ایرانیان جهان

آخرين مطالب

حسین مرعشی: مذاکرات استحکام نظام را نشان داد/ کشور حداکثر به 4 حزب نیاز دارد/ تندروهای داخلی که نمی‌توانند درک روشنی از سیاست و تعامل بین‌المللی داشته باشند/ امروز موضوع اقتصاد نقطه تلاقی مشترک ما و آمریکایی‌هاست ایالات متحده آمریکا

حسین مرعشی: مذاکرات استحکام نظام را نشان داد/ کشور حداکثر به 4 حزب نیاز دارد/ تندروهای داخلی که نمی‌توانند درک روشنی از سیاست و تعامل بین‌المللی داشته باشند/ امروز موضوع اقتصاد نقطه تلاقی مشترک ما و آمریکایی‌هاست
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش جماران؛ به نقل از ایرنا، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با ارزیابی مثبت از دور اول گفت‌وگوهای ایران و آمریکا، مذاکرات را نشانه قدرت و استحکام نظام توصیف کرد و گفت:ملت ایران همیشه صلح‌طلب بوده و خوشبختانه جایگاه رفیع ما در این مذاکرات برای دنیا کاملاً مشخص شد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) میزبان حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی بود.
با این تکنوکرات باسابقه گفت‌وگویی حول مهم‌ترین موضوعات مطرح در عرصه سیاست داخلی و خارجی کشور داشتیم. آن‌چه در ادامه می‌خوانید مشروح این گفت‌وگو است:
ارزیابی خودتان را از مذاکرات مسقط بفرمایید؟
مرعشی: مذاکرات مسقط نشان داد برخلاف چیزی که توسط مخالفین مذاکره القاء می‌شود موقعیت جمهوری اسلامی و جایگاه ایران در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه آنقدر مستحکم است که می‌تواند برای امنیت خاورمیانه و آرامش در منطقه خلیج فارس سازنده و کارساز باشد. این مذاکرات استحکام نظام را نشان داد و خوشبختانه در مسیر بهبود قرار گرفتیم. ملت ایران، کشور ایران مستوجب زحمات جدید نبود. ملت ایران ملت نجیبی است، ملتی است که همیشه صلح‌طلب بوده و خوشبختانه جایگاه رفیع ملت ایران در این مذاکرات برای دنیا کاملاً مشخص شد.
الان در دنیا سه گروه مخالف مذاکره هستند؛ اول نتانیاهو، که ایده او این بود مذاکرات با ایران از نوع توافق با لیبی باشد! ولی دیدیم که خیلی خیلی متفاوت شد. دوم تندروهای داخلی که نمی‌توانند درک روشنی از سیاست و تعامل بین‌المللی داشته باشند، و سوم گروه‌های اپوزیسیون خارج از کشور که آن‌ها هم کاملاً مات شدند.
با توجه به اینکه رفع تحریم ها مهم ترین هدف مذاکرات است و از طرفی امسال از سوی رهبر معظم انقلاب سال«سرمایه گذاری برای تولید» نام گذاری شده، از نظر شمادرصورت توفیق مذاکرات این دو هدف چگونه امکان تحقق دارد؟
مرعشی در پاسخ به این سوال گفت: ایران برای حل و فصل مسائل بسیار پیچیده اقتصادی مثل کسری بودجه، وضع بانک‌ها، سرمایه گذاری، کمبود برق نسبت به مصرف، کمبود گاز، وضعیت بنزین، و همه مسائلی که به اسم ناترازی‌ها با آن مواجه هستیم، نیازمند سرمایه‌گذاری و تکنولوژی است، از طرفی آمریکایی‌ها هم می‌خواهند فاصله رشد اقتصادشان را با چین زیاد کنند. راهبرد اساسی در آمریکا این است که نباید چین به اقتصاد آمریکا نزدیک شود. آمریکا می‌خواهد اقتصادش را رشد بدهد، پس به نوعی می توان گفت که در شرایط امروز موضوع اقتصاد نقطه تلاقی مشترک ما و آمریکایی‌هاست.
این فعال سیاسی و مدیر اجرایی با سابقه با اشاره به اهمیت موضوع اقتصاد و تمرکز بر موضوع تحقق شعار سال و سرمایه گذاری برای تولید با جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی،گفت: بنا براین هم ما و هم آمریکایی ها نیاز داریم که روی موضوع اقتصاد تمرکز کنیم. دیپلماسی اقتصادی می تواند زمینه را برای حل و فصل تدریجی مسائل و اختلافات بین ایران و آمریکا را فراهم کند به نظر می رسد آقای پزشکیان نیز موضوع سرمایه گذاری را خیلی جدی گرفته است.
یک سوال هم درمورد ارتباط دولت با احزاب؛ دیروز ظاهرا وزیر کشور نشستی با مسئولین احزاب داشته، شما هم در آن نشست حضور داشتید، به نظر شما ارتباط این دولت با احزاب چگونه است؟
مرعشی: راسش را بخواهید من به احترام آقای وزیرکشور به جلسه رفتم، ولی اصلا قبول ندارم که ما در مملکت 120 حزب داشته باشیم؛ این یعنی ما اصلا حزب نداریم نه اینکه 120 حزب داشته باشیم! مگر در ایران 120 نحله فکری و سیاسی وجود دارد که به تبع آن 120 حزب داشته باشیم؟
حال اگر آقای پزشکیان از این گردنه اقتصادی عبور کرد و مشکلات مردم حل و فصل شد، می‌توانیم سامان سیاسی کشور و تقویت احزاب را به ایشان پیشنهاد بدهیم. به نظر من کشور حداکثر 4 حزب می‌خواهد، چون ما 4 نحله فکری اصولگرایان میانه، اصولگرایان رادیکال، اصلاح‌طلبان میانه، و اصلاح‌طلبان رادیکال داریم، بیش از این 4 نحله در کشور تفکر دیگری وجود ندارد و واقعیت ندارد. بعد هم باید بپذیریم که هر نحله فکری به اندازه وزن رأی و نفوذی که در مردم دارد به همان اندازه در حکومت حرف بزند. اصلا نباید کسی حذف شود، ولی هر کس باید به اندازه وزنش حرف بزند، نه اینکه کسی که وزنی ندارد بنشیند جای اکثریت.
شما سابقه مدیریتی بالایی دارید و در دولت‌های مختلف سابقه استانداری در کارنامه شما هست، آقای پزشکیان بحث افزایش اختیارات استانداران را مطرح کردند، برای اینکه دست استانداران و مدیران استانی در جذب سرمایه برای روند توسعه استان باز باشد، نظر شما در این مورد چیست؟
مرعشی: افزایش قدرت استانداران کار خیلی خوبی است، ولی اینکه در اوایل کار نوعی از فدرالیسم مطرح شده بود، این مدل برای ایران مناسب نیست. افزایش اختیارات استانداران خوب است. ما زمانی که استاندار شدیم اختیاراتی داشتیم که الان استاندارن آن اختیارات را ندارند. و به تدریج با افزایش نقش نهادهای نظارتی، همه اختیارات را گرفتند، آن کارهایی که من در کرمان انجام دادم اگر الان می‌خواستم انجام دهم یک مورد از آن‌ها را هم نمی‌توانستم!

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1411834/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیشرفت بسیار خوبی در مذاکرات ایران و آمریکا حاصل شده است

ابراز نگرانی شدید دبیرکل سازمان ملل نسبت به حملات آمریکا به یمن

تعرفه‌های ترامپ: فرصتی برای صادرات کالا‌های ایرانی و چالشی برای صنعت فولاد

تصاویر؛ خاموشی، خشم و گرمای 50 درجه؛ بحران طاقت‌فرسای عراق

لیگ قهرمانان زنان اروپا؛ بارسلونا به دنبال سه‌گانه تاریخی، آبی‌های لندن به فکر انتقام

عکس/نوید محمدزاده در آمریکا دلتنگ ایران شد!

کمین سخت مقاومت برای صهیونیست‌ها و هلاکت سه نظامی ارتش رژیم/ ابوعبیده: سرنوشت اسیر اسرائیلی همچنان نامشخص است/ انهدام یک پهپاد دیگر آمریکا توسط انصارالله یمن/ بیش از 50 درصد صهیونیست‌ها خواهان توقف جنگ و بازگرداندن اسرا هستند

ایران محور مقاومت را به آفریقا هم برد؟ | تهران و مسکو در صحرا و مراکش نفوذ کرده‌اند؟

مشخص کردن شرط به نتیجه رسیدن مذاکرات توسط وزیر امور خارجه ایران

احتمال بازداشت الجولانی در عراق

درمان یبوست با مصرف این میوه

عراقچی شرط توافق با آمریکا را مشخص کرد

بیانیه وزارت امور خارجه درباره مذاکرات با آمریکا در رم

اراجیف تکراری نتانیاهو علیه تهران

30 سال گذشت؛ برتری 5-2 آژاکس مقابل بایرن مونیخ و صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

همزمان با جنگ تعرفه‌ای ترامپ، آمریکایی‌ها به چین روی خوش نشان می‌دهند

مذاکرات امروز ایران و آمریکا شکست نتانیاهو بود

خبر مهم عراقچی از مذاکرات ایران و آمریکا

«واکنش‌ها به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا»، «هشداری از سوی مقامات قضایی» و «تبعات سنگین یک باخت»

آمریکا از خواسته خود درمورد ایران عقب نشینی کرد؛ ادعای مهم رسانه عبری

کاهش شدید شبانه قیمت طلا پس از مذاکرات مثبت ایران و آمریکا + قیمت طلا و سکه

آمریکا: در مذاکرات با ایران پیشرفت هایی حاصل شد

آمریکا طی سه ساعت 38 بار به یمن حمله کرد

ادعای وزیر خارجه اسراییل درباره مذاکرات هسته‌ای ایران

اسرائیل نسبت به مذاکرات چه واکنشی نشان می‌دهد؟

شکست نتانیاهو با مذاکرات موفق امروز ایران و آمریکا

اقتدار نظامی ایران آمریکا را وادار به مذاکره کرده است

فوری | واکنش یک مقام ارشد آمریکا به مذاکره دور دوم با ایران

الجولانی در عراق بازداشت می شود؟

اعلام احتمال بازداشت الجولانی در عراق

اصلاح مقررات بازدارنده و رفع موانع پیش‌روی فعالان اقتصادی استان بوشهر

عکس | جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا

مهارهای قهرمانانه در لیگ اروپا! سیوهای دیدنی مرحله یک‌چهارم نهایی

اروپا و آتش‌بس 30 ساعته روسیه با اوکراین؛ جنگ تمام شود!

پیش بینی بورس برای فردا یکشنبه 31 فروردین ماه

عکس؛ ماتئو سالوینی سوژه حاشیه‌ای نشست ایران و آمریکا در رم

این یعنی خبری از انفجار نبود!

آغاز تظاهرات علیه ترامپ از امروز در سراسر آمریکا/

سکوت مشکوک آمریکا پس از پایان مذاکرات رم

بیانیه وزارت امور خارجه درباره گفت‌وگوهای رم

مذاکره با آمریکا؛ حرف اول مجامع سیاسی این روزها

لیبرمن: مذاکرات امروز ایران وآمریکا، شکست سخت نتانیاهو بود

اژد‌ها در محاصره تعرفه‏‏‏‌ها

موافقت زلنسکی با آتش بس پیشنهادی پوتین

الخزعلی: الجولانی به عراق بیاید، بازداشت می شود

دوئل با فدرال رزرو

تصمیمات ناکارآمد اقتصاد ایران را ضعیف کرد/ برای توسعه اقتصادی در انتظار لغو تحریم‌ها هستیم

استاندار مازندران: سرمایه‌گذاری موجب اشتغال و رشد اقتصادی می‌شود

میدری جهت ارائه گزارش عملکرد و برنامه‌های وزارت تعاون برای سرمایه‌گذاری تولید به کمیسیون اقتصادی می‌آید

روزنامه‌نگار مشهور عرب مقصد بعدی رونالدو را فاش کرد: دوراهی چلسی یا سیتی