ایرانیان جهان

آخرين مطالب

4 همت از جیب بخش خصوصی؛ فوتبال ایران پیشرفت کرد یا جیب‌ها پر شد؟ اخبار ایران

4 همت از جیب بخش خصوصی؛ فوتبال ایران پیشرفت کرد یا جیب‌ها پر شد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - امیررضا اعتمادی؛ بازار: در یک سال گذشته، بیش از 4 همت از طریق بخش خصوصی به فوتبال ایران تزریق شده است؛ رقمی که در نگاه اول می‌تواند نشانه‌ای از رشد و توسعه این ورزش باشد، اما در بطن خود سوالات و چالش‌های جدی به همراه دارد. این سرمایه‌گذاری از طریق اسپانسری، تأمین مالی باشگاه‌ها، قراردادهای تبلیغاتی و سایر روش‌های اقتصادی انجام شده، اما آیا این هزینه‌کرد، بازدهی اقتصادی مناسبی داشته است؟ یا صرفاً به عنوان ریخت‌وپاش بی‌ضابطه‌ای در باشگاه‌های ورشکسته و غیرشفاف محسوب می‌شود؟
1.
ساز و کار باشگاه‌ها؛ مخارج میلیاردی بدون بازدهی باشگاه‌های فوتبال ایران عمدتاً زیان‌ده هستند و به جای استفاده از منابع مالی در مسیر توسعه زیرساخت‌ها، استعدادپروری و درآمدزایی پایدار، بیشتر درگیر هزینه‌های غیرمنطقی و پرداخت‌های بی‌حساب و کتاب به بازیکنان و دلالان شده‌اند. قراردادهای سنگین، هزینه‌های پنهان، و سوءمدیریت مالی باعث شده که این سرمایه‌گذاری‌ها بدون خروجی مشخص، در چاه بی‌انتهای فوتبال ایران فرو برود. 2. مقایسه با لیگ‌های عربستان و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس در همین مدت، باشگاه‌های عربستان و امارات با سرمایه‌گذاری‌های مشابه، فوتبال خود را به سطحی جهانی رسانده‌اند. عربستان با آوردن ستاره‌های بین‌المللی، ایجاد زیرساخت‌های پیشرفته و جذب مخاطب از سراسر جهان، لیگ خود را به یک برند سودآور تبدیل کرده است. اما در ایران، با وجود تزریق میلیاردها تومان، کیفیت فوتبال نه‌تنها پیشرفت نکرده، بلکه بسیاری از باشگاه‌ها همچنان از نظر مدیریت مالی و امکانات در شرایطی نابسامان قرار دارند.
3. مبالغ نامشخص و هزینه‌های پنهان؛ پول‌هایی که سرنوشت‌شان معلوم نیست یکی از مشکلات اساسی در فوتبال ایران، نبود شفافیت مالی است. پول‌های هنگفتی که از طریق اسپانسرها و بخش خصوصی وارد باشگاه‌ها می‌شود، بدون حسابرسی مشخص خرج می‌شود. بسیاری از قراردادها غیرشفاف هستند و هیچ نظارت دقیقی بر هزینه‌های باشگاه‌ها وجود ندارد. در چنین فضایی، فساد مالی، سوءاستفاده از منابع و قراردادهای عجیب و غریب به راحتی شکل می‌گیرد.
4. پای جادوگران و دلالان در فوتبال؛ هزینه‌هایی که عقلانی نیست یکی دیگر از معضلاتی که فوتبال ایران را به ورطه سقوط کشانده، ورود پدیده‌های غیرمنطقی و غیرفوتبالی به سیستم باشگاه‌داری است. گزارش‌های متعددی از پرداخت‌های کلان به افراد مدعی "جادوگری" و تاثیرگذاری بر نتایج بازی‌ها منتشر شده است. این موضوع نه‌تنها وجهه فوتبال را تخریب کرده، بلکه هزینه‌های هنگفتی را از منابع مالی باشگاه‌ها هدر داده است.
5. ضرورت اصلاح ساختار مالی و بازنگری در سرمایه‌گذاری بخش خصوصی بخش خصوصی که در شرایط فعلی اقتصاد ایران با مشکلات متعددی مواجه است، نباید تنها نقش تأمین‌کننده هزینه‌های باشگاه‌های فوتبال را ایفا کند. باید مکانیسم‌هایی طراحی شود که سرمایه‌گذاری در فوتبال سودآور بوده و موجب توسعه اقتصاد ورزشی شود. از جمله پیشنهادها می‌توان به اصلاح ساختار باشگاه‌داری، راه‌اندازی بورس باشگاه‌های ورزشی، بهینه‌سازی قراردادهای اسپانسری و تعیین سقف دستمزد برای بازیکنان اشاره کرد.
نتیجه‌گیری:
4 همت پولی که از بخش خصوصی به فوتبال ایران سرازیر شده، اگرچه به ظاهر نشانه‌ای از رشد اقتصادی این ورزش است، اما در عمل به دلیل ساختار معیوب اقتصادی و مدیریت ناکارآمد، به جای توسعه، به نوعی اتلاف منابع تبدیل شده است. اگر دولت و نهادهای مربوطه نتوانند مسیر این سرمایه‌گذاری را اصلاح کنند، ادامه این روند می‌تواند ضربه‌ای جبران‌ناپذیر به اقتصاد کشور و بخش خصوصی وارد کند. وقت آن رسیده که به فوتبال ایران به عنوان یک صنعت سودآور و خودکفا نگاه شود، نه محلی برای هدررفت سرمایه‌های ملی.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1389225/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روابط چین و روسیه با هدف آسیب رساندن به کشور‌های ثالث نیست

شی جین‌پینگ میهمان روس‌ها می‌شود/ وعده استقبال گرم از سوی پوتین

اخراج جدی اتباع افغان از پاکستان

خلاصه اخبار نیم روزی سه شنبه 12 فروردین

ما تهدیدها و اولتیماتوم‌های دونالد ترامپ علیه ایران را محکوم می‌کنیم

تحریم های جدید آمریکا علیه ایران

بازگشت تنش‌های تجاری؛ تعرفه‌های جدید آمریکا تهدیدی تازه برای بازار رمزارزها

عربستان، قطر و کویت با ارتش آمریکا علیه ایران همکاری نمی‌کنند

واکنش مسکو به پیشنهادات آمریکا درباره اوکراین

اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

آمریکا علیه ایران تحریم های جدیدی اعمال کرد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

درگیری دریایی یمنی ها با ناو آمریکایی! اعتراضات گسترده در ترکیه

آمریکا تحریم‌های هسته‌ای ایران را به روز رسانی کرد

آمریکا تحریم های هسته ای ایران را به روز رسانی کرد

گرگیجه ترامپ در مقابل ایران

پایان سلطه صهیونیست‌ها بر هالیوود؛ سکوت دیگر کافی است!

جان باختن بیش از 300 کودک از زمان از سرگیری عملیات اسرائیل در غزه

محاکمه 5 نفر در بلغارستان به دلیل مرگ پناهجویان افغان

روسیه اسناد تخلفات اوکراین را به آمریکا و سازمان ملل ارائه کرد

بازی پیچیده واردات خودرو؛ بازار در شوک

ایران می خواهد همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کند

ابراز همدردی عراق با ایران

تماس تلفنی نخست‌وزیر عراق با مسعود پزشکیان: در کنار ایران می‌ایستیم

حشدالشعبی عراق از نفوذ عناصر تروریستی از خاک سوریه به داخل عراق جلوگیری کرد

رئیس کمیسیون اروپا: تعرفه‌های ترامپ را بی‌پاسخ نخواهدماند

تعرفه‌های جدید خودرو در آمریکا؛ نگرانی‌ها از تأثیرات اقتصادی و رویکرد انگلیس

سهم زنان از مدیریت در ایران؛ افت و خیز یک مسیر پرچالش+ نمودار

برای توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه در سال جاری برنامه‌های جامعی داریم

برای توسعه روابط با کشورهای همسایه در سال 1404 برنامه‌های جامعی داریم

هدف جدید فوق‌ستاره والیبال: 1200 امتیاز!

فنلاند از معاهده مین‌های زمینی خارج می‌شود

بربوک: قرارداد معدنی کی یف باید با قوانین اتحادیه اروپا مطابقت داشته باشد

شی جین‌پینگ به روسیه می‌رود/ پوتین وعده یک استقبال گرم را داد

روسیه تهدیدهای ترامپ علیه ایران را محکوم کرد

تصمیم منطقی و هوشمندانه

روسیه به آمریکا درباره حمله به ایران هشدار داد

آیا جنگ ایران و آمریکا نزدیک است؟ تحلیل یک مقام سابق اطلاعاتی اسرائیل!

دولت ترامپ 10 هزار کارمند وزارت بهداشت آمریکا را اخراج می کند

درس‌های جهانی از اخراج‌های گسترده در آمریکا

تحلیل تکنیکال دوج کوین 11 فروردین

سفیدبازی منافقین

کابل: گفت‌وگوی فشرده با روسیه، پس از لغو ممنوعیت طالبان آغاز می‌شود

دمشق: آماده همکاری با جامعه جهانی هستیم

حزب الله در واکنش به حمله به ضاحیه: صبر ما هم حدی دارد

تعرفه گمرکی و سود بازرگانی واردات موبایل در سال 1404 ابلاغ شد

رکود اقتصادی در کرانه باختری در سایه فشارهای رژیم صهیونیستی

طلای ژاپن، نقره پاریس؛ اما هدف هاجر صفرزاده، طلای پارالمپیک بعدی است!

کونسیسائو: از همان اول من را بازنده خطاب کردند!

ستاره‌های جهان روی فرش‌های قرمز؛ از اروپا و آسیا تا شب‌نشینی اسکار