ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نشست آنتالیا برای روشن شدن تصویری کلی از سوریه برگزار شد/ نگاه عراق به حاکمیت جدید دمشق مثبت نیست عراق

نشست آنتالیا برای روشن شدن تصویری کلی از سوریه برگزار شد/ نگاه عراق به حاکمیت جدید دمشق مثبت نیست
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - حسن هانی زاده، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به حضور ابومحمد الجولانی در نشست دیپلماسی آنتالیا در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: به صورت کلی ابومحمد جولانی که حالا ریاست دولت موقت سوریه را در اختیار دارد با کمک ترکیه، رژیم صهیونیستی، برخی کشورهای منطقه و حتی آمریکا قدرت را در دست گرفته و به صورت یکجانبه و خودخوانده خود را به عنوان رئیس جمهوری سوریه اعلام کرده و بر ملت سوریه تحمیل کرده است.
از آنجایی که سوریه در حال حاضر دچار یک سری بحران‌های بسیار پیچیده است، یکی از این بحران‌ها اشغال بیش از 700 کیلومتر مربع از اراضی سوریه از امتداد جولان تا درعا در جنوب کشور و بمباران مناطق استراتژیک سوریه توسط هواپیماهای ارتش رژیم صهیونیستی بوده است که طبیعتاً واکنش‌های داخلی و بین‌المللی به همراه داشته است، اما سکوت ابومحمد جولانی و هیأت حاکمه نشان می‌دهد که نوعی ارتباط پنهانی بین اسرائیل و جولانی وجود دارد. ترکیه نیز بخش مهمی از استان ادلب را اشغال کرده و همچنان در این استان مستقر است. آنچه مسلم است، طی روزهای گذشته یک سری دیدارهایی بین ابو محمد جولانی و دبیرکل قسد یا نیروهای دموکراتیک کرد سوریه صورت گرفته و توافقاتی بر سر خودمختاری کردها بین هیأت حاکمه جدید سوریه و کردهای سوریه انجام شده است. وی ادامه داد: این موضوع موجب خشم رجب طیب اردوغان شده و اردوغان اعلام کرده است که مسأله کردهای سوریه خط قرمز ترکیه است و عملا این موضوع حساسیت‌های بالایی برای دولت رجب طیب اردوغان ایجاد کرده است. موضوع دیگر مسأله اختلافات قومیتی و مذهبی در سوریه است. طی سه ماه گذشته بیش از پنج هزار نفر از علوی‌ها و شخصیت‌های تأثیرگذار طایفه علوی که در واقع بشار اسد، رئیس‌جمهوری سابق سوریه، بخشی از این طایفه بوده، ترور شده‌اند. این مسائل و کوچ اجباری شیعیان و علوی‌های سوریه به سمت لبنان، یک سری مشکلات جدی و پیچیده برای سوریه رقم زده است. به همین دلیل ممکن است این مسائل انعکاس و بازتابی در داخل ترکیه داشته باشد، به دلیل اینکه 15 میلیون علوی در ترکیه وجود دارند که ارتباطاتی با علوی‌های سوریه دارند. به همین دلیل به نظر می‌رسد نشستی که در آنتالیا برگزار شده، برای رایزنی پیرامون آینده سوریه است. زیرا اگر سوریه تجزیه شود، قطعاً تأثیر خود را بر کل منطقه خواهد گذاشت.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به مدل و نوع نگاه عراق به تحولات سوریه تصریح کرد: در عراق وضعیت کاملاً متفاوت است، به دلیل اینکه شورای عالی قضایی عراق حکم دستگیری ابومحمد جولانی به دلیل کشتار مردم عراق در سال‌های گذشته را صادر کرده است. دولت عراق بر اساس حکم شورای عالی قضایی نمی‌تواند ابومحمد جولانی را به عنوان رئیس جمهوری رسمی سوریه بداند و این موضوع یک سری اختلاف‌نظرها و دیدگاه‌های مختلفی در سوریه و عراق پیرامون جولانی ایجاد کرده است. طبیعتاً نیروهای حشدالشعبی خیلی نگاه مثبتی نسبت به ابو محمد جولانی ندارند و حتی تهدید شده که اگر او بخواهد به عراق سفر کند، نیروهای حشدالشعبی او را دستگیر خواهند کرد که دلیل آن هم کشتار شیعیان در عراق عنوان شده است. بنابراین اختلاف‌نظرها در حاکمیت عراق بر سر پرونده سوریه بسیار بالا است و به همین دلیل عراق به عنوان بازیگر حاشیه‌ای و نه اصلی در بحران سوریه تلقی می‌شود. بازیگر اصلی اولاً رژیم صهیونیستی است که دخالت‌های زیادی در مسائل سوریه دارد و دوما ترکیه که بخشی از خاک سوریه را اشغال کرده است. کشورهایی مثل قطر و عربستان، اردن و غیره هم بازیگرانی هستند که کم و بیش در بحران سوریه نقش دارند و لذا این کشورها سعی می‌کنند که به نوعی دیدگاه‌های خودشان را به هم نزدیک کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به هر حال عراقی‌ها خیلی نگاه مثبتی نسبت به حاکمیت جدید سوریه ندارند. در کل خروجی نشست آنتالیا خیلی ملموس و قابل قبول نبوده است. این در حالیست که یکی از نگرانی‌هایی که وجود دارد این است که گفته می‌شود ممکن است بخشی از اهالی غزه به خاک سوریه منتقل شوند، مخصوصاً در درعا و قنیطره این مسأله بیشتر دیده می‌شود. رژیم صهیونیستی قصد دارد که اهالی غزه را به این مناطق منتقل کند که این موضوع نگرانی‌هایی حتی برای دولت ترکیه ایجاد کرده است. عراقی‌ها به صورت کلی نسبت به انتقال اهالی غزه به سوریه یا لبنان حساس هستند و حتی اردن هم در این مورد حساس است و به همین دلیل به نظر می‌رسد که مسائل سوریه به حدی پیچیده است که این نشست‌ها نمی‌تواند در واقع خروجی قابل قبولی برای پایان دادن به بحران سوریه ایجاد کند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1406568/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

BMW 330I در نمایشگاه خودرو شانگهای 2025 رونمایی شد +تصاویر

تهدید خطرناک ترامپ علیه ایران؛ گزینه دوم، گزینه خوبی نیست!

تأثیر تحریم‌های اقتصادی و رکود بر نرخ بیکاری جوانان

ترامپ بوئینگ را علیه چین تحت فشار گذاشت

کُری خوانی به سبک سرمربی کشتی آزاد روسیه: از مدال‌های اروپایی رضایت داریم‌/ آماده مبارزه با ایران و آمریکا در جهانی هستیم

واشنگتن: ویتکاف برای مذاکره با ایران راهی عمان می‌شود

ویسل کوبه ژاپن، تازه‌ترین باشگاه علاقه‌مند به جذب توماس مولر

ایران ادعا‌های هلند را بی‌اساس خواند

مایکل آنتون به عنوان رئیس تیم فنی مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران منصوب شد

ادعای آکسیوس درباره پیشنهاد ایران به آمریکا برای توافق موقت

رسانه صهیونیستی: نتانیاهو نگران مذاکرات هسته‌ای ایران است

ترامپ: مذاکرات با ایران به خوبی پیش می‌رود

رایزنی سلطان عمان و نخست‌وزیر ایتالیا درباره مذاکرات ایران و آمریکا

تیم‌های با بهترین فرم در پنج لیگ معتبر اروپا؛ وولورهمپتون بالاتر از بارسلونا و پاری سن ژرمن

ایران ادعاهای هلند را بی‌اساس خواند

انتظارات مردم از تیم مذاکره‌کننده ایران در دور سوم گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم با آمریکا + فیلم

بازداشت و محکومیت مقام نظامی آمریکایی به اتهام فروش اسرار نظامی به چین

تازه‌ترین اظهار نظر ترامپ درباره مذاکره با ایران

اعتراضات خشم دانشجویان دانشگاه ییل آمریکا علیه بن‌گویر

روایت «فارن پالیسی» از پشت پرده شکست آمریکا در یمن

نگاهی به میراث ماندگار نازی‌ها در فناوری

درخواست تعلیق حکم بازداشت نتانیاهو رد شد

حمله هوایی آمریکا به صنعا

ثبت نام طرح چکاپ رایگان سلامتی در منزل !

رونمایی از جانشین کاساس؛ عموته سرمربی عراق شد!

تعرفه‌های تجاری و تأثیرات اقتصادی بر انگلستان

مسکو: آماده همکاری با ایران در زمینه کریدورهای گازی زمینی هستیم

70 میلیارد دلار از سرمایه ایران در خانه مردم کشف شد

اتحادیه اروپا قدرت خود را از دست می‌دهد

طرح اتحادیه اروپا برای حذف واردات سوخت از روسیه

جهانبخش: اشتیاق طارمی در نسل جدید وجود ندارد

سلام دوباره قهرمان المپیک به اروپا

برنامه چین برای ساخت رآکتور هسته‌ای در ماه

ادعای آکسیوس: ایران پیش از توافق هسته‌ای از آمریکا خواستار توافق موقت شد

گزارش آکسیوس از اختلافات عراقچی و ویتکاف در مذاکرات | پیشنهاد توافق موقت مطرح شده است؟

«مایکل آنتون» رئیس تیم فنی آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران شد

پیشنهاد عراقچی به ویتکاف برای توافق موقت

تیپ نوید محمدزاده در آمریکا + عکس

چرا ارتش آمریکا یک نیروی فضایی دارد؟

مسلمانان نمی‌توانند در برابر قتل‌عام مردم غزه تماشاگر بمانند/ نقشه شوم رژیم صهیونیستی برای غصب مسجدالاقصی

سفر رئیس سنتکام به اسرائیل برای بررسی پرونده ایران

توافق موقت یا دایم مساله این است؟

مایکل آنتون مسئول تیم فنی آمریکا در مذاکرات با ایران شد

قیمت جدید طلای جهانی امروز 4 اردیبهشت 1404

کارشناس هیئت آمریکایی برای مذاکرات فنی با ایران مشخص شد

ترامپ: ضرب الاجل خود را برای مذاکرات اوکراین تعیین کرده‌ام

مقاوم محتاط

پیش‌بینی قیمت دلار در سال‌جاری/ قیمت دلار به چند تومان می‌رسد؟

ترامپ: اوضاع با ایران خوب پیش می‌رود

رای عجیب مجلس علیه منافع ملی

ویکی پدیاجستجو