ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خلع سلاح وام در بازار مسکن اخبار ایران

خلع سلاح وام در بازار مسکن
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / تنها وام بانکی موجود برای خرید خانه در پایتخت، تسهیلات یک میلیارد و 280 میلیون تومانی اوراق با نرخ سود 22.5 درصد و بازپرداخت 12 ساله است که اقساط آن به حدود 23 میلیون تومان رسیده که در مقایسه با قیمت مسکن بسیار ناچیز است.
افزایش قیمت مسکن در سال‌های اخیر باعث شده تا پوشش‌دهی هزینه خرید مسکن از طریق وام به کمترین میزان خود برسد. این در حالی است که در دهه‌های 70، 80 و حتی اوایل دهه 90 بسیاری از خانوارها از طریق وام بانکی شامل ابزارهایی مثل اوراق یا صندوق پس‌انداز صاحبخانه می‌شدند.
از سال 1400 فعالیت صندوق پس‌انداز مسکن یکم متوقف و علت آن پایان زمان پنج ساله این صندوق اعلام شد. صندوق مذکور به متقاضیان خرید مسکن این امکان را می‌داد که از طریق سپرده‌گذاری یک ساله معادل دو برابر سپرده، وام دریافت کنند. البته سقف این تسهیلات 80 میلیون تومان بود که هم‌اکنون در مقایسه با قیمت مسکن بسیار ناچیز است و عملا نمی‌توان با استفاده از این وام، مسکن خریداری کرد.
یکی دیگر از ابزارهای بانکی برای خرید خانه استفاده از اوراق تسهیلات مسکن است که هم‌اکنون وجود دارد، نرخ سود آن 22.5 درصد با مدت بازپرداخت 12 ساله است. در روزهای اخیر سقف این بانک برای زوجین در تهران از 960 میلیون به یک میلیارد و 280 میلیون تومان افزایش یافته است. از این مبلغ یک میلیارد تومان وام خرید و 280 میلیون تومان وام تعمیر یا جعاله است.
در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر نیز 800 میلیون تومان وام خرید و 280 میلیون تومان وام تعمیر پرداخت می‌شود. سقف وام خرید از محل اوراق تسه برای زوجین در سایر مناطق شهری 600 میلیون تومان و وام تعمیر 280 میلیون تومان است.
هر برگ اوراق 500 هزار تومانی این نوع تسهیلات را باید از طریق فرابورس خریداری کرد که قیمت آن متغیر است و در حال حاضر قیمت هر برگ تسه حدود 105 هزار تومان قیمت دارد. این در حالی است که سه سال قبل قیمت آن به بالای 145 هزار تومان نیز رسیده بود. به نظر می‌رسد رکود مسکن و کاهش قابل توجه خرید و فروش ملک اصلی‌ترین عامل قیمت تسه بوده است.
با توجه به قیمت حدود 105 هزار تومانی تسه، هم‌اکنون برای دریافت وام یک میلیارد و 280 میلیون تومانی باید 2560 فقره برگه اوراق خریداری کرد که هزینه آن حدود 268 میلیون تومان می‌شود. بنابراین حدود یک میلیارد تومان دست متقاضی این وام را می‌گیرد. آمار غیررسمی از رسیدن قیمت مسکن در تهران به حدود 100 میلیون تومان حکایت دارد. لذا با وام اوراق تنها می توان 10 متر خانه در تهران خریداری کرد.
از سوی دیگر متقاضی اقساط ماهیانه این تسهیلات خرید 20 میلیون و 137 هزار تومان و اقساط وام جعاله 3 میلیون و 30 هزار تومان که در مجموع متقاضی باید ماهیانه بیش از 23 میلیون تومان طی 12 سال پرداخت کند.
بررسی‌ها نشان می‌دهد به دلیل بی‌اثر بودن وام اوراق در بازار مسکن و اقساط سنگین این تسهیلات برای اقشار پایین و حتی متوسط استقبال چندانی از وام‌های خرید مسکن نمی‌شود. از سوی دیگر به دلیل اثرپذیری بازار مسکن از تورم عمومی و بازارهای موازی مثل بازار ارز، کاهش قیمت مسکن در کوتاه مدت بعید به نظر می‌رسد.
طبق محاسبات هم‌اکنون قیمت دلاری مسکن در تهران 1151 دلار به ازای هر متر مربع است که با میانگین 10 سال گذشته برابری می‌کند. بنابراین دولت برای خانه‌دار کردن متقاضیان خانه اولی باید از روش‌هایی مثل تسهیلات و مسکن دولتی استفاده کند. طرح هایی مثل نهضت ملی مسکن می‌تواند در این زمینه اثرگذار باشد. از طرف دیگر امیدوار بود که ارزش ریال در مقابل دلار تقویت شود. در آن صورت قطعا تورم عمومی کاهش می‌یابد و متقاضیان خانه اولی به تدریج با افزایش توان خرید می‌توانند خانه‌دار شوند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1392880/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا عمان همواره مطمئن‌ترین محل مذاکرات برای ایران است؟

جنجال بر سر ایرانی بودن سیب‌زمینی‌های وارداتی از پاکستان

اجاره‌نشینی آرزو شد، خرید خانه رویا؛ رئیس مجلس هم شاکی است

ویدیو/ 10 ضربه ایستگاهی زیبای لیگ قهرمانان اروپا

اظهارات اوگویف پس از نخستین قهرمانی در اروپا/ قهرمان المپیک: سایتی‌اف افسانه‌ای تکرار نشدنی است

پکن: کلاه ترامپ هم تولید چین است

مدال‌های ارزشمندی در جام جهانی ووشو کسب کردیم/ سهیلا منصوریان نماینده شایسته در ناگویا خواهد بود

آمریکا: نشست عمان برای تعیین میزان جدیت ایرانی‌ها برگزار می‌شود

پیامد‌های دیدار بی‌دستاورد بی‌بی در اتاق بیضی و اهداف اسرائیل در مذاکرات/ آیا ترامپ، اسرائیل را مقابل ایران تنها گذاشت؟

فرصت واقعی ایران به دیپلماسی در روز شنبه/ آمریکا قدر بداند

جنگ تعرفه‌ای ترامپ به نفع چین است

گفتگوهای شنبه، آزمونی برای سنجش نیت و جدیت آمریکا است

وتوی مالی آمریکا علیه لبنان

سقوط دوباره سهام، دلار و اوراق قرضه در بازارهای جهانی

مارکو روبیو: مذاکرات ایران و آمریکا «مستقیم» خواهد بود

قیمت جهانی نفت امروز 1404/1/22 |برنت 63 دلار و 16 سنت شد

11 حمله هوایی آمریکا به پایتخت یمن

شهادت 28 فلسطینی در حملات روز پنجشنبه اسرائیل به نوار غزه

توانیر: تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

خیز زنجان برای تحقق یک میلیارد دلار صادرات در سال جاری

پیچیدگی‌های مذاکره‌ای به وقت مسقط؛ چرا مذاکره ایران و آمریکا سریع و فوری به نتیجه نخواهد رسید؟

مذاکره غیرمستقیم؛ انتخاب عزتمندانه ایران در برابر زیاده‌خواهی آمریکا

صادق زیباکلام: بعید است مذاکرات عمان به نتیجه نرسد

وزیر خارجه آمریکا: امیدوارم مذاکرات با ایران به صلح بینجامد

تحقیق کنگره دربارۀ نوسان‌گیری نزدیکان ترامپ؛ روزهای سینوسی بازار آمریکا ادامه دارد

حرف‌های تند وزیر دفاع آمریکا درباره چین + فیلم

ملحق شدن الحشد الشعبی به نیرو‌های رسمی عراق

پشت‌پرده دیپلماسی تهاجمی آمریکا/ ترامپ دنبال چه نوع توافقی با ایران است؟

آمریکا: مذاکرات عمان، گام نخست برای سنجش جدیت ایران درمسیر دیپلماسی است

پاسخ به سوالی مهم؛ احتمال دارد مذاکرات میان ایران و آمریکا سریع به نتیجه برسد؟

زمان و مکان مذاکرات ایران و آمریکا؛ چه کسی میانجی دو گروه است؟ +عکس

واکنش سرمربی بسکتبال ژاپن به همگروهی با ایران

خوش بینی وزیر خارجه تندرو ترامپ به مذاکرات روز شنبه در عمان!

دلایل افشای حضور چینی‌ها در جنگ اوکراین توسط زلنسکی/ سناریوی ترامپ برای ایجاد فاصله میان مسکو و پکن

دومین ناو هواپیمابر آمریکا وارد خاورمیانه شد

افزایش چشمگیر صادرات نفت ایران به چین به‌رغم تداوم تحریم‌های آمریکا

تهدید اروپا برای اعمال مالیات بر غول های فناوری آمریکایی

خلاصه بازی رنجرز مقابل اتلتیک فصل 25-2024

سفیر آمریکا در اوکراین از سمتش کناره گیری می کند

حمله هوایی دوباره آمریکا به یمن

ولودیمیر زلنسکی از تمایل به پرداخت کمک های آمریکا خبر داد

محمدرضا عارف روند مذاکرات ایران و آمریکا را منطقی خواند

آمریکا:مذاکرات عمان، گام نخست برای سنجش جدیت ایران درمسیر دیپلماسی است

دو عکس العمل به لیبی سازی ایران / یک ممنوعیت درباره مذاکره عراقچی و ویتکاف / گزارش صداوسیما از درخواست آمریکا برای مذاکره با ایران در 1374

4 آلت‌کوین که قبل از تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین باید بفروشید!

آمریکا: مذاکرات پیش‌رو با ایران نخستین گام برای سنجش جدیت تهران است

خلاصه بازی لیون مقابل منچستر یونایتد لیگ اروپا - 22 فروردین 1404 + ویدیو

بی‌رحم در لیگ قهرمانان، انسانی در سری آ؛ اینتر دو چهره دارد

محمد جواد لاریجانی: باید بر اساس منافع و امنیت ملی خود عمل کنیم