ایرانیان جهان

آخرين مطالب

لزوم ورود علمی و رسانه‌ای حوزه های علمیه به مسائل اقتصادی اخبار ایران

لزوم ورود علمی و رسانه‌ای حوزه های علمیه به مسائل اقتصادی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد مهدی محققی مدیر عامل خبرگزاری رسا در نشستی مشورتی با حضور اقتصاددانان برجسته کشور با موضوع اتخاذ رویکرد و سیاست‌های کلان رسانه‌ای درباره موضوعات اقتصادی و چگونگی مواجهه با این چالش‌ها که عصر یکشنبه در سالن جلسات خبرگزاری رسا برگزار شد، با تاکید براینکه باید نیازهای نظام مقدس اسلامی را در عرصه‌های حکمرانی شناسایی و ترجمه کنیم و به شکلی علمی و قابل فهم برای مراکز علمی و دانشگاه‌ها منعکس کنیم، اظهار کرد: یکی از مسائلی که باید به آن پرداخته شود، پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب و دغدغه‌های مراجع عظام و نصایح علمای اعلام در حوزه اقتصاد است، به عنوان مثال به تازگی حضرت آیت‌الله نوری همدانی از نظام بانکی کشور و روی آوردن شبکه بانکی به خلق پول انتقاد داشتند.
پیش این هم درباره خسارت تاخیر تادیه انتقاد کرده‌اند. مدیر عامل خبرگزاری رسا افزود: این‌گونه مطالبه ها که هر ساله تکرار می‌شوند به راحتی نادیده گرفته می‌شوند و چه بسا در اثر بی توجهی اثرات لازم را نداشته باشند. از این رو وظیفه رسانه است که افزون بر توجه به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد، مطالبات مطرح شده توسط ایشان را پیگیری کنیم و در رسانه‌ها به‌طور معقول، منطقی و عالمانه مطرح کنیم.
معرفی اقتصاددانان حوزوی، ضرورتی مغفول
حجت الاسلام محققی با اشاره به اهمیت معرفی اندیشمندان اقتصادی حوزه، اظهار کرد: در حالی که تلاش‌های زیادی در حوزه های علمیه برای پرورش اقتصاددانان اسلامی صورت گرفته، شمار اقتصاددانان اسلامی شناخته‌شده در رسانه‌ها محدود است. هدف خبرگزاری رسا این است که با معرفی این افراد، تلاش‌ها و دستاوردهای علمی آنان را در عرصه‌های علمی و پژوهشی به جامعه و حکمرانان معرفی کنیم.

ایرانیان جهان

مدیر عامل خبرگزاری رسا با اشاره به اینکه ورود به این حوزه به چند دلیل بایسته است، اظهار داشت: نخستین دلیل، واکنش به جریان های خبری رقیب در عرصه اقتصاد است. با توجه به اینکه در این زمینه خبرنگار متخصص اقتصاد نداریم، باید از دانش و تجربه متخصصان اقتصاددان حوزوی بهره‌مند شویم.
وی با تأکید بر اینکه در زمینه اقتصاد اسلامی با چالش‌هایی از داخل و خارج حوزه مواجه هستیم، اظهار داشت: حوزه‌های علوم انسانی اسلامی، به ویژه اقتصاد اسلامی، تحت انتقادها و فشارهایی قرار دارند. از این رو، لازم است که واکنی خبری و علمی متناسب و عالمانهداشته باشیم، بدون اینکه به هیجان‌زدگی و نفرت‌پراکنی دچار شویم.
الگوگیری از سیره علمی پیشینیان
حجت الاسلام محققی بیان کرد: در این زمینه، لازم است که از سیره علمی پیشینیان پیروی کنیم، زیرا آن‌ها با صبر و رویکرد علمی به شبهات پاسخ می‌دادند، این روش به گسترش و پیشرفت علوم اسلامی کمک شایانی کرده است.
مدیر عامل خبرگزاری رسا با اشاره به غیبت نظریه‌پردازان حوزوی در رویدادهای علمی اقتصادی کشور، گفت: در بسیاری از رویدادهای علمی اقتصادی جامعه علمی و اجرایی، شایسته بود که اقتصاددانان حوزوی حضور داشته باشند، اما به دلیل نداشتن ارتباطات رسانه‌ای، عموم مردم و نخبگان از آن‌ها بی‌خبر می‌مانند. بنابراین، نیاز داریم که ارتباط دوسویه‌ای بین رسانه و این عرصه برقرار کنیم.

ایرانیان جهان

وی با تأکید بر اهمیت مطالبه‌گری رسانه‌ای از متولیان اقتصاد کشور برای تحقق اهداف اسلام، بیان کرد: نیاز به ارائه نظرات و اندیشه‌های اقتصاددانان حوزوی در رسانه‌ها به وضوح احساس می‌شود. یکی از نمونه‌های این تلاش‌ها، انتشار مجموعه کتاب‌هایی است که آرا و دیدگاه‌های اقتصاددانان حوزوی درباره اقتصاد در دولت سیزدهم را شامل می‌شود. این دیدگاه‌ها باید به گونه گسترده‌تری به اطلاع نهادها، دولت‌ها و عموم مردم برسد تا بتوانیم در این زمینه مطالبه‌گری عالمانه و تخصصی را به انجام برسانیم.
بایستگی ورود حوزویان به مسائل اقتصادی کشور
حجت الاسلام محققی با تاکید براینکه حوزویان باید با نیازهای اقتصادی نظام آشنا شوند، تصریح کرد: بایسته است که حوزویان به مشکلات و نیازهای اقتصادی نظام توجه کنند و از این زاویه وارد عرصه اقتصادی شوند.
حجت الاسلام محققی در پایان تاکید کرد: یکی از حوزه‌های تخصصی که خبرگزاری رسا تصمیم به ورود به آن گرفته، حوزه اقتصاد اسلامی است، هدف این است که یک گروه اندیشه ورز در این عرصه تشکیل شود و به اقتصاد از منظر فقهی و سایر علوم حوزوی پرداخته شود؛ خبرگزاری رسا ماموریت خاصی در ارائه اخبار حوزوی و دینی دارد، از این رو وقتی از اقتصاد صحبت می‌کنیم، منظور ما اقتصاد از نگاه علوم حوزوی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1396133/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهم‌ترین بازی هفته لیگ قهرمانان اروپا با گزارش عادل…

گوتی: عظمت رئال مادرید در این است که برای قهرمانی اروپا، نیازی ندارد خوب بازی کند

یمن: عملیات‌های نظامی علیه اسرائیل و آمریکا انجام دادیم

عراقچی: خودم با آمریکا مذاکره خواهم کرد

اظهارات تازه پزشکیان درباره مذاکره با آمریکا

حملات موشکی و پهپادی یمن علیه اهداف نظامی اسرائیل و آمریکا

تعرفه ترامپ، بازار‌های جهانی و بورس ایران

مجری آمریکایی: درگیری با ایران یعنی خودکشی و مرگ هزاران آمریکایی

سفارت آمریکا در محاصره کامل مردم خشمگین موریتانی

حمله موشکی و پهپادی یمن علیه اسرائیل و آمریکا

کلاف سردرگم مذاکرات؛جزئیات طرح جدید آتش‌بس غزه

نتانیاهو مدل توافق خوب با ایران را به ترامپ معرفی می‌کند | ترامپ خواستار مدل لیبی است!

نتانیاهو با استقبال ترامپ وارد کاخ سفید شد | ویدئو

چرا احمد چلبی‌های ایرانی دست به ترور شخصیتی زده‌اند؟/ رقابت کور برای انداختن فرش قرمز زیر پای آمریکایی‌ها در تهران!

مجری آمریکایی: درگیری با ایران خودکشی و مرگ هزاران آمریکایی است

سیصد و بیست و ششمین کاغذخبر ایسکانیوز منتشر شد

خلخالی گفت دیر آمدید

پیام دبیرکل مقاومت نجباء عراق به ترامپ: ما مانند برخی حاکمان، بزدل نیستیم!

تماس تلفنی مشترک سران مصر، اردن و فرانسه با ترامپ

در پی تهدید چین توسط ترامپ، بازارهای سهام جهان قرمز پوش شدند

تنش در روابط لندن و تل‌آویو بالا گرفت؛ انگلیس اسرائیل را محکوم کرد

اروپا پاسخ تعرفه‌ای ترامپ را داد؛ تعرفه 25 درصدی بر کالاهای آمریکایی

تمجید حماس از اتحادیه آفریقا به سبب اخراج سفیر اسرائیل از کنفرانس خود

هیات پارلمانی عراق نیز از نشست رؤسای پارلمان‌ها انصراف داد

میلیاردر حامی ترامپ: سیاست تعرفه‌ای او موجب فروپاشی اقتصاد آمریکا می‌شود

مکزیک تسلیم ترامپ شد

ادعای خبرنگار فاکس نیوز در مورد جلسه ترامپ و نتانیاهو

ماسک زیر ذره‌بین؛ تحقیق کنگره آمریکا درباره تعارض منافع اسپیس ایکس و ناسا

کارشناس اقتصادی: تاثیر افزایش قیمت دلار بر تورم به دلیل بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌انضباطی پولی و مالی دولت است

غیبت خریداران واقعی در بورس؛ تحلیلی از آخرین وضعیت بازار سرمایه

گزارش صداوسیما از پیگیری اتصال خدمات بانکی به سامانه املاک و اسکان

کمبود قطعات یدکی خودروهای مونتاژی در بازار

صحبت های رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه از تخلیه صندوق توسعه

حزب‌الله عراق، دروغ‌پردازی «رویترز» را تکذیب کرد

تکذیب گزارش رویترز توسط گردان‌های حزب‌الله عراق

باید محور کار اقتصادی، بخش خصوصی باشد

بازار نفت در تلاطم؛ افت تاریخی قیمت‌ها به دنبال تنش‌های آمریکا و چین

بیش از 60 درصد اقتصاد کشور در اختیاری خصولتی‌ها است/ وزیر جدید اقتصاد باید برای تحقق شعار سال برنامه داشته باشد

باید سرمایه مردم را به بخش تولید هدایت کرد

بازی با ایران تجربه گرانبهایی برای ما شد

رئال اگر بد هم بازی کند قهرمان چمپیونزلیگ است!‏

روند گلزنی روبرت لواندوفسکی در فصول مختلف لیگ قهرمانان؛ رکورد شخصی شکسته می‌شود؟ / عکس

توقف صادرات آئودی آلمان به آمریکا به دلیل تعرفه‌های سنگین

شهادت فرمانده توپخانه حزب‌الله لبنان در حمله پهپادی اسراییل

جواهر سیتی همبازی مسی؟!

کاخ سفید: ترامپ و نتانیاهو درباره تعرفه‌ها و خاورمیانه گفت‌و‌گو می‌کنند

مفهوم تحرکات نظامی آمریکا علیه ایران چیست؟

ترامپ چین را با تعرفه 50 درصدی جدید تهدید کرد

آیا ترامپ ایران را بمباران می‌کند؟ + ویدیو

گزینه محتمل آمریکا در مواجهه با ایران سیاسی است