دلارهای آمریکایی به ایران نمیآید/ چرا سرمایه گذاری آمریکا در ایران رویاست؟
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - درخصوص کاهش قیمت خودرو بعد از انتشار اخبار مثبت از مذاکرات میان ایران و آمریکا گفت: کاهش قیمتهایی که اخیرا گفته میشود بیشتر حالت نوسانی دارند تا افت قیمتها. در چند روز گذشته نهایتا حدود دو تا پنج درصد کاهش قیمت رخ داده که بیشتر ناشی از نوسانات نرخ ارز است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بهطور کلی کاهش چشمگیری در قیمتها وجود نداشته و خرید و فروش زیادی هم در بازار انجام نمیشود شجاعت درخصوص تاثیر نتایج مذاکرات میان ایران و آمریکا بر قیمت خودرو در بازار گفت: مذاکرات اگر تأثیر مثبتی داشته باشد و به جایی برسد، بازار خودرو از این سردرگمی بیرون میآید و قیمتها در بازار تا حدی کاهش پیدا کند.
شجاعت افزود: البته در حال حاضر اخبار منفی زیادی از داخل کشور میشنویم. تعرفه واردات خودرو بالا رفته و جدیدا خبری مبنی بر احتمال افزایش تعرفه واردات قطعات خودروهای مونتاژی نیز به گوش میرسد. از طرفی قیمت ارز افزایش یافته و نرخ پایهای گمرکی از 28 هزار تومان به نزدیک 70 هزار تومان رسیده است که همه این خبرها باعث میشود که بازار تا حدی به هم بریزد.
به گفته شجاعت، در حال حاضر رکود بر بازار خودرو حاکم است و باید منتظر ماند و دید چه پیش میآید. واقعیت این است که متغیرهای بازار خودرو آنقدر زیاد شده که اکثر مشتریان بهویژه کسانی که با دید سرمایهگذاری به خودرو نگاه میکردند، فعلاً اقدامی انجام نمیدهند و کمی محتاط شدهاند.
احتمال کاهش 10 درصدی قیمت خودرو
وی در پاسخ به این سوال که اگر با انتشار اخبار مثبت از مذاکرات، قیمتها نزولی باشد، چند درصد احتمال کاهش قیمت خودرو وجود دارد، گفت: به نظر من در کوتاهمدت، حداکثر 10 درصد کاهش قیمت را شاهد خواهیم بود.
شجاعت اضافه کرد: اگر در بلندمدت توافقی واقعی انجام شود و شرکتهای بینالمللی وارد ایران شوند، آنوقت در سالهای آینده میتوان انتظار ثبات نسبی را داشت. در چنین شرایطی، دو نرخی بودن قیمتها در بازار خودرو با توجه به افزایش عرضه از بین خواهد رفت، همانطور که در سالهای 95 و 96 این اتفاق افتاد. در آن سالها بازار خودرو از ثبات نسبی برخوردار بود و اکثر محصولات به صورت اقساطی به فروش میرسید، تفاوت فاحش قیمت کارخانه و بازار وجود نداشت و تولید به مرز 1.6 میلیون دستگاه رسید، بهطوری که تمامی تقاضا پوشش داده میشد، اما الان روی مرز یک میلیون تولید هستیم.
این کارشناس حوزه خودرو تصریح کرد: اگر این اتفاقات دوباره بیفتد، شرایط بازار بهطور کلی تغییر میکند. اما در کوتاهمدت، با توجه به اخباری که منتشر میشود، حداکثر کاهش قیمت خودرو در همان حدود 10 درصد خواهد بود. در حال حاضر، بازار بیشتر آماده جهش است. یعنی اگر اخبار منفی منتشر شود، آماده جهش است. ولی اگر اخبار مثبت باشد، ما شاهد نوعی ثبات نسبی در همین محدوده قیمتی خواهیم بود. حداکثر کاهش هم در حد همان 10 درصد است و این میزان در محصولات مختلف متفاوت خواهد بود. بهخصوص در مورد خودروهای وارداتی، بعید میدانم کاهش جدی رخ دهد و حتی با ابلاغ تعرفهها افزایش قیمت نیز رخ میدهد.
حباب قیمتی خودرو چند درصد است؟
شجاعت در مورد میزان حباب قیمتی خودرو نیز گفت: در حال حاضر، نمیتوان گفت که قیمتها حباب آنچنانی دارند، اکثر خودروها در بیشترین حالت شاید حدود 10 تا 20 درصد حباب داشته باشند که این میزان در خودروهای وارداتی و محصولات چینی کمتر است. خودروهای داخلی معمولاً حباب بیشتری دارند، چون تقاضا برایشان بیشتر است. خودروهای چینی و مونتاژی که به خوبی عرضه شدهاند تقریباً حبابی ندارند.
پیشبینی قیمت خودرو در صورت شکست مذاکرات
وی درخصوص وضعیت قیمت خودرو در صورت شکست مذاکرات نیز گفت: اگر مذاکرات به نتیجه نرسد و هیچ اتفاق مثبتی هم نیفتد، احتمالا طی شش ماه آینده قیمتها در بازار خودرو بین 20 تا 30 درصد افزایش پیدا کند؛ البته این به شرطی است که اتفاق خیلی بدی رخ ندهد و شکست مذاکرات تبعاتی نداشته باشد. در شرایطی که بازار ارز جهش شدید داشته باشد، ممکن است بازار خودرو نیز متلاطم شود.
این کارشناس حوزه خودرو گفت: با شکست مذاکرات و تدوام همین دست فرمان در داخل کشور، افزایش قیمت 20 تا 30 درصدی خودرو در بازه زمانی فصل تابستان اتفاق میافتد و احتمالا از اواخر خرداد شروع شود.
منبع: اقتصاد آنلاین
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1410806/