لزوم ورود علمی و رسانهای حوزه های علمیه به مسائل اقتصادی
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد مهدی محققی مدیر عامل خبرگزاری رسا در نشستی مشورتی با حضور اقتصاددانان برجسته کشور با موضوع اتخاذ رویکرد و سیاستهای کلان رسانهای درباره موضوعات اقتصادی و چگونگی مواجهه با این چالشها که عصر یکشنبه در سالن جلسات خبرگزاری رسا برگزار شد، با تاکید براینکه باید نیازهای نظام مقدس اسلامی را در عرصههای حکمرانی شناسایی و ترجمه کنیم و به شکلی علمی و قابل فهم برای مراکز علمی و دانشگاهها منعکس کنیم، اظهار کرد: یکی از مسائلی که باید به آن پرداخته شود، پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب و دغدغههای مراجع عظام و نصایح علمای اعلام در حوزه اقتصاد است، به عنوان مثال به تازگی حضرت آیتالله نوری همدانی از نظام بانکی کشور و روی آوردن شبکه بانکی به خلق پول انتقاد داشتند.
پیش این هم درباره خسارت تاخیر تادیه انتقاد کردهاند. مدیر عامل خبرگزاری رسا افزود: اینگونه مطالبه ها که هر ساله تکرار میشوند به راحتی نادیده گرفته میشوند و چه بسا در اثر بی توجهی اثرات لازم را نداشته باشند. از این رو وظیفه رسانه است که افزون بر توجه به توصیههای رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد، مطالبات مطرح شده توسط ایشان را پیگیری کنیم و در رسانهها بهطور معقول، منطقی و عالمانه مطرح کنیم.
معرفی اقتصاددانان حوزوی، ضرورتی مغفول
حجت الاسلام محققی با اشاره به اهمیت معرفی اندیشمندان اقتصادی حوزه، اظهار کرد: در حالی که تلاشهای زیادی در حوزه های علمیه برای پرورش اقتصاددانان اسلامی صورت گرفته، شمار اقتصاددانان اسلامی شناختهشده در رسانهها محدود است. هدف خبرگزاری رسا این است که با معرفی این افراد، تلاشها و دستاوردهای علمی آنان را در عرصههای علمی و پژوهشی به جامعه و حکمرانان معرفی کنیم.

مدیر عامل خبرگزاری رسا با اشاره به اینکه ورود به این حوزه به چند دلیل بایسته است، اظهار داشت: نخستین دلیل، واکنش به جریان های خبری رقیب در عرصه اقتصاد است. با توجه به اینکه در این زمینه خبرنگار متخصص اقتصاد نداریم، باید از دانش و تجربه متخصصان اقتصاددان حوزوی بهرهمند شویم.
وی با تأکید بر اینکه در زمینه اقتصاد اسلامی با چالشهایی از داخل و خارج حوزه مواجه هستیم، اظهار داشت: حوزههای علوم انسانی اسلامی، به ویژه اقتصاد اسلامی، تحت انتقادها و فشارهایی قرار دارند. از این رو، لازم است که واکنی خبری و علمی متناسب و عالمانهداشته باشیم، بدون اینکه به هیجانزدگی و نفرتپراکنی دچار شویم.
الگوگیری از سیره علمی پیشینیان
حجت الاسلام محققی بیان کرد: در این زمینه، لازم است که از سیره علمی پیشینیان پیروی کنیم، زیرا آنها با صبر و رویکرد علمی به شبهات پاسخ میدادند، این روش به گسترش و پیشرفت علوم اسلامی کمک شایانی کرده است.
مدیر عامل خبرگزاری رسا با اشاره به غیبت نظریهپردازان حوزوی در رویدادهای علمی اقتصادی کشور، گفت: در بسیاری از رویدادهای علمی اقتصادی جامعه علمی و اجرایی، شایسته بود که اقتصاددانان حوزوی حضور داشته باشند، اما به دلیل نداشتن ارتباطات رسانهای، عموم مردم و نخبگان از آنها بیخبر میمانند. بنابراین، نیاز داریم که ارتباط دوسویهای بین رسانه و این عرصه برقرار کنیم.

وی با تأکید بر اهمیت مطالبهگری رسانهای از متولیان اقتصاد کشور برای تحقق اهداف اسلام، بیان کرد: نیاز به ارائه نظرات و اندیشههای اقتصاددانان حوزوی در رسانهها به وضوح احساس میشود. یکی از نمونههای این تلاشها، انتشار مجموعه کتابهایی است که آرا و دیدگاههای اقتصاددانان حوزوی درباره اقتصاد در دولت سیزدهم را شامل میشود. این دیدگاهها باید به گونه گستردهتری به اطلاع نهادها، دولتها و عموم مردم برسد تا بتوانیم در این زمینه مطالبهگری عالمانه و تخصصی را به انجام برسانیم.
بایستگی ورود حوزویان به مسائل اقتصادی کشور
حجت الاسلام محققی با تاکید براینکه حوزویان باید با نیازهای اقتصادی نظام آشنا شوند، تصریح کرد: بایسته است که حوزویان به مشکلات و نیازهای اقتصادی نظام توجه کنند و از این زاویه وارد عرصه اقتصادی شوند.
حجت الاسلام محققی در پایان تاکید کرد: یکی از حوزههای تخصصی که خبرگزاری رسا تصمیم به ورود به آن گرفته، حوزه اقتصاد اسلامی است، هدف این است که یک گروه اندیشه ورز در این عرصه تشکیل شود و به اقتصاد از منظر فقهی و سایر علوم حوزوی پرداخته شود؛ خبرگزاری رسا ماموریت خاصی در ارائه اخبار حوزوی و دینی دارد، از این رو وقتی از اقتصاد صحبت میکنیم، منظور ما اقتصاد از نگاه علوم حوزوی است.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1396133/