ایرانیان جهان

آخرين مطالب

عصبانی شدن این کشور آسیایی از تصمیم ترامپ ایالات متحده آمریکا

عصبانی شدن این کشور آسیایی از تصمیم ترامپ
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - او لیستی از کشورها را نشان دوربین‌ها داد که یک ستون آن تعرفه‌های آنها بر کالاهای آمریکایی درج شده بود و در ستون دیگر آن تعرفه‌هایی که آقای ترامپ برای مقابله با کسری تراز تجاری کشورش بر واردات کالا از این کشورها در نظر گرفته بود.
مشروح سخنرانی 50 دقیقه‌ای آقای ترامپ را در زیر بخوانید: دونالد ترامپ اعلام کرد که چند روز دیگر - پنجم آوریل - آمریکا دست کم 10 درصد به همه کالاهای وارداتی به این کشور عوارض خواهد بست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این فهرست شامل حدود 100 کشور است و از میان آنها 60 کشور با عوارضی بالای 10 درصد روبرو خواهند شد. آمریکا حتی برای نزدیک ترین متحدانش چون بریتانیا (10 درصد) و اتحادیه اروپا (20 درصد) تعرفه تعیین کرد.
کشورهای چون چین (34 درصد)، ویتنام (46 درصد)، تایلند (36 درصد)، کامبوج (49 درصد) و ژاپن (24 درصد)‌ بالاترین تعرفه را متحمل خواهند شد.
آقای ترامپ همچنین اعلام کرد که از نیمه شب چهارشنبه دوم آوریل، بر تمامی خودروهای وارداتی به خاک آمریکا 25 درصد تعرفه وضع خواهد شد.
رئیس جمهور آمریکا مدعی شد که تعرفه‌ها مانع از آن خواهد شد که کشورهای تجاری طرف معامله با این کشور آن را «بچاپند». او پیش‌بینی کرد که دریافت عوارض موجب کاهش بدهی ملی آمریکا و بازتوانی اقتصاد و تولید در کشورش شود.
با این حال، او سانولا، رئیس مرکز تحقیقات اقتصاد در دفتر فیچ ریتینگ وضع این تعرفه‌ها را «تغییردهنده قواعد بازی توصیف کرده و گفته از نظر او این اقدام نه تنها اقتصاد آمریکا که اقتصاد جهان را به سمت رکود» سوق خواهد داد.
بازارهای جهانی خیلی زود به این تصمیم دونالد ترامپ واکنش نشان دادند و بازارهای بزرگ بورس در منطقه آسیا-اقیانوسیه صبح پنجشنبه را با افت چشمگیر آغاز کردند.
در آمریکا هم بازار سهام افت یک باره‌ای داشت و ارزش دلار هم همزمان با نگرانی سرمایه‌گذاران از آغاز یک جنگ تجاری، پایین آمد.
در حال حاضر کانادا و مکزیک شامل دور جدید تعرفه‌های آمریکا نشده‌اند. کاخ سفید می‌گوید آقای ترامپ با این دو کشور بر اساس فرمان‌های اجرایی جداگانه که پیش‌تر صادر کرده مواجه خواهد شد. رئیس جمهور‌آمریکا پیش‌تر 25 درصد تعرفه بر واردات فهرست بزرگی از محصولات از کانادا و مکزیک وضع کرده بود اما کمی بعد بعضی از آنها را شامل تاخیر کرد و برخی دیگر را مستثنی کرد.
چین وعده داد که «اقدامات متقابل» در برابر تعرفه‌های آمریکا لحاظ کند با شروع روز پنجشنبه در شرق آسیا، واکنش بازارها و دولت‌های این منطقه به تعرفه‌های جدید آمریکا آغاز شده است.
چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان که شب گذشته آقای ترامپ تعرفه 34 درصدی بر واردات از آن را اعلام کرد گفته هر اقدام لازمی برای مقابله با این تعرفه‌ها را مد نظر قرار خواهد داد.
چین پیش‌تر هم نسبت به قانونی بودن تعرفه‌های آقای ترامپ و مطابقت آنها با معاهدات بین‌المللی به سازمان تجارت جهانی شکایت برده بود - اقدامی که کانادا هم مشابه آن را انجام داده است.
وزیر بازرگانی چین صبح پنجشنبه از آمریکا خواست که «فورا همه تعرفه‌های یک طرفه را لغو و اختلافات را از طریق گفتگوی برابر با شرکای تجاری خود حل کند».
سخنگوی دولت چین گفته پکن وضع تعرفه‌ها علیه واردات از این کشور را قویا محکوم می‌کند و گفته اقدامات مقابله جویانه‌ای را برای «حفاظت از منافع و حقوق» خود وضع خواهد کرد.
کمی پیش‌تر خبرگزاری شینهوآ در یادداشتی تعرفه‌های آقای ترامپ را به «خودزنی همراه با قلدری» تعبیر کرد و نوشت آقای ترامپ تجارت را در حد بازی «این در برابر آن» ساده فرض کرده است.
چین احتمالا شاهد سخت‌گیرانه‌ترین تعرفه‌های جدید دولت آمریکا شده است. آقای ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که علاوه بر 20 درصدی که قبلا بر واردات از چین وضع کرده بود اکنون 34 درصد دیگر تعرفه به کالاهای چینی وارداتی عوارض خواهد بست.
چند نکته درباره تصمیم ترامپ درباره تعرفه‌های جدید گمرکی بر واردات مهدی تدینی در این‌باره و به زبانی ساده نوشت: با این تعرفه‌ها رقابت برای شرکت‌های خارجی در داخل آمریکا سخت شد. یعنی کالایی که تولید می‌کنند و به آمریکا صادر می‌کنند، با قیمت بالاتری به دست مصرف‌کنندۀ آمریکایی می‌رسه. در اینجا اون کسی که داخل آمریکا تولید می‌کنه، می‌تونه راحت با رقیب خارجی رقابت کنه. پس سرمایه‌گذار اگر می‌خواد از مزایای بازار آمریکا استفاده کنه، باید بیاد داخل آمریکا سرمایه‌گذاری کنه. 
در فهرستی که می‌بینید، تعرفه‌ای که آمریکا روی کالاها وارداتی می‌گذاره، نصف تعرفه‌ایه که اون کشورها روی کالاهای وارداتی از آمریکا می‌گذارند. حالا دو حالت داره: اون کشورها یا این گپِ کوچک‌شده رو با بالاتر بردن تعرفه روی کالاهای وارداتی از آمریکا دوباره بزرگ می‌کنند ــ که در این صورت آمریکا هم تعرفۀ واردات از اون کشور رو ممکنه ببره بالا... یا اینکه این تعرفه رو می‌پذیرند که در این صورت اوضاع رقابتیِ شرکت‌های آمریکایی در برابر این رقبای خارجی بهتر می‌شه. 
حالا یه سوالی که پیش میاد اینه که خب برای کسانی که خریدار کالاهای خارجی هستند چی؟ اگر نمونۀ داخلی نداشته باشه، باید گرون‌تر خرید کنند که! خب این که به ضرر مصرف‌کننده تموم می‌شه! 
نکته‌ش اینجاست که این تعرفه می‌تونه جایگزین مالیاتی بشه که قبلاً در جای دیگه‌ای گرفته می‌شده. وقتی یه نفر جنس خارجی رو می‌خره، همون موقع خرید در قالب همین تعرفه‌ها مبلغ مازادی می‌ده که این می‌تونه بدل مالیات دیگه بشه. اگر در جای دیگه‌ای مالیات کم بشه، جبران این افزایش قیمته. 
و نکتۀ نهایی: در اینکه در دیدگاه لیبرال ما مخالف تعرفه و گمرکی هستیم هیچ تردیدی نیست. اما اینجا یک مشکل دیرینه و اساسی وجود داره. کشورها برای سال‌های طولانی بر واردات کالاهای آمریکا تعرفه وضع کرده بودند، در حالی که بازار آمریکا به روشون گشوده بوده. آمریکا سال‌ها اجازه داده بود دیگر کشورها تعرفه‌های بالا بر کالاهای ساخت آمریکا اعمال کنند، در حالی‌که خودش بازار نسبتاً بازی داشت. خب اگر تعرفه بده ــ که بده ــ همه باید بردارند. 
دیگه الان دوران پس از جنگ جهانی دوم نیست، الان دوران پس از فروپاشی بلوک شرق هم نیست که آمریکا به دنیا یارانه بده. آمریکا با باز گذاشتن بازارش و تقبل عوارض بر کالاهای ساخت خودش در دیگر کشورها، عملاً به شرکای تجاری‌ش یارانه می‌داده. الان اما خود آمریکا با اژدهای چین درگیره. اینجوری پیش بره، دو دهۀ دیگه مشکلات بزرگی خواهد داشت و با بذل و بخشش خودش رو قربانی می‌کنه. 
دنیا ــ به ویژه همین اتحادیۀ اروپا و کانادای پرمدعا ــ یا ترجیح می‌ده جلوی چین خودش رو به خواب بزنه تا روزی که تا خرخره در باتلاقی که چین خواهد ساخت فرو بره، یا اینکه باید بیدار بشه و بپذیره آمریکا نمی‌تونه به تنهایی هزینۀ مقابلۀ با چین رو پرداخت کنه. حداقل اونایی که از چین می‌ترسند، یعنی نظم چینی آینده و سنت‌هاشون رو تهدید می‌کنه، باید دنگشون رو بدن./برترین ها

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1391777/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی خودرو اکلیپس؛ ماشین ژاپنی تولید آمریکا+ عکس

حشد‌الشعبی؛ از مبارزه با داعش تا حمایت از غزه

التهاب در بازار مالی کشور نتیجه عملیات روانی دشمن است

ده گل برتر کاکا در لیگ قهرمانان اروپا با پیراهن میلان

ادعای تازه ترامپ درباره مذاکره با ایران

توحش دوباره آمریکا علیه ملت یمن با بمباران صعده

شروع مذاکرات ایران و آمریکا در این تاریخ

تشخیص میزان پیشرفت آلزایمر با آزمایش خون

سناتور آمریکایی: لابی صهیونیستی مانع بزرگ انتقاد از اسرائیل است

ترامپ افشا کرد: مذاکرات با ایران مستقیم است

ترامپ: ایرانی‌ها مایل به مذاکره مستقیم هستند

صنعت آمریکا در لبه پرتگاه: آیا رکود در راه است؟

ترامپ ادعا کرد: ایران می‌خواهد مستقیم با آمریکا مذاکره کند

روایت ژنرال عرب از حمله پیشگیرانه ایران / گزارش شبکه ترکیه از آماده سازی نظامی در جزایر سه‌گانه / تصاویر حمله اسرائیل و کشتار سربازان ارتش ترکیه /

روایت ژنرال عرب از حمله پیشگیرانه ایران / تصاویر ماهواره‌ای تازه از دقت برخورد موشک‌های ایران به اسرائیل / گزارش شبکه ترکیه از آماده سازی نظامی در جزایر سه‌گانه / تصاویر حمله اسرائیل و کشتار سربازان ارتش ترکیه

ترامپ: نتانیاهو هفته آینده به آمریکا سفر کند

تحلیل پیامدهای حمله پیشگیرانه ایران به پایگاه‌های آمریکا: سناریویی تعیین‌کننده؟

سپاهان: بازیکن سطح اول فوتبال اروپا که چهره جهانی است جذب کردیم | او مسلمان است و در ایام ماه رمضان با زبان روزه در تمرینات حاضر بود

عکس| پردرآمدترین تیم‌های لیگ قهرمانان اروپا 23/24

چین لینک در آستانه رشد 35 درصدی است؟/ بررسی حرکات نهنگ‌ها

اوضاع بازار نفت در سال 1404/ مشتریان ایران نگران نیستند

آمریکا در حال بررسی گام‌های اعتمادساز با ایران/ پاسخ مثبت نماینده ترامپ به عراقچی/ آیت الله خامنه‌ای برای ساخت بمب اتمی تحت فشار است

پاسخ مثبت نماینده ترامپ به عراقچی/ آیت الله خامنه‌ای برای ساخت بمب اتمی تحت فشار است!

ترامپ: فکر میکنم ایران می خواهد مذاکره مستقیم با ما داشته باشد

ده گل برتر اینزاگی در لیگ قهرمانان اروپا با پیراهن میلان

ایلان ماسک دیگر از دوج کوین حمایت نمی کند

آتش بس تدریجی ابتکار عمل جدید آمریکا برای غزه

روسیه همکاری نظامی-اقتصادی با ایران را گسترش داد

گزافه‌گویی نتانیاهو علیه ایران در دیدار با اوربان

پایبندی به سیاست همسایگی اولویت ایران است

دانمارک: آمریکا نمی‌تواند گرینلند را ضمیمه کند

پاسخ کوبنده کانادا به ترامپ/ تعرفه 25 درصدی خودرو‌های وارداتی

فراخوان خطرناک مکرون برای آمریکا

ترامپ: اعمال تعرفه‌ها یک عمل جراحی ضروری بود

ایران خواستار تشکیل صندوق نوآوری سبز بریکس شد

پلی به گذشته؛ برتری 3-0 رئال مادرید در خانه یوونتوس با بریس کریستیانو رونالدو

توضیح سپاهان در پی ایجاد برخی حواشی درباره جذب ویسام بن یدر فرانسوی

توضیح سپاهان در پی ایجاد برخی حواشی درباره جذب ویسام بن یدر

حمله گزینه ترامپ برای سفارت به چین

فرمانده ناتو: روسیه تهدیدی دائمی برای آمریکاست

عکس/ امروز بدترین روز بورس آمریکا طی 4 سال گذشته

آمریکا نه الان و نه در گذشته جرات حمله به ایران را نداشته

فوری: تعرفه‌های جدید آمریکا از 9 آوریل اجرایی می‌شود/ 60 کشور تحت تأثیر

پاسخ کانادا به ترامپ: تعرفه 25 درصدی

مذاکرات ایران و آمریکا به زودی در عمان شروع می‌شود/ احتمال مذاکرات مستقیم

واکنش روسیه به تهدیدهای آمریکا علیه ایران

همه یا هیچ؛ راهبرد جدید واشنگتن و تل‌آویو در قبال لبنان

چگونه ترکیه می تواند بهترین انتخاب ایران برای تغییر «بازی بزرگ» باشد؟

ادامه حملات رژیم صهیونیستی به سوریه

محاکمه رهبر یک گروه راست افراطی در اسپانیا به اتهام نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان