ایرانیان جهان

آخرين مطالب

معاونت راهبردی پزشکیان پَر! خواندنی ها

معاونت راهبردی پزشکیان پَر!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - عصر ایران /متن پیش رو در عصر ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
تعیین جانشین برای آقای دبیری معاون برکنار شده پارلمانی طبعا لازم بود. جواد ظریف هم خود به توصیه رییس قوه قضاییه از معاونت راهبردی کنار کشید ولی این که آقای اسماعیلی برای هر دو معاونت درنظر گرفته شده در عمل محقق نخواهد شد مگر این که به ساختاری که ظریف چیده بود دست نزند. اتفاقی که از نوع واکنش ظریف و علایق اسماعیلی منتفی است....
مهرداد خدیر| با انتصاب آقای محسن اسماعیلی به عنوان معاون جدید و پارلمانی رییس جمهوری عمر معاونت راهبردی را می‌توان تمام شده دانست مگر آن که آقای اسماعیلی دست به ساختار و ترکیبی نزند که محمد جواد ظریف چیده بود و بعید و در واقع منتفی است چون اساساً جنس معاون جدید بیشتر حقوقی – پارلمانی است نه راهبردی – استراتژیک.
هر چند رییس جمهور پزشکیان اعلام کرده محدودیت ها مانع ادامه استفاده از جواد ظریف شد و می دانیم ناظر به قانون تابعیت مضاعف فرزندان است چون وزیر سابق خارجه از فرزند 40 ساله خود نخواست تابعیت قهری ناشی از تولد در آمریکا را لغو کند تا او بتواند معاون رییس جمهوری باقی بماند اما این تمام ماجرا نیست.
 ساختار بوروکراتیک و اداری ما مناصب جدید را نهایتاً در حد مشاور تاب می آورد کما این که تقریبا هیچ وزارتخانه تازه تأسیسی پا نگرفت و بر چیده شد حتی اگر قبل از آن سازمان بوده یا نهادی هم داشتند مانند وزارت سپاه پاسداران و وزارت برنامه و بودجه یا وزارت بهزیستی. همین طور وزارت تعاون و وزارت صنایع سنگین یا معادن وفلزات.
 درباره معاونین رییس جمهوری هم کافی است به یاد آوریم مرحوم هاشمی رفسنجانی، مرحوم محسن نوربخش را بعد از آن که موفق به اخذ رأی اعتماد برای عضویت در دولت دوم او نشد به معاونت اقتصادی گماشت. معاونتی که تا آن زمان وجود نداشت. اما مشخص نبود وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی و رییس سازمان برنامه و بودجه چه نسبتی با معاونت جدید التأسیس اقتصادی دارند؟ همین طور دیگر اضلاع اقتصادی دولت و عملا این معاونت پا نگرفت و دکتر نوربخش هم ترجیح داد به دانشگاه بازگردد تا این که به عنوان رییس کل بانک مرکزی بازگشت و در این فاصله معاون آموزشی دانشگاه شهید بهشتی بود. هر چه معاونت ریاست جمهوری واقعی نبود اما معاونت دانشگاه واقعی و اجرایی بود!
سال ها بعد و با انگیزه هایی دیگر البته مرحوم ابراهیم رییسی درصدد احیای این معاونت برآمد و مسؤولیت آن را به محسن رضایی سپرد اگرچه از ابتدا روشن بود این هم به فرجام نمی‌رسد و آقای رضایی هم قبل از پایان دولت نماند و به کسوت نظامی بازگشت.
رییس جمهور اصلاحات هم بعد از استیضاح عبدالله نوری وزیر کشور او را به معاونت توسعه سیاسی منصوب کرد اما حتی مشاور هم نبود و عملا به نتیجه نرسید.
سال ها پس از آن همین حکایت در دولت مسعود پزشکیان با انتصاب محمد جواد ظریف به معاونت راهبردی تکرار شد در حالی که مرکز تحقیقات استراتژیک هم ذیل آن قرار گرفت ولی شروع کردند به بهانه تراشی که این انتصاب خلاف قانون منع تصدی مشاغل حساس است در حالی که معاونت راهبردی همان ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک است و بر خلاف اسم دهان پر کن آن چه بسا در زمره مشاغل حساس هم نباشد.
نه هاشمی رفسنجانی، نه خاتمی، نه ابراهیم رییسی و نه مسعود پزشکیان از ابتدا به دنبال تأسیس معاونت اقتصادی و توسعه سیاسی و راهبردی نبودند بلکه در واقع برای نوربخش و نوری و رضایی و ظریف عنوانی ابداع کردند در حالی که قائم به خودشان بود و طبعا بعد از آنان ادامه نیافت.
یک دلیل این است که این عنوان‌ها برای اشخاص ایجاد شده بودند و دلیل دیگر این که ساختار اداری و بوروکراسی ما از آدم‌ها قوی‌تر است و آنها را درون خود هضم می‌کند و هر ساخت جدید را پس می‌زند. 
معاونت حقوقی – پارلمانی از قبل وجود داشته و معاون جدید در آن استقرار می یابد ولی معاونت راهبردی ردایی بود که بر اساس اندام شخص محمد جواد ظریف دوخته و آماده شده بود و در غیاب او بر تن دیگری نمی‌نشیند.
 تعیین جانشین برای آقای شهرام دبیری معاون برکنار شده پارلمانی طبعا لازم بود. جواد ظریف هم خود به توصیه رییس قوه قضاییه از معاونت راهبردی کنار کشید در حالی که قبل تر به توصیه رییس مجلس و این که باظرافت کنار برود توجه نکرده بود و معاونت راهبردی خالی شد و این که آقای اسماعیلی برای هر دو معاونت درنظر گرفته شده در عمل محقق نخواهد شد مگر این که به ساختاری که ظریف چیده بود دست نزند. از واکنش ظریف اما چنین امری برنمی آید. چندان که نوشته است:
بازار



ما را سری است با تو که گر خلق روزگار
دشمن شوند و سر برود هم بر آن سریم
گفتی ز خاک بیشترند اهل عشق و من
از خاک بیشتر نه که ز خاک کمتریم
به بیان روشن تر بهتر آن بود که محسن اسماعیلی تنها به عنوان معاون حقوقی – پارلمانی منصوب می شد که با توجه به ساختار و بافتار مجلس و روابط خود بتواند رابطه خدشه دار شده دولت و مجلس بعد از استیضاح عبدالناصر همتی را ترمیم و زمینه را برای رأی اعتماد وزیر جدید فراهم کند و معاونت راهبردی هم فعلا مسکوت بماند تا فضای بعد از مذاکره چه اقتضا کند. 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1410056/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ریزش ساختمان در محل تخریب در کاوازاکی ژاپن با 4 زخمی

داور بازی حساس بارسلونا و اینتر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا معرفی شد

پرچم ایران در سفارتخانه‌های در اروپا نیمه‌برافراشته شد

صادرات محصولات دانش‌بنیان به نیم میلیارد دلار رسید

دیدار مقامات طالبان و هند در کابل

یمن کدام نماد افتخار صنایع نظامی آمریکا را زمین گیر کرد؟

هدف نتانیاهو از حمله به بیروت، تلاش برای شکست مذاکرات ایران و آمریکاست

تیراندازی در دانشگاهی در کارولینای شمالی آمریکا با 7 کشته و زخمی

تصادف قایق در فلوریدای آمریکا با 1 کشته و 12 زخمی

آمریکا ناامید شد؛ لاوروف به روبیو زنگ زد + جزئیات

حمایت روبیو از ادعای ترامپ برای الحاق کانادا

رئیس‌جمهور در سایه؛‌ معاونی قدرتمند که زخمی از گذشته در دل دارد + تصاویر | همه چیز درباره افراط‌گرای تمام‌عیار؛ یک جنگجوی مقدس از جناح راست

شکاف میان اسرائیل و آمریکا درمورد ایران در حال افزایش است

سرمقاله جوان/ نبرد‌های ترکیبی و قدرت ایجاد اختلال ادراکی

سرمقاله وطن امروز/ بحران در بحران؛ فقدان تحلیل روایی در رسانه‌های ما

پیکر حافظ اسد ربوده شد!

توسعه ارائه خدمات رفاهی و درمانی در مجتمع ایثار گلستان

پارک علم و فناوری در اقتصاد استان قم جایگاه کلیدی دارد

پیرصالحی: علاقمندیم مواد اولیه داروها را از چین بخریم

اسماعیل بقائی: زمان مذاکرات و فاصله‌ها با تفاهم دو طرف است

چین تماس تلفنی ترامپ و شی جین پینگ را تکذیب کرد

واکنش آمریکا به تایید حضور سربازان کره شمالی در جنگ علیه اوکراین

خبر مهم درباره مرحله چهارم مذاکرات ایران و آمریکا

بندرعباس در آتش؛ غفلت یا فرصت؟

بقائی: کنار گذاشتن اروپایی‌ها از مذاکرات، انتخاب خودشان بود/هرگونه ماجراجویی و اقدام غلطی با پاسخ کوبنده ایران روبه‌رو می‌شود

ترامپ و شی اخیرا تماسی نداشته‌اند

بقائی: کنار گذاشتن اروپایی‌ها از مذاکرات، انتخاب خودشان بود/ هرگونه ماجراجویی و اقدام غلطی با پاسخ کوبنده ایران روبه‌رو می‌شود

یمن: آمریکا منتظر پاسخ قاطع نیروهای مسلح یمن باشد

افزایش قیمت نفت در پی نگرانی از افت تقاضای سوخت

سرمقاله شرق/ روایت زندگی بیان واقعیت یا بازآفرینی آن

سلاح عجیب در مراسم تشییع پاپ فرانسیس در رم خبرساز شد!

قربانیان معصوم جنگ

دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی تشریح کرد: تحول حقوق بانکی، از نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور

آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد در اولین همایش ملی حقوق بانکی: شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌تواند نقطه عطف اقتصاد کشور باشد

بازگشت بورس به روند صعودی

مقام صنعت سیمان: اگر گازمان را قطع کنند، مازوت می‌سوزانیم!

توسط وزیر علوم تشریح شد: آسیب‌شناسی و نقد بانکداری بدون ربا در افتتاحیه اولین همایش حقوق بانکی

نمایشگاه کتاب تهران میزبان بیش از 30 ناشر و شخصیت فرهنگی عراق خواهد بود

عراق چشم انتظار مذاکرات ایران ـ آمریکا/ هیچ جایگزینی برای روابط با ایران وجود ندارد

استاندار اربیل به وارد تهران شدند

بازگشت بابک زنجانی و اما و اگرهای مردم

استاندار اربیل وارد تهران شد

ترامپ؛ بدترین رئیس جمهور آمریکا در 100 روز اول ریاست جمهوری

نوسان قیمت نفت در میان تحلیل جنگ تجاری و تحولات ایران

شب تلخی که برای کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران در اروپا رقم خورد + جزئیات

چین سیستم مدیریت ترافیک فضایی ایجاد می کند

معرفی دو گوشی جذاب در سالگرد 20 سالگی آیفون

نماینده چین: تعرفه‌های آمریکا «بسیار خودخواهانه» است

ابراز امیدواری ترامپ برای توافق با ایران

حمله آمریکا به بازداشتگاه یمن دستکم 68 کشته بر جای گذاشت