ایرانیان جهان

آخرين مطالب

قالیباف: ارز نباید به حال خود رها شود/ افزایش قیمت دلار در راه است؟ اخبار ایران

قالیباف: ارز نباید به حال خود رها شود/ افزایش قیمت دلار در راه است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، محمدباقر قالیباف صبح یکشنبه 17 فروردین در اولین جلسه علنی مجلس در سال 1404، در نطق پیش از دستور خود با تبریک فرارسیدن سال نو گفت: فرا رسیدن سال نو را به هموطنان عزیزم تبریک می‌گویم و برای آن‌ها در سال پیش رو آرزوی سلامتی و آرامش دارم. همچنین امیدوارم طاعات و عبادات ایرانیان و همه مسلمین جهان در ماه مبارک رمضان مقبول درگاه خداوند مهربان قرار گرفته باشد.
وی ادامه داد: ماه رمضان، ماه وحدت قلوب مسلمین است و روز قدس جلوه پرنور این وحدت به شمار می‌آید. روز قدس، این میراث نورانی حضرت امام (ره) امسال نه تنها وحدت مسلمانان حقیقی را نمایان ساخت، بلکه انسجام همه آزادگان عالم را علیه جنایت بی حد و مرز رژیم غاصب صهیونیستی به نمایش گذاشت.گرچه در این ماه عزیز دست‌های شیاطین بسته بود، اما پنجه‌های سگ هار منطقه همچنان چهره کودکان معصوم و زنان مظلوم فلسطینی را می‌خراشید و جان آنها را می‌گرفت.
قالیباف تاکید کرد: هر که چشمی برای دیدن و گوشی برای شنیدن داشته باشد، خباثت بی‌نهایت این رژیم کودک‌کش را محکوم می‌کند، اما چشم حامیان غربی این رژیم در برابر این جنایت‌ها کور و گوششان کر است و ادعای حقوق بشری‌ آن‌ها را بیش از پیش در افکار عمومی جهانیان بی‌آبرو کرده است‌.
رییس مجلس با اشاره به نامگذاری امسال به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» توسط مقام معظم رهبری گفت: بدتر از مواجه شعاری و تشریفاتی با شعار سال، مواجه جزیره‌ای و ناهماهنگ در سیاست گذاری و اجرای عناوین سال است، لذا اگر با موضوع سرمایه‌گذاری برای تولید هم اینگونه برخورد شود، هرگز به اهداف مورد نظر دست پیدا نمی‌کنیم.
وی افزود: اقتصاد مجموعه‌ای از حوزه‌های مرتبط با یکدیگر است، لذا هر مداخله سیاستگذار در یک حوزه آثار عینی در حوزه‌های دیگر دارد و به همین ترتیب رفتار ذی‌نفعان آن حوزه و مشمولان دیگر حوزه‌ها در پی هر تصمیمی متفاوت خواهد بود که اگر از قبل پیش بینی و تدبیر نشود، هر سیاست اصلاحی را می‌تواند به ضدخود تبدیل کند. همچنین اگر مراجع و قوای مختلف سیاست‌گذاری، اجرا و نظارت بدون هماهنگی لازم عمل کنند، همین نتیجه محقق نمی‌شوند.
وی یادآور شد: تجربه این رویکرد جزیره‌ای و غیره هماهنگ را به ویژه در 15 سال گذشته شاهد بوده‌ایم که نتایج چنین شیوه حکمرانی، تشدید ناترازی‌ها و سخت‌تر شدن مسیر تحول پایدار اقتصادی است.
قالیباف اضافه کرد: نه تنها شعار امسال اقتصادی است، بلکه معطوف به تولید است؛ طی بیش از 17 سال گذشته تاکید رهبر انقلاب در شعارهای سال، بر مسئله تولید بوده است. رویکرد ایشان همواره معطوف به پیشرفت اقتصادی بوده و حل اساسی مشکلات معیشتی را از همین طریق ممکن می‌دانند.
کلید حل مشکلات معیشتی سرمایه گذاری در کارهای مولد است رییس مجلس گفت: اگر سرمایه گذاری افزایش یابد، تولید تقویت می‌شود، با تقویت تولید رشد اقتصادی رقم می‌خورد و با رشد اقتصادی سطح رفاه و قدرت خرید مردم افزایش می‌یابد پس کلید حل مشکلات معیشتی نیز همین سرمایه گذاری در کارهای مولد است؛ اگرچه در مسیر رسیدن به این نقطه حتماً باید از سیاست‌های حمایتی مانند کالابرگ کمک گرفت تا جلوی آسیب به اقشار کمتر برخوردار گرفته شود، اما نباید فراموش کرد که این حمایت کافی نیست و برای حل ریشه‌ای مشکلات باید تولید را تقویت کرد و در نتیجه رشد را افزایش داد.
قالیباف خاطرنشان گرد: در خصوص هماهنگی میان قوای مختلف و اجزای دولت نکات مفصلی وجود دارد که باید در جلسات مشترک قوا به آنها پرداخت، اما عجالتا در موضوع نظارت، تفکیک نوع نظارت مهم است؛ نظارت راهبردی بر عملکرد دولت بر عهده مجلس شورای اسلامی است که از طریق ابزارهای نظارتی قانونی صورت می‌گیرد و این نظارت موثر در دوره حاضر با هدف مراقبت از حرکت در ریل قانونی به ویژه قانون برنامه هفتم پیشرفت صورت می‌گیرد اما نظارت اجرایی بر عهده قوه قضاییه است که از طریق رسیدگی‌های قضایی پیرو گزارش مستند سازمان بازرسی و یا دیگر مراجع قانونی انجام می‌شود.
وی توضیح داد: اصل 174 قانون اساسی تاکید دارد که حق نظارت قوه قضاییه نسبت به حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه‌های اداری از طریق سازمان بازرسی کل کشور صورت می‌گیرد. طبیعتا همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند همه نظارت‌ها باید موثر باشد و جنبه دستگیری و کمک داشته باشد تا مچ گیری و مانع تراشی.
برای رشد اقتصادی چاره‌ای جز تزریق سرمایه‌های مردم به توان تولیدی کشور نیست قالیباف در ادامه گفت: نکته مهم رهبر فرزانه انقلاب مردمی بودن سرمایه گذاری برای تولید است؛ تجربه شخصی و مشترک همه ما بر این حقیقت اذعان دارد که موفقیت هر کاری در کشور منوط بر مردمی بودن آن است و اگر مردم غایب باشند شکست قطعی خواهد بود؛ دولت‌ها فقط بسترسازند و دستگاه‌ها نباید رقیب بخش خصوصی و مردمی شوند. دولت باید جایی سرمایه‌گذاری کند که مردم توان یا انگیزه آن را نداشته باشند، بنابراین اگر رشد اقتصادی می‌خواهیم چاره‌ای نیست جز آنکه مردم سرمایه‌های خرد و کلان خود را به توان تولیدی کشور تزریق کنند و لازمه این امر نقش آفرینی صحیح دولت است.
وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم در قوای سه گانه سرمایه‌گذاری برای تولید را تسهیل و تنظیم کنیم، باید از انگیزه سرمایه‌گذاران محافظت کنیم و این جز با تامین امنیت سرمایه شدنی نیست.
تصمیم‌های خلق الساعه سرمایه را فراری می‌دهد قالیباف تاکید کرد: تصمیم‌های خلق الساعه و تغییرات پی در پی قوانین و مقررات، سرمایه را فراری داده و مردم را به امور غیرمولد، اما به ظاهر امن‌تر سوق می‌دهد. علاوه بر آن، واردات ارزان و بی‌رویه کالاهایی که امکان تولید مشابه آنها در داخل وجود دارد، می‌تواند به انگیزه سرمایه‌گذار آسیب جدی بزند.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همچنین سخت‌گیری‌های بی‌جای نظارتی یا فرایندهای پیچیده و طاقت‌فرسای مجوزدهی، انگیزه سرمایه‌گذار را کاهش می‌دهد. ما مسئولین در هر سه قوه باید از صمیم قلب باور کنیم این ماییم که باید به دنبال مردم بدویم، نه مردمی که می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند. باید به استقبال سرمایه‌گذار برویم، نه آنکه او را با نگاه از بالا به پایین طرد کنیم.
رییس مجلس تاکید کرد: دولت باید سکان هدایت اعتبار و نقدینگی را برای افزایش تولید در دست گیرد، این کار مستلزم آن است که دولت مطابق احکام متعدد مندرج در قانون برنامه هفتم پیشرفت، فرصت‌ها و نقاط نیازمند سرمایه‌گذاری را شناسایی کند و سپس آنها را برای مردم به درستی تبیین نماید تا سرمایه‌های خرد و کلان مردم یک زنجیره ارزش به هم پیوسته اقتصادی را رقم بزند و از پراکنده شدن و هدر رفتن سرمایه‌ها جلوگیری کند. در این زمینه حوزه‌های پیشران در اولویت قرار دارد و قطعا موضوع انرژی در پیشانی سرمایه‌گذاری قرار دارد که از طریق شرکت‌های سهامی عام، پروژه و دیگر قالب‌های اقتصادی باید سرمایه‌گذاری را در این حوزه افزایش داد.
باید سیاست مالی و پولی کشور در خدمت خلق ارزش پایدار و ثروت آفرینی باشد قالیباف بیان کرد: همچنین حکمرانی اقتصادی به ویژه سیاست مالی و سیاست پولی کشور باید به صورت توأمان در خدمت خلق ارزش پایدار و ثروت آفرینی کشور باشد.
وی توضیح داد: باید اصلاح ساختار بودجه در جهت جبران کسری بودجه دولت هم راستا با اصلاح نظام بانکی به نحوی عمل کند که سرمایه گذاری برای تولید غیر دستوری محقق شود. در این زمینه سیاست ارزی نقش عمده‌ای ایفا می‌کند.
هرگونه مداخله دستوری محکوم به شکست است رییس مجلس بیان کرد: قطعا ارز یک متغیر سیاستی است و نباید به حال خود رها شود، اما هرگونه مداخله دستوری که انگیزه سرمایه‌گذاری در تولید و صادرات را از بین ببرد، محکوم به شکست است. بانک مرکزی و دولت در قوانین متعدد اختیار کافی برای اعمال صحیح سیاست گذاری در این زمینه را دارند.
رئیس مجلس یادآور شد: خوشبختانه مجلس شورای اسلامی در موضوع شعار سال، در دوره‌ی یازدهم دو قانون مترقی و اساسی را برای هر دو سطح «کسب‌وکار» و «بنگاه» به تصویب رسانده است. مجلس یازدهم اولا با تصویب «قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار»، سدی آهنین را از پیش پای متقاضیان سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارها برداشت و ثانیا با تصویب «قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها» به روش‌های تأمین مالی تنوع بخشید و با استفاده از شیوه‌های نوین به تقویت سرمایه‌گذاری در بنگاه‌های اقتصادی کشور کمک کرد.
وی افزود: توسعه و ترویج الگوهای گوناگون تامین مالی و توسعه‌ی ابزارهای تضمین نیز که در این قانون مورد توجه قرارگرفته، از دیگر ابزارهای مجریان برای رونق سرمایه‌گذاری در تولید است. ما نمایندگان در مجلس دوازدهم حتما بر حسن اجرای این دو قانون نظارت خواهیم کرد.
با نهایی شدن طرح مالیات بر سفته بازی، سوداگری در بازار بی‌هزینه نخواهد بود رییس مجلس در ادامه اظهار کرد: ما در مجلس برای مهار بازارهای غیرمولد و مضر برای تولید، وظیفه‌ی خود می‌دانیم تا علاوه بر نظارت دقیق بر اجرای قانون «مالیات بر خانه‌های خالی» که تاکنون همواره روند اجرایی ضعیفی داشته است، در سال 1404 طرح «مالیات بر سوداگری و سفته بازی» را نیز، با لحاظ نکات کارشناسی پیرامون آن‌، پس از چند سال رفت‌ و برگشت به سرانجام برسانیم تا سوداگری در بازار بی‌هزینه نباشد. امیدواریم پس از رفت‌ و برگشت‌های کارشناسی، این طرح با تأیید شورای نگهبان هرچه سریع‌تر به قانون تبدیل شود
وی افزود: علاوه بر این طرح، وظیفه‌ خود می‌دانیم با نظارت جدی بر چگونگی اجرای قوانین و مصوبات حوزه‌ حکمرانی بر ریال، کنترل و تسلط حاکمیت بر جریان پول، ارز و سرمایه را بیش از پیش تقویت کنیم و اجازه ندهیم منابع و سرمایه های کشور در مسیرهای غیرمولد و به سوی فرامرزهای اقتصاد ملی حرکت کند.
قالیباف در پایان گفت: مجددا برای همه هموطنان عزیز و مسلمانان جهان در سال نو از خداوند متعال توفیق و سلامتی مسئلت می‌کنم.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1394469/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کیهان طلبکار شد: حمایت از قاتل شهید سلیمانی در پوشش حمله به کیهان

نسخه روزنامه نزدیک به قالیباف برای درمان چالش سرمایه‌گذاری در کشور/ سراغ چینی‌ها برویم

سی‌ان‌ان: ترامپ احتمالاً نظامیان آمریکایی را به یمن می‌فرستد!

نتانیاهو با سفر به واشنگتن به دنبال دور زدن فشار داخلی و خارجی است/ غزه و فرار از تعقیب کیفری محور گفت‌وگو با ترامپ

معاون اول رئیس‌جمهور عازم مشهد مقدس شد

امریکا بلای جان حزب‌الله برای خلع سلاح کردن

بنگر: طارمی در همان اروپا از فوتبال خداحافظی کند

ادامه حملات هوایی آمریکا به مناطق مختلف یمن

ظهره‌وند: میزان زیان آمریکایی‌ها در صورت حمله به ایران قابل محاسبه نخواهد بود

امیر پوردستان: تهدیدات آمریکا از روی ضعف است/ دشمن در صورت خطا با پاسخی پشیمان‌کننده مواجه می‌شود

آمریکا: حزب ‌الله باید فورا خلع سلاح شود

سوپرایز تولد متفاوت نوید محمدزاده توسط بهرام رادان و بهرام افشاری داخل ماشین در آمریکا + فیلم

استاندار گلستان با خانواده شهید«حاج حسین بابا کردی» دیدار کرد

کنعانی مقدم: ریسک سرمایه‌گذاری باید کاهش یابد تا مردم اعتماد کنند

اکسپلور طرفداری؛ تیم منتخب تاریخ اروپا در مقابل تیم منتخب تاریخ آمریکای جنوبی به انتخاب هوش مصنوعی

تاثیر سیاست‌های ترامپ در مهاجرت دانشمندان آمریکایی

سی ان ان: حوثی‌ها به شدت سرسخت هستند

حاجی بابایی از مواضع ضد استکباری و حمایت ونزوئلا از ایران تجلیل کرد

تشدید تنش‌های تجاری جهانی، بیت‌کوین را به 1 میلیون دلار می‌رساند!

آمار اولیه حملات هوایی آمریکا به صنعا/ سه نفر شهید و 6 نفر مجروح شدند

20 کشته و زخمی در توحش اخیر آمریکا در یمن

تاکنون هیچ دوره مذاکراتی برگزار نشده است/ اهل مذاکره هستیم

پیش بینی قیمت دلار امروز 18 فروردین 1404/ دلار کانال عوض کرد

نرخ رشد بی‌سابقه انرژی‌های تجدیدپذیر؛ چین و هند پیشتاز

برگزاری 1200 تظاهرات ضدترامپ در آمریکا و سایر شهرهای جهان+تصاویر

تفاوت بزرگ رمزارز‌ها با سایر بازار‌های مالی مشخص شد

افشای راز جنگنده نسل شش در آسمان / عکس جدید

تاکید وزیر صمت بر اهمیت همکاری با افغانستان

با اقدامات ترامپ آمریکا دچار جنگ داخلی فرهنگی شده‌اند

تعرفه‌های ترامپ تاثیری بر قیمت آیفون در ایران ندارد

المانیتور: در کاخ سفید مسیر رویارویی با تهران مشخص می شود؟

شورای آتلانتیک: همه‌چیز درباره توافق با ایران ممکن است

جانباز سرافراز 70 درصد «سید میر حسین حسینی» به یاران شهیدش پیوست

اقتصاد چند نرخی سمّ مهلک «سرمایه‌گذاری برای تولید»/ وام‌های خُرد بانکی مُسَکّن موقت

سارق سابقه‌دار تهرانی در دامغان دستگیر شد

واکنش مجیدی به اتفاقات بازی آلومینیوم – سپاهان؛ آقای کارترون، چرا در سطح اول اروپا تیم نداری؟!

بقائی: اروپا با مماشات در برابر اسرائیل اعتبار اخلاقی خود را زیر سوال می‌برد

بقائی: اروپا با مماشات در برابر اسرائیل، خود را در سمت نادرست تاریخ قرار می‌دهد

سرنوشت مشاور امنیت ملی ترامپ در پی گاف امنیتی

روزنامه کیهان: چند تا از پادوهای داخلی و کاسه‌لیس آمریکا بدجوری کُپ کرده‌اند/ کله خودشان هم مثل کله ترامپ پوک است

پایان تلخ مسافر قطب جنوب

بمب نوترونی ترامپ بر تجارت جهانی

چین و روسیه طلاق نمی‏‌گیرند

قرارداد تریلیون دلاری و خطر انفجار حباب جاه‌طلبی بن سلمان

محموله 580 کیلوگرمی مواد منفجره در مسیر روسیه توقیف شد

گانتز: نتانیاهو به جای منافع اسرائیل به دنبال منافع شخصی است

افشای راز جنگنده نسل شش در آسمان

کی‌روش برای دو بازی 600 هزار دلار خواست؛ سه گزینه نهایی نیمکت عراقی‌ها مشخص شد

استارمر: هیچ‌کس از جنگ تجاری سود نمی‌برد

به این 6 دلیل در سالمندی ورزش کنید