ایرانیان جهان

آخرين مطالب

گرینلند در چنگال طمع آمریکا: از تهدید قطب شمال تا مقاومت مردم ایالات متحده آمریکا

گرینلند در چنگال طمع آمریکا: از تهدید قطب شمال تا مقاومت مردم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - - گرینلند، این سرزمین یخ‌زده اما سرشار از منابع، بار دیگر هدف بلندپروازی‌های ایالات متحده قرار گرفته است. سفر اخیر جی‌دی ونس به این جزیره و اظهارات جنجالی او، همراه با پیشنهاد عجیب دونالد ترامپ برای خرید گرینلند، نشان‌دهنده نقشه‌ای حساب‌شده برای تسلط بر یکی از استراتژیک‌ترین نقاط کره زمین است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما گرینلندی‌ها که حالا با دولتی متحد و مصمم به میدان آمده‌اند، این پیام را به جهان مخابره کرده‌اند که خاکشان فروشی نیست. طمع آمریکایی در لباس امنیت جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در سفر به گرینلند با صراحت اعلام کرد که ایالات متحده باید رهبری قطب شمال را در دست بگیرد، وگرنه چین و روسیه این خلأ را پر خواهند کرد. او دانمارک را به کم‌کاری در تأمین امنیت گرینلند متهم کرد و مدعی شد که این جزیره بدون حمایت آمریکا در برابر تهدیدات خارجی بی‌دفاع است. اما پشت این ادعاهای پرطمطراق، چیزی جز طمع برای تسلط بر منابع غنی گرینلند و موقعیت بی‌نظیر آن در شمالگان نهفته نیست. این منطقه که میزبان ذخایر عظیم اورانیوم، روی و عناصر کمیاب است، برای آمریکا نه‌تنها یک پایگاه نظامی استراتژیک، بلکه یک گنجینه اقتصادی محسوب می‌شود.
ونس حتی پا را فراتر گذاشت و از گرینلند خواست روابطش با دانمارک را قطع کند، پیشنهادی که بیشتر به یک اولتیماتوم شباهت دارد تا دعوت به همکاری. این رویکرد، یادآور سیاست‌های استعماری قرن‌های گذشته است که در آن، قدرت‌های بزرگ با بهانه‌هایی چون "حفاظت"، ملت‌های کوچک‌تر را به سلطه خود درمی‌آوردند.
مشت آهنین گرینلند مقابل یانکی‌ها در پاسخ به این فشارها، گرینلندی‌ها دست به کار شدند و درست پیش از ورود ونس، با تشکیل دولتی ائتلافی به رهبری ینس-فردریک نیلسن، خط و نشانی برای آمریکا کشیدند. این دولت که با اتحاد چهار حزب اصلی شکل گرفته، بر خودمختاری گرینلند و حفظ پیوند با دانمارک تأکید دارد. نیلسن در سخنرانی خود اعلام کرد که هیچ قدرتی نمی‌تواند اراده مردم گرینلند را نادیده بگیرد و از احزاب خواست تا با کنار گذاشتن اختلافات، جبهه‌ای واحد در برابر کمپین الحاق‌گرایانه ترامپ بسازند. این حرکت، نه‌تنها نشانه‌ای از بلوغ سیاسی در گرینلند، بلکه هشداری به واشنگتن است که دوران زورگویی به پایان رسیده است.
مردم این گرینلند نیز با برپایی تجمعات اعتراضی و شعارهایی علیه مداخله آمریکا، نشان دادند که حاضرند برای دفاع از هویت و سرزمینشان تا پای جان بایستند. این ایستادگی، یادآور مقاومت ملت‌های مظلوم در برابر سلطه‌گری‌های تاریخی است و بار دیگر ثابت می‌کند که اندازه جغرافیایی یک سرزمین، هرگز معیاری برای عزم مردمانش نیست.
صلح جهانی یا بهانه‌ای برای چپاول؟ دونالد ترامپ، مغز متفکر این ماجرا، در اظهاراتی که موجی از خشم را در دانمارک و گرینلند به راه انداخت، مدعی شد که تصاحب گرینلند برای "صلح جهانی" ضروری است. او با اشاره به تهدیدات چین و روسیه، این جزیره را کلید امنیت جهانی خواند، اما این ادعاها در برابر واقعیت‌های میدان رنگ می‌بازد. گرینلند برای آمریکا، بیش از آنکه سپری دفاعی باشد، شمشیری برای پیشبرد منافع اقتصادی و نظامی است. پایگاه نظامی تاسیس‌شده در این منطقه، همراه با فشارهای دیپلماتیک اخیر، نشان می‌دهد که واشنگتن به دنبال تبدیل گرینلند به ایالتی جدید در قلمرو خود است. اما این طرح با مقاومت سرسختانه گرینلندی‌ها و واکنش تند دانمارک روبه‌رو شده است. دانمارکی‌ها که گرینلند را بخشی از تاریخ و هویت خود می‌دانند، اعلام کرده‌اند که هرگز اجازه نمی‌دهند این سرزمین به دست بیگانه بیفتد.
قطب شمال، میدان نبرد یا خاکستر طمع؟ گرینلند حالا در قلب یک بازی بزرگ قرار گرفته است؛ جایی که آمریکا از یک سو، و چین و روسیه از سوی دیگر، هر یک به دنبال سهمی از این کیک یخ‌زده‌اند. اما آنچه این معادله را پیچیده‌تر می‌کند، اراده آهنین مردم گرینلند است که حاضر به تسلیم نیستند. نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که بیش از 80 درصد ساکنان این جزیره مخالف هرگونه الحاق به آمریکا هستند و ترجیح می‌دهند یا خودمختاری خود را گسترش دهند یا تحت حمایت دانمارک بمانند. در این میان، ایالات متحده با افزایش حضور نظامی خود در منطقه و فشار بر دانمارک، سعی دارد معادلات را به نفع خود تغییر دهد. اما تاریخ گواه است که ملت‌هایی که برای آزادی خود مبارزه می‌کنند، در نهایت پیروز میدان‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1388597/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

20 حملۀ هوایی آمریکا به صعده و صنعاء طی شب گذشته/ نیروهای مسلح یمن: یک پهپاد پیشرفته MQ-9 ارتش آمریکا را با موشکهای بومی ساقط کردیم

رسانۀ آمریکایی: بمب‌افکن‌های آمریکا و بمب‌های سنگرشکن آنها در حمله به مجموعۀ موشکی انصارالله شکست خورده‌اند

نامه مهم ایران به شورای امنیت/ به هرگونه حمله آمریکا سریعا پاسخ می دهیم

ترامپ به تأثیرگذاری یمنی‌ها اعتراف کرد؛ جنگ به ضرر آمریکا تمام شد؟

نماینده نقابدار آمریکا!

عضو جامعه روحانیت مبارز: دستور قرآن است که برای دفاع از کشور باید از همه امکانات نظامی استفاده کنید/ ترامپ خیال می‌کند ایران از بلوفهایش ترس دارد

عراقچی: پنجره دیپلماسی همیشه باز است

وزیر خارجه آمریکا: آزادی همه آمریکایی‌ها از افغانستان اولویت ما است

روسیه به سمت حذف طالبان از فهرست تروریستی می‌رود؟

تولید نفت آمریکا به کمترین میزان در 11 ماه گذشته رسید

سقوط سهام بانک‌های آمریکایی؛ نگرانی‌ها از رکود اقتصادی افزایش یافت

دغدغه دولت بر رفع موانع سرمایه‌گذاری‌ها/ مازندران از استان‌های برجسته در اقتصاد دریامحور

پکن: راهکار دیپلماتیک درست ترین گزینه درباره پرونده هسته ایران است

پکن: راهکار دیپلماتیک درست‌ترین گزینه درباره پرونده هسته‌ای ایران است

روبیو: آزادی همه آمریکایی‌ها از افغانستان اولویت ما است

آمادگی ترامپ برای ارتباط با کره‌شمالی

طلا حوالی رکورد جاخوش کرد

ترامپ درباره آینده اقتصاد آمریکا هشدار داد؛ رکود بزرگی در پیش است؟

علاقه شدید ترامپ برای رقابت با اوباما/ رئیس جمهور بعدی کیست؟

واکنش های بین المللی به اظهارات روز گذشته رهبر انقلاب؛ ایران در برابر تهدید قصد عقب نشینی ندارد!

به هرگونه حمله از سوی آمریکا قاطعانه پاسخ می دهیم

شکایت دموکرات‌ها از ترامپ از بابت سوءاستفاده و دستکاری سیستم انتخاباتی

وزیر خارجه آلمان: آمریکا باید از «تاکتیک‌های تعلل» روسیه عبور کند

سیاستمدار اوکراینی: کی‌یف آماده برگزاری انتخابات نیست

سخنگوی دولت افغانستان: آمریکا مانع دستیابی افغانستان به جایگاه واقعی خود در سازمان ملل است

سرنوشت واردات خودرو و حقوق ورودی خودرو در سال 1404

تصاویر/ نشست فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری مازندران

محمدرضا عارف: همه ظرفیت های موجود کشور را برای تحقق شعار سال به کار خواهیم بست/ اولویت مهم دولت حمایت از بخش خصوصی است

اهداف راهبردی رزمایش گسترده ارتش چین در اطراف تایوان

بیانیه مهم چین درباره پرونده هسته‌ای ایران

آژانس سوئیس؛ اولویت‌ها و برنامه‌های جدید در کابل

شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل

خاطرات هاشمی: نماینده شرکت آلمانی برنامه سرمایه‌گذاری در کیش را توضیح داد

ما ماجراجویی نخواهیم کرد اما نسبت به ماجراجویی آمریکا بی‌تفاوت نخواهیم بود

گزینه پرسپولیس پرید

سیگنال چیست و آیا امن است؟ آیا چت گروهی ممکن است هک شده باشد؟

سخنگوی کمیسیون اروپا: راه‌حلی جز دیپلماسی برای ایران وجود ندارد

گزینه پرسپولیس از دست کارتال پرید

تهدیدهای پوشالی دولت دلقک‌ها و مشت آهنین ایران

قشقاوی: ایران نسبت به ماجراجویی‌های آمریکا بی‌تفاوت نیست

آینده روابط ایران و آمریکا؛ نقش میانجی‌گری روسیه و افزایش تنش‌ها

رویترز: با تداوم حملات در غزه، اسرائیل پیشنهاد معامله جدید می‌دهد

قطع 12 ساعته آب در انتظار مشترکان بدمصرف آب تهران

بیت‌کوین در مسیر صعودی گام برداشت

چرا احتمال شرارت خارجی کم است؟

لندن در تلاش برای حل معصل تعرفه‌های تجاری آمریکا با توافق اقتصادی

چین، کره و ژاپن علیه ترامپ دست به یکی کردند

آمریکا: در صورت عدم توافق گزینه‌های بدتری داریم | ترامپ آماده مذاکره با ایران است

واکنش وزیر انگلیسی به تعرفه‌های گمرکی ترامپ

آمریکا: دیگر گزینه‌ها برای ایران بسیار بد خواهد بود