ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تورم، سقوط بورس و لیر ارمغان بحران سیاسی در ترکیه اخبار ایران

تورم، سقوط بورس و لیر ارمغان بحران سیاسی در ترکیه
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار اقتصادی به نقل فرانس 24، 6 روز پیش و در روز 19 مارس اکرم امام اغلو، شهردار استانبول، و اصلی ترین رقیب رجب طیب اردواغان، رئیس جمهور ترکیه، در فضای سیاسی این کشور به اتهام فساد مالی و ارتباط با گروه‌های تروریستی توسط نیروهای امنیتی ترکیه دستگیر شد.
از آن زمان به بعد ترکیه شاهد تظاهرات مردمی و ناآرامی‌های گسترده در اعتراض به این اقدام بوده و همین امر اقتصاد این کشور را به شدت تحت تأثیر منفی قرار داده است.
پس از دستگیری امام اغلو بورس ترکیه در یک بازه زمانی 3 روزه بیش از 16 درصد سقوط کرد و فقط در روز دستگیری وی 8.7 درصد از ارزش خود را از دست داد، که سنگین‌ترین سقوط از زمان وقوع بحران اقتصادی جهانی در سال 2008 تا کنون در این کشور محسوب می‌شود. نکته قابل تأمل اینکه شرایط در بورس ترکیه به گونه‌ای بوده که به خاطر ریزش سنگین بازار بارها شاهد توقف معاملات نیز بوده‌ایم.
از سوی دیگر ارزش پول ملی این کشور هم افت سنگینی را تجربه کرده و هم اکنون برابری دلار با لیر به بالای 38 لیر به ازای هر دلار رسیده است. گفته می‌شود بانک مرکزی ترکیه برای جلوگیری از سقوط بیشتر ارزش لیر تا کنون 20 میلیارد دلار ارز خارجی در بازار این کشور ریخته است.
از طرف دیگر کارشناسان هشدار داده اند که تداوم بحران سیاسی و اجتماعی در ترکیه به افزایش شدید تورم نیز منجر خواهد شد.
مصطفی سونمز، کارشناس اقتصادی، معتقد است که با دستگیری امام اغلو، اردوغان یک بحران اقتصادی جدید را در ترکیه کلید زد و بازارها را منفی کرد.
امره اکجاکماک، کارشناس اقتصادی مؤسسه ایست کپیتال، معتقد است که دولت و بانک مرکزی ترکیه در تلاش هستند تا نوسانات در بازارهای مالی این کشور را تحت کنترل درآورده یا کاهش دهند.
وی گفت: در چنین شرایطی که سرمایه گذاران ترک هم نمی‌دانند چه اتفاقی در حال رخ دادن است، جذب سرمایه گذاری بلند مدت خارجی برای ترکیه بسیار سخت خواهد شد.
در حالی که ترکیه در سال 2022 تورم 85 درصدی را تجربه کرد و همین امر به بالا رفتن شدید هزینه زندگی خانوارهای ترکیه‌ای منجر شد، طی ماه گذشته میلادی و برای نخستین بار در 2 سال گذشته تورم این کشور به زیر 40 درصد کاهش یافته بود. کارشناسان هشدار داده اند که با سقوط ارزش لیر در برابر دلار دوباره شاهد افزایش نرخ تورم در این کشور خواهیم بود.
سونمز می‌گوید: در شرایط پیش آمده کسانی که پول دارند به سمت تبدیل آن به ارز خارجی، طلا و ملک می‌روند تا ارزش آن را حفظ کنند و همین مسئله به افزایش تورم منجر می‌شود.
محمت سیمسک، وزیر اقتصاد ترکیه، 2 سال است که تلاش می‌کند تا سرمایه گذارانی را که به خاطر سیاست‌های غیر معمول اقتصادی اردوغان به خصوص در موضوع نرخ بهره، از ترکیه روی برگردانده بودند را دوباره جذب این کشور کند. به نظر می‌رسد ناآرامی‌های اخیر در نتیجه بحران آفرینی دوباره اردوغان، این تلاش‌ها را نقش بر آب کرده است.
کار به جایی رسیده که شایعاتی نیز در مورد استعفای سیمسک در ترکیه پیچید که بعداً از سوی وی تکذیب شد.
کد خبر 6416902

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1384362/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیوهای برتر مقدماتی جام جهانی در قاره اروپا

کلید قطع اینترنت جهان در دست چین!

رسانه آمریکایی آکسیوس: پاسخ ایران به نامه ترامپ به کاخ سفید تحویل داده می‌شود

تصاویری از خالکوبی «کافر» زیر بازوی وزیر دفاع ترامپ؛ ماجرا چیست؟

برای جلوگیری از فعال شدن ماشه با اروپا به توافق برسیم | ما در شرایط پیچیده‌ای قرار داریم

سناتور آمریکایی: فروش تسلیحات به اسراییل باید متوقف شود

اقدام معنادار جمهوری اسلامی ایران در جوابیه‌اش به ترامپ

الحوثی: روز قدس یادآور مسئولیت مسلمانان در قبال فلسطین است/تاکید بر نقش ایران در حمایت از مقاومت

هشدار کتائب سیدالشهدای عراق به صهیونیست‌ها در آستانه روز جهانی قدس

توصیه متفاوت سفیر ژاپن به هاشمی رفسنجانی درباره آمریکا

جانشین فرمانده کل سپاه: در جنگ اقتصادی و رسانه‌ای ستون پنجم دشمن در حال انجام عملیات است/ در دهه 90 تقابل با دشمن هزار کیلومتر دورتر از خانه بود

موج گرانی در بازار خودروهای اقتصادی

برنامه فضایی شوروی چه نقشی در فروپاشی این رژیم سیاسی داشت؟/ چرا شوروی رقابت در فضا را به آمریکا باخت؟

تحلیل عضو سابق تیم مذاکره کننده ایران از پاسخ تهران به نامه ترامپ

عمان مقام‌های آمریکا را در جریان پاسخ ایران قرار داد

ادامه تجاوزات هوایی آمریکا به خاک یمن

پیش‌بینی بانک مرکزی از نرخ ارز در سال جدید

مذاکره وزرای خارجه آمریکا و انگلیس درباره اوکراین و ایران

ریل اینستاگرامی جماران/ روز قدس؛ روز مقابله مستضعفین با مستکبرین

اعتراف نخست وزیر کانادا: آمریکا دیگر شریک مورد اعتماد نیست

مستقر شدن بمب افکن b2 در خاورمیانه منطقه جزیره راهبردی دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند

آکسیوس: عمان آمریکا را از پاسخ ایران آگاه کرد

تحریم انتخابات عراق توسط مقتدی صدر

برترین گل‌های مرحله پلی آف لیگ ملت‌های اروپا

روابط ایران و آمریکا در سال پیش رو چگونه خواهد بود؟

شاید ترامپ نگذارد ایران در جام جهانی 2026 | صعود بی‌مرز، اما ویزای جام جهانی در هاله‌ای از ابهام!

عصر طلایی ترامپ یا عصر افول آمریکا؟!

کانادا: آمریکا دیگر شریک مورد اعتماد نیست

پیروزی تیم ملی بسکتبال سه نفره ایران و صعود به جدول اصلی کاپ آسیا

رئیس جمهوری آمریکا اروپا و کانادا را تهدید کرد

امام خمینی(ره) جمعه آخر ماه رمضان را به منظور بیداری ملت های اسلامی، روز قدس نامید

خالکوبی جنجالی وزیر دفاع آمریکا؛ ماجرا چیست؟

درخواست تحقیق درباره افشای جزئیات حمله به یمن در سیگنال

الحوثی: امام خمینی(ره) روز قدس را روز بیداری ملت ها قرارداد

گرانی دلار / قیمت دینار عراق و لیر ترکیه درجا زد

سال 1404؛ کابوس اقتصادی در راه است؟

سرمایه‌گذاری نقش تعیین‌کننده‌ای در توسعه اقتصادی دارد

درمان 2 معلول نخاعی در ژاپن | نتایج اولیه امیدوار کننده برای درمان آسیب های نخاعی

تیم ملی بسکتبال سه نفره به جدول اصلی صعود کرد

صعود مقتدرانه تیم ملی 3 نفره مردان با سومین برد متوالی – خبرگزاری ورزش ایران

در ستایش مانوئل نویر؛ قهرمان در سایه‌ی شش‌گانه تاریخی بایرن مونیخ

زلنسکی: اروپا باید توانایی دفاعی خود را ثابت کند

کمک نظامی 2 میلیارد یورویی فرانسه به اوکراین در «اجلاس مشتاقان» کی‌یف! – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ایران؛ محور گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس

خبر نگران‌کننده سیاسی؛ «ترامپ» اجازه حضور ایران در جام جهانی را نمی‌دهد؟

امروزه غزه نفس‌گیرکننده اسرائیل است!

عراقچی: پاسخ به نامه ترامپ را از طریق عمان ارسال کردیم؛ غیرمستقیم با آمریکا مذاکره می کنیم

بمب افکن های اتمی B52 آمریکا در نزدیک ایران مستقر شدند + ببینید

اظهارات پوتین درباره خواسته ترامپ برای تصاحب گرینلند

فوری | ایران پاسخ نامه ترامپ را داد | جزئیات پاسخ ایران به آمریکا از زبان وزیر امور خارجه