ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بازار برقی‌های آمریکا زیر ضرب تعرفه‏‏‌ ایالات متحده آمریکا

بازار برقی‌های آمریکا زیر ضرب تعرفه‏‏‌
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش “پدال نیوز” بسیاری از خودروهای برقی، به‌ویژه مدل‌‌‌های ارزان‌قیمت‌‌‌تر، از خارج از کشور به آمریکا وارد می‌‌‌شوند و به گزارش «روزنامه دیترویت‌‌‌نیوز»، انتظار می‌رود تعرفه‌‌‌های 25 درصدی که دونالد ترامپ بر آنها اعمال کرده است، باعث افزایش هزینه تولید و در نهایت بالا رفتن قیمت فروش شود. افزایش قیمت‌ها، کاهش تقاضا برای خرید خودروهای جدید و همچنین نیاز به سرمایه‌گذاری‌‌‌های سنگین برای انتقال تولید به داخل آمریکا، می‌تواند حاشیه سود خودروسازان را کاهش داده، جریان نقدی آنها را محدود کرده و منابع کمتری برای تحقیق و توسعه جهت رقابت جهانی باقی بگذارد.
سام ابوالسمید، معاون تحقیقات بازار شرکت ارتباطاتی تلمتری در این باره می‌‌‌گوید: «اگر شرکت‌ها مجبور شوند پول بیشتری صرف پرداخت تعرفه‌‌‌ها یا انتقال تولید به آمریکا کنند، این سرمایه‌گذاری سنگینی برای بیشتر آنها خواهد بود. این یعنی پولی برای تحقیق و توسعه باقی نمی‌‌‌ماند و آنها نمی‌توانند نوآوری کنند و فناوری‌‌‌های جدید به بازار عرضه کنند، و همین باعث کاهش توان رقابتی‌‌‌شان در بازار جهانی می‌شود، آن هم در زمانی که از بازار چین هم کنار گذاشته شده‌‌‌اند.»
اما در مورد توانایی خرید مصرف‌کننده، داده‌‌‌های شرکت خدمات دیجیتال فروشندگان خودرو «کاکس اتوموتیو»، نشان می‌دهد میانگین قیمت فروش یک خودروی برقی جدید بیش از 55‌هزار دلار است. این مساله در کنار نگرانی درباره مسافت پیمایش، زیرساخت‌‌‌های شارژ، سرعت شارژ، پایداری شبکه برق و بحث‌‌‌های سیاسی پیرامون خودروهای برقی قرار دارد. ترامپ همچنین به دولت خود دستور داده تا مشوق‌‌‌های مربوط به این خودروها، از جمله یارانه که تا سقف 7500 دلاری برای خودروهای پلاگین بود، مورد بازنگری قرار داده شود.
شرکت جنرال موتورز، که پس از تسلا بیشترین فروش خودروهای برقی را در آمریکا دارد، اعلام کرده که فروش خودروهای برقی تولید این شرکت، در سه ماه اول سال 2025 نسبت به سال قبل تقریبا دو برابر شده است. با این حال، مدل‌‌‌های اکویناکس، بلیزر و کادیلاک اپتیک از مکزیک وارد می‌شود که کف قیمت پایه آنها از 33‌هزار دلار آغاز می‌شود. کورت کلتی، معاون بخش باتری، پیشرانه و پایداری این شرکت، در اجلاس SAFE در واشنگتن گفته بود: «با تطبیق باتری‌‌‌های مناسب با هر خودرو، عملکرد، هزینه و برد را بهینه می‌‌‌کنیم تا پاسخگوی نیازهای مشتریان باشیم.»
وی افزود: «با پیشبرد فناوری باتری و نوآوری، تقویت تولید داخلی و رقابتی‌‌‌تر کردن زنجیره تامین، نه‌‌‌‌تنها باتری‌‌‌های بهتری می‌‌‌سازیم بلکه صنعتی قوی‌‌‌تر و مقاوم‌‌‌تر در آمریکا برای آینده شکل می‌‌‌دهیم.»
خودرو موستانگ Mach-E شرکت فورد نیز در مکزیک تولید می‌شود و مدل هیبریدی لینکلن ناتیلوس از چین وارد می‌شود. سخنگوی این خودروساز از اظهارنظر درباره تاثیر تعرفه‌‌‌ها بر راهبرد خودروهای برقی فورد خودداری کرده است.
تمام خودروهای برقی شرکت استلانتیس در خارج از آمریکا (در کانادا و مکزیک) تولید می‌‌‌شوند. همچنین نسخه‌‌‌ پلاگین هیبریدی کرایسلر پاسیفیا از کانادا و دوچ هورنت و آلفا رمئو توناله از ایتالیا وارد می‌‌‌شوند.
روز دوشنبه، استلانتیس اعلام کرد که به دلیل تعرفه‌‌‌ها، کارخانه تولاکا (مکزیک) و کارخانه ویندزور (کانادا) را به ‌‌‌طور موقت تعطیل می‌کند. این تعطیلی دو هفته در ویندزور و یک ماه در تولاکا ادامه خواهد داشت و عرضه خودروهای برقی را محدود می‌کند.
جودی تینسون، سخنگوی استلانتیس می‌‌‌گوید: «در سال 2024، به سمت نسل بعدی محصولات خود حرکت کردیم که به مشتریان آزادی انتخاب ارائه می‌دهد. این استراتژی همچنان پابرجاست در حالی که تاثیر تعرفه‌‌‌های اعلام‌‌‌شده را بررسی می‌‌‌کنیم.»
همه خودروهای برقی برخی قطعات وارداتی نیز دارند. تعرفه 25 درصدی برای قطعات خودرو از سوم ماه مه اعمال خواهد شد. البته برای قطعاتی که با توافق تجاری آمریکا-مکزیک-کانادا همخوانی دارند، معافیت موقت در نظر گرفته شده است.
به گفته ایلین بورست، رئیس انجمن خودروهای برقی آمریکا: «اکنون یکی از بهترین زمان‌‌‌ها برای تبدیل خودروهای بنزینی به خودروهای برقی است. مشوق‌‌‌های فدرال برای خودروهای نو و دست‌‌‌دوم همچنان برقرار است، اما با ورود تعرفه‌‌‌ها و احتمال حذف اعتبارات مالیاتی، این پنجره در حال بسته شدن است.»
پاسخ بازار و نگرانی خریداران
بر اساس نظرسنجی گالوپ، 51‌درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی در آمریکا، در اوایل 2025 گفته‌‌‌اند که به خرید خودروهای برقی فکر می‌کنند، در حالی که این عدد در سال 2023، 59‌درصد بود.
گسیکا کلاین، 39 ساله از اوهایو، که همیشه به دلیل حفظ محیط‌زیست تمایل به خرید خودروی برقی داشت، پس از تصادف خودروی هوندا قدیمی‌‌‌اش، در مارس 2025 تصمیم گرفت یک موستانگ Mach-E مدل 2024 اجاره کند. او می‌‌‌‌‌‌گوید: «هر روز با نگرانی درباره تعرفه‌‌‌ها بیدار می‌‌‌شوم. با این کار مطمئن شدم خودرویی که می‌‌‌خواهم را گرفتم.»
فورد نصب رایگان شارژر خانگی سطح 2 را نیز برای مشتریان، تحت طرح «تعهد برقی فورد»، ارائه داده است.
در منطقه خلیج سان‌فرانسیسکو، بیشتر فروش نمایندگی‌های گروه «خرده‌‌‌فروشی خودروی کالیفرنیا» مربوط به محصولات برقی است. ایندر دوسانج، مدیرعامل گروه گفت: «همه سعی دارند بفهمند تعرفه‌‌‌ها بر کدام برندها اعمال می‌شود. هر خودروی برقی که داریم، درحال به فروش رفتن است.» وی افزود: «در زمان کووید که موجودی کمتری داشتیم، سود بیشتری می‌‌‌کردیم. نمایندگی‌ها راه خودشان را پیدا می‌کنند.»
فعلا خودروسازان افزایش قیمتی اعلام نکرده‌‌‌اند. فورد و استلانتیس حتی پس از اعمال تعرفه‌‌‌ها، تخفیف‌‌‌های مخصوص کارکنانشان را به مشتریان عمومی هم ارائه کرده‌‌‌اند. اما به گفته ابوالسمید: «در نهایت بیشتر هزینه تعرفه‌‌‌ها به مشتری منتقل خواهد شد، زیرا خودروسازان حاشیه سود لازم برای جذب این هزینه‌‌‌ها را ندارند.»
اتحادیه کارگران خودروهای آمریکا (UAW) در بیانیه‌‌‌هایی از تخصیص پاداش‌‌‌های سنگین به مدیران و خرید سهام توسط خودروسازان انتقاد کرده و به‌‌‌ طور مشروط از تعرفه‌‌‌های ترامپ حمایت کرده است.
بزرگ‌ترین هزینه خودروهای برقی باتری‌‌‌های آنهاست. قانون کاهش تورم (IRA) که بایدن در 2022 امضا کرد، میلیاردها دلار برای تولید باتری در آمریکا اختصاص داد. تعرفه‌‌‌های جدید ترامپ قرار است تنها کالاهای ساخت آمریکا را از مالیات معاف کند، بنابراین خودروهایی که در مکزیک ساخته شده‌‌‌اند اما از باتری ساخت آمریکا استفاده می‌کنند، ممکن است مشمول معافیت شوند.
جنرال موتورز با همکاری ال‌جی در اوهایو و تنسی کارخانه باتری دارد و در حال ساخت واحد دیگری با سامسونگ در ایندیاناست. فورد در سال 2025 تولید باتری در کنتاکی را آغاز خواهد کرد. استلانتیس هم کارخانه‌‌‌هایی در کانادا و ایندیانا با همکاری ال‌جی و سامسونگ دارد.
هدف قانون IRA و تعرفه‌‌‌ها مقابله با یارانه‌‌‌های گسترده‌‌‌ای است که چین به صنعت خودروهای برقی می‌‌‌پردازد. چین با فروش حدود نیمی از کل خودروهای خود به ‌‌‌صورت برقی یا پلاگین، رهبر جهانی این حوزه محسوب می‌شود. شرکت بی‌‌‌وای‌‌‌دی بیش از هر خودروساز دیگری در جهان خودروهای برقی می‌‌‌فروشد.
در حالی که خودروسازان آمریکایی سهم خود را در بازار چین از دست داده‌‌‌اند، شرکت‌های چینی در آمریکای جنوبی، مکزیک و اروپا در حال رشد هستند و پیش‌بینی می‌شود به زودی در آمریکا هم خودرو بفروشند یا حتی تولید کنند.
ابوالسمید هشدار می‌دهد که اگر تعرفه‌‌‌ها باعث کاهش رقابت جهانی خودروسازان آمریکایی شود، آنها فقط در بازار داخلی باقی می‌‌‌مانند و شاید حتی در آنجا هم با خطر مواجه باشند. در این صورت، دیگر مقیاس کافی برای رقابت نخواهند داشت و در نهایت بازنده خواهند بود.
+
طرح دریا در فقدان ساز و کار باید ها و نبایدها سریال «پایتخت»: سرگرمی ملی یا پروژه تخریب فرهنگی؟ صداوسیما؛ همراه یا مخالف پویش‌های ملی؟ تلفات جاده‌ای؛ ضرورت آموزش و رعایت قوانین برای حفظ جمعیت فعال مارمولک‌بازی ساسی؛ تهدیدی خاموش برای نسل جوان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1410889/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس/ نخستین سفر ناصرالدین شاه به اروپا

روسیه و طالبان در آستانه دیدار رسمی در «کازان»

مذاکره با آمریکا را برای حفظ حقوق و منافع ملت ادامه می‌دهیم

وزیر خارجه ایتالیا: رم آماده میزبانی دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکاست

وزیر خارجه ایتالیا: رم آماده میزبانی دور دوم مذاکرات ایران و آمریکاست

حادثه در کنفرانس خبری ترامپ/ ترامپ ایران را تهدید کرد!

حملات شدید هوایی آمریکا به پایتخت و شمال یمن

ساعت مذاکره ایران و آمریکا در رم مشخص شد

نرخ ارز امروز 30 فروردین 1404 + جزئیات

بقائی: مسیر پیش رو هموار نیست/ با چشمانی باز گام برمی‌داریم

حمله مجدد آمریکا به شمال صنعا

کاهش نیرو‌های آمریکایی در سوریه به کمتر از 1000 نفر

قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ شنبه 30 فروردین

قیمت تپ سواپ امروز شنبه 30 فروردین

آمریکا حق توقف برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را ندارد

ساعت مذاکره دور دوم ایران و آمریکا در رم

رفع تحریم‌ها چه بلایی سر کاسبی آقازاده‌ها می‌آورد؟

نشست رُم می‌تواند چارچوبی کلی برای یک توافق جدید ایجاد کند

ترامپ تهدید کرد: از مذاکرات صلح اوکراین خارج می‌شویم و به او می‌گوییم که احمق و آدم وحشتناکی است!

جزئیاتی از مذاکره امروز آمریکا و ایران در ایتالیا

عباس عراقچی وارد رم شد

پای سرمایه‌گذاران آمریکایی به اقتصاد ایران باز می‌شود؟

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم / ایران از ناهموار بودن مسیر آگاه است

رئیس ستاد وزارت دفاع آمریکا به دلیل رسوایی کناره‌گیری می‌کند

آمریکا آماده به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از روسیه است

پیشگویی روزنامه اصولگرا درمورد نتیجه مذاکرات

نیویورک‌تایمز: بسته جدید کمک‌های نظامی آمریکا روی میز نیست

آمریکا، کریمه را به عنوان خاک روسیه به رسمیت خواهد شناخت

کاخ سفید در بحبوحه جنگ تجاری با چین، منشأ اصلی کرونا را اعلام کرد

پیش بینی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ ترامپ از ناحیه برخی افراطیون تحت فشار است/ مذاکرات ادامه خواهد داشت؟

سرمقاله آرمان ملی/ انگیزه شرقی‌ها از مذاکرات

آخرین وداع مادر بوسیدن پای فرزند شهیدش بود!

رکوردی که شکسته شد؛ روز تاریخی بورس

قیمت دینار عراق امروز شنبه 30 فروردین 1404 + جدول

کندی صادرات در مرز مهران به دلیل افزایش تعرفه ها توسط عراق

کشف 15 دستگاه ماینر غیرمجاز در خرم‌آباد با هماهنگی پلیس امنیت اقتصادی

برنامه‌های 24 گانه برای تحقق شعار سال در کردستان تعیین شده است

کنترل تورم نیازمند مقابله با عوامل مؤثر در ایجاد تورم است

جدیدترین قیمت افغانی امروز شنبه 30 فروردین ماه 1404 اعلام شد | قیمت تومان به افغانی

ماجرای سرمایه‌گذاری سنگین آمریکا در ایران چیست؟

سفر عراقچی به رم/ بقائی: آمریکا ابهامات را رفع نماید

پیام‌های رفت ‌و آمدهای دیپلماتیک

درخواست روبیو از اروپا؛ آمریکا بی‌خیال مکانیسم ماشه نمی‌شود!

برگزاری دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ در ایتالیا چه خواهد گذشت؟

چالش هسته‌ای و پاشنه‌ آشیل آمریکا

ویدیو/ گزارش صداوسیما از نظر مردم درباره گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا

محسن میردامادی: اجماعی که در داخل کشور در باره مذاکره ایران و آمریکا به وجود آمده،کم سابقه است/ سروصدای تندروها دیگر تاثیر ندارد

واشنگتن تهدید به خروج از مذاکرات صلح اوکراین کرد

رم چگونه به عنوان میزبان دور دوم مذاکرات انتخاب شد؟

مروری بر مهم‌ترین اخبار جهان در 12 ساعت گذشته