بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - حجت الاسلام والمسلمین عسکر دیرباز در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری رسا، به تبیین اهداف شعار سال «سرمایهگذاری برای تولید» پرداخت و اظهار داشت: با توجه به شرایط کنونی و اقتصادی کشور ایران، رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر شعارهای اقتصادی را برای توجه به مسائل مهم کشور انتخاب کردند.
وی با انتقاد از عدم توازن بین عرضه و تقاضا در عرصههای مختلف تولید، تصریح کرد: هدف ما این است که این تعادل برقرار شود و عرضه و تقاضا با یکدیگر توازن داشته باشند، زیرا که با افزایش جمعیت و رشد مصرف که پس از انقلاب در برخی زمینهها به وجود آمده، نیاز به توسعه و رشد واقعی و مستمر در تولیدهای داخلی داریم.
حجت الاسلام والمسلمین دیرباز به نقش مردم، دولت، مجلس، قوه قضائیه و نیروهای مسلح در تحقق شعار سال اشاره و تأکید کرد: همه ارکان نظام باید در تحقق شعار نقش مؤثری ایفا کنند و همچنین در زمینه قانونگذاری باید تسهیلاتی برای سرمایهگذاران فراهم شود تا بتوانند به راحتی در زمینههای تولیدی و خدماتی در داخل کشور فعالیت کنند.

موانع و چالش های سرمایهگذاری برای تولید
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مشکلاتی که موجب کندی روند سرمایهگذاری در تولید در داخل کشور می شود، افزود: زمانی که یک سرمایهگذار برای راهاندازی یک کارگاه به ادارات استانی ورود میکند برخی از بخشها همکاری لازم را با او ندارند و این مسأله سبب میشود که سرمایهگذار از آن استان خارج شود.
نیاز به ضرورت اصلاحات مقررات
وی به لزوم اصلاح مقررات و ایجاد محیطی آسان برای سرمایهگذاران تأکید کرد و گفت: دولت باید زمینههای کاری را شفاف، آسان و بدون درگیر شدن با بدنه اداری فراهم کند تا سرمایهگذاران بتوانند بدون موانع موجود به فعالیت خود ادامه دهند.
حجت الاسلام والمسلمین دیرباز اظهار کرد: با همکاری بین همه نهادها در کشور و تسهیل در فرآیندهای سرمایهگذاری میتوان به رشد تولید و کاهش تورم کمک کرد و در نهایت به توسعه پایدار کشور دست یافت.
ضرورت فرهنگسازی و حمایت از سرمایهگذاران
حجت الاسلام والمسلمین دیرباز با اشاره به رهنمودهای اخیر رهبر انقلاب درباره اهمیت سرمایهگذاری برای تولید در کشور، افزود: باید سرمایهگذاران را به عنوان خط مقدم نبرد با دشمن و پیشرفت کشور معرفی و تکریم کنیم.
نماینده مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: سرمایهگذاران باید از دلالی و سودجویی دوری جسته و در راستای تولید و ارائه خدمت به کشور گام بردارند، در این میان بانکها نیز نقش مهمی در حمایت از سرمایهگذاران برای فعالیت های تولیدی دارند.

چالشهای بانکی برای سرمایه گذاری و ضرورت اصلاحات
حجت الاسلام والمسلمین دیرباز با انتقاد از ورود بانکها به حوزههای غیرمرتبط و بنگاه داری، تصریح کرد: بانکها باید به وظایف خود در زمینه خدمات بانکداری توجه کنند و از بنگاهداری و رقابت با بخش خصوصی در حوزههای تولیدی پرهیز کنند؛ از این رو ورود دولت و قوه مقننه به این مسئله میتواند زمینه را برای ورود بخش خصوصی به سرمایهگذاری فراهم کند.
وی با تأکید بر جذب ایرانیان خارج از کشور، پیشنهاد برگزاری همایشها و دعوت از آنها برای کمک به توسعه داخلی را مطرح کرد و افزود: باید از کارشناسان ایرانی که میتوانند تجهیزات پیشرفته وارد کنند حمایت کنیم و گمرک نیز باید در تسهیل ورود این تکنولوژیها به داخل کشور نقش مثبت داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین دیرباز به اهمیت ورود کالاهای ایرانی به بازار جهانی اشاره کرد و گفت: ما تنها برای مصرف داخلی تولید نمیکنیم، بلکه باید در بازارهای جهانی نیز جایگاه خود را پیدا کنیم.
نقش وزارت خارجه در توسعه اقتصادی
نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه سفیران جمهوری اسلامی باید توجه بیشتری به فعالیتهای اقتصادی داشته باشند، تصریح کرد: سفیران ایرانی در تمام نقاط جهان میتوانند ضمن انجام کارهای سیاسی، در راستای مبادلات تجاری میان ایران و کشورهای دیگر و مشارکت در تولید نیز فعال باشند.
لزوم همکاری نیروهای مسلح و نهادهای آموزشی در راستای تولید و اشتغال
حجت الاسلام والمسلمین دیرباز در خصوص نقش نیروهای مسلح در توسعه اقتصادی کشور گفت: نیروهای مسلح علاوه بر تأمین امنیت و استقلال میتوانند در عرصههای تولیدی نیز ورود پیدا کنند و از تخصصهای انسانی خود در این زمینه بهرهبرداری کنند.
وی با اشاره به رشد دانشگاهها و فارغالتحصیلان بعد از انقلاب ابراز داشت: اگر از نیروهای انسانی ماهر و فرهیخته در زمینه تولید و مدیریت استفاده نشود با افزایش نرخ بیکاری روبه رو خواهیم شد، نه تنها این افراد احساس سرخوردگی خواهند کرد بلکه این مسأله بر اقبال به تحصیل در نسلهای آینده نیز تأثیر منفی خواهد گذاشت.
حجت الاسلام والمسلمین دیرباز تصریح کرد: ما باید از فارغالتحصیلان دانشگاهها در پژوهش و اختراعات در حوزه تولید کمک بگیریم، زیرا که نیروی انسانی با استعداد میتواند در زمینههای ابتکاری و شغلی به کمک کشور بیاید.

تمام وزارتخانهها در خط مقدم تولید قرار گیرند
نماینده مجلس خبرگان رهبری به ضرورت تعریف کار ویژه برای تمامی وزارتخانهها برای تحقق شعار سال تأکید کرد و گفت: هر وزارتخانه باید برنامههایی را با هدف حمایت از تولید تعیین کند؛ اگر این برنامهها بهم پیوسته و هماهنگ باشند میتوانند به تحقق اهداف کلی کشور و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در شعار سال کمک کنند.
حجت الاسلام والمسلمین دیرباز در پایان سخنانش تأکید کرد: امسال با توجه به شعار سال، تمامی نهادها و ارکان کشور باید همت کنند تا رفاه و معیشت ملت شریف ایران را بهبود بخشند، زیرا که با توجه به وضعیت کنونی اقتصادی و تورم بالا، ایجاد گشایش در تولید میتواند نقطه امیدی برای مردم باشد و امیدوارم امسال در کنار رشد اقتصادی در کشور، فعالیتهای فرهنگی و معنوی را نیز تقویت کنیم.