چین؛ بهانه ترامپ و مودی برای مذاکره درباره معامله بزرگ/ اتحاد هند و آمریکا علیه چین؛ پکن شرق آسیا را از دست داد؟
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز، فارین پالیسی با انتشار یادداشتی مدعی شد که فرضیه بدتر شدن روابط تجاری ایالات متحده و هند در دوره دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ، نادرست است. شواهد نشان میدهد که دو کشور در واقع فرصت بزرگی برای گسترش تجارت و مسیری واقعبینانه برای تعاملات تجاری دارند.
فارین پالیسی در این یادداشت به فرصتها و چالشهای تعاملات تجاری هند و آمریکا پرداخته و اقتصادنیوز آن را در دو بخش ترجمه کرده که بخش نخست با عنوان «خیز آمریکا برای معامله بزرگ با هند؛ آیا ترامپ و مودی از خط پایان عبور میکنند؟» منتشر شد و بخش دوم و نهایی آن در ادامه آمده است.
انرژی و امنیت؛ دو متغیری تاثیرگذار بر هم گرایی هند و آمریکا
شرکتهای خدمات هندی (و همچنین شرکتهای فناوری ایالات متحده) به دنبال ویزای H-1B برای مهندسان بسیار ماهر هندی هستند تا در بخش فناوری اطلاعات در ایالات متحده کار کنند - اگرچه این نیاز با بیش از 1000 شرکت آمریکایی که اکنون دارای قابلیت جهانی هستند کمی کاهش یافته است. مراکز در هند با این وجود، ترتیبی که نگرانیهای مربوط به جریان دادهها و تحرک نیروی کار در بخش خدمات را برطرف میکند و موفقیت مستمر این مدل کسبوکار را تضمین میکند، منافع متقابلی خواهد داشت. پیوندهای فناوری بین ایالات متحده و هند در 20 سال گذشته با جهش و داشتن حد و مرز رشد کرده است. ابتکار اخیر در مورد فناوری بحرانی و نوظهور (iCET) که توسط مشاوران امنیت ملی هر دو کشور رهبری میشود، برای پیشبرد روابط فناوری و همکاریهای صنعتی دفاعی طراحی شده و باید مشارکت استراتژیک ایالات متحده و هند را با تقویت یک اکوسیستم در میان دولت ها، مشاغل و مؤسسات دانشگاهی برای پیشبرد توسعه مشترک فناوری های پیشرفته تقویت کند.بر اساس ابتکار فناوری، هند نیازمند افزایش دسترسی به فناوریهای حساس و تنظیمشده ایالات متحده با استفاده دوگانه برای همکاری با ایالات متحده در زمینه نیمهرساناها، فناوریهای مرتبط با فضا، محصولات انرژی پاک، هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و بیوتکنولوژی و سایر زمینهها است. دولت ایالات متحده توسعه هند در این بخش ها را برای نیازها و منافع اقتصادی ایالات متحده و برای تقویت توانایی ها و اقتصاد هند مفید می بیند.
اگرچه در طول سالها پیشرفت زیادی در سادهسازی فرآیند صدور مجوز در ایالات متحده برای فناوریهای دارای کاربرد دوگانه حاصل شده است، اما هنوز جنبههای منفعلی وجود دارد. یک توافق تجاری بین ایالات متحده و هند می تواند به دنبال کاهش این تشریفات نظارتی بر صادرات باشد و در عین حال نگرانی های امنیتی مرتبط را برطرف کرده و مکانیزم های تنظیم استاندارد برای طراحی و توسعه فناوری های حیاتی را ایجاد کند. ایالات متحده و هند بهعنوان دو کشور پیشرو در بخش فناوری اطلاعات، باید به جای اینکه به دیگر بازیگران اصلی مانند چین اجازه دهند این استانداردها را تعیین کنند، منافع متقابلی در توسعه استانداردهای مشترک برای اقتصاد دیجیتال داشته باشند.تامین انرژی و امنیت یکی دیگر از نیازهای حیاتی هند و یک فرصت بازار برای ایالات متحده است. هند یکی از بزرگترین واردکنندگان انرژی در جهان است و دولت جدید ترامپ تقریباً به طور قطع از همه انواع نیازهای انرژی هند از جمله نفت، گاز طبیعی مایع، زغال سنگ پاک و پیشرفت در انرژی های تجدیدپذیر و انرژی هسته ای حمایت خواهد کرد. یک توافق بالقوه باید به دنبال حمایت از عناصر کلیدی این تعاملات باشد - در رابطه با صادرات ایالات متحده و امنیت عرضه هند - در حالی که احتمالاً نگرانی های ایالات متحده در مورد حجم بالای واردات نفت هند از روسیه را برطرف می کند.
چین بهانه نزدیکی ترامپ و مودی
به طور مشابه، در حوزه مراقبت های بهداشتی، هند و ایالات متحده دارای قابلیت ها و نیازهای مکمل هستند. ایالات متحده در تولید واکسن ها و محصولات دارویی پیشرو است، در حالی که هند در تولید آنها اندکی عقب است. ترامپ و مودی علاقه مشترکی به نگهداری داروها در دسترس و مقرون به صرفه دارند. علاوه بر این، هند به دنبال تبدیل شدن به یک جایگزین زنجیره تامین حیاتی برای چین در بخش داروسازی و کاهش وابستگی خود به چین است که ایالات متحده از آن حمایت می کند.علاقه به تسهیل سرمایه گذاری های دوجانبه بیشتر به هر یک از این زمینه ها مرتبط است. در حال حاضر مقدار قابل توجهی از سرمایه گذاری ایالات متحده در هند وجود دارد و در حال حاضر یک جریان در حال توسعه از خرید هند و سرمایه گذاری سبز در ایالات متحده برجسته شده است. هرگونه توافق اقتصادی نه تنها باید موانع را برای تجارت، بلکه برای سرمایه گذاری کاهش دهد، ماحصل چنین فرایندی تشویق به افزایش سطح سرمایه گذاری هند در ایالات متحده و در نتیجه ایجاد مشاغل بیشتر برای آمریکایی ها است.
اکنون عناصر برای یک معامله مهم بین ایالات متحده و هند وجود دارد. چنین توافقی می تواند منافع متقابل روابط اقتصادی را به یکیدگر قفل کرده، اطمینان و قابلیت پیش بینی بیشتری را برای طرفین در هر دو کشور فراهم و هند را قادر سازد تا بخشی از خلاء ایجاد شده توسط تعرفه های بالاتر ایالات متحده بر واردات چین را پر نماید.اما این معامله را نمیتوان تنها به بوروکراسیهای هر کشور واگذار کرد، که سابقه طولانی در تعامل معنادار اما تلاشهای ناموفق برای حل چالشبرانگیزترین اختلافات دوجانبه در سیاست تجاری دارند. بوروکراسی ها فاقد نفوذ سیاسی برای غلبه بر مقاومت اجتناب ناپذیر داخلی در برابر اقدامات گشایش بازار و نیاز به مبادلات سیاسی دشوار هستند. هر معامله ای مستلزم آن است که هر یک از طرفین با نوع دادن و گرفتنی که فقط ترامپ و مود ک ضرورت مهم دیگر وجود دارد که باید این بار ترامپ و مودی را به یک توافق وادار کند. هر توافقی نه تنها فرصت های رشد اقتصادی بلکه یک مزیت استراتژیک را نیز فراهم می کند. منبع اصلی نفوذ شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در هند و اقیانوس آرام، نفوذ اقتصادی پکن است. ایالات متحده و هند برای مقابله با حضور اقتصادی غالب چین در منطقه باید با یکدیگر همکاری کنند.
چین شریک تجاری اصلی تقریباً همه کشورهای منطقه و بخشی جداییناپذیر از معماری تجاری هند و اقیانوس آرام از طریق مشارکت اقتصادی جامع منطقهای (RCEP) است، توافقی بین 15 کشور که تقریباً 30 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را نمایندگی میکند. چین همچنین درخواست عضویت در توافقنامه جامع و مترقی 12 کشور برای مشارکت ترانس پاسیفیک (CPTPP) با استانداردهای بالا را مطرح کرده است.نه هند و نه ایالات متحده طرف این دو قرارداد منطقه ای نیستند. هند از مذاکرات جامع منطقه ای در مراحل نهایی آن در سال 2019 خارج شد، زیرا نگران بود که این توافق به سیل واردات از چین منجر شود. ایالات متحده از توافق مشارکت ترانس پاسیفیک، در آغاز دوره اول ترامپ خارج شد.در همین راستا گام اولیه برای ایالات متحده و هند در به چالش کشیدن نفوذ تجاری مسلط چین در منطقه این است که دو کشور با حل و فصل مسائل تجاری و سرمایه گذاری طولانی مدت و قفل کردن همکاری در فناوری های حیاتی و نوظهور، انرژی، ترتیبات اقتصادی خود را ایجاد کنند. همزمان ایالات متحده از افزایش دسترسی به بازار در هند سود خواهد برد. دهلی نو با تقویت روابط اقتصادی خود با واشنگتن، شریک تجاری پیشرو خود، و افزایش جذابیت خود به عنوان یک مرکز زنجیره تامین جایگزین برای کسانی که به دنبال تنوع بخشیدن به پکن هستند، فرصت سازی خواهد کرد.ایالات متحده و هند همچنان باید سطح تجارت، سرمایه گذاری و کمک های خود را با سایر کشورهای حوزه هند و اقیانوس آرام افزایش دهند تا بتوانند به طور مؤثرتری با چین رقابت کنند. اما اکنون زمان آن است که ترامپ، مودی و تیم های مربوطه آنها بلندپروازی های خود را برجسته ساخته، بر سر میز مذاکره بنشینند و از فرصت استفاده کنند تا با ارتقای روابط اقتصادی به سطح جدیدی، شراکت استراتژیک خود را تقویت کنند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1389227/