ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سراب FATF داخلی خواندنی ها

سراب FATF داخلی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مهرداد سپهوند| صحبت‌های اخیر آقای دکتر پزشکیان درباره حرکت به سوی FATF داخلی مایوس‌کننده بود چرا که نشان از دو ایراد اساسی داشت. نخست، در برابر یک موضوع تخصصی که طبق وعده ایشان انتظار یک برخورد تخصصی می‌رفت، به‌جای رویکرد کارشناسی متمایل به یک برخورد عوامانه است.
دوم، به جای نشان دادن عزم جدی برای حل مشکل با دنیا از جهت تعاملات مالی، شاهد یک عقب‌نشینی از شعارهای انتخاباتی هستیم چراکه مردم برای حل همین مشکلات به ایشان رای دادند.
اجازه می‌‌خواهم از یک مساله پزشکی کمک بگیرم که با تخصص ایشان مربوط می‌شود.
در شرایطی که بیمار به یک پزشک مراجعه می‌کند و برای امر مهم سلامت خود می‌خواهد تصمیم بگیرد، گاه این مراجعه کفایت لازم را برای آن تصمیم‌گیری مهم ندارد.
از همین رو راهکاری به نام «نظر دوم» یا Second Opinion را در نظر گرفته‌اند که مطابق آن بیمار می‌تواند درخواست نظر دوم بدهد و برای رسیدن به تصمیم، به یک پزشک دیگر نیز مراجعه کند. این راهکار برای نظام‌های پزشکی که دیدن پزشک متخصص تماما به اختیار بیمار نبوده و از کانال پزشک خانواده انجام می‌گیرد، یک روش و راهکار معمول است.
حال تصور بفرمایید یک راهکار جدید، یک عنوان من‌درآوردی چون «نظر دوم از اولی» مطرح کنیم و فرد بیمار را که نیاز به نظر دوم دارد به همان پزشک اول برای بار دوم ارجاع بدهیم.
آیا این مشکلی از بیمار حل می‌کند؟ آقای دکتر پزشکیان، در همه دنیا سرچ بفرمایید، ببینید اصلا به چیزی به نام FATF داخلی برمی‌خورید؟
یکی از مشکلات جدی اقتصاد کشور محدودیت ناشی از عدم همکاری با ترتیبات بین‌المللی است که برای مبارزه با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم در تعاملات بین‌المللی تعبیه شده است.
منطق کار هم روشن و مبتنی بر این واقعیت است که این جرائم خصلت فراسرزمینی دارند.
یعنی مجرمان با توجه به اینکه رسیدگی‌های قضایی محدود به نظام قضایی کشورهاست، برای فرار از چنگ عدالت، فعالیت خود را در یک کشور انجام داده و منابع مالی آن را که هدف از فعالیت‌های مجرمانه است به کشوری دیگر وارد می‌کنند.
مثلا قاچاق سوخت (که در ایران دغدغه شماست) را به‌عنوان یک فعالیت مجرمانه انجام می‌دهند و عایدات مالی آن را به کشوری دیگر و نظام مالی آن وارد می‌کنند. FATF اولا از شما می‌خواهد که جرائم سازمان‌یافته را جرم‌انگاری کنید. پس آن آقادزده که ممکن است فردی باشد با ژن مناسب و برای این کار و اصلا یک بار هم در تمام عمرش خطر سوار شدن بر لنج‌های نفتکش را تجربه نکرده باشد، به عنوان مجرم اصلی (prime suspect) شناخته شود. درنتیجه آن دزد محترم نمی‌تواند آزادانه منابع مالی حاصل از این کار را در نظام بانکی کشوری دیگر وارد کند.
عنایت داشته باشید که اگر شما با هرگونه ترتیبات دیگری آن کشور فرضی را مجاب کنید که آن فرد را به شما تحویل دهد و نظام مالی خود را جوری تنظیم کند که نشود به‌سادگی وارد آن شد، آن دزد محترم هم عقل دارد و راهش را می‌گیرد و تشریف می‌برد کشوری دیگر. پس این ترتیبات لازم است که توسط همه کشورها رعایت شود تا راه کاملا بسته شود.FATF هم برای همین کارها آمده است.
حالا شما اگر انگیزه خود را برای مقابله با آن دزد محترم از دست داده‌اید ولی همچنان می‌بینید ملت پرتوقع از شما انتظار حل مشکل FATF را دارند، می‌شود برای آنها FATF داخلی را مطرح کرد. اما آیا این انتظاری است که ملت از شما دارند؟ صادقانه بفرمایید که تیغتان نمی‌برد.مطمئن باشید در این صورت مردم هم درک می‌کنند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1400283/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلیل ماندن ستاره ناکام در بارسا: حذف بشیکتاش از اروپا!

ادعای آمریکا درباره کمک ماهواره‌ای چین به انصارالله

ماکرون: مذاکرات آمریکا و اوکراین در پاریس سازنده بود

رشد 7 درصدی قیمت سولانا |شکل گیری الگوی سر و شانه معکوس و احتمال رشد 40 درصدی قیمت!

تهران حملات آمریکا به بندر رأس عیسی در یمن را محکوم کرد

ایران حمله به بندر «راس عیسی» را محکوم کرد

توافق ایران و آمریکا بدون تابو شکنی ممکن نیست

آیت‌الله خاتمی:در مذاکرات به غیرخدا دل نبندیم

وزیر خارجه آمریکا: «مکانیزم ماشه» علیه ایران فعال شود

قیمت جدید طلای جهانی + امروز 29 فروردین 1404

58 شهید و 126 زخمی در حمله آمریکا به راس عیسی و واکنش‌ها به این جنایت

کی‌یف و واشنگتن در آستانه امضای توافق بهره‌برداری از منابع معدنی اوکراین

معاون ترامپ وارد رم شد

اخراج پناهجویان افغانستانی دارای اقامت موقت از آمریکا

دیدار رئیس موساد و ویتکاف در آستانه دور دوم گفت‌وگوهای آمریکا و ایران

امام جمعه قم: مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا نباید کشور را شرطی کند

شرکت فناوری آمریکا به دست و پای چین افتاد

در حمله آمریکا به یمن 58 شهید و 126 نفر زخمی شدند

کوه‌های یمن و بلعیده شدن اعتبار آمریکا

ضرب‌الاجل آمریکا: ظرف چندهفته در اوکراین آتش‌بس شود

25 شهید طی کشتارهای اشغالگران در شمال و جنوب غزه

گفتگوی نماینده ترامپ با روسیه درباره اراضی اشغالی در اوکراین

قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی‌ دستوری شد

معاون اسبق وزیر صمت: مصرف انرژی در ایران 3 برابر ترکیه است

1200 همت منابع سرمایه گذاری شرکت‌های دولتی از کجا تامین می‌شود؟

آینده قیمت دلار پس از مذاکرات دوم

برای مقابله با محدودیت‌های اقتصادی هوشمند و به‌روز باشیم

تردد روان در محورهای شمالی کشور

تحقق توسعه پایدار بدون حضور بانوان غیرممکن است

انفجار خبر خوش برای معلمان/ این بار واقعی شد

1200همت منابع سرمایه گذاری شرکتهای دولتی ازکجا تامین میشود؟

والورده: یونایتد تیمی در سطح لیگ اروپا نیست

زنگ خطر برای مهدی طارمی در فوتبال اروپا به صدا درآمد + جزئیات

ساخت ایستگاه بین‌المللی تحقیقات ماه به کجا رسید؟

اقیانوسی تازه در حال شکل گیری است/ آفریقا به زودی دو تکه می‌شود

همکاری صادراتی ایران و افغانستان

تحقیر کانادا مکزیک توسط ترامپ

روبیو: آمریکا راه‌حل مسالمت‌آمیز برای مسئله ایران را ترجیح می‌دهد

صعود قیمت نفت به دلیل توافق‌های تجاری و کاهش عرضه

آمریکا هنوز آماده بحث درباره جزئیات تضمین‌های امنیتی اوکراین نیست

آخرش کف قیمتی طلا شکست / قیمت جدید طلای جهانی 29 فروردین 1404

دلار برگشت/ قیمت دلار در بازار امروز جمعه 29 فروردین 1404

بازی با آتش

نشست صلح پاریس با حضور نمایندگان اوکراین، آمریکا و اروپا

مأموریت روبیو و ویتکاف برای اعمال فشار بر ماکرون

روس‌ها از وضعیت گفت‌وگوهای غیر مستقیم ایران و آمریکا اطلاع یافتند

قیمت دلار آمریکا + جدیدترین قیمت دلار آزاد امروز جمعه 29 فروردین ماه 1404 + جدول قیمت

کف قیمتی طلای جهانی بالاخره شکسته شد

آکسیوس از دیدار رئیس موساد با ویتکاف خبر داد

بقایی: حملات نظامی آمریکا به زیرساخت‌های بندری یمن محکوم است