ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چین و ترامپ؛ هنر جنگ یا هنر صبر خواندنی ها

چین و ترامپ؛ هنر جنگ یا هنر صبر
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در حالی که کانادا و مکزیک با اقدامات دیپلماتیک و تماس‌های تلفنی تلاش کرده‌اند تا تأثیر تعرفه‌های گسترده ترامپ را کاهش دهند، چین راهبردی متفاوت را در پیش گرفته است. برخلاف یک رویکرد تهاجمی، پکن به نظر می‌رسد که انرژی خود را برای یک رویارویی طولانی‌مدت حفظ می‌کند.
به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که ایلان ماسک در پنتاگون درباره برنامه‌های بسیار محرمانه جنگ با چین توجیه خواهد شد. این مقامات اعلام کردند که ماسک ممکن است به اطلاعاتی درباره تاکتیک‌های دریایی و برنامه‌های هدف‌گیری در جنگ احتمالی با چین دسترسی پیدا کند. وی دارای مجوز امنیتی است و به درخواست خود، در مورد چین اطلاعات دریافت خواهد کرد.
مقامات آمریکایی همچنین تأکید کردند که ماسک در پنتاگون با وزیر دفاع و فرماندهان ارشد نظامی درباره مسائل مربوط به چین گفت‌وگو خواهد کرد. در واکنش به این گزارش، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، آن را کاملاً نادرست خواند و گفت که جلسه توجیهی ماسک در پنتاگون درباره جنگ احتمالی با چین صحت ندارد. ترامپ پیش‌تر نیز اظهار داشته بود که آمریکا قصد جنگ با چین را ندارد، اما در صورت لزوم، کاملاً آماده خواهد بود.
در همین حال، روز شنبه، وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که 47 فروند هواپیمای ارتش چین به حریم هوایی این کشور نزدیک شده‌اند. بر اساس این گزارش، تایوان در هفته‌های اخیر به‌طور منظم تحرکات هواپیماها و ناوهای جنگی چین را ثبت کرده است. طبق اعلام وزارت دفاع تایوان، از میان این 47 هواپیما، 41 فروند از خط میانی میان تایوان و سرزمین اصلی چین عبور کرده‌اند. به گزارش خبرگزاری تاس، تا ساعت 6 صبح شنبه، علاوه بر این هواپیماها، یک شناور و یک کشتی جنگی چین نیز در اطراف جزیره مشاهده شده‌اند. در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «ما شرایط را تحت نظر داریم و اقدامات لازم را انجام داده‌ایم.»
چرا شی جین‌پینگ وارد بازی ترامپ نمی‌شود!
نشریه فارین پالیسی در تحلیلی به بررسی رویکرد چین در برابر جنگ تجاری دونالد ترامپ پرداخته است. در حالی که کانادا و مکزیک با اقدامات دیپلماتیک و تماس‌های تلفنی تلاش کرده‌اند تا تأثیر تعرفه‌های گسترده ترامپ را کاهش دهند، چین راهبردی متفاوت را در پیش گرفته است. برخلاف یک رویکرد تهاجمی، پکن به نظر می‌رسد که انرژی خود را برای یک رویارویی طولانی‌مدت حفظ می‌کند.
چین در برابر ترامپ منفعل است؟
به‌رغم تأثیر منفی تعرفه‌های آمریکا بر اقتصاد چین، این کشور تلاش چندانی برای جلوگیری از آن‌ها نکرده است. یکی از دلایل این انفعال، تفاوت در سبک رهبری دو کشور است. ترامپ سیاست‌هایی جنجالی و غیرقابل پیش‌بینی دارد که اغلب شبیه به یک نمایش رسانه‌ای است، در حالی که چین رویکردی محتاطانه و حساب‌شده را دنبال می‌کند. شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، که به‌شدت بر تصویر خود به‌عنوان یک رهبر مقتدر حساس است، نمی‌خواهد مذاکراتش با ترامپ به گونه‌ای پیش برود که وجهه او در داخل کشور آسیب ببیند. راش دوشی، تحلیلگر ارشد مطالعات آسیایی در شورای روابط خارجی، معتقد است که شی جین‌پینگ حاضر نیست خود را در برابر دوربین‌های رسانه‌ای در موقعیتی قرار دهد که از سوی ترامپ سرزنش شود. این امر می‌تواند موقعیت او را در میان حزب کمونیست، ارتش و مردم چین تضعیف کند.
علاوه بر این، پکن می‌داند که جنگ تجاری ترامپ با چین فراتر از یک اختلاف اقتصادی است. ترامپ در دستورات اجرایی خود برای اعمال تعرفه‌ها، ورود فنتانیل از چین به آمریکا و عدم اقدام کافی پکن برای مقابله با بحران مواد مخدر را از جمله دلایل این سیاست‌ها عنوان کرده است. اما چین این ادعا را رد کرده و معتقد است که این موضوع تنها یک بهانه برای ادامه جنگ تجاری است. لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، تأکید کرده که ایالات متحده به دنبال یافتن دستاویزی برای افزایش فشار اقتصادی بر پکن است.
آمادگی چین برای رویارویی طولانی‌مدت
تحلیلگران معتقدند که چین، برخلاف کانادا و مکزیک، از ورود به مذاکرات مستقیم با آمریکا خودداری می‌کند زیرا این رویکرد را بی‌نتیجه می‌داند. وندی کاتلر، معاون مؤسسه سیاست‌گذاری جامعه آسیایی، بر این باور است که پکن این وضعیت را یک بازی بی‌پایان می‌بیند و به‌جای راه‌حل‌های موقت، خود را برای یک نبرد اقتصادی بلندمدت آماده می‌کند.
در واکنش به سیاست‌های آمریکا، چین نیز اقدامات متقابل انجام داده است. در ماه فوریه، این کشور تعرفه‌هایی بر واردات انرژی از آمریکا و برخی کالاهای دیگر وضع کرد. دولت چین همچنین قصد دارد تعرفه‌هایی را بر محصولات کشاورزی آمریکا، از جمله سویا، اعمال کند. افزون بر این، پکن سیاست‌هایی را برای هدف قرار دادن شرکت‌های آمریکایی در پیش گرفته است، از جمله آغاز تحقیقات ضدانحصاری علیه گوگل و درج نام برخی شرکت‌های آمریکایی در «لیست نهادهای غیرقابل اعتماد». همچنین، چین در تلاش است تا با کنترل زنجیره تأمین مواد معدنی حیاتی، ایالات متحده را تحت فشار بگذارد.
هم‌زمان، مقامات چینی لحنی تهاجمی‌تر در قبال واشنگتن اتخاذ کرده‌اند. لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، در پاسخ به تعرفه‌های جدید اعلام کرد: «اگر آمریکا خواهان جنگ است، چه تعرفه‌ای، چه تجاری یا هر نوع دیگری، ما آماده‌ایم که تا آخر بجنگیم.» وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، نیز در یک کنفرانس خبری تأکید کرد که تعرفه‌های آمریکا به خود این کشور نیز آسیب می‌زند. با این حال، او احتمال مذاکره را رد نکرد و اظهار داشت: «همکاری موجب منفعت متقابل خواهد شد، اما چین قطعاً در برابر فشارهای خودسرانه واکنش نشان خواهد داد.»
آینده روابط چین و آمریکا
با وجود تنش‌ها، این احتمال وجود دارد که شی و ترامپ در آینده دیدار کنند. دونالد ترامپ اخیراً مدعی شده که رابطه «بسیار خوبی» با شی جین‌پینگ دارد و تلویحاً اشاره کرده که با او در تماس بوده است. برخی منابع خبری گزارش داده‌اند که ترامپ تمایل دارد در 100 روز نخست ریاست‌جمهوری‌اش با شی دیدار کند. در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، شی جین‌پینگ استقبال بی‌سابقه‌ای از او به عمل آورد و در شهر ممنوعه یک ضیافت رسمی ترتیب داد. راش دوشی معتقد است که این اقدام به نوعی امتیاز ویژه برای ترامپ بود که هیچ رئیس‌جمهور آمریکایی دیگری دریافت نکرده بود.
 اما با توجه به تشدید جنگ تجاری، مشخص نیست که پکن دوباره چنین رویکردی را اتخاذ کند.وندی کاتلر بر این باور است که چین پیش از هرگونه دیدار، خواستار تضمین‌های محکم خواهد بود تا از تضعیف وجهه رهبر خود جلوگیری کند. پکن نمی‌خواهد شی جین‌پینگ در شرایطی قرار بگیرد که در برابر درخواست‌های جدید ترامپ مجبور به عقب‌نشینی شود یا مورد تمسخر قرار گیرد.
جمع‌بندی
چین در برابر تعرفه‌های آمریکا واکنش محتاطانه‌ای داشته و از ورود به یک نمایش رسانه‌ای مشابه آنچه ترامپ دنبال می‌کند، اجتناب کرده است. با این حال، پکن آماده مقابله با فشارهای اقتصادی واشنگتن است و از ابزارهای مختلفی، از جمله تعرفه‌های متقابل و فشار بر شرکت‌های آمریکایی، برای مقابله استفاده می‌کند. در حالی که ترامپ از احتمال دیدار با شی سخن گفته، چین تمایل دارد با اطمینان از یک نتیجه مطلوب، وارد چنین مذاکراتی شود. در مجموع، پکن ترجیح می‌دهد وارد بازی ترامپ نشود و به‌جای رویکرد کوتاه‌مدت، خود را برای رویارویی اقتصادی طولانی‌مدت آماده کند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1383913/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در مقابل آمریکا خواسته‌های مشخص داشته باشیم / برای مذاکره نیاز به میانجی نداریم/ برنامه موشکی از مذاکرات خارج خواهد شد

دلار پا پس کشید! / جدیدترین قیمت دلار آمریکا امروز 7 فروردین ماه 1404

چند دستگی در دولت آمریکا در آستانه مذاکرات با تهران؛ ترامپ نظر کدام گروه را اجرایی می‌کند؟

اظهارات جدید مقام آمریکایی درباره ساخت سلاح هسته‌ای در ایران + جزئیات

مربیانی که بالاترین دستمزد را دریافت می کنند؛ سیمئونه در صدر

شرط‌های آمریکا برای کاهش اندک تحریم‌های سوریه

حماس: اسرائیل به توافق آتش‌بس پشت پا زد

آمریکا: فشارها بر ایران و یمن تشدید خواهد شد

سناریو‌های مهم اقتصاد ایران در سال 1404

صنعا بار دیگر هدف تجاوز آمریکا قرار گرفت

وزیر گردشگری: در منطقه هدف اول گردشگری ما عراق است/ عراقی‌ها یک تا دو هفته در ایران استقرار دارند/ مقصد دوم آنها بعد از مشهد، شمال و شیراز... است

اسکوچیچ در نقش فرشته نجات کشور همسایه

پرسش از برانکو بعد از شکست: مثل ماجرای مسلمان!

اعتراف جدید آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران جنجال به پا کرد

چگونه تکنولوژی‌های نظامی روسیه و آمریکا لو رفت؟ / سخنان حساس فرمانده سپاه قدس در تلویزیون یمن / تصاویر درون شهر موشکی تازه ایران با هزاران موشک! / گریه‌های خبرساز بیرانوند

ادعای تازه از آمریکا؛ در آستانه حمله به ایران قرار داریم!

شروع موج تازه حملات هوایی شبانه آمریکا به پایتخت یمن

شوک سنگین ترامپ به ایران برای حضور در جام جهانی

شرکت چینی EHang اولین پرواز بدون سرنشین در اروپا را به اجرا در آورد

ادعای تازه آمریکا درباره زمان غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران

ترامپ: دانشگاه ها و رقبایم تسلیم شدند

نیرو‌های آمریکا و سومالی به مخفیگاه‌های داعش حمله کردند

گفت‌وگوی تلفنی وزیران نفت ایران و عراق

شکست واترپلو جوانان ایران مقابل چین در مسابقات قهرمانی آسیا – آفتاب نو | اخبار ورزشی

رسوایی بزرگ «سیگنال» در دولت ترامپ

تصاویر عملیات نظامی گسترده نیروهای مسلح ایران و یک پیروزی قاطع در فروردین 61/ بازخوانی تاریخی عملیات فتح المبین

برکناری خسوس کاساس از سرمربی عراق

دراگان اسکوچیچ جانشین خسوس کاساس می شود ؟

ضرورت پذیرفتن FATF برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی

افزایش مبتلایان به سرطان ریه در غیرسیگاری‌ها در جهان

نقش مناطق آزاد در دیپلماسی اقتصادی ایران

جدول رقابت‌های کشتی فرنگی بزرگسالان قهرمانی آسیا

خاطره جالب گل‌محمدی از اردو تیم ملی در ژاپن(ویدیو)

خبر مهم درباره مذاکره ترامپ با مقامات ایرانی

پارگی رباط آلفونسو دیویس در دیدار کانادا – آمریکا

آمریکا جنوب صنعا را هدف حمله قرار داد

هشدار دفتر بودجه کنگره آمریکا نسبت به ورشکستگی دولت

ادعای عجیب آمریکا درباره غنی‌سازی اورانیوم ایران

پس‌لرزه‌های افشای اطلاعات محرمانه حمله به یمن در آمریکا

بازدید میدانی استاندار خوزستان از منطقه مرزی دچار حریق هورالعظیم

نظارت ویژه بر بازار استان اصفهان در ایام نوروز

کشور در آستانه آزمونی تاریخی قرار گرفته است/ اصلاحات بنیادین در اقتصاد را شجاعانه اجرا کنیم

خاطره جالب گل‌محمدی از اردو تیم ملی در ژاپن

گوگل: محتوای خبری تأثیری بر درآمد تبلیغاتی ما ندارد

رسومات مردم افغانستان در مراسم عروسی + فیلم

تصمیم جدید ایران برای اخراج افغان ها از کشور اعلام شد

خط و نشان رئیس طالبان برای آمریکا

شرط اتحادیه اروپا برای لغو تحریم‌ها علیه روسیه

رسانه آمریکایی مدعی شد / ترامپ چتر هسته‌ای آمریکا را بر فراز اروپا حفظ می‌کند؟

شرط اتحادیه اروپا برای لغو تحریم‌ها