ایرانیان جهان

آخرين مطالب

روزنامه اصولگرا: نمایندگان منتقد مذاکرات ایران و امریکا عقده‌گشایی می‌کنند ایالات متحده آمریکا

روزنامه اصولگرا: نمایندگان منتقد مذاکرات ایران و امریکا عقده‌گشایی می‌کنند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین روزنامه فرهیختگان نوشت: فارغ از آنکه چقدر این استدلال‌ها با درنظر گرفتن اقتضائات و واقعیت فضای بین‌الملل انطباق دارد و درست است یا نه. اما بخشی از جریانی که در دل این منتقدان حضور دارند و از قضا تریبون هم دارند، بدون استدلال، با بزرگنمایی و حتی مطرح کردن ادعاهای به‌دور از واقع، به‌نحوی این انتقادات را مطرح می‌کنند که جز ملتهب کردن فضای سیاسی دستاورد دیگری به‌همراه ندارند.
مطرح کردن ادعاهایی از این جنس که تیم مذاکره‌کننده، مجلس را در جریان مذاکرات قرار نداده، موج گسترده انتقاد به دیدار چنددقیقه‌ای ویتکاف و عراقچی، بزرگنمایی حاشیه به‌جای اصل مذاکره است، آن‌هم درحالی‌که تنها یک جلسه از مذاکرات برگزار شده و هنوز سرنوشت آن روشن نیست و همچنین تیم سیاست خارجی و رئیس‌جمهور تأکید دارند که با توجه به توصیه‌های رهبر انقلاب راهی مسقط شدند .
حالا جریانی با بزرگنمایی این اتفاقات، انتقادهایی را مطرح می‌کنند که بیش از آنکه شباهتی به یک نقد استخوان‌دار، واقعی و حتی قابل‌اعتنا داشته باشد یا حتی شبیه به کنش رسانه‌ای باشد، بیشتر بهانه‌جویی سیاسی است و از قضا پاس گلی هم به اپوزیسیون ایرانی حامی صهیونیسم می‌دهد که از بیم آنکه مبادا گزینه حمله نظامی به ایران حذف شود، تیم مذاکره‌کننده آمریکایی را سیبل قرار دهند، اتفاقی که دیروز در صحنه علنی مجلس رخ داد، فقط یکی از این بهانه‌جویی‌های بی‌معنی است.
بزرگنمایی‌هایی کوچک‌زاده
یکی از نمایندگان که البته سابقه دور و درازی در مطرح کردن ادعاهای حاشیه‌ای و عجیب در جلسات صحن دارد روز گذشته مدعی شد که مجلس در جریان روند مذاکرات قرار نگرفته و از آن اطلاعی ندارد. مهدی کوچک‌زاده در بخشی از نطق خود در بهارستان گفت: «ملت بدانید، مجلس هیچ اطلاعی از مذاکرات ندارد. کسانی که امروز در جهت تأیید این بیانیه دادند، بدانید، مجلس خبری از این مذاکرات ندارد.» کوچک‌زاده در ادامه هم مدعی شد: «رئیس کمیته هسته‌ای (آقای قشقاوی) به من گفت من هیچ اطلاعی از مذاکرات ندارم ولی حالا که بناست با تلخی کامل این اقدام شود، ما مخالفتی نمی‌کنیم.» پازل اظهارنظرهای شاذ کوچک‌زاده، با ادعای بی‌اطلاعی مجلس از روند مذاکرات تکمیل شد. حسن قشقاوی، رئیس کمیته هسته‌ای مجلس هم در جلسه علنی صحن صراحتاً اشاره کرد: «کمیته هسته‌ای، بنده، آقای نبویان، خضریان، موافق روند مذاکرات هستیم.» آن‌طور که حسن قشقاوی گفته کوچک‌زاده پیش از شروع مذاکرات در این باره از او پرسیده و او پاسخ داده بود: «هنوز مذاکرات شروع نشده بود و من گفتم در جریان جزئیات نیستم.» آن‌طور که از شواهد پیداست، این نماینده مجلس پرسیدن یک سؤال از رئیس کمیته هسته‌ای مجلس، آن هم پیش از شروع روند مذاکرات را مجوزی برای صدور این حکم دانسته که بگوید مجلس در جریان روند مذاکرات قرار ندارد و حالا ملت را خطاب قرار دهد که دولت، مجلس را دور زده است. 
آنچه کوچک‌زاده در مورد روند مذاکرات مجلس مطرح کرد، بیش از آنکه یک نقد یا اظهار نگرانی در مورد جاافتادن مجلس از شأن نظارت بر امور مهم کشور باشد، رنگ‌وبوی کارشکنی و به‌خط‌کردن گروه فشار برای به راه انداختن جنجال رسانه‌ای بی‌معنا، برای تیم مذاکره‌کننده و دولت است. 
چرا 10 دقیقه دیرتر نیامدید؟
آنچه دیروز در صحن علنی اتفاق افتاد، تنها اقدام عجیب برای حاشیه‌سازی بی‌مورد در روند مذاکرات نبود. یکی دیگر از نمایندگان مجلس، بعد از پایان جلسه اول مذاکره و منتشر شدن اخباری در این مورد که ویتکاف و عباس عراقچی چنددقیقه‌ای گفت‌وگو کردند. 
وزیر خارجه را به این دلیل محل انتقاد قرار داد که چرا مثل زمان ورود به محل مذاکرات که 10 دقیقه‌ای تأخیر داشتید، همین تأخیر را برای خروج لحاظ نکردید که با معاون ترامپ رودررو نشوید و این اظهارنظر را رفتار غیرمعمول خواند. 
آنچه در یکی دو روز اخیر از جانب برخی نمایندگان مجلس در مورد چگونگی شروع مذاکرات و پیشروی این روند مطرح شده، اساساً ماقبل نقد است و بیشتر شبیه به کاری است که پروژه‌بگیران مجازی انجام می‌دهند؛ یک ادعا و اتفاق بی‌اهمیت را برجسته می‌کنند و با ملتهب کردن فضای سیاسی کشور، از آب گل‌آلود ماهی می‌گیرند تا به‌زعم خودشان میز مذاکره را جمع کنند. بخش زیادی از این انتقادها، فارغ از آنکه از ادبیات نقدی منصفانه تهی است، حتی در قالب اکت درست رسانه‌ای نیز بروز نمی‌کند، گویی تقلیدی ابتدایی و ناشیانه از اقدامی است که گروه‌های ضدایرانی انجام می‌دادند، نتیجه آن‌ هم مشخص است؛ سیاست بیش از گذشته به دام ابتذال می‌افتد و میدان برای مطرح کردن ادعاهای مشابه و غیرواقعی در فضای سیاسی کشور باز می‌شود. 
نقد کنید، حداقل واقعی
برخی منتقدان مذاکره در نقد اصل مذاکره آن‌قدر از مسیر انصاف و مصلحت‌سنجی دور می‌افتند که حتی به همانندسازی سرنوشت ایران و حکام مصر، یمن و لیبی می‌پردازند. سایت نزدیک به یکی از چهره‌های دولت سیزدهم، در پستی تلگرامی که البته ساعتی بعد آن را پاک کرد، در یک همانندسازی غلط، در لیستی، سرنوشت رهبرانی را که به آمریکا اعتماد کردند لیست کرد، خروجی چنین اظهارنظری توهینی به اصل نظام حکمرانی بود، 
به نظر می‌رسد بخشی از منتقدان غیرمنصف مذاکره، آن‌قدر در عقده‌گشایی در واکنش به شروع مذاکره عجله دارند که حتی فرصت ارزیابی ادعاهایی که مطرح می‌کنند را هم ندارند.
این سایت در گزارشی دیگر، وزیر خارجه را تنها به این دلیل که دقایقی با ویتکاف گفت‌وگویی کوتاه داشته، به عبور از خط‌قرمز رهبری متهم کرد، آن‌ هم با این تیتر «آقای عراقچی! دستان خود را خوب بشویید» انتقاد به مذاکره از این زاویه چند خطای واضح دارد؛ انتقادهایی که به تیم مذاکره‌کننده وارد می‌شود، از برچسب‌زنی و بهانه‌جویی‌های بی‌مورد فراتر نمی‌رود، ادعاهایی که به نظر می‌رسد تلاشی برای محکوم کردن تیم مذاکره‌کننده به حرکت خلاف صحبت‌های رهبری است، آن‌ هم به این منظور که بدنه‌ای از جامعه را عصبانی کند و به واکنش‌هایی مشابه آنچه در جریان تجمع حجاب رخ داد، سوق دهد. 
خروجی این سناریو چینی‌ها طبیعتاً به نفع فضای سیاسی کشور تمام نمی‌شود و به جز آنکه تیم مذاکره‌کننده را در ابتدای کار تحت‌فشار قرار می‌دهد، به دودستگی در فضای سیاسی کشور آن‌هم با پیش‌کشیدن مسائل حاشیه‌ای و بی‌اهمیت هم دامن می‌زند. تسویه‌حساب سیاسی با موضوعاتی که ارتباط مستقیم با مصالح ملی کشور دارند، جز به خطر انداختن این مسائل نتیجه دیگری ندارد، بارها به این موضوع اشاره شده که منطقه و کشور در وضعیت و شرایطی خاص قرار دارد، روند مذاکراتی که از روز شنبه کلید خورده در وضعیتی کاملاً شکننده قرار دارد و مشخص نیست، مذاکره با ایران درکنار دیگر پروژه‌های شکست‌خورده تیم ترامپ قرار می‌گیرد یا خروجی قابل‌اعتنایی برای دو کشور خواهد داشت. در این موقعیت انتظار آن است انتقادهایی که در مورد روند مذاکره مطرح می‌شود، بیش از آنکه شبیه به تلاشی برای سنگ‌اندازی باشد، استدلال‌هایی متقن و قابل‌پرداخت داشته باشد و به نفع فضای سیاسی کشور تمام شود، اما نهایتاً با انتقاداتی به‌دور از واقعیت صحنه مواجهیم که با امنیت و مصالح ملی در تناقض است. 
بخشی از منتقدان مذاکره در نقد مذاکره، در دام رادیکالیسمی افتادند که طیف اصلاح‌طلب، سال‌ها آن را دنبال می‌کردند و برای به کرسی نشاندن صحبت‌هایشان حاضر بودند مصالح ملی و آرامش جامعه را زیر پا بگذارند. به نظر می‌رسد شبیه به طیفی که در مجلس ششم، به‌راحتی برای نظام حکمرانی و البته مجلس هزینه سازی می‌کردند، حالا در مجلس دوازدهم دیده می‌شوند، با این تفاوت بخشی از آنها با ادعای آنکه دلسوز کشور و مصالح و منافع ملتند، برای نظام حکمرانی آن‌هم در شرایط شکننده امروز هزینه‌سازی می‌کنند.
21302
کد خبر 2049365

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1404902/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدرنشینی یاران زاهدی در ژاپن قطعی شد

در قلب اروپا؛لاستیک‌های اتوبوس پی‌اس‌جی را دزدیدند!+عکس

عکس/ تیپ شیک همسر شاهرخ استخری با کلاه انگلیسی و لباس پرنسسی در اروپا

قیمت نفت امروز سه شنبه 26 فروردین 1404

رتبه لجستیک ایران 123؛ ترکیه 30| حضور چین، روسیه، هند و ترکیه در نمایشگاه حمل و نقل

رتبه لجستیک ایران 123؛ ترکیه 30/ حضور چین، روسیه، هند و ترکیه در نمایشگاه بین المللی حمل و نقل

سفیر چین در ایران: ما با ورود شورای امنیت به موضوع هسته‌ای تهران مخالفیم

اعلام موجودیت دوباره دلواپسان و روز از نو، روزی از نو/ تحرکات تندروی مخالف مذاکره در سه دولت اخیر

هنوز نمی‌دانیم «غیر مستقیم» یعنی چند لایه فاصله؟ و «مستقیم» یعنی با کدام پشتوانه؟

عراقچی از ترکیه تقدیر کرد/ حمایت این کشور از مذاکرات ایران و آمریکا

ما خواستار لغو تحریم‌ها نیستیم

سخن «ویتکاف» درباره برنامه موشکی ایران چه بود؟/ تأکید ضمنی آمریکا بر محتوای برجام

روایتی از تخت‌روانچی درباره مذاکره اول در عمان: آمریکایی‌ها دنبال سرمایه گذاری در ایرانند | مذاکرات در منزل وزیر خارجه عمان برگزار شد

سخن «ویتکاف» درباره برنامه موشکی ایران چه بود؟/ تأکید ضمنی آمریکا بر فرمول برجام

ترامپ یکی دیگر از پروژه‌های آب و هوایی را لغو کرد

مهمترین خواسته ایران از آمریکا در مذاکرات چه بود؟ | باید به طرف آمریکایی تذکر داده شود

فرانسه در نقش «مگس مزاحم» توافق ایران و آمریکا را برهم می‌زند؟

ترامپ: اگر ایران سلاح هسته‌ای نخواهد، گفت‌وگوها سازنده خواهد بود | ترامپ: می‌خواهم ایران ثروتمند باشد، اما بدون سلاح هسته‌ای

معادله جدید یمنی‌ها: غزه امن نباشد منطقه امن نخواهد بود

نقش ترامپ در نظم متضاد آسیا

بهشتی پور: حرف های ویتکاف دستور کار مذاکرات نیست/ مسائل موشکی وارد مذاکرات ایران و آمریکا در عمان نخواهد شد

حذف توان موشکی خواسته بعدی آمریکایی‌هاست/ پشت پرده اقتصاد شرطی کشور

تصاویری از سفارت متروکه ایران در آمریکا

آمادگی پوتین برای امضای توافق صلح دائمی با اوکراین

رایزنی عراقچی و فیدان درباره گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا

روایتی از تخت‌روانچی درباره مذاکره اول در عمان: آمریکایی‌ها دنبال سرمایه گذاری در ایرانند

«شی» مسافر مالزی شد

تحرکات ناتو، ترس در دل روسیه انداخت

هشدار انصارالله: سفر ترامپ به منطقه، امن نخواهد بود!

آمریکا مرز مکزیک را به «منطقه جنگی» تبدیل کرد

کرملین: اروپا همچنان می‌خواهد جنگ اوکراین ادامه پیدا کند

طرح جدید مسکن درد مستاجران را درمان می‌کند؟

بهترین سرم ویتامین سی برای لک: معرفی 7 محصول شگفت‌انگیز!

وزیر ارتباطات: اجرای پروژه جی‌نف، کلید اصلی تحقق دولت الکترونیکی است

زیاده‌خواهی‌های آمریکا مقصر به نتیجه نرسیدن احتمالی مذاکرات

دستیار آنچلوتی رقیب کی‌روش برای حضور در عراق

الگوی مذاکراتی ترامپ و نگرانی اروپایی ها؛ ترکیبی از فشار تاکتیکی، معامله‌گری اقتصادی و دیپلماسی

کردستان و روستوف روسیه به دنبال تقویت پیوندهای اقتصادی هستند

رهبر معظم انقلاب: به توانایی‌های خود خوش بین هستیم

پاکدشت در مسیر تحول صنعتی/موانع پیش روی تولید برطرف شود

رونمایی عارف از برنامه مدون دولت برای مهار تورم

سرمایه‌گذاری در تولید راهکاری اساسی رونق اقتصادی در بم است

نامه بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به آیت الله آملی/ FATF به معنی گروگان گرفتن اقتصاد کشور توسط دشمن است

سخنگوی دولت: شورای عالی راهبری برنامه هفتم تشکیل شد

عارف در دیدار با رهبری: دولت در زمینه وضعیت معیشتی برنامه‌ دارد

تاکید ایران و اقلیم کردستان عراق بر توسعه همکاری‌ اقتصادی

اولین نشست شورای عالی بورس در سال 1404 برگزار شد

وزیر کار به کارگرانوعده داد: فقط در 3 سال خانه‌دار می‌شوید!

در دیدار نوروزی مدیرعامل گروه سرمایه گذاری غدیر با مدیران ارشد هلدینگ صنعت و معدن مطرح شد؛برنامه‌ریزی برای فتح قله‌های جدید در بازارهای جهانی و بورسی

بنادر بوشهر و دَیِر قطب صادرات به کشورهای عرب/ کویت واسطه ارسال کالاهای ایران به عربستان