ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ترامپ در گوشه رینگ؛ از قدرت نظامی تا دیپلماسی ایران اخبار ایران

ترامپ در گوشه رینگ؛ از قدرت نظامی تا دیپلماسی ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سرعت تحولات بین‌المللی و خباثت‌های ترامپ و برخی کشورهای غربی در برهم زدن نظم منطقه و آغاز مجدد تجاوز رژیم کودکش صهیونیستی به نوار غزه با حمایت آمریکا فضای جدیدی پیش‌روی دستگاه دیپلماسی قرار می‌دهد، نکته‌ای که علی لاریجانی مشاور مقام معظم رهبری نیز در گفت‌وگوی ویژه به برخی از آن‌ها اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، سال 1404 در حالی آغاز شده است که تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، شرایط تازه‌ای را پیش روی صحنه بین‌المللی قرار داده است؛ تغییرات ژئوپلیتیکی، افزایش رقابت‌های قدرت‌های بزرگ، بحران‌های جهانی و تحریم‌های اقتصادی، همگی نشان می‌دهند که عرصه سیاست بین‌الملل وارد دوران جدیدی شده است.
نکته‌ای که بسیاری از کارشناسان بر آن معتقد هستند، این است که قدرت فعلی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در حدی است که بدون نیاز به سایر ابزار قدرت می‌تواند محاسبات ترامپ و برخی از سران مداخله گر غربی را با خطا جدی مواجه کند، هرچند تهدیدات اخیر توخالی ترامپ درباره حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران فضای جدیدی را برای توسعه ابزار قدرت پیش روی ایران قرار خواهد داد. نکته‌ای که در گفت‌وگوی اخیر مشاور مقام معظم رهبری به آن اشاره شد، لاریجانی در این رابطه تاکید می‌کند: اگر آمریکا یا اسرائیل به بهانه هسته‌ای ایران را بمباران کنند، ایران مجبور خواهد شد به سمت تولید بمب اتم برود. مردم فشار خواهند آورد که به سمت ساخت بمب اتم برویم.
هر چند این تهدیدات در طول سالیان گذشته همواره از سوی دولتمردان آمریکایی مطرح شده اما هیچ وقت جرأت عملی کردن تهدیدات خود را نداشتند چرا که می‌دانند در صورت بروز هرگونه خطا واکنش ایران سخت و شدید خواهد بود و از این جهت مردم ایران اطمینان دارند ترامپ و سایر هم پیمانان غربی او ورژیم غاصب صهیونیستی به عنوان نیروی نیابتی آنها در منطقه در مواجهه نظامی با ایران با شکست سنگین و غیرقابل بازگشت روبرو خواهند بود. اما در کنار توان نظامی در پیش گرفتن دیپلماسی فعال و چند وجهی می‌تواند سیاست‌های خصمانه آنان علیه ملت ایران در عرصه اقتصاد را نیز بی اثر کند. سیاستی که در دولت قبل با افزایش تعاملات منطقه‌ای و سیاست همسایگی دنبال شد و در دولت فعلی نیز همچنان ادامه پیدا کرده است.
در همین رابطه در گفت‌وگو با کارشناسان به بررسی ابعاد دیپلماسی منطقه‌ای و بین‌المللی ایران در سال 1404 پرداخته شده است.
ایران در 1404 جزو بازیگران اصلی دیپلماسی منطقه‌ای و جهانی است بر این اساس محمد حسن دهقانی، کارشناس حوزه بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: برای تعیین اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی در سال 1404، چند نکته اساسی باید مدنظر قرار گیرد، نکته اول اینکه پایان نظم قدیم که مبتنی بر یک‌جانبه‌گرایی بود شکل گرفته است و ما ورود کرده‌ایم به عصر چندجانبه‌گرایی که بر اساس نظم شبکه‌ای و تأکید بر منافع ملی و امنیت ملی کشورها شکل گرفته است.
وی می‌افزاید: مسائلی مانند تغییرات منطقه‌ای در غرب آسیا، مانند بحران اوکراین و تعیین تکلیف وضعیت غزه و موضوع یمن که می‌تواند بر سیاست اقتصادی جهانی تأثیرگذار باشند و نقش جدیدی را در معادلات بین‌المللی رقم بزنند و میزان تهدیدهایی که متوجه ایران در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی است می‌طلبد که در سال جدید سیاست خارجی مبتنی بر این تحولات تدوین کرد.
این کارشناس مسائل بین‌الملل عنوان می‌کند: سیاست خارجی ایران باید بر پایه سه اصل عزت، حکمت و مصلحت تنظیم شود. در این چارچوب، چند اولویت کلیدی قابل تعریف است که باید بسیار به آنها توجه کرد. با توجه به همین اصل باید سیاست‌های دیگری ذیل همین موضوعات تعریف شود تا بتواند تأمین کننده منافع ایران باشد.
دهقانی خاطر نشان می‌کند: بازتعریف و تقویت دیپلماسی فعال در حوزه‌های مختلف بین‌المللی، به‌گونه‌ای که ایران بتواند نقش تأثیرگذاری در تحولات جهانی ایفا کند. از این پس دیپلماسی ایران باید به گونه‌ای پویا و فعال در عرصه‌های بین‌المللی حضور پیدا کند و تبدیل به بازیگر شود.
وی تصریح می‌کند: گسترش روابط با همسایگان که در دولت قبل تقویت شده و باید با جدیت ادامه یابد.
کارشناس بین‌الملل تاکید می‌کند: بیان مواضع اصولی جمهوری اسلامی در چارچوب ادبیات نظم جدید بین‌الملل و انتقال این مواضع از طریق یک دیپلماسی فعال و هدفمند به جهان که تا به حال دستگاه سیاست خارجی در این موضوع فعال بوده ولی باید ادامه دار باشد.
دهقانی می‌گوید: تنوع‌بخشی به راهبردهای سیاست خارجی متناسب با سرعت تحولات بین‌المللی و به‌روزرسانی آن‌ها در واکنش به تغییرات جدید که می‌تواند تأمین کننده منافع ملی باشد با توجه به سرعت گرفتن تحولات نیاز است تا عکس‌العمل ایران به تحولات سریع و به روز باشد.
وی بیان می‌کند: هوشمندی و زیرکی در اتخاذ دیپلماسی تاکتیکی، به‌ویژه با استفاده از رویکردهای نوین و سازگار با شرایط کنونی جهان و در سطوح تاکتیکی باید مورد توجه قرار گیرد.
کارشناس بین‌الملل تصریح می‌کند: پیگیری دیپلماسی اقتصادی فعال به‌منظور رفع مشکلات اقتصادی کشور و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بین‌المللی در این زمینه و بتواند مشکلات اقتصادی را برطرف سازد.
دهقانی تصریح می‌کند: این مسائل می‌تواند در درجه اول اصل عزت حکمت و مصلحت را عملی کنه و خنثی‌سازی سیاست‌های تهاجمی و فشارهای حداکثری از طریق راهبردهای متناسب، مانند مدیریت صحیح مکانیزم ماشه و دیگر ابزارهای تحریمی را دنبال کند که دولت ترامپ به دنبال ان است و متولی و پیگیری کننده ان دستگاه دیپلماسی است. اجرای کامل توافقات راهبردی در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی با در نظر گرفتن منافع ملی.
وی در پایان می‌گوید: تمامی این اقدامات در راستای تحقق اهداف تعیین‌شده توسط رهبر انقلاب برای دولت جدید و ایجاد یک دولت قوی و مؤثر خواهد بود. این سیاست‌ها باید به‌گونه‌ای تنظیم شوند که بتوانند موازنه علمی و قدرتی ایران را در سطح بین‌المللی تثبیت کرده و در نهایت زمینه‌ساز تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی باشند.
ایران با دیپلماسی فعال، به تهدیدات ترامپ پاسخ دهد مجید فرخی کارشناس مسائل بین‌المللی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: با توجه به روی کار آمدن ترامپ و راهبرد فشار حداکثری علیه ایران از سوی آمریکا، که بارها اعلام کرده‌اند قصد دارند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند، بزرگ‌ترین چالش ما مسئله اقتصادی است. بنابراین، مهم‌ترین تمرکز دولت باید بر یافتن راهکارهایی برای دور زدن تحریم‌ها باشد.
وی می‌افزاید: شرایط کنونی فضای بین‌المللی و وجود شکاف میان آمریکا و اروپا می‌تواند به نفع ما باشد. این به معنای کمک مستقیم کشورهای اروپایی به ایران نیست، چراکه آن‌ها هرگز قصد کمک به ما را نداشته‌اند، اما می‌توانیم چالش‌های موجود با اروپا را به حداقل برسانیم.
این کارشناس روابط بین‌الملل تصریح می‌کند: در این دوره که جمهوری‌خواهان در آمریکا بر سر کار هستند، بهترین فرصت برای مدیریت روابط فراهم شده است، زیرا آن‌ها برخلاف دموکرات‌ها، توانایی ایجاد اجماع جهانی علیه ایران را ندارند. در حال حاضر، ترامپ به هیچ عنوان قادر به چنین اقدامی نیست، بنابراین باید روابط خود را بهبود ببخشیم و از تشدید تنش‌ها جلوگیری کنیم.
فرخی ادامه می‌دهد: تعامل با کشورهای دوست می‌تواند برای کاهش فشارها مفید باشد. همکاری با کشورهایی مانند چین و روسیه و بهره‌گیری از ظرفیت نهادهایی مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای، هم از نظر سیاسی و هم اقتصادی، باید در دستور کار قرار گیرد
وی در پایان می‌گوید: دولت سیزدهم سیاست همسایگی را آغاز کرد و اقدامات مثبتی در این زمینه انجام شد. دولت چهاردهم نیز وعده داده است که این سیاست را ادامه داده و در راستای تنش‌زدایی گام بردارد، که اقدامی مثبت محسوب می‌شود. همچنین، به نظر می‌رسد روابط ایران با کشورهای آمریکای لاتین تا حدودی کاهش یافته است، که لازم است مورد بازنگری قرار گیرد.
کد خبر 851339

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1391798/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی خودرو اکلیپس؛ ماشین ژاپنی تولید آمریکا+ عکس

حشد‌الشعبی؛ از مبارزه با داعش تا حمایت از غزه

التهاب در بازار مالی کشور نتیجه عملیات روانی دشمن است

ده گل برتر کاکا در لیگ قهرمانان اروپا با پیراهن میلان

ادعای تازه ترامپ درباره مذاکره با ایران

توحش دوباره آمریکا علیه ملت یمن با بمباران صعده

شروع مذاکرات ایران و آمریکا در این تاریخ

تشخیص میزان پیشرفت آلزایمر با آزمایش خون

سناتور آمریکایی: لابی صهیونیستی مانع بزرگ انتقاد از اسرائیل است

ترامپ افشا کرد: مذاکرات با ایران مستقیم است

ترامپ: ایرانی‌ها مایل به مذاکره مستقیم هستند

صنعت آمریکا در لبه پرتگاه: آیا رکود در راه است؟

ترامپ ادعا کرد: ایران می‌خواهد مستقیم با آمریکا مذاکره کند

روایت ژنرال عرب از حمله پیشگیرانه ایران / گزارش شبکه ترکیه از آماده سازی نظامی در جزایر سه‌گانه / تصاویر حمله اسرائیل و کشتار سربازان ارتش ترکیه /

روایت ژنرال عرب از حمله پیشگیرانه ایران / تصاویر ماهواره‌ای تازه از دقت برخورد موشک‌های ایران به اسرائیل / گزارش شبکه ترکیه از آماده سازی نظامی در جزایر سه‌گانه / تصاویر حمله اسرائیل و کشتار سربازان ارتش ترکیه

ترامپ: نتانیاهو هفته آینده به آمریکا سفر کند

تحلیل پیامدهای حمله پیشگیرانه ایران به پایگاه‌های آمریکا: سناریویی تعیین‌کننده؟

سپاهان: بازیکن سطح اول فوتبال اروپا که چهره جهانی است جذب کردیم | او مسلمان است و در ایام ماه رمضان با زبان روزه در تمرینات حاضر بود

عکس| پردرآمدترین تیم‌های لیگ قهرمانان اروپا 23/24

چین لینک در آستانه رشد 35 درصدی است؟/ بررسی حرکات نهنگ‌ها

اوضاع بازار نفت در سال 1404/ مشتریان ایران نگران نیستند

آمریکا در حال بررسی گام‌های اعتمادساز با ایران/ پاسخ مثبت نماینده ترامپ به عراقچی/ آیت الله خامنه‌ای برای ساخت بمب اتمی تحت فشار است

پاسخ مثبت نماینده ترامپ به عراقچی/ آیت الله خامنه‌ای برای ساخت بمب اتمی تحت فشار است!

ترامپ: فکر میکنم ایران می خواهد مذاکره مستقیم با ما داشته باشد

ده گل برتر اینزاگی در لیگ قهرمانان اروپا با پیراهن میلان

ایلان ماسک دیگر از دوج کوین حمایت نمی کند

آتش بس تدریجی ابتکار عمل جدید آمریکا برای غزه

روسیه همکاری نظامی-اقتصادی با ایران را گسترش داد

گزافه‌گویی نتانیاهو علیه ایران در دیدار با اوربان

پایبندی به سیاست همسایگی اولویت ایران است

دانمارک: آمریکا نمی‌تواند گرینلند را ضمیمه کند

پاسخ کوبنده کانادا به ترامپ/ تعرفه 25 درصدی خودرو‌های وارداتی

فراخوان خطرناک مکرون برای آمریکا

ترامپ: اعمال تعرفه‌ها یک عمل جراحی ضروری بود

ایران خواستار تشکیل صندوق نوآوری سبز بریکس شد

پلی به گذشته؛ برتری 3-0 رئال مادرید در خانه یوونتوس با بریس کریستیانو رونالدو

توضیح سپاهان در پی ایجاد برخی حواشی درباره جذب ویسام بن یدر فرانسوی

توضیح سپاهان در پی ایجاد برخی حواشی درباره جذب ویسام بن یدر

حمله گزینه ترامپ برای سفارت به چین

فرمانده ناتو: روسیه تهدیدی دائمی برای آمریکاست

عکس/ امروز بدترین روز بورس آمریکا طی 4 سال گذشته

آمریکا نه الان و نه در گذشته جرات حمله به ایران را نداشته

فوری: تعرفه‌های جدید آمریکا از 9 آوریل اجرایی می‌شود/ 60 کشور تحت تأثیر

پاسخ کانادا به ترامپ: تعرفه 25 درصدی

مذاکرات ایران و آمریکا به زودی در عمان شروع می‌شود/ احتمال مذاکرات مستقیم

واکنش روسیه به تهدیدهای آمریکا علیه ایران

همه یا هیچ؛ راهبرد جدید واشنگتن و تل‌آویو در قبال لبنان

چگونه ترکیه می تواند بهترین انتخاب ایران برای تغییر «بازی بزرگ» باشد؟

ادامه حملات رژیم صهیونیستی به سوریه

محاکمه رهبر یک گروه راست افراطی در اسپانیا به اتهام نفرت‌پراکنی علیه مسلمانان