ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شرط ورود ایران به مذاکره مستقیم با آمریکا از نگاه زریبافان/ هر چه فضا آرام تر و حاشیه سازی ها کمتر باشد نتیجه مذاکرات عمان بهتر خواهد بود ایالات متحده آمریکا

شرط ورود ایران به مذاکره مستقیم با آمریکا از نگاه زریبافان/ هر چه فضا آرام تر و حاشیه سازی ها کمتر باشد نتیجه مذاکرات عمان بهتر خواهد بود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - از فردا شنبه، آغاز خواهد شد. در این میان، تحلیل های متفاوتی از سوی سیاسیون، کارشناسان و اهالی رسانه درباره مذاکرات مطرح می شود. 
در این میان، مسعود زریبافان، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت احمدی نژاد و فعال سیاسی اصولگرا، در گفتگویی مکتوب با خبرگزاری خبرآنلاین، تاکید کرد: «حسب قوائد و گفتمان دیپلماتیک؛ مذاکره غیر مستقیم دارای پیام آشکاری است که حسب تجربیات گذشته، بر بی اعتمادی ملت و دولت ایران به آمریکا دلالت دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
» وی با اشاره به طرح ترور ترامپ بیان کرد: «قطعا هر چه فضا آرام تر و حاشیه سازی ها کمتر باشد نتیجه مذاکرات بهتر خواهد بود.»
مشروح گفتگوی مسعود زریبافان، فعال سیاسی اصولگرا را با خبرگزاری خبرآنلاین بخوانید؛
********
* آقای زریبافان! این روزها بحث مذاکرات غیر مستقیم آمریکا با ایران داغ شده است، نظر شما چیست؟
موضع کلی جمهوری اسلامی ایران در قبال مذاکره با آمریکا روشن است، البته طبیعی است‌ این مواضع با حفظ سه اصل محوری و ثابت: "عزت، حکمت و مصلحت" و حسب شرائط و رویکردهایی که کشور مقابل از خود نشان می‌دهد و برای اتمام حجت و نشان دادن حسن نیت جمهوری اسلامی نسبت به صلح و امنیت منطقه ای و جهانی می تواند تغییر کند، تعدیل و یا تشدید شود.
در شرایط حاضر، به نظر می‌ رسد، با توجه به مواضع بسیار روشن و قاطع رهبری در قبال بدعهدی های گذشته آمریکا، از یک طرف و اطلاعاتی که نهادهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا از فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران و همچنین از قدرت دفاعی و باز دارنده جمهوری اسلامی ایران، به دولت و رئیس جمهور امریکا ارائه داده اند و همچنین هشدارهایی که از خطر درگیری نظامی با ایران و آسیب هایی که در اثر آن به توان نظامی و حتی اقتصادی و نیز حیثیت سیاسی آمریکا در عرصه بین الملل به آمریکا وارد می شود، این بحث مطرح است.
مکان و روش مذاکره را ایران تعیین کرد و آمریکا عقب نشینی کرد از طرف دیگر، طبیعی است که ترامپ علی‌رغم زبان تند و غیر دیپلماتیک که روزانه از خود بروز می‌دهد، مقداری محافظه کارانه وارد عرصه شود و البته سعی کند با بهره گیری از ابزار رسانه و غیر رسمی آن را جبران و ایران را متقاعد به مذاکره و توافق با خود کند.
حسب قوائد و گفتمان دیپلماتیک؛ مذاکره غیر مستقیم نیز دارای پیام آشکاری است که حسب تجربیات گذشته، بر بی اعتمادی ملت و دولت ایران به آمریکا دلالت دارد. همچنین برای جلوگیری از بیان حرف خلاف واقعی که ممکن است طرف امریکایی در خصوص مذاکرات صورت گرفته، به ایران نسبت بدهد، اتخاذ شده است. نکته مهم اینکه؛ تعیین روش و محل مذاکره که دو موضوع مهم در مذاکرات است را ایران تعیین و آمریکا با یک عقب نشینی‌ آشکار آن ها پذیرفته است.
اگر مذاکرات به سمت توافق پیش برود... * به نظر شما با ادعاهایی که ترامپ در خصوص مذاکره مستقیم می کند، آیا امکان دارد که مذاکرات به سمت مذاکرات مستقیم برود؟
حسب قوائد دیپلماتیک و بین المللی، اگر در مذاکرات غیر مستقیم، موضوعات مطروحه مورد پذیرش طرفین بوده و مذاکرات به سمت توافق پیش برود، مذاکرات مورد به مورد مستند سازی شده و در نهایت در یک یا چند جلسه مشترک که می‌توان آن را مذاکره مستقیم دانست، توافقات پراکنده صورت گرفته جمع بندی و امضاء می شود.
*منافع و مضرات گفتگوی غیر مستقیم از نگاه شما چیست؟
با توجه به خواسته های غیر منطقی ترامپ از ایران که ظاهرا پا را فراتر از موضوع هسته‌ای و برجام گذاشته و موضوعات دیگری که از حقوق مسلم هر کشوری است و به مسائل امنیتی و اعتقادات هر نظام و کشوری مرتبط است از جمله فعالیت های موشکی، پهبادی و سلاح های متعارف دیگر و مسایل مربوط به محور مقاومت را مطرح می کند، مذاکرات غیر مستقیم، موجب می‌شود، جمهوری اسلامی دقیق تر از موضوعات مورد نظر آمریکا مطلع و در صورتی که موضوعات نامرتبط و خواسته های آمریکا غیر منطقی و استکباری باشد، جمهوری اسلامی وارد فاز جدی مذاکرات که می‌تواند مستقیم باشد نشود. اشکال مذاکرات غیر مستقیم هم شاید طولانی شدن زمان مذاکرات باشد.

ایرانیان جهان

شرایط منطقه ای و بین المللی در زمان برجام با شرایط فعلی کاملا متفاوت بود * چقدر فضای فعلی کشور در حال حاضر شبیه فضای قبل از رسیدن به توافق برجام است؟
به نظر من فضای فعلی کشور و جهان کاملا با فضای زمان مذاکرات برجام از چند جنبه متفاوت است. اولا : روسای جمهور و دولت های مذاکره کننده، در زمان مذاکرات برجام با رؤسای جمهور و دولت های فعلی آمریکا و ایران در شرایط حال کاملا متفاوت بودند و رویکردهای متفاوتی داشته و دارند.
ثانیا: شرایط منطقه ای و بین المللی در زمان برجام با شرایط فعلی کاملا متفاوت بود.
ثالثا : تجربیات مذاکرات و نتایج حاصل از اعتماد بی دلیل به دولتمردان آمریکایی و بی دقتی در متن توافق نامه برجام‌، جلوی روی مذاکره کنندگان ایرانی و مسئولین جمهوری اسلامی است که قطعا در مذاکرات پیش رو به آنها توجه خواهند داشت و ان شاءالله اشتباهات گذشته که ناشی از اعتماد بی دلیل به دولتمردان آمریکایی و تجربه کم تیم مذاکره کننده ایرانی بود، این بار رخ نخواهد داد.
رابعا: در برجام مذاکرات ایران با پنج بعلاوه یک بود و این بار فقط دولت عمان واسطه مذاکرات است.
* طرح موضوعاتی مثل طرح ترور ترامپ چه تاثیری بر روند مذاکرات دارد؟
قطعا هر چه فضا آرام تر و حاشیه سازی ها کمتر باشد نتیجه مذاکرات بهتر خواهد بود.
27215
کد خبر 2047951

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1400820/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از تجربیات برجام استفاده کنیم

تلاش آسیا برای کاهش مازاد تجاری با آمریکا

نفس آغاز مذاکرات و پیش‌رفت آن رخداد مثبتی است

قیمت نفت سه درصد بالارفت

توافق ایران و آمریکا رویای خانه‌دار شدن ایرانی ها را برآورده می کند

جهش قیمت نفت برنت به 67 دلار

فرانسه سفر شهروندانش به ایران را ممنوع کرد

آمریکا: در این مذاکرات انتظار پاسخ‌های سریع داریم

ویتکاف به اسرائیلی‌ها گفت که آمریکا خواستار حل دیپلماتیک مسأله هسته‌ای ایران است

وزارت خارجه آمریکا: اظهارات رسانه‌ای بازتاب روند واقعی مذاکرات با ایران نیست

افشای جزئیات طرح آمریکا برای پایان جنگ اوکراین؛ همه‌چیز به سود مسکو

لاوروف: ویزای بین ایران و روسیه لغو می‌شود

قیمت دلار | قیمت طلا | قیمت سکه | جدیدترین قیمت بیت کوین امروز جمعه 29 فروردین ماه 1404 + جدول قیمت

ترامپ، مهاجران افغانستانی را اخراج کرد

حمله حوثی‌ها به ناو وینسون آمریکا در دریای عرب

خط‌قرمزهای ایران در مذاکرات با آمریکا به روایت یک مقام ایرانی

بازدهی بازارها هفته چهارم فروردین 1404؛ سقوط تاریخی دلار

پزشکیان: توافق نشود، به مشکل برنمی‌خوریم

حضور غیر قانونی تماشاگران مرد در بازی پرسپولیس و سپاهان

پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 30 فروردین 1404

سفر پزشکیان به باکو و منافع اقتصادی ایران از این سفر

اخراج سرمربی یوکوهاما یک هفته قبل از بازی با النصر

25 سال گذشت؛ برتری 5-1 بارسلونا مقابل چلسی و صعود به نیمه‌ نهایی لیگ قهرمانان اروپا

چین ادعای زلنسکی درباره تامین مخفیانه سلاح از پکن به مسکو را رد کرد

حمایت از واگذاری قیمت‌گذاری زعفران به استان خراسان رضوی

توسعه روابط با کابل را ادامه می دهیم

حمله یمنی‌ها به ناو وینسون برای نخستین‌بار

سریع: برای اولین بار ناو آمریکایی«وینسون» را هدف قرار دادیم+ فیلم

افزایش واردات گاز مایع چین از روسیه

ارتش جمهوری اسلامی قابل قیاس با هیچ دوره تاریخ ایران نیست

کنار گذاشتن تحریم گاز روسیه توسط اروپا

پیش بینی بازار ارز دیجیتال در سه ماه آینده

حمله یمنی‌ها به ناو «وینسون» آمریکا برای نخستین‌بار

علم‌الهدی: یک عده آدم‌ ناپاک بخاطر منافعشان ارز و طلا را شرطی می‌کنند

وزیر خارجه آمریکا: اروپایی‌ها باید به زودی درباره ایران تصمیم بگیرند

ناو وینسون آمریکا در دریای عرب برای نخستین بار هدف حمله یمن قرار گرفت

دستور اخراج جدید دولت ترامپ به پناهجویان این کشور

هاشمی طباء به مدعیان «حلقه سخت نظام»: چرا به اسرائیل پاس گل می دهید، مجوز مذاکرات را رهبری داده‌اند/ چرا یک نفر از شما به جنگ غزه نرفت؟

آمریکا: امیدواریم مذاکرات با ایران ثمربخش باشد

علم الهدی: مراقب باشیم کشور و اقتصادمان را با مذاکره شرطی نکنیم؛ در برجام این کار شد و ضربه سختی خوردیم/ آدم‌های ناپاک دارند برای منافع خود ارز و طلا را شرطی می‌کنند

امیدواریم گفت‌وگوها با ایران ادامه یابد

سعودی‌ها جامل پیام آمریکا به ایران بودند؟

عراقچی: آمریکا درخواست‌ غیرمنطقی و غیرواقعی نداشته باشد، توافق محتمل است/ دعوت پزشکیان از پوتین برای سفر به ایران/ لاوروف: از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می‌کنیم؛ منافع مشروع تهران باید در نظر گرفته شود

حسین مرعشی: مذاکرات استحکام نظام را نشان داد/ کشور حداکثر به 4 حزب نیاز دارد/ تندروهای داخلی که نمی‌توانند درک روشنی از سیاست و تعامل بین‌المللی داشته باشند/ امروز موضوع اقتصاد نقطه تلاقی مشترک ما و آمریکایی‌هاست

لفاظی وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران

پشت پرده دیدار محرمانه وزیر اسرائیل و رئیس موساد با ویتکاف یک روز قبل از مذاکرات

تظاهرات میلیونی مردم یمن و تاکید مجدد بر حمایت از غزه

دل نوشته بهرام رادان بعد از دیدار بهروز وثوقی در آمریکا

ترامپ: از رئیس‌جمهور اوکراین راضی نیستم

نگرانی جمهوری‌خواهان از به زیر کشیده شدن با سیاست های ترامپ