ایرانیان جهان

آخرين مطالب

جوانان ژاپنی سخت‌کوشی را کنار گذاشتند/ چرا ژاپنی‌ها شغل‌های شان را ترک می‌کنند؟ آسیا و اقیانوسیه

جوانان ژاپنی سخت‌کوشی را کنار گذاشتند/ چرا ژاپنی‌ها شغل‌های شان را ترک می‌کنند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصاد آنلاین، نشریه "اکونومیست" در گزارشی تازه‌ای برای بیان چرایی افزایش نرخ ترک مشاغل از سوی کارمندان و کارکنان ژاپنی به روایت زندگی یک کارمند ژاپنی می‌پردازد و می‌نویسد:"کاواتا یاسوتوشی" هرگز از زندگی شرکتی سنتی ژاپنی جدا نشد. به عنوان یک گیتاریست سابق در یک گروه هوی متال، کار در یک شرکت بزرگ الکترونیک را ناامیدکننده می‌دانست.
او به طور خاص تحمل سلسله‌مراتب سفت و سخت که در آن جوانان هر کاری را که بزرگ‌تر‌ها می‌گفتند انجام می‌دادند را دشوار می‌دانست. بسیاری از کار‌ها ناکارآمد بود. او ساعات زیادی را پشت میز می‌گذراند و یا در دوره‌های دوستانه همراه با همکارانش وقت گذرانی می‌کرد. ترک شغل نیز برایش دشوار بود. او زمانی که یک دهه پیش تصمیم گرفت به یک شرکت فناوری اطلاعات بین المللی نقل مکان کند، از سوی مافوق هایش مورد سرزنش قرار گرفت. کار تا جایی پیش رفت که آنان او را "خائن" خطاب کردند. اکنون "کاواتا" در اواخر دهه چهارم عمرش دوباره شغل خود را تغییر داده است. او می‌گوید:"من تشنه یک چالش بودم". فرسایش مدل سفت و سخت "حقوق بگیری" این نشریه با اشاره به این که این روز‌ها در ژاپن افرادی شبیه "کاواتا" زیاد شده‌اند، می‌نویسد:"در ژاپن کارمند ایده آل به طور سنتی پس از فارغ التحصیلی استخدام می‌شد و انتظار می‌رفت که به صورت مادام العمر در یک شرکت باقی بماند و از مزایای سیستم ارتقاء مبتنی بر ارشدیت با بالا رفتن سن بهره‌مند شود. با این وجود، اکنون این مدل سفت و سخت "حقوق بگیری" در ژاپن در حال فرسایش است. علیرغم آن که افرادی که در طول زندگی چندین بار تغییر شغل می‌دهند در ژاپن در مقایسه با کشور‌های غربی کم‌تر رایج هستند، اما تعدادشان رو به افزایش است. تعداد کارکنانی که در ژاپن تغییر شغل داده و یک شغل تمام وقت دیگر را انتخاب کرده‌اند در سال 2024 میلادی به 990 هزار نفر رسید که نسبت به یک دهه قبل بیش از 60 درصد افزایش یافته است. نتیجه یک نظرسنجی انجام شده در سال 2024 میلادی توسط اتاق بازرگانی و صنعت توکیو نشان داد که 21 درصد از کارمندان جوان ژاپنی گفته بودند که قصد دارند "تا زمان بازنشستگی" نزد کارفرمای فعلی خود بمانند که نسبت به 35 درصد در سال 2014 کاهش یافته بود". 
تاثیر عامل جمعیتی "اکونومیست" با اشاره به این که روند رو به افزایش تغییر شغل در ژاپن به تغییرات جمعیتی آن کشور نیز مرتبط است، می‌نویسد:"این روند بازتاب دهنده واقعیت جمعیتی ژاپن نیز می‌باشد. کارکنان هنگام انتخاب شغل با کاهش جمعیت در سن کار قدرت چانه زنی بیش تری دارند. نتیجه یک نظرسنجی نشان می‌دهد که بیش از نیمی از شرکت‌های ژاپنی با کمبود نیروی کار معمولی مواجه هستند. اکنون کارکنان جوان و باهوش ژاپنی به دنبال فضای هیجان انگیزتری هستند. ظهور و رونق عصر کارکنان حقوق بگیر که در ژاپپن در دوره رونق اقتصادی پس از جنگ در دوره سلطنت هیروهیتو امپراتور اسبق ژاپن رخ داد. وفاداری کارکنان در آن دوره از طریق ساعات طولانی در دفتر بودن و کار کردن پس از ساعت کاری نشان داده می‌شد. این فرهنگ به قدری قوی بود که در یک تبلیغ معروف برای یک نوشیدنی انرژی زا در دهه 1980 میلادی از کارمندان شرکت پرسیده می‌شد:" آیا می‌توانید 24 ساعت بجنگید"؟ 
سبک کاری سخت کوشانه در ژاپن در حال فروپاشی است این نشریه با اشاره به این که نسل‌های جوان‌تر ژاپنی شیوه سنتی سخت کوشانه کار کردن را زیر سوال برده‌اند، می‌نویسد:"سهم مردانی که از مرخصی دوره پدر شدن استفاده می‌کنند از 2 درصد افراد واجد شرایط یک دهه پیش به 30 درصد در سال 2023 میلادی رسیده است. "اونو هیروشی" از دانشکده بازرگانی دانشگاه هیتوتسوباشی می‌گوید:"سبک کاری دوران پس از جنگ در ژاپن در حال فروپاشی است". "ماتسونامی تاتسویا" یک ژاپنی از نسل هزاره فکر می‌کند که بسیاری از ژاپنی‌ها از شغل خود لذت نمی‌برند. او می‌گوید امروز حقوق بگیری به مثابه "زامبی بی جان" بودن قلمداد می‌شود. او مصمم است همان مسیر را دنبال نکند. از همین رو، او آژانس استخدام خود راه اندازی کرده است. هم چنین، تنش بین نسلی بین کارمندان در حال افزایش است. کارکنان جوان می‌گویند مردان مسن که چندان کار نمی‌کنند تحت حمایت قانونی سخت گیرانه کار در ژاپن قرار دارند. نتیجه یک نظرسنجی در سال 2022 میلادی نشان داد که تقریبا نیمی از کارکنانی که در دهه دوم و سوم عمرشان قرار داشتند گزارش داده بودند که چنین همکاران مسنی دارند و آنان را عامل اصلی افت روحیه در محل کار ذکر کردند. جوانان در آن نظرسنجی گفته بودند که کارکنان مسن تمایل دارند تا مناصب مدیریتی را برای خود حفظ کنند و برای کارمندان جوان فرصت و فضای کمی به منظور پیشرفت و ارتقاء شغلی باقی گذاشته‌اند. آنان با تمسخر از این کارمندان مسن تحت عنوان "ویندوز 2000" یاد می‌کنند. در طول پاندمی کووید نرخ بیکاری در ژاپن در حدود 3 درصد باقی ماند. در همان بازه زمانی نرخ بیکاری در آمریکا از 4 درصد به نزدیک به 15 درصد افزایش یافته بود. "اونو" بازار کار سفت و سخت ژاپن را به یک "حمام راکد" تشبیه می‌کند که در آن آب را نمی‌توان تخلیه یا تازه کرد". 
سیستم اشتغال مادام العمر در ژاپن دیگر پایدار نیست "اکونومیست" با اشاره به این که درخواست‌ها برای اصلاحات نظارتی در بازار کار ژاپن افزایش یافته می‌نویسد:"رئیس بزرگترین فدراسیون تجاری ژاپن در سال 2019 میلادی اعلام کرد که سیستم اشتغال مادام العمر این کشور دیگر پایدار نیست. اخیرا "شینجیرو کویزومی" یکی از نامزد‌های پیشتاز حزب لیبرال دموکرات متعهد شد که قوانین اخراج را برای ترویج سیالیت نیروی کار تعدیل کند، اگرچه پیشنهاد او باعث ایجاد بحث‌های شدیدی شد و نامزد‌های حزب محافظه کار نسبت به تغییرات عجولانه هشدار دادند. اگرچه سیاستگذاری‌ها در حوزه شغلی در ژاپن به کُندی با شرایط تازه تطبیق پیدا می‌کنند، نگرش‌ها در میان کارمندان مسن‌تر نیز در حال تغییر است. یک ضرب المثل معروف در ژاپن معروف به "نظریه حد 35 ساله" هشدار می‌دهد که تغییر شغل پس از آن سن تقریبا غیرممکن است. آن نظریه، اما در حال منسوخ شدن است. به گفته Recruit، یک آژانس کاریابی تعداد افراد شاغل ژاپنی در دهه‌های چهارم و پنجم عمر در طول یک دهه گذشته افزایشی شش برابری یافته است. "واکاتسوکی میتسورو" 44 ساله اخیرا پس از گذراندن بیش از دو دهه در یک شرکت بزرگ ژاپنی شغل خود را ترک کرد. او می‌گوید:"احتمالا می‌توانستم یست سال دیگر نیز تا زمان بازنشستگی در شغلم باقی بمانم. با این وجود، نمی‌توانستم به این پرسش مهم فکر نکنم: آیا این همان چیزی است که من می‌خواهم؟ " هم چنین، کمبود نیروی کار بدان معناست که شرکت‌هایی که پیش‌تر بر استخدام فارغ التحصیلان تازه تمرکز می‌کردند، اکنون به طور فزاینده‌ای از استعداد‌های متوسط استقبال می‌کنند". 
پیامد‌های اقتصادی تغییر روند شغلی در ژاپن "اکونومیست" در بخش پایانی این گزارش با اشاره به پیامد‌های اقتصادی بزرگ تغییرات در روند شغلی در ژاپن می‌نویسد:"در ژاپن فقدان سیالیت نیروی کار بدان معناست که افزایش دستمزد‌ها به "شانتو" یا مذاکرات دستمزد سالانه بهاره بستگی دارد. نتیجه مطالعه دیگری نشان می‌دهد که تقریبا دو پنجم افراد شاغل در حال حاضر در ژاپن شاهد افزایش بیش از 10 درصدی دستمزد خود هستند. این میزان برای کم‌تر از یک سوم آنان در سال 2021 صدق می‌کرد. "کوئیکه ماساتو" اقتصاددان ژاپنی می‌گوید:" در حالی که دستمزد‌های ژاپنی بر اساس استاندارد‌های جهانی کشور‌های ثروتمند پایین باقی مانده است، تحرک رو به رشد نیروی کار می‌تواند وضعیت را بهبود بخشد". "واکاتسوکی" با تأمل در مورد محل کار قبلی خود می‌گوید:"وقتی افراد مشابهی در یک سازمان باقی می‌مانند طرز فکر آن سازمان به طور فزاینده‌ای درونی می‌شود". "کاواتا" نیز می‌گوید:" شرکت‌های ژاپنی برای دمیدن به باد از بیرون نیاز دارند".

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1388294/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترامپ: به سرمایه گذاری یک تریلیون دلاری عربستان در آمریکا نزدیک هستیم

نبرد قدرت‌های جهانی بر سر هوش مصنوعی؛ تفاوت رویکرد آمریکا و اروپا

کشف غول قاچاق و پولشویی؛ بیش از 2 هزار میلیارد تومان تخلف اقتصادی

پیام مهم رهبر مقاومت افغانستان در آستانه یک عید؛ احمد مسعود چه گفت؟

پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند بدون فرود در آسمان بمانند؟

تشدید رسوایی در سیگنال

ابراز تمایل ترامپ برای رقابت با اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

ترامپ به دنبال سرمایه گذاری 1000 میلیارد دلاری عربستان در آمریکا

اقتصاد ایران در بن‌بست دولتی‌گرایی؛ راه نجات کجاست؟

4 راهبرد مهم از بیانات رهبر انقلاب در نماز عید فطر

به رسمیت شناختن حجاب اسلامی یکی از شروط عجیب و غریب حسن عباسی برای مذاکره با آمریکا

ایروانی: به هرگونه اقدام تجاوزکارانه‌ای قاطعانه پاسخ می‌دهیم

در پی تهدیدهای ترامپ؛ ایران از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل شکایت کرد

تجاوز مجدد آمریکا به صعده یمن

جنجال بر سر احتمال ریاست جمهوری ترامپ برای دور سوم؛ کنگره و واکنش‌ها به تعرفه‌های جدید

ایران: به هرگونه اقدام تجاوزکارانه آمریکا و اسرائیل سریعا و قاطعانه پاسخ می‌دهیم

6 فرصت و دلیل که نشان می‌دهند توافق ایران و آمریکا امکانپذیر است/ 3 سناریوی محتمل در چشم انداز مذاکرات دو کشور

ایران به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل نامه نوشت | به هرگونه حمله از سوی آمریکا قاطعانه پاسخ می دهیم

تحلیل مشاور رهبر انقلاب درباره تهدیدات آمریکا و احتمال حرکت ایران به سمت سلاح هسته‌ای

حمله هوایی آمریکا به پایتخت یمن

دونالد ترامپ‌ شرط گذاشت

لاریجانی در خصوص نامه ترامپ، اظهارات مهمی مطرح کرد

پایگاه دیگو گارسیا کجاست ؟

تهدیدهای ادامه‌دار آمریکا علیه ایران: مذاکره نکنید، دیگر گزینه‌ها «بسیار بد» است

تحلیل مشاور رهبر انقلاب درباره تهدیدات اخیر و احتمال حرکت ایران به سمت سلاح هسته ای

پاسخ کوبنده ایران به تهدیدات ترامپ: پایگاه آمریکا و انگلیس در چاگوس زیر ضربه خواهد بود

2 نفر بر اثر تیراندازی در دمشق کشته شدند

فوری/ ترامپ برای همکاری با ایران اعلام آمادگی کرد

ترامپ اظهارات خود علیه حوثی‌ها را تکرار کرد

تهدید بمباران ایران، مردم را به سوی تولید بمب اتم سوق می‌دهد

ترامپ برای توقف حمله به یمن شرط گذاشت

شما به چه چیز فوبیا دارید؟

مقام آمریکایی: اگر ایران حاضر به مذاکره نباشد وادار به استفاده از دیگر گزینه‌ها خواهیم شد

لاریجانی: اشتباه دشمنان در مسئله هسته‌ای، ایران را مجبور می‌کند سلاح اتمی بسازد/نیروهای نظامی احتمال کم را هم محاسبه می‌کنند و آماده هستند

تهدید جدید ترامپ علیه ایران و یمن/ آنچه تاکنون انجام داده‌ایم، تنها آغاز ماجرا بوده است

گزینه پرسپولیس به سیاتل پیوست! (عکس)

چرا رهبر انقلاب درگیری نظامی با آمریکا را محتمل نمی‌دانند؟

خشم دموکرات‌ها از تصمیم ترامپ برای ریاست جمهوری‌ در دوره سوم

جنون دقیقه 13+90 و همان گرجستانی نجات دهنده؛ گولسیانی پرسپولیس را موقتاً نجات داد!

لاریجانی: ایران بمباران شود به سمت بمب اتم می‌رویم / در سوریه بر منافع ملی خود کار کردیم

در صورت حمله آمریکا و اسراییل، ایران مجبور به تولید بمب اتم خواهد شد | علی لاریجانی: رهبر انقلاب برجام را توافق خوبی ندانستند

مشاور رهبری در تلویزیون محتوای اصلی نامه ترامپ را لو داد +فیلم

گرینلند جدیدترین عضو محور مقاومت شد!

لاریجانی: ایران بین قدرت‌های بزرگ یک جایگاه ممتاز پیدا کرده است

ترامپ حاضر به صحبت درباره توافق با ایران است

اگر آمریکا اشتباهی کند، ایران را به سمت سلاح هسته‌ای می‌برد/تکنولوژی هسته‌ای ایران با بمباران از بین نمیرود

اظهارات لاریجانی درباره جزییات نامه ترامپ

ایران در صورت حمله آمریکا و اسراییل مجبور به تولید بمب اتم خواهد شد

لاریجانی: اشتباه دشمنان در مسئله هسته‌ای، ایران را مجبور می‌کند سلاح اتمی بسازد

حمله دوباره آمریکا به غرب این کشور