ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دانشگاه‌های چین در رتبه‌بندی هوش مصنوعی از رقبای آمریکایی پیشی گرفتند آسیا و اقیانوسیه

دانشگاه‌های چین در رتبه‌بندی هوش مصنوعی از رقبای آمریکایی پیشی گرفتند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار علم و فناوری ایسکانیوز؛ براساس داده‌های اخیر، افزایش سریع خروجی تحقیقات هوش مصنوعی از سوی دانشگاه‌های چین در سه سال گذشته باعث شده است که آنها از همتایان آمریکایی خود پیشی بگیرند. این موضوع را می‌توان تا حدودی با موفقیت غافلگیر کننده دیپ‌سیک که فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های محلی با هزینه بسیار کمتر و با انرژی کمتر از همتای آمریکایی خود یعنی ChatGPT آن را ساختند، توضیح داد.
بر اساس وب‌سایت AIRankings، دانشگاه پکینگ از سال 2022 در صدر فهرست جهانی موسسات رتبه‌بندی شده بر اساس نتایج تحقیقات هوش مصنوعی قرار دارد.
«ژو سانگچون» رئیس دانشکده علوم و فناوری هوشمند و همچنین رئیس موسسه هوش مصنوعی این دانشگاه است که برنده جایزه در بخش تخصص «بینایی کامپیوتری» شده است. او در سال 2020 از دانشگاه کالفرنیای آمریکا به چین برگشت تا به کشور خودش خدمت کند.
ژو، که مؤسسه هوش مصنوعی عمومی پکن را نیز تأسیس کرده است، در ژانویه گذشته در یک مجمع دانشگاه پکن گفت که روایت تسلط ایالات متحده در علم و فناوری، از جمله هوش مصنوعی، باعث افزایش سرمایه‌گذاری و نوآوری در آمریکا شده است و این موضوع اعتماد به نفس را از کشورهای دیگر گرفته است.
او افزود: ایجاد فناوری در سطح جهانی از طریق تفکر چینی هدف و مسئولیت ما است. چین کاملاً قادر است در عصر هوش مصنوعی عمومی ابتکار عمل را به دست بگیرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد که این کشور نباید صرفاً در توسعه هوش مصنوعی خود از غرب تقلید کند.
این در حالی است که به نظر می‌رسد موسسات چینی در حال حاضر آمریکا را برای پیشتازی در این زمینه به چالش می‌کشند.
بر اساس وب‌سایت AIRankings، از نظر تعداد مقالات تحقیقاتی برای سال 2024، دانشگاه پکن در رده اول قرار گرفت و پس از آن دانشگاه‌های چینهوا و ژجیانگ در رده‌های سوم و هفتم قرار گرفتند. در واقع، مؤسسات چینی نیمی از جایگاه‌ها را در بین 10 دانشگاه برتر در حوزه هوش مصنوعی به خود اختصاص دادند، در حالی که 2 رتبه دیگر توسط دانشگاه‌های دیگر در آسیا به دست آمده است.
رتبه چهارم به دانشگاه کارنگی ملون در ایالات متحده قرار گرفته است و سپس آکادمی علوم چین (CAS)، دانشگاه فناوری نانیانگ (NTU) در سنگاپور، دانشگاه جیائو تونگ شانگهای، دانشگاه استنفورد، موسسه پیشرفته علم و فناوری کره (KAIST) و دانشگاه کالیفرنیا در برکلی قرار می‌گیرند.

ایرانیان جهان

رتبه‌بندی مؤسسه‌ای که کل دهه را از 2015 تا 2025 پوشش می‌دهد، سه دانشگاه برتر پکن، کارنگی ملون و چینهوا و پس از آن مؤسسه فناوری ماساچوست، استنفورد و دانشگاه برکلی در ایالات متحده است. دانشگاه ژجیانگ، CAS، KAIST و NTU در رتبه‌های بعدی لیست قرار گرفتند.
پرواز دیپ‌سیک از قعر دانشگاه‌های چین

ایرانیان جهان

موفقیت یک شبه دیپ‌سیک نشان می‌دهد که شرایط کاری فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های چینی بسیار رقابتی است. «لیانگ ونفنگ»، بنیانگذار دیپ‌سیک، در سال 2010 از دانشگاه ژجیانگ با مدرک لیسانس و فوق لیسانس در مهندسی اطلاعات فارغ‌التحصیل شد.
تیم دانشمندان جوان او تقریباً منحصراً از اتباع چینی و فارغ‌التحصیلان تازه وارد از مدارس عالی از جمله چینهوا و دانشگاه پکن تشکیل شده است. این شرکت همچنین نامزدهای دکتری و متخصصان جوان هوش مصنوعی را با تنها چند سال تجربه جذب می‌کند.
وب‌سایت AIRankings توانایی‌های تحقیقاتی هوش مصنوعی در سراسر جهان را در چند بخش مانند بینایی کامپیوتر، زبان طبیعی و یادگیری ماشین و در سطوح مختلف از جمله نویسندگان، موسسات، شهرها و کشورها تجزیه و تحلیل می‌کند. داده‌های مربوط به انتشارات در مجلات علمی و کنفرانس‌های دانشگاهی را جمع‌آوری می‌کند.
در حالی که دانشگاه‌های برتر چین افزایش نشریات داشته‌اند، در مقایسه با سایر کشورها، چین همچنان از نظر تعداد انتشارات در حوزه‌های اصلی هوش مصنوعی در 10 سال گذشته، پس از ایالات متحده در رتبه دوم قرار دارد. ایالات متحده و چین بسیار جلوتر از سایر کشورهای لیست 10 برتر هستند.
بیشتر بخوانید: چهار شگفت انگیز چین؛ نسلی از کارآفرینان که چشم‌انداز فناوری جهانی را تغییر می‌دهند از سال 2015، 188 موسسه در ایالات متحده بیش از 35 هزار مقاله منتشر کرده‌اند. پس از آن چین قرار دارد که در آن 33 موسسه نزدیک به 17 هزار و 900 مقاله منتشر کرده‌اند. پس از آن بریتانیا با هفت هزار و 50، آلمان با 6 هزار و 480 و کانادا با چهار هزار و 70 و پس از آن استرالیا، سنگاپور، کره جنوبی، سوئیس و ژاپن قرار دارند.
از زمان راه‌اندازی ChatGPT در اواخر سال 2022، چین شکاف خود را در بازده تحقیقاتی با ایالات متحده کاهش داده است. در سال 2023 حدود هزار و 900 مقاله کمتر از ایالات متحده داشت، ولی این تعداد در سال 2023 به هزار و 400 مقاله رسید.
در سال جاری، 27 موسسه چینی در مجموع 280 مقاله از 279 نویسنده منتشر کرده‌اند، در حالی که 102 موسسه آمریکایی که 179 مقاله توسط 248 نویسنده منتشر کرده‌اند.
جایگاه ایران در رده‌بندی AIRankings تعداد 580 دانشگاه لیست شده‌اند که از کشور ما ایران فقط نام دانشگاه شریف وجود دارد. دانشگاه شریف در رده 332 وجود دارد و تعداد محققان این حوزه 9 نفر، تعداد مقالات 34/3 و شاخص هوش مصنوعی 2/09 اعلام شده است.

ایرانیان جهان

درباره رده‌بندی هوش مصنوعی AIRankings یک رتبه‌بندی مبتنی بر متریک است که بینش‌هایی را درباره قابلیت‌های تحقیقاتی هوش مصنوعی در سراسر جهان در سطوح مختلف (به عنوان مثال، نویسندگان، مؤسسات، شهرها، کشورها) ارائه می‌کند. 2 شاخص در AIRankings برای عملیاتی کردن قابلیت تحقیق هوش مصنوعی وجود دارد: انتشارات تراز شده و شاخص هوش مصنوعی. در حالی که انتشارات تراز شده براساس تعداد انتشارات در مجلات برتر هوش مصنوعی است، شاخص هوش مصنوعی با محاسبه میانگین هندسی انتشارات تراز شده برای مناطق منتخب، دیدگاهی جامع‌تر و چند رشته‌ای از تحقیقات هوش مصنوعی اتخاذ می‌کند.
حوزه‌های اصلی AIRankings شامل 6 حوزه اصلی هوش مصنوعی زیر است:
بینایی کامپیوتر، زبان طبیعی، یادگیری ماشین، استدلال شناختی، رباتیک و سیستم‌های چند عاملی.
علاوه بر این، 2 حوزه دیگر را نیز در نظر می‌گیرند: شبیه‌سازی برای آموزش عوامل هوش مصنوعی در محیط‌های گرافیکی مانند VR (واقعیت مجازی) و AR (واقعیت افزوده). و هوش مصنوعی به طور کلی که طیف وسیعی از زمینه‌ها را در هوش مصنوعی در بر می‌گیرد که معادل مفهوم هوش عمومی مصنوعی نیست. این هشت حوزه با هم همکاری دارند و برای ساختن سیستم‌های هوش مصنوعی عمومی ادغام شده‌اند.
امتیازات نویسنده هر نویسنده 2 امتیاز دارد. انتشارات تعدیل شده مجموع انتشارات نویسنده در حوزه‌های انتخابی است که با 2 عامل تنظیم می‌شود: یک مقاله بر اساس اهمیت محل برگزاری آن وزن می‌شود و مقاله‌ای با K نویسندگان ارشد (بدون احتساب دانش‌آموزان) به هر نویسنده ارشد مشترک نمره 1/K می‌دهد. شاخص هوش مصنوعی میانگین هندسی انتشارات تنظیم شده برای هر ناحیه انتخاب شده است. وسعت یک نویسنده را می‌سنجد، و به یکی با انتشارات در چندین حوزه هوش مصنوعی نسبت به دیگری با تعداد انتشارات مشابه که روی یک منطقه متمرکز شده است، امتیاز بالاتری می‌دهد.
امتیازات مؤسسه انتشارات تراز شده و شاخص هوش مصنوعی یک مؤسسه شبیه به یک نویسنده است، اما شامل انتشارات همه نویسندگان ارشد آن است. هنگامی که یک نویسنده وابستگی خود را تغییر می‌دهد، نمرات تاریخی او با خودش به موسسه جدید منتقل می‌شود. این طرح بر این فرض استوار است که سطح پژوهش یک مؤسسه به جای دستاوردهای تاریخی، با استعدادهای فعلی آن تعیین می‌شود.
انتهای پیام/

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1394032/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تعرفه‌های تجاری واشنگتن اقدامی در راستای جاه طلبی‌های هژمونیک

بزرگترین سقوط هفتگی سهام اروپا طی 2 سال گذشته

قصد آمریکا برای نابودی پایگاه‌های موشکی ایران؟

تلگراف: حتی پایگاه آمریکا در اقیانوس هند هم در تیررس ایران است

جزیره کمران بمباران شد+ جزئیات

آیا ترامپ رایش جدید است؟ مورخان پاسخ می‌دهند/ شباهت‌ها و تفاوت‌های قدرت گیری ترامپ و هیتلر

عراقچی: حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم/ حملات آمریکا علیه یمن غیرقانونی است

ویدیو/ سیاست های ترامپ صدای مردم آمریکا را در آورد

نقش مردمان جغرافیای سریال پایتخت

سرمقاله سازندگی/ تهدیدات دوجانبه

استقبال «کیهان» از «اقدام قابل تقدیر» پزشکیان

پنج حمله متجاوزان آمریکایی به استان الحدیده

وقوع اختلافات شدید میان رژیم «الجولانی» و نیروهای «قسد» در سوریه

بمباران یک مسجد و اردوگاه در غزه؛ چادرهای آوارگان فلسطینی آتش گرفت

ایلان ماسک خواستار تعرفه صفر بر اروپا شد

چالش ها و فرصت‌های صنعت فرش دستباف ایران

بررسی اختلاف بانک مرکزی ایران و دولت کره در دستورکار مجلس

برای اینکه کسی گمراه نشود، تأکید می‌کنم؛ ایران سلاح هسته‌ای ندارد

بزرگ‌ترین نمایشگر پرنده در چین رکورد گینس را زد

تعرفه اعلامی ترامپ هدیه‌ای برای چین است

در جشن نوروزی وزارت خارجه چه گذشت و عراقچی درباره مذاکره با آمریکا در میان سفرا چه گفت؟+تصاویر

تلگراف: ایران قطعاً تسلیحات کافی برای حمله به پایگاه دیگو گارسیا را دارد | روایتی از مهم‌ترین سناریوهایی که ایران می‌تواند از آن استفاده کند

تظاهرات گسترده در آمریکا و اروپا علیه ترامپ

عراقچی: پاسخ ایران به نامه ترامپ متناسب با محتوا و لحن نامه وی داده شد

عراقچی: مذاکره مستقیم با تهدیدکنندگان بی‌معناست

روابط پیچیده ایران با کشورهای عربی/ همکاری‌ها در یک منطقه پرتنش

تظاهرات مردم آمریکا در اعتراض به سیاست‌های ترامپ

حمله دوباره چین به آمریکا

درگیری سنگین با ناو هواپیمابر آمریکا در دریای سرخ + جزئیات

سرمقاله خراسان/ اعتمادسازی؛ فرصتی برای دولت

سرمقاله دنیای اقتصاد/ منابع بدون انگیزه کارساز نیست

اردوغان برای مذاکره درباره تعرفه‌ها به آمریکا می‌رود

تجمع اعتراضی صهیونیست‌ها علیه نتانیاهو در تل‌آویو

پاسخ سریع چین به اقدام ترامپ در جنگ تعرفه‌ای

واکنش تند لندن به جلوگیری از ورود قانونگذاران انگلیسی به تل‌آویو

افت تقاضا قیمت تخم‌مرغ را کاهشی کرد

مصرف بنزین 15 درصد افزایش یافت

این افراد منتظر دریافت یارانه نقدی نباشند

جای محمدجواد ظریف در گفت‌وگوهای مستقیم یا غیرمستقیم با آمریکا، خالی است/ ظریف، در ذهن دیپلمات‌های غربی نماد چیست؟

سرمایه‌گذاری در گلستان؛ «سفیران اقتصادی» پلی میان چالش‌ها و فرصت‌ها

ترامپ در آتش خود سوزی

حمله به ناوگروه آمریکا

تل‌آویو، ابزار تحقق منافع آمریکا

نیروهای سپاه پاسداران در حمله آمریکا به یمن به شهادت رسیدند؟

بزرگداشت نوروز با حضور سفرا و روسای نمایندگی‌های دیپلماتیک در تهران

درگیری چندساعته ارتش یمن با نیروی دریایی آمریکا در دریای سرخ

ترکش های جنگ جهانی تجاری

پاس گل حسین شریعتمداری به شبکه تندرو آمریکایی با درخواست ترور ترامپ

بیانیه تند چین علیه آمریکا

کیهان نتیجه جنگ آمریکا - ایران را اعلام کرد