بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - ستوننویس «ریانووستی» از رسانههای دولتی روسیه با اشاره به تهدیدهای اخیر رئیسجمهور آمریکا گفت: دونالد ترامپ هرگز جرأت حمله به ایران را نخواهد داشت.

این تحلیلگر روس از جنگ تمام عیار با درگیری مستقیم آمریکا، بی ثباتی در خاورمیانه (منطقه ای حیاتی برای واشنگتن)، افزایش سرسام آور قیمت نفت و در نهایت، تبدیل ایران به یک قدرت اتمی به عنوان پیامدهای چنین اقدامی یاد کرد.
آکوپوف در ادامه با طرح این پرسش که «آیا ترامپ این را میفهمد؟» افزود: قطعاً بله و به همین دلیل هرگز جرأت حمله به ایران را نخواهد داشت.
وی با اشاره به اقدام آمریکا در استقرار چند بمبافکن بی2 در پایگاه دیه گو گارسیا در اقیانوس هند افزود: این اقدام پس از آن صورت گرفت که عربستان سعودی و سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس به آمریکا اعلام کرده اند که نه تنها اجازه استفاده از خاک و حریم هوایی خود را برای حمله به جمهوری اسلامی نمیدهند، بلکه حتی سوختگیری هوایی هواپیماهای آمریکایی را نیز ممنوع کرده اند.
آمریکا در دوران جنگطلبان نیز جرأت حمله به ایران را نداشت
آکوپوف تصریح کرد: طرح های حمله به ایران دهه هاست که در آمریکا در حال بررسی است، به ویژه 20 سال پیش این روند بسیار فعال بود. پس از حمله به افغانستان و عراق (همسایگان ایران)، واشنگتن به طور جدی سناریوی جنگ با ایران را در نظر داشت.
وی ادامه داد: انگیزه اصلی چنین طرحهایی، «حفاظت از اسرائیل» بود، یعنی خنثی کردن «قویترین و مستقل ترین کشور اسلامی» منطقه که حاضر نیست ساکت بنشیند و شاهد «حل» مسأله فلسطین توسط اسرائیل باشد و همواره تهدید به انتقام کرده است. این تحلیلگر روس افزود: در آن زمان، آمریکا جرأت حمله را نداشت چرا پیامدهای جنگ با ایران حتی برای فردی جنگ طلب مانند دیک چنی (معاون رئیس جمهور و در واقع شریک در قدرت بوش پسر) بسیار غیرقابل پیشبینی و خطرناک به نظر میرسید.
در گزارش این رسانه دولتی روسیه آمده است: در دوران اوباما، آمریکا سعی کرد با ایران به توافق برسد که نتیجه آن «توافق هستهای» بود و ایران اجازه نظارت بر برنامه هسته ای خود را داد. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود این توافق را لغو کرد (این توافق چندجانبه بود، اما خروج آمریکا آن را بی اثر ساخت) و بارها ایران را تهدید کرد. علاوه بر تهدیدها، اقدامات عملی نیز مانند دستور ترور ژنرال مشهور ایرانی، قاسم سلیمانی در بغداد را صادر کرد.
این تحلیلگر روس خاطرنشان کرد: حالا با بازگشت به کاخ سفید، ترامپ دوباره به تهدیدها روی آورده و ادعا میکند که فقط میخواهد تهران را به مذاکره وادار کند، هم درباره توافق هسته ای و هم سیاست های منطقه ای ایران اما زمانی که ایران، مذاکره مستقیم را رد کرد ( با وچود پذیرش مذاکره غیرمستقیم) ترامپ لحن خود را تندتر کرد و اخیراً اعلام کرد که اگر ایران به توافق نرسد، «بمباران خواهد شد» و «این حملاتی خواهد بود که هرگز مانندش را ندیده اند».
در ادامه این مطلب ادعا شده است: پس از این اظهارات، موجی از شایعات و تحریکات رسانه ای آغاز شد که گویا حمله به ایران واقعاً در حال برنامه ریزی است. مقامات ناشناس اسرائیلی ادعا میکنند که ترامپ ممکن است ظرف چند هفته آینده حملات هوایی به ایران (از جمله تأسیسات هسته ای) را آغاز کند: «از دید اسرائیل، با حضور ترامپ در کاخ سفید، این بهترین فرصت برای حل مسئله ایران است. چنین شانسی دیگر تکرار نخواهد شد.»
ستوننویس رسانه دولتی روسیه افزود: انگیزه های اسرائیل روشن است: نتانیاهو بیش از 25 سال است که دنیا را با افسانه «بمب اتمی ایران» میترساند و آرزو دارد تا جمهوری اسلامی را به دست آمریکا نابود کند. اما چرا آمریکا باید چنین خطری را بپذیرد؟ البته اگر نفوذ گسترده لابی صهیونیستی در آمریکا را نادیده بگیریم— که البته همه اعضای آن هم موافق نابودی ایران نیستند.
چرا حمله به ایران فاجعهبار خواهد بود؟
آکوپوف در ادامه با طرح این پرسش که «چرا حمله به ایران فاجعهبار خواهد بود؟»، این دلایل را برشمرد:
1. پاسخ شدید ایران: هر حمله گستردهای به ایران، جعبۀ پاندورا را باز خواهد کرد. تهران به پایگاههای آمریکا در منطقه حمله خواهد کرد. به همین دلیل هم همسایگان عرب ایران نمیخواهند درگیر این جنگ شوند.
2. عواقب غیرقابل پیشبینی: هرچند اسرائیل و آمریکا از تضعیف ایران خوشحال خواهند شد (مثلاً پس از سقوط احتمالی اسد یا حملات به حزب الله لبنان)، اما ایران راه های متعددی برای ضربه زدن به پایگاههای آمریکا، ناوهای جنگی و خود اسرائیل دارد.
3. بسته شدن تنگه هرمز: ایران میتواند این شاهراه حیاتی نفت را مسدود کند و باعث سقوط بازار انرژی جهانی شود. آیا آمریکا واقعاً به چنین فاجعه ای نیاز دارد؟
آیا حمله به ایران امنیت اسرائیل را تضمین میکند؟
تحلیلگر روس در ادامه این پرسش را طرح کرد و چنین پاسخ داد: قطعاً خیر. حتی اگر آمریکا به تأسیسات هسته ای ایران حمله کند، این کار نه تنها برنامه اتمی ایران را نابود نمیکند، بلکه نتیجه معکوس خواهد داشت. ایران که هم اکنون به طور رسمی دنبال ساخت سلاح اتمی نیست، مجبور خواهد شد برای دفاع از خود، به سمت تولید بمب اتمی حرکت کند.
در ادامه این گزارش آمده است: علی لاریجانی مشاور رهبر عالی ایران و چهره سرشناس سیاسی چهارشنبه گذشته هشدار داد که در صورتی که آمریکا یا اسرائیل تحت بهانه مسأله هسته ای به ایران حمله کنند، ما چارهای جز حرکت به سمت تولید سلاح اتمی نخواهیم داشت.