ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پیامدهای اجرای احتمالی طرح تجزیه اوکراین بر اساس مدل برلین/ چشم‌انداز مذاکرات آمریکا و روسیه در ترکیه ایالات متحده آمریکا

پیامدهای اجرای احتمالی طرح تجزیه اوکراین بر اساس مدل برلین/ چشم‌انداز مذاکرات آمریکا و روسیه در ترکیه
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپلیتیک با اشاره به پیشنهاد تجزیه اوکراین بر اساس مدل برلین در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: در شرایط کنونی باید توجه داشت که ترامپ نتوانست به وعده‌های انتخاباتی خود مبنی بر حل فوری بحران اوکراین از طریق یک تماس تلفنی با پوتین، جامه عمل بپوشاند و این موضوع، سبب ناامیدی او شده است.
ترامپ امیدوار بود پوتین نیز به او پاسخ مثبت داده و آتش‌بس را بپذیرد، اما روسیه در یک ماه گذشته با او بازی کرد و این موضوع، او را بسیار ناامید کرده است و به همین دلیل، ترامپ تحریم‌های روسیه را بازگرداند. آمریکایی‌ها وقتی ناامید می‌شوند، وارد طرح‌هایی می‌شوند که ممکن است مورد رضایت اروپایی‌ها باشد، اما به هیچ وجه مورد تایید روسیه و پوتین قرار نگیرد. این طرح‌ها در واقع نوعی حربه است که هدف آن استقرار نیروهای غربی در اوکراین به شمار می‌رود. وی ادامه داد: ایده استقرار نیروهای اروپایی در خط مرزی بین شرق و غرب اوکراین و مناطق تحت تصرف روسیه، با مخالفت شدید پوتین مواجه شده است. او این اقدام را متفاوت با حضور ناتو نمی‌داند. این طرح‌ها به دنبال حضور گسترده‌تر نیروهای کشورهای اروپایی مانند انگلیس، فرانسه و آلمان در منطقه، به ویژه در شمال اوکراین هستند. در این میان، جنوب اوکراین نیز با حضور نیروهای امنیتی و اطلاعاتی غرب، عملاً تحت کنترل آن‌ها قرار می‌گیرد. این آرایش نظامی، گسترده‌تر از آن چیزی است که قبلاً غرب مطرح می‌کرد و به همین دلیل، پوتین آن را نمی‌پذیرد. با این وضعیت، حتی همان کورسوی امیدواری که با آمدن ترامپ ایجاد شده بود نیز از بین می‌رود و بهانه‌ای دیگر به دست پوتین می‌افتد تا خواستار خروج کامل این نیروها از اوکراین شود. بنابراین، این طرح‌ها ارائه می‌شوند، اما بعید به نظر می‌رسد که به نتیجه برسند. ضمن اینکه مردم اوکراین نیز از این طرح‌ها راضی نیستند.
سفیر پیشین ایران در نروژ تصریح کرد: آن‌ها می‌دانند که بخشی از کشورشان به طور قطعی توسط روسیه اشغال شده و بخش دیگر نیز در شمال، تحت کنترل نیروهای خارجی قرار خواهد گرفته است. در چنین شرایطی، روی کار آمدن دولتی طرفدار روسیه در کی‌یف، حداقل می‌تواند امنیت و تمامیت ارضی بخش باقی‌مانده کشور را حفظ کند. در این مسیر بریتانیا اعلام کرده قصد دارد سربازان خود را به مدت پنج سال در اوکراین مستقر کند و حالا باید دید که آیا بریتانیا این موضوع را با ترامپ هماهنگ کرده است یا خیر. اگر هماهنگی وجود داشته باشد، این اقدام نوعی فشار بر پوتین خواهد بود تا او را پای میز مذاکره بکشاند، اما اگر هماهنگی وجود نداشته باشد، این موضوع تازه‌ای نیست. پیش از این نیز فرانسوی‌ها ایده اعزام نیرو به اوکراین را مطرح کرده بودند که با مخالفت شدید پوتین مواجه شد. البته باید توجه داشت که از ابتدای جنگ، کارشناسان و آموزش‌دهندگان نظامی غربی در اوکراین حضور داشته‌اند و حتی سربازان و افسران انگلیسی نیز در این جنگ کشته شده‌اند.
وی افزود: بنابراین، بعید به نظر می‌رسد که بریتانیا بخواهد به این رویکرد روی بیاورد. اگر چنین تصمیمی گرفته شود، طبیعتاً همان اتفاقی می‌افتد که روسیه نمی‌خواهد و آن یعنی به نحوی پای سربازان فرانسوی و بریتانیایی به اوکراین باز می‌شود و در آینده، این وضعیت غیرقابل کنترل خواهد شد. در واقع، نیروهای غربی به نوعی در کنار مرزهای روسیه قرار می‌گیرند و جنگ نیز طولانی‌تر خواهد شد. پوتین نتوانسته است با سرعت، مناطق مورد نظر خود را تصرف کند. اگر او بتواند روند میدانی را تکمیل کند، تمایلش به سمت آتش‌بس بیشتر خواهد شد. ضمن اینکه او روی دو موضوع دیگر نیز حساس است که یکی عدم حضور نیروهای ناتو و نیروهای غربی در اوکراین و دیگری، تشکیل یک دولت موقت در کی‌یف است تا تیم زلنسکی را از قدرت دور کند و دولتی نزدیک به روسیه روی کار آید. هدف از تشکیل دولت موقت، روی کار آوردن دولتی است که در انتخابات به نحوی پیش برود که یک دولت جدید یا رئیس جمهور سابق فراری به روسیه، دوباره به قدرت برسد.
فرجی‌راد گفت: در شرایط کنونی روسیه کورسک را تصرف کرده و به تدریج در شرق نیز پیشروی می‌کند. البته اوکراین در روزهای اخیر، خبرهای امیدوارکننده‌ای از آماده‌سازی برای ضدحمله منتشر کرده و از چندی دیگر سربازگیری اجباری را از سر خواهد گرفت که با افزایش تعداد سربازان، احتمالاً ضدحمله‌هایی انجام خواهد شد. این در حالیست که مذاکرات بین روسیه و آمریکا ادامه دارد و اخیراً، مذاکراتی در ترکیه برگزار شد. همچنین، قبل از سفر به عمان، مقامات آمریکا مذاکرات طولانی با پوتین داشتند و قطعاً در مورد اوکراین مفصل صحبت شده است. باید صبر کنیم و ببینیم نتیجه این مذاکرات چه خواهد بود. ترامپ و پوتین هر دو علاقه‌مند به عادی‌سازی روابط اقتصادی و تجاری هستند اما باید دید که آیا ترامپ این روابط را منوط به صلح می‌کند یا خیر. احتمالاً ترامپ می‌خواهد در مذاکرات این امتیاز را بگیرد که پوتین آتش‌بس را قبول کند و سپس روابط سیاسی و اقتصادی روسیه با آمریکا را عادی کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر، کش‌وقوس گفت‌وگو را شاهد هستیم و جزئیات آن مشخص نیست. نتایج این مذاکرات که در ترکیه و سن پترزبورگ برگزار شده، در روزهای آینده مشخص خواهد شد. اگر نتایج مثبتی حاصل نشود، به این معناست که مذاکرات موفقیت‌آمیز نبوده است. اما اگر نتایج مثبت باشد، طبیعتاً به سمت آتش‌بس حرکت خواهیم کرد. البته این به معنای فوری بودن آتش‌بس نیست و ممکن است دو ماه طول بکشد. همچنین، ممکن است مطرح شود که نیروهای اوکراینی مناطقی را که روس‌ها می‌خواهند، تخلیه کنند. یعنی مناطق روس‌نشین در شرق اوکراین، از جمله دو استان لوهانسک و دونتسک، به طور کامل به روسیه واگذار شوند. آمریکا این توان را دارد که با اعمال فشار بر اوکراین، این کشور را به پذیرش برخی از خواسته‌ها وادار کند. به نظر می‌رسد که اگر این کار را انجام دهند، اقدام آسان‌تری خواهد بود. چه جنگ طولانی شود و چه نشود، روسیه این مناطق را تصرف خواهد کرد، پس چه بهتر که با جلوگیری از کشته شدن افراد بیشتر، هر چه زودتر به این جنگ پایان داده شود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1404892/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدرنشینی یاران زاهدی در ژاپن قطعی شد

در قلب اروپا؛لاستیک‌های اتوبوس پی‌اس‌جی را دزدیدند!+عکس

عکس/ تیپ شیک همسر شاهرخ استخری با کلاه انگلیسی و لباس پرنسسی در اروپا

قیمت نفت امروز سه شنبه 26 فروردین 1404

رتبه لجستیک ایران 123؛ ترکیه 30| حضور چین، روسیه، هند و ترکیه در نمایشگاه حمل و نقل

رتبه لجستیک ایران 123؛ ترکیه 30/ حضور چین، روسیه، هند و ترکیه در نمایشگاه بین المللی حمل و نقل

سفیر چین در ایران: ما با ورود شورای امنیت به موضوع هسته‌ای تهران مخالفیم

اعلام موجودیت دوباره دلواپسان و روز از نو، روزی از نو/ تحرکات تندروی مخالف مذاکره در سه دولت اخیر

هنوز نمی‌دانیم «غیر مستقیم» یعنی چند لایه فاصله؟ و «مستقیم» یعنی با کدام پشتوانه؟

عراقچی از ترکیه تقدیر کرد/ حمایت این کشور از مذاکرات ایران و آمریکا

ما خواستار لغو تحریم‌ها نیستیم

سخن «ویتکاف» درباره برنامه موشکی ایران چه بود؟/ تأکید ضمنی آمریکا بر محتوای برجام

روایتی از تخت‌روانچی درباره مذاکره اول در عمان: آمریکایی‌ها دنبال سرمایه گذاری در ایرانند | مذاکرات در منزل وزیر خارجه عمان برگزار شد

سخن «ویتکاف» درباره برنامه موشکی ایران چه بود؟/ تأکید ضمنی آمریکا بر فرمول برجام

ترامپ یکی دیگر از پروژه‌های آب و هوایی را لغو کرد

مهمترین خواسته ایران از آمریکا در مذاکرات چه بود؟ | باید به طرف آمریکایی تذکر داده شود

فرانسه در نقش «مگس مزاحم» توافق ایران و آمریکا را برهم می‌زند؟

ترامپ: اگر ایران سلاح هسته‌ای نخواهد، گفت‌وگوها سازنده خواهد بود | ترامپ: می‌خواهم ایران ثروتمند باشد، اما بدون سلاح هسته‌ای

معادله جدید یمنی‌ها: غزه امن نباشد منطقه امن نخواهد بود

نقش ترامپ در نظم متضاد آسیا

بهشتی پور: حرف های ویتکاف دستور کار مذاکرات نیست/ مسائل موشکی وارد مذاکرات ایران و آمریکا در عمان نخواهد شد

حذف توان موشکی خواسته بعدی آمریکایی‌هاست/ پشت پرده اقتصاد شرطی کشور

تصاویری از سفارت متروکه ایران در آمریکا

آمادگی پوتین برای امضای توافق صلح دائمی با اوکراین

رایزنی عراقچی و فیدان درباره گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا

روایتی از تخت‌روانچی درباره مذاکره اول در عمان: آمریکایی‌ها دنبال سرمایه گذاری در ایرانند

«شی» مسافر مالزی شد

تحرکات ناتو، ترس در دل روسیه انداخت

هشدار انصارالله: سفر ترامپ به منطقه، امن نخواهد بود!

آمریکا مرز مکزیک را به «منطقه جنگی» تبدیل کرد

کرملین: اروپا همچنان می‌خواهد جنگ اوکراین ادامه پیدا کند

طرح جدید مسکن درد مستاجران را درمان می‌کند؟

بهترین سرم ویتامین سی برای لک: معرفی 7 محصول شگفت‌انگیز!

وزیر ارتباطات: اجرای پروژه جی‌نف، کلید اصلی تحقق دولت الکترونیکی است

زیاده‌خواهی‌های آمریکا مقصر به نتیجه نرسیدن احتمالی مذاکرات

دستیار آنچلوتی رقیب کی‌روش برای حضور در عراق

الگوی مذاکراتی ترامپ و نگرانی اروپایی ها؛ ترکیبی از فشار تاکتیکی، معامله‌گری اقتصادی و دیپلماسی

کردستان و روستوف روسیه به دنبال تقویت پیوندهای اقتصادی هستند

رهبر معظم انقلاب: به توانایی‌های خود خوش بین هستیم

پاکدشت در مسیر تحول صنعتی/موانع پیش روی تولید برطرف شود

رونمایی عارف از برنامه مدون دولت برای مهار تورم

سرمایه‌گذاری در تولید راهکاری اساسی رونق اقتصادی در بم است

نامه بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به آیت الله آملی/ FATF به معنی گروگان گرفتن اقتصاد کشور توسط دشمن است

سخنگوی دولت: شورای عالی راهبری برنامه هفتم تشکیل شد

عارف در دیدار با رهبری: دولت در زمینه وضعیت معیشتی برنامه‌ دارد

تاکید ایران و اقلیم کردستان عراق بر توسعه همکاری‌ اقتصادی

اولین نشست شورای عالی بورس در سال 1404 برگزار شد

وزیر کار به کارگرانوعده داد: فقط در 3 سال خانه‌دار می‌شوید!

در دیدار نوروزی مدیرعامل گروه سرمایه گذاری غدیر با مدیران ارشد هلدینگ صنعت و معدن مطرح شد؛برنامه‌ریزی برای فتح قله‌های جدید در بازارهای جهانی و بورسی

بنادر بوشهر و دَیِر قطب صادرات به کشورهای عرب/ کویت واسطه ارسال کالاهای ایران به عربستان