اضطراب سیستماتیک نتیجه نوسانات اقتصادی است / جامعه درگیر استرس دائمی و افزایش فردگرایی
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - برنا - گروه اجتماعی؛ فوق دکترای روانشناسی اجتماعی با اشاره به تأثیر نوسانات قیمت ارز و طلا بر روان جامعه گفت: مردم در شرایط بیثبات اقتصادی بهدنبال راههایی برای حفظ ارزش دارایی خود هستند؛ این رفتارها، واکنشی طبیعی به اضطرابی است که نه فردی، بلکه جمعی و سیستماتیک است و منجر به رشد فردگرایی و تضعیف روابط اجتماعی میشود.
به گزارش برنا، این روزها موضوع داغ و پربحث جامعه، قیمت ارز و طلا است که هر روز با افزایش و کاهش آن روبرو هستیم.
مردم جامعه با توجه به تورم هایی که در چند ماه گذشته شاهد آن بودیم برای همراه شدن با آن اقدام به خرید طلا و دلار کردند و حتی در برخی خانواده ها دیده شده است که افراد برای اینکه به نگاه خودشان سود بیشتری کنند اقدام به فروش خودرو، خانه و اموال باارزش خود و خرید طلا و دلار می کنند اما از شنبه گذشته که موضوع مذاکرات ایران و آمریکا داغ شده است مردم جامعه را به 2 گروه تقسیم شده اند؛
نخست، گروهی با نگاه به نتیجه مذاکرات و احتمالا بی نتیجه بودن آن قیمت طلا و دلار بالا خواهد رفت و آنها از این فرصت با توجه به سرمایه گذاری هایی که کردهاند سود بیشتری ببرند. دوم،برعکس این موضوع نیز گروه دیگری از جامعه هستند که با توجه به توافق ایران و آمریکا و کاهش قیمت ارز و طلا و کم شدن تورم در انتظار توافق هستند تا شرایط زندگی شان بهتر شود و با خیال آسوده تر زندگی را بگذرانند.
"علیرضا شریفی یزدی" فوق دکترای روانشناسی اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی برنا درباره تاثیر نوسانات قیمت ارز و طلا برجامعه اظهار کرد: وقتی مردم احساس عدم اطمینان اقتصادی می کنند و بر اساس تجربههای گذشته همیشه سعی می کنند که از راههای میانبر برای تأمین امنیت مالی استفاده میکنند؛ یکی از این میانبرها این است که اگر نقدینگی در دست دارند، سعی میکنند آن را به سرعت به کالایی با ارزش یا فلزات گرانبها تبدیل کنند. به این ترتیب اگر سودی حاصل نشود، حداقل ارزش پولشان حفظ میشود.
وی افزود: این واکنش طبیعی است؛ زیرا در جامعهای که روزانه شاهد حوادث متنوع از جمله بحرانهای سیاسی، درگیریها یا تهدیدات خارجی هستیم، مردم در پی یافتن راهکارهایی هستند تا از نوسانات شدید اقتصادی جلوگیری کنند چراکه مربوط به مسائل معیشت و بقاع است.
فوق دکترای روانشناسی اجتماعی بیان کرد: آنچه که امروز جامعه تجربه می کند، در حقیقت یک اضطراب سیستماتیک تحمیل شده است و نمی توان با روانشناسی فردی آن را تحلیل کرد، بلکه باید به عنوان یک اضطراب جمعی دیده شود. واکنشهای افراد، از جمله تلاش برای تبدیل داراییهای نقدی به کالاهای با ارزش، نشان از این اضطراب است. آثار این اضطراب رشد فردگرایی در جامعه است و این فردگرایی منجر به مشکل در روابط جمعی میشود.
شریفی یزدی عنوان کرد: جامعه ما در دوراهی قرار دارند که آیا مذاکره با آمریکا صورت می گیرد یا جنگ می شود؟ قیمت طلا پایین میاد یا بالا می رود، در چنین فضای ملتهبی به طور طبیعی افراد یک اضطراب و استرس دائمی دارند و این اضطراب در جامعه نمود بیرونی پیدا می کند و منجر به افزایش تنش در جامعه و خانواده ها می شود، همچنین با اخلاق هم مداخله پیدا می کند.
وی افزود: در جامعه ای که به اندازه کافی نتوانسته نیازهای مختلف افراد را تامین کنند و نهادهای حاکمیتی نتوانستهاند ازمنابع پاسبانی و نگهداری کنند، مردم به این موضوع ورود می کنند. به همین دلیل مردم تنها به منافع فردی و کوتاه مدت توجه می کنند. کسی به دو عمل متضاد یعنی منافع جمع و منافع بلندمدت کشور توجهی نمی کند و آگاه نیست که منافع فرد در گرو منافع جمع است.
فوق دکترای روانشناسی اجتماعی درباره تاثیر این نوسانات قیمت و تورم بر خانواده تصریح کرد:در همه جای دنیا مطالعات نشان می دهد که تورم و رکود اقتصادی در روابط اعضای جامعه مشکلاتی ایجاد می شود، در رکود اقتصادی و تورم اقتصادی دورقمی به جامعه ما تحمیل شده است، معمولا در درون خانواده به افزایش اختلافات، کاهش توجه به منافع جمع،افزایش فاصله بین افراد خانواده منجر می شود، عمده این اختلافات هم دلیل اقتصادی دارد.
شریفی یزدی عنوان کرد: از زمانی که رکود اقتصادی و قیمت طلا در جامعه افزایش یافت، تعداد طلاق بیشتر شد و پرونده اختلاف و طلاق که به موضوعات اقتصادی بازمی گردد، افزایش پیدا کرد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1408190/