ایرانیان جهان

آخرين مطالب

در تهران و واشنگتن انگیزه لازم برای آغاز مذاکرات وجود دارد ایالات متحده آمریکا

در تهران و واشنگتن انگیزه لازم برای آغاز مذاکرات وجود دارد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش همشهری آنلاین، روزنامه «کاثماندو پست» نپال در گزارشی نوشت: «سال‌هاست که ایران و اسرائیل یک توازن ناپایدار از بازدارندگی متقابل و خصومت محدود را حفظ کرده بودند، اما آن دوره به سر رسیده است». دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اکنون تحت فشار اسرائیل است تا تأسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار دهد یا خطر اقدام یک‌جانبه اسرائیل را بپذیرد.
اما ترامپ تمایلی به اقدام نظامی ندارد؛ او ترجیح می‌دهد از «دیپلماسی با چاشنی تهدید» استفاده کند. او بار دیگر سیاست فشار حداکثری خود را با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران و واداشتن این کشور به چشم‌پوشی از گزینه توسعه برنامه هسته‌ای احیا کرده است. دونالد ترامپ در مصاحبه‌ای با «برت بایر» از شبکه فاکس نیوز گفت: «دو راه برای متوقف کردن ایران هست: با بمب یا با یک برگ کاغذ و من ترجیح می‌دهم معامله کنم.» از آن زمان، نامه‌ای به رهبر ایران نوشته و پیشنهاد مذاکرات مستقیم هسته‌ای را داده است.
گزارش‌ها حاکی است که ایران ذخایر اورانیوم غنی‌شده خود را افزایش داده است و این امر ایران را در صورتی که تصمیم به ساخت بمب بگیرد به آن نزدیک‌تر می‌کند یا می‌تواند از آن به‌عنوان اهرم فشاری برای احیای توافق هسته‌ای 2015 استفاده کند. از زمان روی کار آمدن مسعود پزشکیان، ایران علاقه‌ خود را برای بازگشت به برجام نشان داده است. علی لاریجانی، مشاور رهبر ایران، نیز در این باره شفاف‌تر صحبت کرده است. او در مصاحبه‌ای با رسانه‌ها خطاب به دولت ترامپ گفته است: «ما دنبال ساخت بمب نمی‌رویم، و شما هم شرایط ما را برای رسیدن به توافق بپذیرید.»
اسرائیل شرایط موجود را فرصت مناسبی برای نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران می‌بیند اما توانایی لازم برای انجام آن را ندارد؛ آمریکا نیز اگرچه ممکن است توانایی چنین حمله‌ای را داشته باشد، اما اراده آن را ندارد. اسرائیل نگاه تهدیدمحور به ایران دارد، اما نگاه ایالات متحده وسیع‌تر است. واشنگتن برنامه هسته‌ای ایران را در چارچوب ژئوپلیتیک جهانی، منافع منطقه‌ای در خاورمیانه، و امنیت خلیج فارس و ارتباط آن با کشتیرانی جهانی می‌بیند، کشتیرانی‌ای که در برابر هرگونه حمله نظامی از سوی آمریکا یا اسرائیل و واکنش احتمالی ایران آسیب‌پذیر است. ترامپ که دیدگاه انزواطلبانه دارد، علاقه‌ای به جنگ ندارد، افزون بر این شکست در جنگ با ایران افسانه شکست‌ناپذیری یک «رئیس‌جمهور قوی» را نابود می‌کند.
نویسنده در ادامه ادعا می‌کند که ترامپ احتمالاً به ایران حمله نخواهد کرد و چراغ سبز برای حمله اسرائیل نیز نخواهد داد. حمله به ایران ممکن است موجب احساس امنیت نسبی پادشاهی‌های عربی شود و در نتیجه، آن‌ها را از نفوذ آمریکا دور کرده، انگیزه آن‌ها برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل و وابستگی‌شان به سلاح‌های آمریکایی را کاهش دهد. چنین حمله‌ای همچنین ممکن است ایران را بیش از پیش به سمت چین سوق دهد. این حمله می‌تواند به «لحظه‌ای مشابه کودتای 1953 علیه مصدق» تبدیل شود، حادثه‌ای که روابط ایران و آمریکا را برای دهه‌ها به عقب برد.
ترامپ هم تهدید است و هم فرصت؛ ایران ممکن است تصمیم گرفته باشد که از این فرصت بهره بگیرد. کافی است ایران آن امتیازی را به ترامپ بدهد که بتواند به پایگاه سیاسی خود، همانند بازنگری توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی در دوره اول خود، نشان دهد که «توافقی بهتر» از آنچه قبلاً ترک کرده بود، به دست آورده است. توانایی آستانه‌ای ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای، یک برگ چانه‌زنی قابل‌توجه است. بنابراین، انگیزه‌ها و الزامات، حداقل برای آغاز مذاکرات، اگر نه توافق نهایی، در هر دو طرف وجود دارد.
کد خبر 935689 منبع: ایرنا برچسب‌ها توافق هسته‌ای ایران ایران و آمریکا خبر ویژه

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1396291/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

استقبال سازمان ملل از گفتگوی احتمالی میان ایران و آمریکا

تماس تلفنی رییس جمهور آمریکا با سران فرانسه، مصر و اردن + جزییات

برترین گلزنان تاریخ یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان؛ فاصله ماورایی رونالدو با مسی و دی استفانو

حمله دوباره آمریکا به یمن در 5 نوبت

درخواست نتانیاهو از ترامپ؛ توافق با ایران مثل لیبی باشد

هدف ویژه تهران از پیشنهاد مذاکره غیر مستقیم | چرا نباید ایران را تحریک کرد؟

عبرت لیبی؛ از توافق تا تهاجم

ادعای خبرنگار نیویورک تایمز: ایران آماده مذاکره مستقیم با آمریکا است

گزارش فوری نیویورک تایمز پس از ادعای ترامپ درباره مذاکره مستقیم با ایران

شیائومی از نسخه اقتصادی پوکو رونمایی کرد!

پیش بازی بایرن مونیخ و اینتر؛ پذیرایی کمپانی از افعی‌ها با دست‌های خالی

فوری؛ تیراندازی و درگیری در مرز ایران و افغانستان

روایتی خاص از مذاکرات غیرمستقیم: دیپلمات‌های ایرانی مسلح هستند! / رصد لحظه‌به‌لحظه جزیره دیگو گارسیا از تهران

باج نفتی عربستان به ترامپ

اقتصاد پایدار ازمسیر حمایت تولید ملی و سرمایه‌گذاری هدفمندمحقق می شود

بازدید سرپرست معاونت اقتصادی استانداری قزوین از شرکت صنایع غذایی کورش (اویلا)

لشکرکشی رئال به لندن: کابوس آرسنال زنده شد!

پیش‌بازی آرسنال - رئال مادرید؛ روی دوش خاطره‌ها، امیدی نو می‌نشیند

آشنایی با پاچو سدانو، دیوار مادریدی فوتسال بارسلونا؛ از درخشش در بارسلونا تا قهرمانی اروپا

پیش‌بازی آرسنال – رئال مادرید؛ روی دوش خاطره‌ها، امیدی نو می‌نشیند

فوری؛ هشدار ایران به کشورهای منطقه / نیروهای مسلح آماده‌باش شدند!

پس‌لرزه‌های یورش تعرفه‌ای

اظهارات رییس جمهور آمریکا درباره جنگ و حمله به ایران

دفاع عجیب رییس جمهور آمریکا از سیاست تعرفه‌ای خود + جزییات

انصارالله محور گفت‌وگوی تلفنی وزرای دفاع عربستان و آمریکا

فعال سیاسی اصلاح طلب: احتمال مذاکره بیشتر از جنگ است

موانع اقتصادی و سیاسی عامل رکود در بازار سرمایه

پاس گل کیهان به ایران‌‏هراسان

ترامپ: گفت‌وگوی مستقیم با ایران در حال انجام است

ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران در بالاترین سطح در حال انجام است/ نشست بسیار مهمی روز شنبه با مقامات ایرانی داریم

ترامپ: یک نشست بسیار بزرگ روز شنبه با ایران خواهیم داشت! | رسیدن به توافق بهترین گزینه است | ما وارد مرحله بسیار خطرناکی شده‌ایم

ادعای ترامپ: در حال مذاکره مستقیم با ایران هستیم

تجاوز مجدد آمریکا به خاک یمن

ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران در بالاترین سطح در حال انجام است/ جلسه محرمانه و بسیار مهمی روز شنبه با مقامات ایرانی داریم

ادعای جدید ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران در سطوح بالا انجام می‌شود

ترامپ: در حال گفت‌وگوی مستقیم با ایران هستیم

فوری/ درگیری مسلحانه در مرز ایران و افغانستان

نتانیاهو از آمریکا خواست فروش جنگنده به ترکیه را متوقف کند

ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران برای روز شنبه برنامه‌ریزی شده است! | ویدئو

ادعای رئیس جمهور لبنان درباره خلع سلاح حزب‌الله

ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران در سطوح عالی برگزار می‌شود

در حال گفت‌وگوی مستقیم با ایران هستیم

آغاز مذاکرات بین ترامپ و نتانیاهو بر سر تعرفه های جدید آمریکا

ادعای ترامپ: آمریکا و ایران گفت‌وگوی مستقیم درباره توافق هسته‌ای خواهند داشت

معامله‌گران ارزی خارج از گود

توهمات نتانیاهو و ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران

در حال گفت‌وگوی مستقیم با ایران هستیم/ ممکن است با تهران به توافق برسیم

نقطه‌زنی در پاسارگاد و تهران

یک تحلیلگر: اسرائیل به این 3 کشور حمله می‌کند

چه کسی کندی را کشت؟