آیا بزریل باز هم بزرگترین برنده جنگ تجاری ترامپ با چین می شود؟
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش جماران به نقل از الجزیره، فایننشال تایمز، تعرفههای متقابل اعمالشده توسط ایالات متحده و چین، بخش کشاورزی برزیل را تشویق کرده است در حالی که ضربه قوی به کشاورزان آمریکایی وارد کرده است، زیرا پکن به دنبال مجموعهای گسترده از کالاها از سویا گرفته تا گوشت گاو از برزیل است.
برزیل یکی از بزرگترین برندگان جنگ تجاری رئیس جمهور دونالد ترامپ با چین در دوره قبلی او بود و به طور چشمگیری برتری خود را نسبت به ایالات متحده به عنوان بزرگترین تامین کننده مواد غذایی پکن تقویت کرد و به نظر میرسد اکنون آماده است تا برتری خود را بیشتر افزایش دهد.
پیش از این صادرات این کشور به چین قبل از آنکه ترامپ تعرفههای خود را 145٪ افزایش دهد و پکن تعرفههایی به میزان 125٪ اضافه کند، افزایش یافته بود. ایشان بهانو، تحلیلگر ارشد کشاورزی در شرکت کپلر برای دادههای کالا، گفت: «این یک نعمت برای کشاورزان در برزیل و آرژانتین است و بخش آنها را به طور قابل توجهی تقویت میکند. پیامدهای این امر طولانیتر از اقدامات واقعی خواهد بود، زیرا در آسیا، کشورها روابط خود را با آمریکای جنوبی تقویت خواهند کرد.»
فروش گوشت گاو برزیلی به چین در سه ماهه اول سال 1404 حدود یک سوم در مقایسه با سال قبل افزایش یافت و واردات چین از طیور در ماه مارس 19٪ نسبت به سال قبل افزایش یافت، به گفته انجمنهای تجاری محلی، در همین حال، تقاضای خارجی باعث شد سویای برزیلی با حق بیمه 1.15 دلار نسبت به همتای آمریکایی خود در بازارهای جهانی معامله شود . یش از آن در ژانویه فقط با تخفیف 25 سنت فروخته شد.
کشاورزان غیرمشتاق
رودریگو آلویم، مدیر بینالمللی گروه میناس پورت برزیل، گفت: «چین به سرعت در حال حرکت است تا نه تنها از سویا، بلکه کالاهای دیگر را نیز وارد کند. این منجر به کاهش تقاضا برای غلات آمریکایی خواهد شد.»
محمولههای کشاورزی آمریکا به چین در ژانویه 54٪ در مقایسه با سال قبل کاهش یافت و غول آسیایی معمولاً 90٪ از صادرات ذرت خوشهای آمریکا و حدود نیمی از صادرات سویا خود را خریداری میکند.
این روزنامه بریتانیایی از کالب راگلند، کشاورز سویا از ایالت کنتاکی، نقل کرد که کشاورزان آمریکایی «هنوز از» اثرات جنگ تجاری اول که ترامپ در دوره اول خود به راه انداخت «رنج میبرند» و «مطمئناً مشتاق یک جنگ دوم طولانی مدت نیستند.»
راگلند ، رئیس انجمن آمریکایی سویا، در یک نامه سرگشاده از ترامپ خواست تا با چین به توافق برسد.
وی نوشت: «رسیدن به توافق ضروری است. اقتصاد کشاورزی اکنون بسیار ضعیف تر از دوران ریاست جمهوری اول ترامپ است. پس از جنگ تجاری اول، تقریباً 10 درصد از سهم بازار را به چین واگذار کردیم، سهمی که هرگز آن را پس نگرفتیم.»
چین ماه گذشته با عدم تمدید مجوزهایی که به صدها تاسیسات گوشتی آمریکا اجازه صادرات به چین را می داد عملاً مانع از ورود بخش بزرگی از صادرات گوشت گاو آمریکا به این کشور شد، که ارزش آن در سال گذشته 1.6 میلیارد دلار تخمین زده شده بود.
این روزنامه به نقل از منبعی که آن را مطلع از صادرات کشاورزی آمریکا توصیف کرد، گفت که محموله های سویا، گندم، ذرت و سورگوم در سال جاری محدود بوده است.
این منبع افزود که بسیاری از شرکتهای آسیاب غلات چینی واردات خود را از ایالات متحده متوقف کردهاند، زیرا تعرفهها حاشیه سود آنها را کاهش داده است. وی افزود: «اگر این وضعیت ادامه یابد، ممکن است محموله های غلات تا ماه مه به صفر برسد. تنها راه برای داشتن یک سال عادی بازگشت تعرفه ها به صفر است.»
افزایش تقاضا
اورلیو پاویناتو، مدیرعامل شرکت اس ال سی آگریکولا، یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده غلات در برزیل، گفت که این کشور در موقعیت قوی برای بهره مندی از این
تغییر است و افزود: «با تلاش چین برای متنوع کردن تامین کنندگان خود و نگرش فزاینده اروپا به برزیل به عنوان یک گزینه پایدار، ما شاهد افزایش تقاضای خارجی و افزایش چشمگیر قیمت ها هستیم.»
این روزنامه به نقل از جیم سوتر، مدیرعامل شورای صادرات سویای آمریکا، گفت که برزیل تا حدی مدیون ترامپ است که به آن کمک کرده تا صادرکنندگانی را فراهم کند که بتوانند جای خالی آمریکا را پر کنند. در طول اولین جنگ تجاری آمریکا با چین، سویای برزیلی با حدود 20 درصد بیشتر نسبت به سویای آمریکایی معامله می شد.
به گفته سوتر، این سرمایه گذاری مزیت رقابتی ایالات متحده را که مبتنی بر زیرساخت های قوی و قابلیت اطمینان بود، کاهش داد.
سهم ایالات متحده از واردات مواد غذایی چین از 20.7 درصد در سال 2016 به 13.5 درصد در سال 2023 کاهش یافته است، در حالی که سهم برزیل از 17.2 درصد به 25.2 درصد در همان دوره افزایش یافته است.
زیرساخت های لجستیکی در برزیل هنوز از ایالات متحده عقب است، زیرا تنگناها در بنادر اغلب مانع صادرات می شود، اما جنگ تجاری اخیر ممکن است دوباره موجی از سرمایه (سرمایه گذاری) را به همراه داشته باشد. یوجنیو فیگوئردو، مدیرعامل بندر آسو در این زمینه گفت که امیدوار بود بی ثباتی، چین را به سرمایه گذاری در لجستیک برزیل تشویق
کند.
استقبال اروپایی ها
به گفته فدراسیون تولیدکنندگان خوراک دام اروپا، اروپایی هایی که منتظر تصویب یک توافقنامه تجارت آزاد بزرگ بین اتحادیه اروپا و مرکوسور (بازار مشترک جنوبی که نماینده کشورهایی در آمریکای جنوبی از جمله برزیل است) هستند، ممکن است مجبور شوند به جای ایالات متحده، پروتئین مورد نیاز برای خوراک دام را از برزیل دریافت کنند.
با قصد اتحادیه اروپا برای اعمال تعرفه های تلافی جویانه 25 درصدی بر سویا، گوشت گاو و مرغ آمریکا بین آوریل و دسامبر، این نگرانی در حال افزایش است که کشور واقع در آمریکای جنوبی ممکن است محصولات کافی برای پاسخگویی به تقاضا نداشته باشد، و اگرچه برزیل محصول فراوانی داشته است، سوتر گفت که عرضه بزرگ آن «به سرعت جذب خواهد شد»اگر «چین و اتحادیه اروپا همه منابع خود را روی برزیل متمرکز کنند.»
پدرو کوردیرو از فدراسیون تولیدکنندگان خوراک دام اروپا گفت که اروپایی ها در این نگرانی سهیم هستند.
او گفت: «ما با چین، از جمله کشورهای دیگر، بر سر محصولات یکسان رقابت خواهیم کرد.» این به معنای افزایش قیمت خوراک، به معنای افزایش قیمت مواد غذایی است. وی افزود که اگر آمریکای جنوبی وارد این اقدام نشود، «با مشکل مواجه خواهیم شد.»
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1405547/