شروع مجدد نزاع تعرفه‌ای

چین به جنگ با سوئیفت رفت

چهارمین حمله آمریکا به شهرستان «سحار» در صعده یمن

معلوم نیست ایرانیان چه غافلگیری‌هایی برای آمریکا کنار گذاشته اند

قیمت نفت جهانی امروز 1404/01/05

تیر تحریم ترامپ به سمت سه مقام ایرانی شلیک شد

لزوم اجرای آتش‌بس دائمی در غزه محور دیدار روبیو و فیدان در واشنگتن

اجرای آتش‌بس دائمی در غزه محور دیدار روبیو و فیدان در واشنگتن

بانک مرکزی یک اطلاعیه مهم صادر کرد

راهنمای خرید موبایل برای تمام بودجه‌ها

تجارت آزاد با اوراسیا، برگ برنده تجارت خارجی ایران

گوشی تاشوی اقتصادی سامسونگ به بازار می آید

ترکیه در مسیر خودکامگی کامل: آیا آخرین مانور قدرت اردوغان به ضررش تمام خواهد شد؟

ترامپ: به ایران گفتم که از هر طریقی شده باید با آمریکا مذاکره کنید

جدیدترین قیمت دلار آمریکا امروز 6 فروردین ماه 1404

آخرین تحولات روز هشتم نقض آتش بس/ نسل کشی صهیونیست‌ها در غزه ادامه دارد/ استمرار تجاوزات آمریکا به یمن/ انصارالله: همه دنیا باید منتظر شگفتی‌های جدیدی که یمن ارائه خواهد داد، باشند/ عمیق تر شدن بحران داخلی در سرزمین‌های اشغالی

چهره برتر جهان عرب در سال 2024

ترامپ علیه نظام قضایی اعلام جنگ کرده است

هر آنچه از انتخابی جام جهانی می خواهید اینجاست + جدول، نتایج و برنامه بازی ها

برای تحقق شعار سال، می‌بایست بازار سرمایه به محور تامین مالی تبدیل شود/ در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» اقتصاد بانک‌محور، باید به سمت بورس‌محور شدن حرکت کند

روایت مجری معروف از بازداشت و بازجویی‌اش در اوین / زیاده خواهی دو مقام ارشد آمریکا: باید هسته‌ای و موشکی را برچینید! / سخنان عراقچی همزمان با ادعای مذاکره ایران و آمریکا در امارات

ترامپ شیردل و بی بی، اپوزیسیون مفلوک

اظهارات مهم ترامپ درباره مذاکره با ایران

ترامپ: به ایران گفته‌ایم باید به هر شکلی با ما مذاکره کند!

آمریکا صراحتا ایران را تهدید به حمله نظامی کرد

گل‌های برتر مرحله یک‌چهارم نهایی لیگ ملت‌های اروپا

ترامپ: به ایران گفته‌ایم که باید به هر شکلی مذاکره کند

3 مقام ایرانی دیگر تحریم شدند

آمریکا دوباره به یمن حمله کرد/ شهر سحار در استان صعده هدف قرار گرفت

توافق مهم برای فروکش کردن آتش جنگ اوکراین/ حمله به تأسیسات زیرساختی انرژی در روسیه و اوکراین متوقف خواهد شد

مدیر اطلاعات ملی آمریکا: احتمالا ایران به مقابله با اسرائیل ادامه دهد/ چین، روسیه، ایران و کره شمالی فعالیت‌هایی می‌کنند که چالشی برای امنیت و اقتصاد ما است

ترامپ: به ایران گفته‌ایم به هر شکلی که شده باید با ما مذاکره کند

عراق از محتوای نامه ترامپ به ایران مطلع شد

آغاز درخشان سال 1404 برای لژیونرهای والیبال ایران؛ طوفان ایرانی در اروپا

آمریکا چند نهاد ایرانی، چینی و پاکستانی را برای صادرات محدود کرد

سند/ عراق برای نخستین‌بار به حمله موشکی ایران اعتراف کرد

ویکی پدیاجستجو