ایرانیان جهان

آخرين مطالب

با روند کنونی، با تورم 100 درصدی روبه‌روایم اخبار ایران

با روند کنونی، با تورم 100 درصدی روبه‌روایم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: سناریوی نخست این است که ما بتوانیم تعامل سازنده‌ای با جهان داشته باشیم. در این صورت، ممکن است در کوتاه‌مدت نشانه‌هایی از بهبود اقتصادی مشاهده شود. اگر بتوانیم روابط بین‌المللی خود را بهبود ببخشیم، احتمالاً ارزش پول ملی یک شبه حدود 20 تا 30 درصد ترمیم خواهد شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: سال 1403 یکی از سخت‌ترین سال‌های حداقل سه دهه اخیر کشور بود. دلایل متعددی برای این موضوع وجود دارد، نخست این که روند گذشته همچنان ادامه داشت، یعنی مشکلاتی که در دولت‌های پیشین با آنها مواجه بودیم، تداوم یافت. در سیاست‌های کلان اقتصادی هم، اصلاحات چندانی صورت نگرفت. به‌عنوان مثال، در موضوع چندنرخی بودن ارز یا فرآیند‌های تجارت خارجی، تغییری ایجاد نشد. امیدواری‌هایی به وجود آمد که با حضور آقای پزشکیان در بخش تجارت خارجی، اصلاحاتی انجام شود، اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد.
عباد افزود: روابط بین‌المللی ما نیز نه تنها بهبود نیافت، بلکه در برخی موارد تیره‌تر از قبل شد. همچنین، جنگ‌هایی در منطقه رخ داد و با روی کار آمدن دولت ترامپ، شرایط تجارت خارجی ما سخت‌تر شد. الان هم متأسفانه، با آغاز مجدد تحریم‌ها، فشار‌های اقتصادی افزایش یافته است.
وی ادامه داد: تورم نیز از جمله مسائلی بود که تأثیرات شدیدی بر بخش خصوصی داشت. این موضوع به‌ویژه برای کسب‌وکار‌ها مشکل‌ساز شد، چراکه با افزایش تورم، سرمایه در گردش کاهش می‌یابد و بنگاه‌های اقتصادی برای ادامه فعالیت، به سرمایه بیشتری نیاز دارند. متأسفانه، بانک‌ها در سال جاری همکاری چندانی نداشتند و بسیاری از تسهیلات مالی را به شرکت‌های وابسته به خود یا کارکنانشان اختصاص دادند.
عباد گفت: سالی که گذشت در مقایسه با سال‌های قبل، سال سخت‌تری بود. بسیاری از شرکت‌ها ناچار به تعدیل نیرو شدند و شرایط اقتصادی نامناسب، فشار‌های مضاعفی را به بازار کار و معیشت مردم تحمیل کرد.
به گفته عباد، با توجه به وضعیت فعلی، دو سناریو برای آینده اقتصادی کشور پیش‌بینی می‌شود. سناریوی نخست این است که ما بتوانیم تعامل سازنده‌ای با جهان داشته باشیم. در این صورت، ممکن است در کوتاه‌مدت نشانه‌هایی از بهبود اقتصادی مشاهده شود. اگر بتوانیم روابط بین‌المللی خود را بهبود ببخشیم، احتمالاً ارزش پول ملی یک شبه حدود 20 تا 30 درصد ترمیم خواهد شد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران عنوان کرد: البته مشکلات اقتصادی کشور تنها به روابط خارجی محدود نمی‌شود و مسائل داخلی نیز به موازات آن باید حل شود. تعاملات بین‌المللی می‌تواند گام ابتدایی باشد، اما برای بهبود شرایط، اصلاحات اقتصادی نیز ضروریست.
وی اظهار کرد: در سناریوی دوم، اگر روابط بین‌المللی بهبود نیابد و وضعیت کنونی ادامه یابد، مشکلات اقتصادی تشدید خواهد شد. در چنین شرایطی، عدم پیوستن به FATF، ناتوانی در برقراری ارتباط با بانک‌های بین‌المللی و محدودیت در تجارت با سایر کشورها، موجب افزایش تورم و وخیم‌تر شدن اوضاع اقتصادی می‌شود. 
بیشتر بخوانید: فرمول رفع ناترازی‌ها در اقتصاد ایران
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران بیان کرد: در سال‌های اخیر، تاب‌آوری برای شرکت‌ها اهمیت زیادی پیدا کرده است. شرکت‌ها به جای تمرکز صرف بر سودآوری باید تلاش کنند که در این شرایط دشوار، بقای خود را حفظ کنند و امیدوار باشند که در سال‌های آینده اوضاع بهتر شود.
عباد گفت: امیدوارم سناریوی نخست محقق شود و بتوانیم مانند سایر کشور‌های عادی دنیا، روابط تجاری خود را بهبود ببخشیم. ایران پتانسیل‌های زیادی دارد، اما متأسفانه به دلیل تحریم‌ها، بسیاری از این ظرفیت‌ها از بین رفته و در نطفه خفه شده است.
عباد تصریح کرد: اقتصاد، به‌ویژه در ایران، چندان قابل پیش‌بینی نیست. شاید بتوان یک چارچوب کلی برای آن ترسیم کرد، اما اقتصاد ایران تحت‌تأثیر عوامل متعددی، ازجمله مسائل سیاسی، قرار دارد. برخی پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در صورت ادامه روند کنونی، ممکن است در نیمه دوم سال آینده، با تورم 100 درصدی مواجه شویم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت: همه‌چیز بستگی به شرایط و نحوه تعاملات دارد. اگر یک جنگ مستقیم رخ دهد، یک سناریو خواهیم داشت و اگر مذاکرات به نتیجه نرسد و همچنان در بلاتکلیفی بمانیم، سناریوی دیگری پیش خواهد آمد؛ باید دید که اوضاع چگونه پیش می‌رود.
منبع: اقتصاد آنلاین

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1396452/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گفتگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا روز شنبه در عمان

فوری / مکان مذاکره مستقیم ایران و آمریکا مشخص شد

عراقچی: گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا از روز شنبه آغاز می شود

عراقچی: گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا از روز شنبه آغاز می‌شود

عراقچی: گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا روز شنبه آغاز می‌شود

واکنش عراقچی به اظهارات ترامپ درمورد مذاکره مستقیم ایران و آمریکا

استهزاء و تحقیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از حضور در کاخ سفید

عراقچی: گفتگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا روز شنبه در عمان

خبرنگار اسرائیلی: ترامپ، نتانیاهو را بیشتر از زلنسکی تحقیر کرد

استقبال سازمان ملل از گفتگوی احتمالی میان ایران و آمریکا

تماس تلفنی رییس جمهور آمریکا با سران فرانسه، مصر و اردن + جزییات

برترین گلزنان تاریخ یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان؛ فاصله ماورایی رونالدو با مسی و دی استفانو

حمله دوباره آمریکا به یمن در 5 نوبت

درخواست نتانیاهو از ترامپ؛ توافق با ایران مثل لیبی باشد

هدف ویژه تهران از پیشنهاد مذاکره غیر مستقیم | چرا نباید ایران را تحریک کرد؟

عبرت لیبی؛ از توافق تا تهاجم

ادعای خبرنگار نیویورک تایمز: ایران آماده مذاکره مستقیم با آمریکا است

گزارش فوری نیویورک تایمز پس از ادعای ترامپ درباره مذاکره مستقیم با ایران

شیائومی از نسخه اقتصادی پوکو رونمایی کرد!

پیش بازی بایرن مونیخ و اینتر؛ پذیرایی کمپانی از افعی‌ها با دست‌های خالی

فوری؛ تیراندازی و درگیری در مرز ایران و افغانستان

روایتی خاص از مذاکرات غیرمستقیم: دیپلمات‌های ایرانی مسلح هستند! / رصد لحظه‌به‌لحظه جزیره دیگو گارسیا از تهران

باج نفتی عربستان به ترامپ

اقتصاد پایدار ازمسیر حمایت تولید ملی و سرمایه‌گذاری هدفمندمحقق می شود

بازدید سرپرست معاونت اقتصادی استانداری قزوین از شرکت صنایع غذایی کورش (اویلا)

لشکرکشی رئال به لندن: کابوس آرسنال زنده شد!

پیش‌بازی آرسنال - رئال مادرید؛ روی دوش خاطره‌ها، امیدی نو می‌نشیند

آشنایی با پاچو سدانو، دیوار مادریدی فوتسال بارسلونا؛ از درخشش در بارسلونا تا قهرمانی اروپا

پیش‌بازی آرسنال – رئال مادرید؛ روی دوش خاطره‌ها، امیدی نو می‌نشیند

فوری؛ هشدار ایران به کشورهای منطقه / نیروهای مسلح آماده‌باش شدند!

پس‌لرزه‌های یورش تعرفه‌ای

اظهارات رییس جمهور آمریکا درباره جنگ و حمله به ایران

دفاع عجیب رییس جمهور آمریکا از سیاست تعرفه‌ای خود + جزییات

انصارالله محور گفت‌وگوی تلفنی وزرای دفاع عربستان و آمریکا

فعال سیاسی اصلاح طلب: احتمال مذاکره بیشتر از جنگ است

موانع اقتصادی و سیاسی عامل رکود در بازار سرمایه

پاس گل کیهان به ایران‌‏هراسان

ترامپ: گفت‌وگوی مستقیم با ایران در حال انجام است

ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران در بالاترین سطح در حال انجام است/ نشست بسیار مهمی روز شنبه با مقامات ایرانی داریم

ترامپ: یک نشست بسیار بزرگ روز شنبه با ایران خواهیم داشت! | رسیدن به توافق بهترین گزینه است | ما وارد مرحله بسیار خطرناکی شده‌ایم

ادعای ترامپ: در حال مذاکره مستقیم با ایران هستیم

تجاوز مجدد آمریکا به خاک یمن

ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران در بالاترین سطح در حال انجام است/ جلسه محرمانه و بسیار مهمی روز شنبه با مقامات ایرانی داریم

ادعای جدید ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران در سطوح بالا انجام می‌شود

ترامپ: در حال گفت‌وگوی مستقیم با ایران هستیم

فوری/ درگیری مسلحانه در مرز ایران و افغانستان

نتانیاهو از آمریکا خواست فروش جنگنده به ترکیه را متوقف کند

ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران برای روز شنبه برنامه‌ریزی شده است! | ویدئو

ادعای رئیس جمهور لبنان درباره خلع سلاح حزب‌الله

ترامپ: مذاکرات مستقیم با ایران در سطوح عالی برگزار می‌شود