ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تیر خلاص ترامپ به حامیان میلیاردرش ایالات متحده آمریکا

تیر خلاص ترامپ به حامیان میلیاردرش
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در برنامه انتخاباتی خود از جمله تصمیم‌هایش برای تقویت اقتصاد آمریکا را اعمال تعرفه‌های جدید و فشرده بر کالاهای وارداتی به کشورش اعلام کرده بود.
به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ بالاخره صبح روز پنجشنبه گذشته، سوم آوریل(چهاردهم فروردین)، جهان با تصمیم ترامپ مبنی بر وضع تعرفه‌های گمرکی جدید از خواب بیدار شد.
ارزش این تعرفه‌ها بسته به نوع کالای وارداتی و کشور مبدأ متفاوت بود، اما در مجموع همه آنها بیش از 10 درصد بوده است به‌طوری که با اجرایی‌شدن آن از همان روز، بلافاصله سهام شرکت‌های غول‌پیکر آمریکایی شروع به سقوط آزاد و کاهش کرد. این کاهش ارزش سهام تقریباً همه شرکت‌های آمریکایی را شامل می‌شود، اما بیشترین ضرر را شرکت‌های فناوری متحمل شدند که مجموع زیان آنها از حدود یک تریلیون دلار فراتر رفته است. در خط مقدم این شرکت‌ها، اپل قرار داشت که وحشتناک‌ترین ضرر را از زمان همه‌گیری کووید-19 متحمل شده، زیرا یک‌شبه بیش از 300 میلیارد دلار از دست داد.

ایرانیان جهان

تیر تعرفه‌ها به 185 کشور جهان
در ابتدا و در جریان مبارزات انتخاباتی ترامپ، تعرفه‌های جدید وی محدود به محصولات وارداتی از چین به آمریکا بود، اما به‌تدریج، این فهرست به همه کشورهای اطراف ایالات متحده و همچنین کشورهای اروپایی و هر کشوری که روابط تجاری مستقیم با آمریکا دارد، گسترش یافت.بر اساس آنچه در نیویورک پست منتشر شده، عوارض ترامپ بر کالاهای وارداتی از چین به 54 درصد، 26 درصد برای محصولات هندی و 46 درصد برای کالاهای ویتنامی رسیده است و درحالی‌که این عوارض شامل بسیاری از کشورهای دیگر می شود، این سه کشور دلیل اصلی زیان بیش از 300 میلیارددلاری اپل یا 9 درصد از ارزش کل سهام اپل بوده‌اند.
اگرچه اپل با گروهی از محصولات فنی منحصربه‌فرد خود در خط مقدم تولیدکنندگان آمریکایی قرار دارد، اما مدیریت، عملیات نرم‌افزاری و سیستم‌ها و طراحی محصول این شرکت تنها در آمریکا انجام می‌شود و این شرکت برای ساخت گوشی‌ها و محصولات خود به‌طورکلی به گروهی از کارخانه‌های مختلف در سراسر جهان متکی است.باتوجه‌به نابسامانی‌های اقتصادی مختلف بین ایالات متحده و چین، اپل در تلاش بوده است به کارخانه‌های دیگر در کشورهای دوست منتقل شود، مانند کارخانه‌های جدید هندی این شرکت که سال گذشته بیش از 12.5 میلیون آیفون تولید کرد و برنامه‌ریزی کرده که این میزان تولید تا پایان سال 2025 به دوبرابر افزایش یابد و همچنین کارخانه‌های دیگری که درگیر تولید قطعات لازم برای گوشی هستند، مانند ژاپن، کره جنوبی، تایوان و ویتنام که مشمول تعرفه‌های ترامپ شده‌اند و مطمئناً موجب افزایش قیمت آیفون در سال‌های آینده خواهد شد.

ایرانیان جهان

این تنها اپل نبوده که از سیاست‌های ترامپ متضرر شده به طوری که پس از آن شرکت انویدیا 7.8 درصد از ارزش کل بازار خود را از دست داد یا معادل تقریباً 210 میلیارد دلار و آمازون نیز 187 میلیارد دلار یا معادل 9 درصد از ارزش کل بازار خود را از دست داد و شرکت متا نیز به همین میزان ضرر کرد.همه این شرکت‌ها به دلیل ترس از تعرفه‌های جدید و عملکرد شرکت‌ها در بازارهای آمریکا، درصد زیادی از ارزش خود را از دست دادند و درحالی‌که اتکای این شرکت‌ها به تولید خارج از ایالات متحده در مقایسه با اپل ناچیز است، اما ضرر آنها کمتر از اپل نبود.
علی‌رغم موقعیت نزدیک ایلان ماسک به دولت ایالات متحده و به‌ویژه دونالد ترامپ، تسلا خوش‌شانس تر از دیگران نبود، زیرا این شرکت نیز پس از اعلام تعرفه‎های جدید، 11 میلیارد دلار ضرر کرد، چیزی که ادامه مجموعه زیان‌هایی است که تسلا از زمان روی کار آمدن ترامپ به ریاست‌جمهوری و ورود ماسک به کاخ سفید متحمل شده است.زیان بازار سهام آمریکا نیز به تمام تولیدکنندگانی که برای ساخت محصولات خود به کارخانه‌های خارجی متکی هستند، کشیده شده است. تخمین زده می‌شود که بازار سهام جهانی بیش از 2 تریلیون دلار در شاخص استانداردند پورز 500 ازدست‌داده باشد چیزی که کارشناسان آن را احیای رکود بزرگی می‌دانند که در سال 1920 رخ داد.جدای از تأثیر اقتصادی گسترده این تعرفه‌ها و زیان‌هایی که تقریباً همه شرکت‌های آمریکایی را متأثر کرده، دولت ترامپ توانست در عرض چند ماه با همه کشورهای جهان خصومت ایجاد کند، زیرا اکثر کشورهای جهان هزینه‌های مشابهی را بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده اعمال کردند که شبیه به بسته‌شدن کامل بازارهای آمریکا با تنگ گردن هم‌زمان حلقه واردات و صادرات است.

ایرانیان جهان

دوره جدید ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با طیف گسترده‌ای از نگرانی‌ها همراه شده، از جمله نگرانی در مورد روابط نزدیک ترامپ با شرکت‌های فناوری و رهبران آنها، به‌خصوص که ترامپ بارها از جمله در مراسم تحلیف به این نزدیکی در روابط فیمابین اذعان کرده بود.تمامی شرکت‌های فناوری که به دلیل تعرفه‌های دولت امریکا زیان‌دیده‌اند به مراسم تحلیف کمک کرده بودند و رؤسای آنها نیز در ردیف اول حاضران این مراسم حضور داشتند. 
این علاوه بر جلسات غیرعلنی است که بین ترامپ و همه شرکت‌های فناوری صورت گرفت که منجر به مجموعه‌ای از تغییرات در سیاست این شرکت‌ها شد، مانند تغییر نام «خلیج مکزیک» به «خلیج آمریکایی» و تغییر سازوکار نظارت بر محتوا توسط متا منجر شد.علی‌رغم این رابطه نزدیک بین ترامپ و شرکت‌های فناوری، فیس‌بوک، گوگل و اپل پس از تصمیم‌گیری ترامپ درباره تعرفه‌های جدید، جزء بزرگ‌ترین بازندگان و خسارت‌دیدگان بوده‌اند اما مدیریت این شرکت‌ها در مورد موضعشان در قبال تعرفه‌های جدید و سازوکار انطباق با آن هیچ اظهارنظری نداشته‌اند.حالا این سؤال مطرح می‌شود که آیا شرکت‌های فناوری برای تحت‌فشار قراردادن ترامپ در تغییر قانون تعرفه‌های جدید و حذف یا کاهش تعرفه بر برخی از محصولات مداخله خواهند کرد؟ یا اینکه این موج تعرفه‌ها به قوت خود باقی خواهد ماند که نشان‌دهنده تداوم رکود در بازارهای آمریکاست؟

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1394640/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

3 کشته در پی سقوط بالگرد امدادی در ژاپن

مرگ 3 نفر در سقوط بالگرد پزشکی در ژاپن تایید شد

ستاره هندبال زنان در اروپا ماندنی است

واکنش ستاره مسلمان کشتی جهان و روسیه به محرومیت از حضور در مسابقات با حدیثی از پیامبر

افشای راز جنگنده نسل شش در آسمان + عکس

انقلاب جهانی در توسعه انرژی خورشیدی؛ حرکت فوق لاک‌پشتی ایران

سفر معاون وزیر کشور به چین برای تعیین زمان واردات واگن‌های مترو

کاهش50 درصدی ورود غیرمجاز اتباع افغانستانی به ایران

پاکستان از کشته شدن 17 عنصر تحریک طالبان خبر داد

طالبان: اخراج اجباری پناهجویان به نفع هیچ طرفی نیست

آمار اتباع افغانستانی مجاز و غیرمجاز در کشور اعلام شد

آمار شوکه‌کننده تعداد اتباع افغانستانی در ایران

واکنش ظریف به خبرها درباره ایفای نقش در مذاکرات ایران و آمریکا/ نامه ترامپ را هم ندیده‌ام!

ترک فعل چیست؟ چه کسی نگذاشت چینی‌ها در ایران راه‌آهن سریع السیر بسازند؟

شکاف قیمتی دلار آزاد و رسمی بیشتر شد

واکنش ظریف به نقش خود در مذاکره با آمریکا | او نامه ترامپ به ایران را دیده است؟

کارکرد ویروس ترامپ

مذاکره با آمریکا و لزوم بازخوانی تاریخ نظام بین‌الملل

واکنش دستیار رئیس مجلس به خبرها درباره حضور ظریف در مذاکرات با آمریکا

واکنش ظریف به خبرها درباره ایفای نقش در مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش ظریف به خبر حضور در تیم مذاکره با آمریکا

بقایی: جنایات در رفح و کرانه باختری با حمایت آمریکا انجام می شود

حضور ظریف در مذاکرات با آمریکا جدی شد؟

بقایی: جنایات در رفح و کرانه باختری با حمایت آمریکا انجام می‌شود

محاکمه ساواک

سرمقاله کیهان/ مردم؛ حلقه مفقوده سرمایه‌گذاری برای تولید

سرمقاله همشهری/ دلایل ایران برای مذاکره غیرمستقیم

قیمت مصوب روغن نباتی فله‌ای مشخص شد

حذف یارانه پردرآمدها امسال چگونه اجرا می‌شود؟

آمادگی گروه‌های شبه نظامی عراق برای زمین گذاشتن سلاح

اعلام آمادگی گروه‌های شبه نظامی عراق برای زمین گذاشتن سلاح

در دیدار نوروزی مدیرعامل بیمه دی مطرح شد: بیمه دی جدی تر و مصمم تر از سال قبل ،جایگاه خود را ارتقا خواهد داد

مشهد، میزبان بزرگترین رویداد صنعت مالی کشور

اصول سرمایه‌گذاری و زندگی در مکتب اهل بیت(ع) را بدانید

انتصاب جدید در صبانور

افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور

نسخه بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری

مصرف نفت چین در سال 2025 افزایش می‌یابد

انتقاد شدید وزیر دفاع پاکستان از مخالفان اخراج افغان‌ها

چند میلیون افغانستانی در ایران هستند؟

آمار نگران‌کننده از تعداد اتباع خارجی در ایران

آمار نگران‌کننده از تعداد اتباع خارجی در ایران؛ افغان‌های عامل جرائم خشن چه می‌شوند!

حدیث روز | بزرگترین نعمت

کاهش قیمت نفت برنت به 63 دلار

ترامپ در «آشفته‌بازارِ» بازار؛ «تعرفه‌ها دارو هستند»!

نرخ ارز امروز 18 فروردین1404 + جزئیات

کاخ سفید: عدم اعمال تعرفه بر روسیه به مذاکرات مربوط است

پیامد‌های ادعای کیهان برای حذف ترامپ

آنچه در بخش سیاسی روزنامه‌های 18 فروردین گذشت

قیمت نفت برنت کاهشی شد