ایرانیان جهان

آخرين مطالب

متحدان نفت‌خیز ترامپ را تنها گذاشتند؛ وارد جنگ با ایران نمی‌شویم ایالات متحده آمریکا

متحدان نفت‌خیز ترامپ را تنها گذاشتند؛ وارد جنگ با ایران نمی‌شویم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اقتصاد24- کشور‌های عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر و کویت استفاده از پایگاه‌ها و حریم هوایی خود توسط جنگنده‌های آمریکایی برای حمله به ایران را ممنوع کرده‌اند. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در آخر هفته ایران را به حمله نظامی تهدید کرد.
هشدار صریح به واشنگتن: ما درگیر این ماجرا نمی‌شویم یک مقام ارشد آمریکایی به پایگاه خبری «میدل ایست آی» گفته است که این کشور‌ها به آمریکا اعلام کرده‌اند اجازه نخواهند داد از قلمرو یا حریم هوایی‌شان برای هرگونه عملیات علیه ایران، از جمله سوخت‌گیری و حمله، استفاده شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این مقام که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، اظهار داشت: «آن‌ها نمی‌خواهند درگیر این ماجرا شوند.» برنامه‌های ترامپ برای فشار بر ایران با چالش مواجه شد موضع‌گیری قاطع کشور‌های حوزه خلیج فارس، ضربه‌ای به برنامه‌های دولت ترامپ تلقی می‌شود؛ برنامه‌ای که بر اساس آن، قرار بود حملات گسترده هوایی به حوثی‌ها در یمن به‌عنوان نمایش قدرتی برای وادار کردن تهران به بازگشت به میز مذاکره در خصوص توافق هسته‌ای عمل کند. اگر ایران مطمین شود که متحدان عربِ نفت‌خیز آمریکا از حملات نظامی حمایت نمی‌کنند، ممکن است موضع خود را در مذاکرات سخت‌تر کند.
انعطاف‌پذیری محدود خلیج‌نشین‌ها در قبال حمله به حوثی‌ها به گفته یکی از مقامات پیشین آمریکایی که در جریان جزئیات این موضوع قرار داشته، کشور‌های خلیج فارس در قبال حملات به حوثی‌ها انعطاف‌پذیرتر عمل کرده‌اند. این مقام که نخواست نامش فاش شود و به جزئیات اینکه آمریکا از کدام کشور‌ها برای حملات اخیر استفاده کرده اشاره‌ای نکرد، افزود: «ایالات متحده اطمینان داشت که از حمایت کافی کشور‌های خلیج برخوردار است، حتی برای انجام پرواز‌های نجات در صورت سرنگونی احتمالی جنگنده‌های آمریکایی.»
تلاش‌های واشنگتن برای جلب رضایت ریاض و دوحه از مسیر تسلیحات دولت ترامپ در چارچوب تشدید کمپین «فشار حداکثری» علیه تهران، در تلاش بوده تا حمایت کشور‌های خلیج فارس را جلب کند. در ماه مارس و هم‌زمان با آغاز نخستین حملات به حوثی‌ها، مقام‌های دفاعی و اطلاعاتی آمریکا با همتایان اماراتی و سعودی خود در واشنگتن دیدار کردند. در ادامه این اقدامات، دولت ترامپ با فروش تسلیحات به قطر و عربستان سعودی که مدت‌ها به تعویق افتاده بود، موافقت کرد. قطر مجوز خرید پهپاد‌های MQ-9 ریپر را دریافت کرد و عربستان نیز به سامانه‌هایی برای تبدیل موشک‌های غیرهدایت‌شونده هوا به زمین به موشک‌های هدایت‌شونده دست یافت.
افزایش کم‌سابقه انتقال تجهیزات نظامی به منطقه از زمان حمله‌های 7 اکتبر 2023 به رهبری حماس به جنوب اسرائیل و تبدیل شدن آن به بحرانی منطقه‌ای، ایالات متحده انتقال جنگنده‌ها و تجهیزات نظامی به اردن و کشور‌های خلیج فارس را در بالاترین سطح دنبال کرده است. بر اساس داده‌های ردیابی پرواز که توسط تحلیل‌گران در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده، تعداد پرواز‌های باربری نظامی آمریکا به این منطقه 50 درصد نسبت به بیشترین مقادیر قبلی افزایش یافته است.
بیشتر بخوانید:نظم مالی جهان زیر تیغ ترامپ؛ صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در چالش بقا/ آمریکا تیر خلاص را خواهد زد؟
یک مقام رسمی آمریکایی اعلام کرد که «در پی ممنوعیت کشور‌های خلیج فارس، آمریکا بمب‌افکن‌های B-2 را در پایگاه دیگو گارسیا در اقیانوس هند مستقر کرده است.»
این نخستین بار نیست که مقامات نظامی آمریکا از موقعیت راهبردی دیه گو گارسیا به‌عنوان جایگزین پایگاه‌های هوایی خلیج فارس استفاده می‌کنند. در اواخر دهه 1990، زمانی که آمریکا عراق تحت حکومت صدام حسین را بمباران می‌کرد و عربستان سعودی محدودیت‌هایی اعمال کرده بود، ایالات متحده از این پایگاه در جزایر چاگوس به‌عنوان سکوی عملیات استفاده کرد.
اطلاعات ماهواره‌ای منابع باز که اخیراً توسط شرکت Planet Labs منتشر شده، حضور سه فروند بمب‌افکن B-2 در این پایگاه را نشان می‌دهد. منابع دیگر نیز تصاویری ارائه داده‌اند که از حضور دست‌کم پنج فروند B-2 در پایگاه حکایت دارد. این پایگاه در جزایر چاگوس در فاصله حدود 5300 کیلومتری ایران قرار دارد و در محدوده برد عملیاتی بمب‌افکن‌های B-2 است، که می‌توانند تا حدود 11000 کیلومتر پرواز کنند. این هواپیما‌ها توانایی حمل بمب‌های سنگرشکن 30 هزار پوندی موسوم به «نفوذگر مهمات عظیم» را دارند که برای حمله به تأسیسات هسته‌ای زیرزمینی ایران طراحی شده‌اند. استفاده از پایگاه دیه گو گارسیا، معادلات بازدارندگی ایران در برابر آمریکا را پیچیده‌تر کرده است.
هشدار تلافی‌جویانه ایران به کشور‌های عربی در اکتبر 2024، زمانی که ایران در انتظار واکنش تلافی‌جویانه اسرائیل به دومین حمله مستقیم موشکی‌اش به این کشور بود، جمهوری اسلامی به کشور‌های حوزه خلیج فارس هشدار داد که در صورت حمله اسرائیل، تأسیسات نفتی آنها را هدف قرار خواهد داد. این هشدار‌های حساب‌شده و متقابل، در آن مقطع مانع از حمله اسرائیل به تأسیسات انرژی ایران شد.
استفاده از دیه گو گارسیا، معادلات بازدارندگی را تغییر می‌دهد با این حال، اگر ایالات متحده از پایگاه دیه‌گو گارسیا برای حمله به ایران استفاده کند، می‌تواند از حریم هوایی کشور‌های خلیج فارس عبور نکند یا حداقل به پادشاهان این کشور‌ها این اطمینان را بدهد که در حملات مشارکتی نداشته‌اند. این وضعیت، گزینه‌های ایران را برای بازدارندگی در برابر حملات آمریکا یا اسرائیل از طریق تهدید کشور‌های خلیج فارس محدود می‌کند.
احتمال حمله پیش‌دستانه ایران به پایگاه‌های آمریکا نشریه تلگراف روز دوشنبه گزارش داد که فرماندهان نظامی ایران تحت فشار هستند تا حملاتی پیش‌دستانه علیه پایگاه دیه‌گو گارسیا انجام دهند.
بیشتربخوانید:هشدار ترامپ درباره اعمال تعرفه بر نفت روسیه
بهنام بن‌طالب‌لو، کارشناس مسائل ایران در اندیشکده «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» در واشنگتن، در شبکه اجتماعی X نوشت: با اینکه برد موشک‌های بالستیک ایران به‌طور رسمی تا 2000 کیلومتر اعلام شده، تهران می‌تواند از طریق تجهیز حوثی‌ها به موشک‌های بالستیک میان‌برد ــ که احتمال تولید آنها را دارد ــ، پرتاب پهپاد‌های شاهد از کشتی‌ها یا بهره‌گیری از موشک‌های کروز پرتاب‌شونده از کانتینر ــ که توسط روسیه و چین تولید می‌شوند ــ از اقیانوس هند، جزیره دیه‌گو گارسیا را هدف قرار دهد.
تهدید ترامپ به حمله‌ای بی‌سابقه به ایران دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای که روز شنبه انجام داد، احتمال آغاز جنگی جدید در خاورمیانه را مطرح کرد و هشدار داد که در صورت نپذیرفتن توافق هسته‌ای از سوی ایران، این کشور با «بمباران‌هایی مواجه خواهد شد که تاکنون مشابه آن را تجربه نکرده است.»
بیشتر بخوانید:نظم مالی جهان زیر تیغ ترامپ؛ صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در چالش بقا/ آمریکا تیر خلاص را خواهد زد؟
ترامپ در قبال برنامه هسته‌ای ایران، خواسته‌هایی حداکثری را دنبال می‌کند. مایک والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا، اخیراً اعلام کرده است که واشنگتن خواهان «برچیده شدن کامل» ظرفیت‌های هسته‌ای تهران است. ایران، که همواره بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود تأکید دارد، این درخواست‌ها را رد کرده است. در عین حال، این خواسته‌های دولت ترامپ، آمریکا را در مسیر تقابل با روسیه قرار می‌دهد؛ کشوری که ایالات متحده تلاش دارد روابط خود را با آن بازسازی کند. روسیه نخستین نیروگاه هسته‌ای ایران را در بوشهر احداث کرده و شرکت دولتی «روس‌اتم» نیز اعلام کرده در حال مذاکره برای ساخت نیروگاه‌های بیشتر در ایران است.
حرکت ناو‌های جنگی آمریکا از اقیانوس آرام به خاورمیانه در این میان، دیپلمات‌ها و تحلیل‌گران منطقه‌ای در تلاش‌اند دریابند که آیا افزایش حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه، با هدف تقویت تهدید‌های ترامپ انجام می‌شود یا ایالات متحده واقعاً در حال آماده‌سازی برای یک اقدام نظامی است. علاوه بر پرواز‌های باری نظامی، آمریکا دستور اعزام دو ناو هواپیمابر به منطقه را صادر کرده است. نکته قابل توجه اینکه، با وجود تشدید تنش‌ها پیرامون تایوان، ایالات متحده ناو هواپیمابر «کارل وینسون» را از اقیانوس آرام به خاورمیانه منتقل کرده است.
پایگاه‌های کلیدی آمریکا در عربستان، امارات و کویت در حال حاضر، دست‌کم 40 هزار نیروی نظامی آمریکایی در خاورمیانه مستقر هستند. بیشتر آنها در کشور‌های نفت‌خیز حوزه خلیج فارس حضور دارند؛ جایی که آمریکا مجموعه‌ای از پایگاه‌های راهبردی هوایی و دریایی را در اختیار دارد.
پایگاه هوایی «پرنس سلطان» در عربستان سعودی محل استقرار یگان 378 نیروی هوایی اعزامی ایالات متحده است که با جنگنده‌های اف-16 و اف-35 فعالیت می‌کند. آمریکا همچنین از پایگاه هوایی «الظفره» در امارات متحده عربی، پهپاد‌های تهاجمی MQ-9 ریپر و جنگنده‌های خود را به کار می‌گیرد. پایگاه هوایی «علی السالم» در کویت نیز محل استقرار یگان 386 نیروی هوایی اعزامی آمریکاست.
پایگاه هوایی «العدید» در قطر، مقر فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در منطقه محسوب می‌شود. طبق گزارش‌های پیشین میدل ایست آی، برخی مقام‌های نظامی اسرائیل نیز در این پایگاه حضور داشته‌اند؛ با این حال مشخص نیست که آیا هنوز در قطر حضور دارند یا خیر.
پادشاهی بحرین نیز میزبان حدود 9000 نیروی نظامی آمریکایی است که در ستاد فرماندهی نیرو‌های دریایی مرکزی آمریکا و ناوگان پنجم نیروی دریایی این کشور فعالیت دارند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1391919/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیشنهاد روزنامه چینی: فوتبال را رها کنیم!

خبر مهم لورا روزن از زمان آغاز مذاکرات ایران و آمریکا

نصف لالیگا از صعود رئال خوشحال شد

حمله هوایی آمریکا به شمال یمن

معرفی خودرو اکلیپس؛ ماشین ژاپنی تولید آمریکا+ عکس

حشد‌الشعبی؛ از مبارزه با داعش تا حمایت از غزه

التهاب در بازار مالی کشور نتیجه عملیات روانی دشمن است

ده گل برتر کاکا در لیگ قهرمانان اروپا با پیراهن میلان

ادعای تازه ترامپ درباره مذاکره با ایران

توحش دوباره آمریکا علیه ملت یمن با بمباران صعده

شروع مذاکرات ایران و آمریکا در این تاریخ

تشخیص میزان پیشرفت آلزایمر با آزمایش خون

سناتور آمریکایی: لابی صهیونیستی مانع بزرگ انتقاد از اسرائیل است

ترامپ افشا کرد: مذاکرات با ایران مستقیم است

ترامپ: ایرانی‌ها مایل به مذاکره مستقیم هستند

صنعت آمریکا در لبه پرتگاه: آیا رکود در راه است؟

ترامپ ادعا کرد: ایران می‌خواهد مستقیم با آمریکا مذاکره کند

روایت ژنرال عرب از حمله پیشگیرانه ایران / گزارش شبکه ترکیه از آماده سازی نظامی در جزایر سه‌گانه / تصاویر حمله اسرائیل و کشتار سربازان ارتش ترکیه /

روایت ژنرال عرب از حمله پیشگیرانه ایران / تصاویر ماهواره‌ای تازه از دقت برخورد موشک‌های ایران به اسرائیل / گزارش شبکه ترکیه از آماده سازی نظامی در جزایر سه‌گانه / تصاویر حمله اسرائیل و کشتار سربازان ارتش ترکیه

ترامپ: نتانیاهو هفته آینده به آمریکا سفر کند

تحلیل پیامدهای حمله پیشگیرانه ایران به پایگاه‌های آمریکا: سناریویی تعیین‌کننده؟

سپاهان: بازیکن سطح اول فوتبال اروپا که چهره جهانی است جذب کردیم | او مسلمان است و در ایام ماه رمضان با زبان روزه در تمرینات حاضر بود

عکس| پردرآمدترین تیم‌های لیگ قهرمانان اروپا 23/24

چین لینک در آستانه رشد 35 درصدی است؟/ بررسی حرکات نهنگ‌ها

اوضاع بازار نفت در سال 1404/ مشتریان ایران نگران نیستند

آمریکا در حال بررسی گام‌های اعتمادساز با ایران/ پاسخ مثبت نماینده ترامپ به عراقچی/ آیت الله خامنه‌ای برای ساخت بمب اتمی تحت فشار است

پاسخ مثبت نماینده ترامپ به عراقچی/ آیت الله خامنه‌ای برای ساخت بمب اتمی تحت فشار است!

ترامپ: فکر میکنم ایران می خواهد مذاکره مستقیم با ما داشته باشد

ده گل برتر اینزاگی در لیگ قهرمانان اروپا با پیراهن میلان

ایلان ماسک دیگر از دوج کوین حمایت نمی کند

آتش بس تدریجی ابتکار عمل جدید آمریکا برای غزه

روسیه همکاری نظامی-اقتصادی با ایران را گسترش داد

گزافه‌گویی نتانیاهو علیه ایران در دیدار با اوربان

پایبندی به سیاست همسایگی اولویت ایران است

دانمارک: آمریکا نمی‌تواند گرینلند را ضمیمه کند

پاسخ کوبنده کانادا به ترامپ/ تعرفه 25 درصدی خودرو‌های وارداتی

فراخوان خطرناک مکرون برای آمریکا

ترامپ: اعمال تعرفه‌ها یک عمل جراحی ضروری بود

ایران خواستار تشکیل صندوق نوآوری سبز بریکس شد

پلی به گذشته؛ برتری 3-0 رئال مادرید در خانه یوونتوس با بریس کریستیانو رونالدو

توضیح سپاهان در پی ایجاد برخی حواشی درباره جذب ویسام بن یدر فرانسوی

توضیح سپاهان در پی ایجاد برخی حواشی درباره جذب ویسام بن یدر

حمله گزینه ترامپ برای سفارت به چین

فرمانده ناتو: روسیه تهدیدی دائمی برای آمریکاست

عکس/ امروز بدترین روز بورس آمریکا طی 4 سال گذشته

آمریکا نه الان و نه در گذشته جرات حمله به ایران را نداشته

فوری: تعرفه‌های جدید آمریکا از 9 آوریل اجرایی می‌شود/ 60 کشور تحت تأثیر

پاسخ کانادا به ترامپ: تعرفه 25 درصدی

مذاکرات ایران و آمریکا به زودی در عمان شروع می‌شود/ احتمال مذاکرات مستقیم

واکنش روسیه به تهدیدهای آمریکا علیه ایران