ایرانیان جهان

آخرين مطالب

وتوی مالی آمریکا علیه لبنان ایالات متحده آمریکا

وتوی مالی آمریکا علیه لبنان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش بازار، در حالی که مورگان اورتگاس به عنوان معاون نماینده ویژه دولت آمریکا در امور خاورمیانه، اهداف و خواسته‌های آشکار ایالات متحده از لبنان را پنهان نمی‌کند، دولت آمریکا همچنان با روش‌های مستقیم و غیرمستقیم در حال اعمال فشار بر وضعیت این کشور است.
این فرستاده آمریکایی در سفر اخیرش به لبنان و دیدار با مقامات این کشور، به صراحت از ضرورت خلع‌ سلاح حزب‌الله در لبنان و دست خالی ماندن لبنان در مقابل تهدیدها و اشغالگری‌های اسرائیل سخن گفت.
روزنامه لبنانی الاخبار نیز امروز پنجشنبه در گزارشی فاش کرد که منابع آگاه دیپلماتیک عربی می‌گویند که آمریکایی‌ها به کشورهای خلیج فارس، از جمله قطر و عربستان سعودی، ابلاغ کرده‌اند که در مرحله فعلی نباید هیچ‌گونه کمک مالی به لبنان ارائه کنند. این تصمیم در انتظار تحولات مرتبط با ایران و اقداماتی است که لبنانی‌ها برای اجرای شروط اقتصادی، سیاسی و امنیتی آمریکا انجام خواهند داد.
به گفته این منابع، این «وتوی غیرعلنی» بخشی از سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه لبنان است که هدف آن، رفع هرگونه مانعی در مسیر توافق با لبنان برای پایان دادن به درگیری با اسرائیل، به ویژه خلع سلاح حزب‌الله، است. حتی اگر این تصمیم عواقب سنگین برای لبنان به همراه داشته باشد. آمریکا به هر حال موضع اسرائیل در برابر بیروت را کاملاً پذیرفته است.
منابع مذکور تأکید کردند که این تصمیم محدود به لبنان نیست و سوریه را نیز شامل می‌شود، جایی که آمریکایی‌ها خواستار اجرای فهرستی از مطالبات هستند که به‌ صراحت از آن سخن گفته‌اند.
الاخبار در ادامه نوشت: در حالی که دو منبع رسمی لبنانی درباره این «وتو» اظهار بی‌اطلاعی کردند، دو منبع سیاسی دیگر صحت صدور چنین دستورالعمل آمریکایی به کشورهای خلیج‌فارس را تأیید کردند.
یک منبع آگاه نزدیک به آمریکا تصریح کرد: «ایالات متحده به دنبال حل و فصل منازعه عربی_اسرائیل برای دستیابی به اهداف بزرگ خود در خاورمیانه و رقابت با چین است، نه فقط برای منافع اسرائیل».
یک منبع سیاسی دیگر اظهار داشت که نشانه‌هایی از یک طرح آمریکایی برای جلوگیری از هرگونه حمایت مالی از لبنان پیش از انتخابات پارلمانی آینده در سال 2026 وجود دارد. آمریکایی‌ها انتظار دارند که سیاست فشار حداکثری تغییرات اساسی در پارلمان لبنان ایجاد کند و رأی‌دهندگان لبنانی را به مجازات حزب‌الله به دلیل نتایج جنگ و شرایط اقتصادی دشوار سوق دهد.وی افزود که «اعضای لابی آمریکایی_لبنانی در تلاشند که دولت آمریکا را متقاعد کنند که حزب‌الله و جنبش امل نتوانند تمامی سهمیه شیعیان در پارلمان را به دست آورند و حتی با یک نماینده نیز شکافی ایجاد کنند تا بتوان او را برای ریاست پارلمان نامزد کرد و ریاست هر سه قوه را در انحصار گرفت. تا یک تحول سیاسی کامل در صحنه لبنان به امید دستیابی به یک «گشایش اقتصادی»، صورت گیرد.
این منبع در عین حال فاش کرد که کشورهای اروپایی، از جمله فرانسه، با این سیاست مخالفند، زیرا وضعیت لبنان بسیار شکننده است و حذف هر یک از اجزای لبنانی به‌صورت اجباری، دستیابی به حکومتی پایدار را دشوار می‌کند و لبنان را در معرض درگیری‌های داخلی قرار می‌دهد.
این در حالی است که انتظار می‌رود رئیس‌جمهور جوزف عون هفته آینده به قطر و امارات سفر کند. با این حال، شواهد نشان می‌دهد که کشورهای حوزه خلیج فارس که معمولاً از نظر مالی لبنان را حمایت می‌کنند، از ارائه کمک مالی به لبنان و حتی سوریه خودداری می‌کنند.
این در حالی است که سوریه از زمان سقوط نظام اسد و به قدرت رسیدن تحریرالشام تحت هدایت ابومحمد الجولانی، روابط بسیار خوبی با قطر و روابط بسیار مطلوبی با عربستان سعودی دارد.با وجود حمایت سیاسی عربستان از رئیس جمهور جوزف عون در اوایل ماه مارس گذشته، سفر او به ریاض نتایج مستقیمی در زمینه دریافت کمک مالی از عربستان سعودی به همراه نداشت. بلکه مواضع رسمی نشان‌دهنده پایبندی عربستان به اصولی است که طی سال‌های اخیر بارها بر آن تأکید کرده است و خواهان «اصلاحات» در لبنان است.
از سوی دیگر، قطر نیز در ماه‌های اخیر از ارائه کمک‌های مالی حتی به سیاستمداران لبنانی در خارج از چارچوب رسمی خودداری کرده و از تمدید حمایت مالی خود از ارتش لبنان را که در دو سال گذشته به‌طور مشخص انجام می‌داد، پرهیز کرده است. سیاست قطع کمک‌های مالی به لبنان به‌ویژه در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر آشکار شد. با وجود رقابت‌های آشکار و پنهان بر سر ریاست‌جمهوری، قطر و عربستان سعودی هیچ‌گونه مشوق مالی به سیاستمداران لبنانی ارائه نکردند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1400554/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اخراج سرمربی یوکوهاما یک هفته قبل از بازی با النصر

25 سال گذشت؛ برتری 5-1 بارسلونا مقابل چلسی و صعود به نیمه‌ نهایی لیگ قهرمانان اروپا

چین ادعای زلنسکی درباره تامین مخفیانه سلاح از پکن به مسکو را رد کرد

حمایت از واگذاری قیمت‌گذاری زعفران به استان خراسان رضوی

توسعه روابط با کابل را ادامه می دهیم

حمله یمنی‌ها به ناو وینسون برای نخستین‌بار

سریع: برای اولین بار ناو آمریکایی«وینسون» را هدف قرار دادیم+ فیلم

افزایش واردات گاز مایع چین از روسیه

ارتش جمهوری اسلامی قابل قیاس با هیچ دوره تاریخ ایران نیست

کنار گذاشتن تحریم گاز روسیه توسط اروپا

پیش بینی بازار ارز دیجیتال در سه ماه آینده

حمله یمنی‌ها به ناو «وینسون» آمریکا برای نخستین‌بار

علم‌الهدی: یک عده آدم‌ ناپاک بخاطر منافعشان ارز و طلا را شرطی می‌کنند

وزیر خارجه آمریکا: اروپایی‌ها باید به زودی درباره ایران تصمیم بگیرند

ناو وینسون آمریکا در دریای عرب برای نخستین بار هدف حمله یمن قرار گرفت

دستور اخراج جدید دولت ترامپ به پناهجویان این کشور

هاشمی طباء به مدعیان «حلقه سخت نظام»: چرا به اسرائیل پاس گل می دهید، مجوز مذاکرات را رهبری داده‌اند/ چرا یک نفر از شما به جنگ غزه نرفت؟

آمریکا: امیدواریم مذاکرات با ایران ثمربخش باشد

علم الهدی: مراقب باشیم کشور و اقتصادمان را با مذاکره شرطی نکنیم؛ در برجام این کار شد و ضربه سختی خوردیم/ آدم‌های ناپاک دارند برای منافع خود ارز و طلا را شرطی می‌کنند

امیدواریم گفت‌وگوها با ایران ادامه یابد

سعودی‌ها جامل پیام آمریکا به ایران بودند؟

عراقچی: آمریکا درخواست‌ غیرمنطقی و غیرواقعی نداشته باشد، توافق محتمل است/ دعوت پزشکیان از پوتین برای سفر به ایران/ لاوروف: از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می‌کنیم؛ منافع مشروع تهران باید در نظر گرفته شود

حسین مرعشی: مذاکرات استحکام نظام را نشان داد/ کشور حداکثر به 4 حزب نیاز دارد/ تندروهای داخلی که نمی‌توانند درک روشنی از سیاست و تعامل بین‌المللی داشته باشند/ امروز موضوع اقتصاد نقطه تلاقی مشترک ما و آمریکایی‌هاست

لفاظی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران

پشت پرده دیدار محرمانه وزیر اسرائیل و رئیس موساد با ویتکاف یک روز قبل از مذاکرات

تظاهرات میلیونی مردم یمن و تاکید مجدد بر حمایت از غزه

دل نوشته بهرام رادان بعد از دیدار بهروز وثوقی در آمریکا

ترامپ: از رئیس‌جمهور اوکراین راضی نیستم

نگرانی جمهوری‌خواهان از به زیر کشیده شدن با سیاست های ترامپ

ارتش یمن: دو ناوهواپیمابر آمریکا را هدف قرار دادیم

بیانیه تظاهرات میلیونی مردم یمن و تاکید مجدد بر حمایت از غزه

آلمان فروش جنگنده یورو فایتر به ترکیه را وتو کرد

افشای جزئیات پیشنهاد آمریکا برای حل بحران اوکراین

آغازبررسی‌ اصلاح حجم مبنا،دامنه‌ نوسان ومدل محاسبه‌ شاخص

پول ملی 20 درصد تقویت شد

چالش قهرمان جهان برای غول هاوانا

11 نکته در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا به روایت احمد خاتمی

قیمت سکه | قیمت طلا 18 عیار | قیمت دلار | جدیدترین قیمت سکه امامی امروز جمعه 29 فروردین ماه 1404 + جدول قیمت

ارتش یمن: تل‌آویو و دو ناوهواپیمابر آمریکا را هدف قرار دادیم

آمادگی روسیه برای کمک به تسهیل توافق ایران و آمریکا

حمله یمنی ها با موشک ذوالفقار به یافا و درگیر شدن با 2 ناو آمریکایی

تفسیر آیت‌الله علم‌الهدی از مذاکرات ایران و آمریکا: مذاکرات، سرعت‌گیر دشمنی دشمن است؛ مسوولان حواسشان باشد

یک امام جمعه: با شروع مذاکره بین ایران و آمریکا چهار قیافه خیلی خیلی دیدنی بود

نخستین حمله یمنی‌ها به ناو وینسون آمریکا در دریای عرب

یحیی سریع: با 2 ناو آمریکایی درگیر شدیم

توجه به معیشت مردم و پیگیری مطالبات آنها اولویت مسئولان باشد

سرمایه‌های موجود در کشور برای جهش در بخش معدن کافی نیست/ لزوم استفاده از سرمایه‌گذاری‌های خارجی/ مهدی آباد، نمونه موفق خصوصی‌سازی/حتی در صورت پیشرفت خوب مذاکرات، موفقیت‌های اقتصادی 7 تا 10 سال زمان می‌برد

آمریکا در محاسبات خود درباره ایران دچار اشتباه است/ اقتصاد ایران نباید به مذاکرات شرطی شود

آمار خیره کننده اینزاگی: پادشاه خاموش اروپا

حسینی بوشهری، امام جمعه قم: ترامپ مذاکره را نوعی بازی می‌داند/ چهار مرحله از این مذاکرات، پیش‌تر انجام شده/ تغییر مکان مذاکرات در صورت میانجی‌گری عمان مورد پذیرش قرار گرفته است