ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نظرپرداز روس نزدیک به جبهه پایداری: نظر ترامپ و پوتین به هم نزدیک است/ با ایالات متحده دشمنی نداریم ایالات متحده آمریکا

نظرپرداز روس نزدیک به جبهه پایداری: نظر ترامپ و پوتین به هم نزدیک است/ با ایالات متحده دشمنی نداریم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اقتصاد24- الکساندر دوگین را به‌عنوان فیلسوفی می‌شناسند که بر روی پوتین تسلط زیادی دارد. او نسبت به حضور ترامپ در کاخ سفید خوشبین بوده و معتقد است که پوتین و ترامپ در کنار هم علیه نظم پیشین جهانی می‌ایستند.
رسانه‌ها الکساندر دوگین را مغز پوتین می‌دانند. او ایدئولوگ یا به قول برخی فیلسوفی با نگاه به شرق است که رویای احیای روسیه بزرگ و قدرتمند را در سر می‌پروراند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
چهره‌ای مرموز که در ایران هم از سوی طرفداران جبهه پایداری مورد استقبال زیادی قرار می‌گیرد. او که به دفعات به ایران سفر کرده یا با تلویزیون ایران مصاحبه انجام داده است، فاصله زیادی با اروپایی‌ها دارد و، اما حالا ظاهرا ترامپ قلبش را ربوده است. به تازگی فردریک پلیتگن خبرنگار ارشد سی‌ان‌ان در روسیه، با الکساندر دوگین در مصاحبه‌ای کوتاه از رابطه میان ترامپ و پوتین پرسید. در این مصاحبه پلیتگن از دوگین در مورد نگرانی و ترس افرادی سؤل کرده است که به نزدیکی سیاسی و ایدئولوژیک ترامپ و پوتین اشاره می‌کنند. او در سوال خود می‌خواست بداند که آیا ترامپ به پوتین نزدیکی بیشتری دارد یا به متحدان اروپایی و غربی خود؟
دوگین می‌گوید من این موضوع را به‌عنوان نظم جهانی قدرت‌های بزرگ تعریف می‌کنم.
او می‌گوید پوتین و ترامپ با یکدیگر همزمان و مصادف و منطبق شده‌اند تا این مدل از سیاست را جایگزین لیبرالیسم جهانی کنند.
بیشتر بخوانید:ترامپ ایران را به بمباران تهدید کرد
به‌نظر می‌رسد آنچه دوگین به دنبال آن است و احتمالا پوتین را ترغیب می‌کند تا به تفکراتش تن دهد، هماهنگی مسکو و واشنگتن است. آنها روسیه را نه یک بازیگر عادی؛ بلکه ابرقدرتی تاثیرگذار می‌دانند که می‌تواند هم‌قدم با ایالات متحده پای لیبرال‌ها را بریده و ارزش‌های وطن‌پرستانه و توسعه طلبانه را جایگزین اندیشه‌های دیگر کنند. اتفاقی که می‌تواند در سرنوشت بسیاری از نقاط جهان از جمله اوکراین یا حتی کانادا گرینلند و خاورمیانه و ... اثر بگذارد.
دوگین کیست؟ الکساندر گلییویچ دوگین، متولد 7 ژانویه 1962، دانشمند علوم سیاسی اهل روسیه است که به دلیل نظرات اوراسیاگرایی‌اش شناخته شده است. او رهبر و بنیان‌گذار حزب اوراسیا در روسیه و بانفوذترین ایدئولوگ ناسیونالیسم در میان روس‌ها به‌شمار می‌آید. این نفوذ البته بیش از همه بر روی ولادیمیر پوتین وجود دارد. برخی می‌گویند همه سیاست‌های توسعه‌طلبانه پوتین زیر سر دوگین است.
دوگین در سال 2014، پس از مصاحبه‌ای که در آن خواستار قتل‌عام اوکراینی‌های مخالف روسیه شده بود، از ریاست دپارتمان جامعه‌شناسی روابط بین‌الملل در دانشگاه دولتی مسکو برکنار شد. در همان سال، مجله آمریکایی فارین پالیسی، او را در رده صد متفکر جهانی دوره معاصر و قرار داده و او را یک آشوبگر خواند. الکساندر دوگین از سال 2014 در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا و از سال 2015 در فهرست تحریم‌های آمریکا و کانادا قرار دارد.
در بهمن 1394، دوگین در قم با سید محمدمهدی میرباقری، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم، دیدار کرد. برخی رسانه‌ها در آن زمان نوشتند که میرباقری با اندیشه‌های دوگین موافق بوده است.
او که اساسا خود را فیلسوفی ضد غرب معرفی می‌کند، از ترامپ در قدرت استقبال می‌کند. او که تفاوتی میان ترامپ و پوتین به‌عنوان افرادی وطن پرست قائل نمی‌شود معتقد است حضور ترامپ در کاخ سفید، فرصتی طلایی برای روس‌هاست تا قدرت خود را احیا کرده و سیاست‌های گسترش طلبانه خود را بدون اینکه کسی در واشنگتن برای آنها مزاحمتی ایجاد کند، پی بگیرد.
دوگین درمورد ترامپ چه می‌گوید؟ سابقه اظهارنظر‌های دوگین در مورد دونالد ترامپ به دوره رقابت‌های انتخاباتی سال 2016 برمی‌گردد. در آن زمان دوگین ترامپ را به عنوان شخصیتی معرفی کرد که می‌تواند نظم لیبرال جهانی را به چالش بکشد. او معتقد بود که پیروزی ترامپ نشان‌دهنده پایان هژمونی تک‌قطبی آمریکا و ظهور یک جهان چندقطبی است که با ایده‌های او هم‌راستا بود. دوگین در این دوره گفته بود: ترامپ نماینده بخشی از مردم آمریکا است که از جهانی‌سازی و مداخله‌جویی بی‌پایان ایالات متحده خسته شده‌اند. او می‌تواند فرصتی برای تضعیف ساختار‌های لیبرال باشد که بر جهان مسلط شده‌اند. او همچنین انتخاب ترامپ را شوک ژئوپلیتیکی توصیف می‌کرد که می‌تواند به نفع روسیه و دیگر قدرت‌های غیرغربی باشد، زیرا به گفته او، سیاست‌های خارجی تهاجمی آمریکا را مهار می‌کند.
بیشتر بخوانید:دیپلماسی اجبار؛ ترامپ چه سیاستی را در قبال تهران اتخاذ خواهد کرد؟
پس از آنکه دونالد ترامپ به کاخ سفید رفت، الکساندر دوگین به رابطه بالقوه میان ترامپ و ولادیمیر پوتین علاقه زیادی نشان داد و امیدوار بود که ترامپ بتواند تنش‌ها بین روسیه و آمریکا را کاهش دهد. او در جایی گفته بود: ترامپ پتانسیل این را دارد که با پوتین همکاری کند و نظم جدیدی را پایه‌گذاری کند که در آن روسیه به عنوان یک قدرت مستقل به رسمیت شناخته شود. با این حال، پس از اینکه در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ تحریم‌های بیشتری علیه روسیه اعمال شد و روابط دو کشور بهبود چشمگیری پیدا نکرد، دوگین ناامیدی خود را ابراز کرد و گفت ترامپ نتوانست یا نخواست به وعده‌هایش درباره بهبود روابط با روسیه عمل کند. او تحت فشار ساختار عمیق دست‌های پشت‌پرده در آمریکا قرار گرفت.
او بعد‌ها در محافل گوناگونی ادعا کرد ترامپ یک انقلابی بالقوه بود، اما در عمل به یک مهره در دست سیستم تبدیل شد. او ایده‌های درستی داشت، اما اراده یا قدرت اجرای آنها را نداشت. او همچنین به تصمیمات جنجالی ترامپ مانند خروج از توافق هسته‌ای ایران اشاره کرده و گفته بود این اقدامات نشان می‌دهد که ترامپ گاهی به نفع اسرائیل و لابی‌های داخلی عمل می‌کند، نه به نفع یک نظم چندقطبی واقعی.
با بازگشت ترامپ به قدرت در سال 2025، دوگین دوباره به تحلیل سیاست‌های او پرداخته است. یکی از اظهارات مشخص او که در پست‌های اخیر او در شبکه اجتماعی ایکس نیز دیده می‌شود، به موضوع اوکراین مربوط است. او نوشته ترامپ هر دو گزینه را دارد: تظاهر کند که به دروغ زلنسکی باور دارد و نمایش را ادامه دهد یا اوکراین را به اتحادیه اروپا واگذارد و خودش از مشارکت مستقیم در جنگ کنار بکشد. نمی‌دانم او چه کاری خواهد کرد.
الکساندر دوگین اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به جنگ با دولت سایه در این کشور رفته است. به گفته دوگین، دولت سایه شبکه‌ای از لیبرال‌های جهانی‌گرا و نخبگان حاکم آمریکا با ایدئولوژی دموکراتیک لیبرال است. دوگین در مقاله‌ای با عنوان دولت سایه و روشنگری تاریک نوشت: در واقع، جنگی برای نابودی دولت پنهان اعلام شده است، ترامپ مسیر حذف آن را در پیش گرفته است. او افزود که ایدئولوژی لیبرال‌های جهانی‌گرا و ترامپیست‌ها بر اصول متفاوتی استوار است و ترامپ حتی در دوران مبارزات انتخاباتی تمایل خود به پایبندی به ارزش‌های سنتی را نشان داد. دوگین تأکید کرد که ترامپ پس از تحلیف، بلافاصله شروع به اجرای این برنامه‌ها کرد و حامیان سرسخت خود را در موقعیت‌های کلیدی دولت جدید منصوب کرد.
به نظر می‌رسد در نهایت فیلسوف روسی نزدیک به جبهه پایداری، ترامپ را مردی می‌داند که می‌تواند به سود روسیه در کاخ سفید عمل کند. او ترامپ و پوتین را دارای اشتراکات فراوان شخصیتی با یکدیگر شمرده و انتظار دارد که این شباهت‌ها بتواند روسیه را از انزوای فعلی خارج کند.
ترامپ آدم بدی نیست مشاور کرملین که به او لقب راسپوتین پوتین داده‌اند، می‌گوید روسیه تحت رهبری ولادیمیر پوتین شبیه به آمریکا تحت رهبری دونالد ترامپ است و از حامیان جنبش دوباره آمریکا را بزرگ کنیم خواست تا باور کنند که رئیس او آدم بدی نیست.
فیلسوف روس که اغلب به عنوان «مغز پوتین» شناخته می‌شود، دولت دوم ترامپ را گامی علیه جهانی‌گرایی دانست و گفت که پیروزی رئیس‌جمهور آمریکا در سال 2024 نشان‌دهنده این است که پوتینیسم در آمریکا پیروز شده است.
بیشتر بخوانید: انتقاد نزدیکان ترامپ از رویکرد مایک والتز علیه ایران
دوگین در گفت‌و‌گو با فرید زکریا که از شبکه سی‌ان‌ان منتشر شد گفت ما اکنون با ایالات متحده متفاوتی روبه‌رو هستیم: نه پایگاه و ستاد اصلی جهانی‌گرایی، بلکه نوعی دولت ملی مستقل، قدرتی جهانی با ارزش‌های سنتی. او در این گفت‌و‌گو تلاش کرد واشنگتن را با مسکو مقایسه کند. او افزود: در این شرایط جدید، فکر می‌کنم روسیه پوتین و شخص پوتین دیگر دشمن اصلی، آدم شرور اصلی یا آدم بد محسوب نمی‌شوند. ما نقاط مشترک زیادی را کشف کرده‌ایم که برای آمریکا تحت رهبری ترامپ و روسیه تحت رهبری پوتین وجود دارد.
دوگین از آمریکا خواست تا حمایت خود را از اوکراین پس بگیرد تا روسیه بتواند بدون مانع با اروپا مواجه شود. او گفت: فکر می‌کنم که ترامپ، دیر یا زود، و شاید زودتر از آنچه تصور می‌کنیم، متوجه خواهد شد که پوتین هیچ دشمنی با ایالات متحده ندارد، هیچ دلیلی برای ادامه مبارزه وجود ندارد، هیچ دلیلی برای مخالفت نیست... هیچ عرصه‌ای برای رقابت وجود ندارد.
منبع: خبر آنلاین

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1389988/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس| با ارزش‌ترین تیم های حال حاضر اروپا را بشناسید

جدیدترین قیمت افغانی به تومان امروز چهارشنبه 13 فروردین ماه 1404 + تحلیل و پیش بینی قیمت افغانی

جنگ با ایران و کابوس همیشگی آمریکا

حمله آمریکا به شرکت آب در الحدیده یمن / 7 شهید و زخمی

نشریه آمریکایی: جنگ با ایران به نفع منافع ملی آمریکا نیست/ ایران و آمریکا در حال بالا رفتن از نردبان تشدید تنش هستند

دونالد ترامپ و بن‌بست در سیاست تهدیدِ ایران

گاردین: عربستان مخالف تهدیدات ترامپ علیه ایران است

ولع ترامپ برای ایجاد امپراتوری آمریکایی؛از الحاق کانادا تا گسترش مرزها

دومین ناو هواپیمابر آمریکا به خاورمیانه اعزام می‌شود

کارلوس کی‌روش سرمربی این تیم آسیای می شود

قیمت دینار عراق امروز چهارشنبه 13 فروردین ماه 1404 + تحلیل و پیش بینی قیمت دینار عراق

هشدار جدی ترامپ به تهران؛ رئیس جمهور سابق آمریکا چه خوابی برای ایران دیده است؟

قیمت دلار آمریکا امروز چهارشنبه 13 فروردین ماه 1404

یمن: کشتی‌های جنگی آمریکا را با موشک و پهپاد زدیم

از نظارت تا اتوماسیون ؛ هوش مصنوعی مرزهای اروپا را کنترل می‌کند

سازمان ملل در پی تهدیدات ترامپ علیه ایران واکنش نشان داد

رونق اقتصادی 1404 در گرو رفع موانع تولید است

تصمیم سه کشور عربی در صورت حمله آمریکا به ایران

سلام جهان به پایان عصر لیبرال/ بازگشت ترامپ بستر یکه تازی آمریکا بر گسل‌های نظم جهانی هموار می‌کند؟

ادعای آمریکا علیه برنامه‌های پهپادی و موشکی ایران

اعلام جرم آمریکا علیه 2 ایرانی

فارست سیتی، جوهر شهر ارواح مالزی کجاست کجاست ؟

گفت‌وگوی چین و روسیه درباره برنامه هسته‌ای ایران

تصمیم آمریکا برای ناوها هواپیمابر در غرب آسیا

حمله نیروهای مسلح یمن به ناوهای آمریکایی در دریای سرخ

هدف اصلی سفر ترامپ به عربستان، جذب سرمایه و ترمیم اقتصاد آمریکا است/ تبادل نظر در مورد عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو

پرفروش‌ترین خودرو را در عراق بشناسید+ فیلم

اروپا شمشیر را برای ترامپ از رو بست ،همه ابزارهای مقابله روی میز است

طرح سناتورهای آمریکایی برای اعمال تحریم‌های جدید علیه روسیه

نامزد ریاست ستاد مشترک ارتش آمریکا خواستار تعامل دیپلماتیک با ایران شد

پنتاگون: حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه تقویت می‌شود

واکنش روسیه نسبت به هرگونه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران از سوی ترامپ

روبینو و نتانیاهو درباره اقدام نظامی علیه غزه و یمن گفتگو کردند

چین از استقرار سامانه موشکی تایفون آمریکا در فیلیپین ابراز خشم کرد

آمریکا به بغدادبرای از سرگیری صادرات نفت از طریق خط لوله عراق و ترکیه فشار می ِآورد

رونمایی از اولین اقدام اقتصادی دولت در سال 1404

اتحادیه اروپا برای لغو تحریم ها علیه روسیه شروطی تعیین می کند

شولتس اعلام کرد اتحادیه اروپا برای پاسخگویی به تعرفه های تجاری آمریکا آماده است

آمریکا برای یافتن فرد چینی متهم به انتقال تکنولوژی پهبادی به ایران 15 میلیون دلار پاداش تعیین کرد

پنتاگون هشدار داد که در جنگ احتمالی با چین پایگاه گوام در مراحل اولیه ویران خواهد شد

ترامپ و دور زدن قانون اساسی: آیا دوره سوم ریاست‌جمهوری ترامپ ممکن است؟

مواضع ما همان مواضعی است که بود

ترامپ و سودای دور زدن قانون اساسی: آیا دوره سوم ریاست‌جمهوری ترامپ ممکن است؟

حکیم خواستار معافیت عراق از تحریم های واردات گاز و برق ایران شد

دستور پنتاگون برای افزایش حضور در آب‌های غرب آسیا

7 شهید و زخمی در حمله آمریکا به شرکت آب در الحدیده یمن

سرمربی قهرمان آسیا گزینه هدایت عراق شد

نامه تهران به ترامپ رسید؛ جزئیات از زبان یک مقام مسئول

جنبش انصارالله: ناو هواپیمابر آمریکا را هدف قرار دادیم

پسر سیروس مقدم، خواستگار دختر نقی معمولی شد