بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش اکوایران، علاءالدین بروجردی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس امروز -26 فروردین- گفت: مذاکره یک میدان کارزار سیاسی برای دفاع از منافع ملی است؛ همان گونه که ما در جنگ تحمیلی با ابزارهای نظامی برای دفاع از تمامیت ارضی کشورمان در صحنه حضور داشتیم، در جنگ تحمیلی اقتصادی هم با ابزار سیاسی از منافع ملیمان در جهت رفع این ظلم چندین ساله دفاع میکنیم.
او تاکید کرد: بنابراین، نگاه من نسبت به مذاکره چنین نگاهی است و باید با استفاده از هنر و ابزار دیپلماسی بتوانیم در ارتباط با استیفای حقوق خودمان در عرصه جهانی احقاق حق کنیم.
به گزارش ایرنا، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: پس از ارسال پیام رئیس جمهور آمریکا، تدبیر مقام معظم رهبری این بود که پاسخ را وزیر خارجه ما به کشور عمان ببرند که پیوسته در همه سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رابطه خوبی با جمهوری اسلامی ایران داشته است؛ از این رو عمان به عنوان کشور مناسب برای مذاکره غیرمستقیم انتخاب شد.
خبر مرتبط

بروجردی افزود: این هدف گذاری ها به میزانی که به طرف تحقق برود نشانی از موفقیت مذاکرات است، بنابراین باید ببینیم که کار به کجا خواهد رسید، البته ما در عین حال همچنان آمریکا را کشور غیر قابل اعتماد میدانیم ولی برای دفاع از منافع ملیمان این تصمیم را اتخاذ کردیم و در این راستا دوستان راهبردی خودمان را هم فراموش نخواهیم کرد؛ یعنی چین و روسیه را که پیوسته با ما رابطه خیلی خوبی داشتند؛ به این دوستان اطلاع رسانی لازم صورت خواهد گرفت و کشورهای منطقه هم در جریان این فرایند قرار میگیرند؛ همانگونه که افکار عمومی ملت ما هم در جریان قرار گرفتند.
او ادامه داد: در هر صورت سیاست ما در منطقه سیاست برقراری صلح و آرامش پایدار است و ما با هرگونه تنش و تشنج در منطقه مخالفیم؛ به همین دلیل هم از مخالفین جدی وحشیگریها در فلسطین هستیم و آن را محکوم می کنیم و معتقدیم که یمن هم برای دفاع از مظلومیت این ملت و جلوگیری از این نسل کشی وارد عرصه شده و کاری که آمریکایی ها در حمله به یمن انجام می دهند کار کاملا خطایی است که صورت میگیرد.
خبر مرتبط

مذاکرات عمان در کانون توجه مجلس؛ بهارستان حامی تیم مذاکرهکننده نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با تمرکز بر مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، از عملکرد تیم مذاکرهکننده به راهبری سیدعباس عراقچی حمایت کردند. آنها ضمن تأکید بر رعایت خطوط قرمز و منویات مقام معظم رهبری، خواستار حفظ عزت ملی در این گفتوگوها شدند.
همچنین محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس نیز در واکنش به تذکر نماینده تهران درباره مذاکرات عمان گفت: شما نمیتوانید از طرف مجلس سخن بگویید که مجلس در جریان (مذاکرات) نبوده؛ مجلس حتماً در جریان بوده است.
مهدی کوچکزاده، نماینده تهران در تذکر اعلام کرد: ای ملت ایران، اکنون لحظه حساسی است و مراقب باشید؛ نمیخواهم بگویم آنچه اکنون اتفاق میافتد، نباید رخ دهد و شاید چارهای جز این نداریم ولی دوست و دشمن را تشخیص دهید. ملت ایران بدانید که مجلس هیچ اطلاعی از این مذاکرات ندارد، ولی حالا که بناست این اقدام با تلخی کامل صورت گیرد، ما مخالفتی نمیکنیم.
محل دور دوم مذاکرات مشخص شد به گزارش ایرنا، ایالات متحده نیز در بیانیهای مذاکرات اخیر را «بسیار مثبت و سازنده» توصیف کرده است. در بیانیه کاخ سفید آمده است که گفتوگوهای عمان «گامی رو به جلو برای دستیابی به یک نتیجه دوجانبه سودمند بود.»
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه شب گذشته -25 فروردین- درباره محل برگزاری دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از میزبانی دوباره مسقط برای این دور از گفت و گوها خبر داد.
خبر مرتبط

مسقط، میزبان دور نخست مذاکرات به گزارش اکوایران، 23 فروردین دور نخست گفتوگوهای غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالاتمتحده آمریکا درباره رفع تحریمها و برنامه هستهای ایران، با میانجیگری وزیر امور خارجه عمان برگزار شد. در این نشست، سیدعباس عراقچی و استیو ویتکاف، نمایندگان ارشد دو کشور، مواضع خود را از طریق واسطه عمانی تبادل کردند.
گفتوگوها که بیش از دو ساعتونیم به طول انجامید، چهار مرتبه با پیامرسانی میان طرفین همراه بود و قرار شد شنبه آینده ادامه پیدا کند. وزیر خارجه عمان فضای مذاکرات را سازنده توصیف کرد و بر تداوم تلاشها تأکید داشت.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه دقایقی پس از اتمام مذاکرات با اشاره به اینکه این جلسه حدود 2 ساعت و نیم طول کشید، گفت: به نظر به عنوان جلسه اول، جلسه سازندهای بود و در یک محیط آرام و بسیار محترمانه انجام شد. هیچ زبان غیرمناسبی به کار گرفته نشد و طرفین تعهد خودشان را برای پیشبرد این گفتوگوها تا رسیدن به توافقی که مطلوب دو طرف باشد و از موضع برابر صورت بگیرد، نشان دادند.
همچنین بدر بن حمد البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان نیز پس از اتمام جلسه، فضای مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط را دوستانه و سازنده، اعلام کرد و عنوان کرد که این گفتوگوها با هدف دستیابی به توافقی عادلانه و تقویت صلح و ثبات منطقهای و جهانی آغاز شده است.
خبر مرتبط
