ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران اخبار ایران

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / جغرافیای صادراتی محصولات نانویی ایران نشان می‌دهد کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان مقاصد مهم صادراتی محصولات ایرانی هستند.
ایران با سرمایه‌گذاری‌ در حوزه تحقیق و توسعه فناوری نانو، موفق به تولید و صادرات محصولات نانو شد و مزیت‌ اصلی کشور در این حوزه دسترسی به منابع داخلی، قیمت تمام‌شده پایین‌تر نسبت به کشورهای غربی و رقابت‌پذیری بالا در تولید مواد اولیه نانو، نانوکاتالیست‌ها و تجهیزات پیشرفته است. نزدیکی جغرافیایی به بازارهای هدف در کشورهای همسایه، کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و استفاده از روابط سیاسی و تجاری، دیگر مزیت‌های صادراتی ایران در این حوزه هستند. این عوامل موجب شده‌اند که ایران به یک تأمین‌کننده عمده فناوری نانو در منطقه و برخی بازارهای جهانی تبدیل شود.
بازار


نمودار بالا ، تصویری جامع از وضعیت صادرات محصولات نانوی ایران در صنایع مختلف و مقاصد جغرافیایی آنها ارائه می‌دهد. در این تحلیل، نمودار به 13 دسته صنعت " alt="ایرانیان جهان" width="100%" />

بخش عمران و ساختمان یکی از صنایع پیش‌رو در صادرات نانو است و دو کشور عراق و افغانستان به عنوان دو مقصد اصلی در این بخش به شمار می‌روند. کشورهای آسیای میانه مانند تاجیکستان، ازبکستان و آذربایجان نیز در میان واردکنندگان این محصولات هستند. 
در حوزه اپتیک، الکترونیک و فوتونیک نیز کشورهای «عراق» و «سوریه» در صدر کشورهای واردکننده قرار دارند. با توجه به تجربه سال‌ها بحران و ناامنی در عراق و سوریه، یکی از مهم‌ترین حوزه‌های کاربرد فناوری نانو در صنعت اپتیک و فوتونیک، تجهیز و ارتقاء زیرساخت‌های امنیتی و دفاعی این کشورهاست. محصولات نانومقیاس در این بخش می‌تواند در قالب سامانه‌های دید در شب، دوربین‌های حرارتی، تجهیزات نظارت تصویری با دقت بالا و همچنین حسگرهای اپتوالکترونیکی قرار گیرد.
کشور روسیه تنها کشور مقصد صادراتی محصولات حوزه نفت و پتروشیمی است و به‌تنهایی تمام صادرات نانوی مرتبط با این صنعت را جذب کرده است. وابستگی صنایع نفتی روسیه به فناوری‌های به‌روز و تحریم‌های غرب ممکن است عاملی برای رویکرد به همکاری فناورانه با ایران باشد. 
کشورهای «سوریه»، «اکوادور»، «افغانستان» و «ترکیه» از جمله مقاصد اصلی محصولات دارویی، بهداشتی و سلامتی ایران هستند. علاوه بر اینها کشورهایی از آسیا و آفریقا تا آمریکای جنوبی نیز مقاصد صادراتی شرکت‌های این حوزه هستند. داروهای ضدسرطان نانویی ایران تا کنون توانسته به کشورهای مختلف صادر شود و یکی از مزیت‌های ایران در حوزه فناوری‌نانو باشد. لیست محصولات جدید در این بخش نظیر مکمل‌های نانویی نشان می‌دهد که فرصت برای صادرات در بخش دارو و سلامت رو به افزایش است.
کشورهای ترکیه، اردن، عراق و کشورهای شمال ایران نظیر ارمنستان و آذربایجان مقاصد صادراتی محصولات ایرانی حوزه کالاهای خانگی به شمار می‌روند. وجود برندهای ایرانی در بازار لوازم خانگی در منطقه و تقاضای بالا برای محصولاتی با ویژگی‌های ضدمیکروبی یا مقاومت بالا، محرک این روند است. 
محصولات نانویی ایران در حوزه نیرو و انرژی به آذربایجان و ترکیه صادر می‌شوند. با توجه به قابلیت‌های بالای فناوری نانو در بهبود راندمان انرژی، انتظار می‌رود با سرمایه‌گذاری بیشتر، صادرات این حوزه افزایش یابد. در سند توسعه بلندمدت برنامه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر آذربایجان، اهداف روشنی برای گسترش انرژی خورشیدی، بادی و حرارتی در نظر گرفته شده است. فناوری نانو در بهبود بازدهی پنل‌های خورشیدی، پوشش‌های ضدبازتاب، نگهداری تجهیزات در شرایط سخت اقلیمی و بهینه‌سازی سیستم‌های تبدیل انرژی، نقش مهمی دارد. ایران به‌واسطه تجربه بومی در تولید محصولات نانویی برای این حوزه‌ها، توانسته است نیاز آذربایجان را در این بخش‌ها به‌صورت منطقه‌ای و اقتصادی تأمین کند.
به نقل از ستاد نانو، کشورهای هند، پاکستان، امارات و آفریقای جنوبی خواهان دریافت محصولات ایرانی در حوزه مواد اولیه هستند. صادرات مواد اولیه نانومقیاس مانند نانوذرات و نانولوله‌ها، بازار جذابی دارد. هند و پاکستان با صنایع تولیدی گسترده، از خریداران مهم هستند. به دلیل توسعه فناوری بومی و دسترسی به منابع معدنی داخلی، قیمت تمام‌شده تولید این مواد در ایران نسبت به تولید مشابه در کشورهای غربی و حتی شرق آسیا پایین‌تر است.
کشورهایی مانند هند و پاکستان دارای صنایع پایین‌دستی در حال رشد هستند؛ یعنی در فرآیندهایی نظیر تولید رنگ‌های صنعتی، مصالح پیشرفته، مواد آرایشی، داروهای نانویی و تجهیزات پیشرفته، نیاز به واردات مواد اولیه نانویی دارند تا در واحدهای خود آنها را به محصول نهایی تبدیل کنند. این مدل تولید به‌ویژه در هند به‌صورت گسترده دنبال می‌شود؛ از این‌رو، واردات نانومواد پایه از کشوری مانند ایران که توان تولید عمده و استاندارد دارد، یک حلقه ضروری در زنجیره ارزش آنهاست.
در بسیاری از کشورهای صنعتی مانند آمریکا، ژاپن و اتحادیه اروپا، تولید برخی از نانومواد (مخصوصاً نانوذرات فلزی) به دلیل پیامدهای زیست‌محیطی، تحت نظارت شدید و گران‌قیمت انجام می‌شود. این موضوع باعث شده برخی کشورها به‌جای واردات از غرب، به تأمین‌کنندگان منطقه‌ای مانند ایران روی بیاورند که با رعایت استانداردهای مناسب، توان عرضه پایدار و سریع دارند.
بیشتر مقصدهای صادراتی ایران، کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه و آذربایجان هستند. این روند با توجه به هزینه پایین حمل‌ونقل، قرابت فرهنگی و نیاز این کشورها به فناوری‌های میان‌رده قابل توجیه است. برخی کشورها مانند سوریه، ونزوئلا، اکوادور و کشورهای آفریقایی نیز در لیست واردکنندگان دیده می‌شوند. صادرات به این کشورها احتمالاً در چارچوب روابط سیاسی یا همکاری‌های توسعه‌ای انجام می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1412450/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمک‌ 13 میلیون دلاری ژاپن به محیط زیست ایران | 120 میلیارد وام بلاعوض برای احیاء تالاب‌ها | سهم دریاچه ارومیه چقدر است؟

مدیران استقلال در قلب اروپا در جست‌وجوی سرمربی جدید!

سقوط یک ستاره؛ طارمی به ترکیه می رود؟

آنچلوتی: آینده‌ام؟ در پایان فصل اوضاع را ارزیابی خواهیم کرد

روز 100 لوا در بارسا

لحظات ناب دور برگشت 1/4 نهایی لیگ قهرمانان اروپا

صادرات زعفران به 185 میلیون دلار رسید

آمریکا خواستار توافقی است که شامل برچیدن کامل برنامه غنی‌سازی ایران شود

فوری/ خبر مهم خبرنگار المیادین در رم از مذاکرات ایران و آمریکا

نشست سران قوا به میزبانی رئیس جمهور برگزار شد

سقوط آزاد قیمت دلار و سکه در سایه مذاکرات ایران و آمریکا/ بازار طلا به سراشیبی افتاد؛ بیت کوین و تتر در وضعیت قرمز

جزئیاتی از برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ آکسیوس: انتخاب رم به دلیل مسافت طولانی مسقط بود/ ویتکاف دنده عقب رفت تا به محل مذاکره برسد

فیلم اخبار ضد و نقیض درباره تعلیق در روند مذاکره در رم

رهبران سیاسی دنیا پای کار توافق ایران و آمریکا / از رخ سیاسی عراقچی تا پیغام ها و واسطه گری های فوق محرمانه

فولکس‌واگن چگونه تعرفه‌های آمریکا را دور می‌زند؟

چین هواپیمای بوئینگ را عودت داد

استقبال کرملین از ادامه مذاکرات میان ایران و آمریکا

هیات مذاکره‌کننده ایران برنامه‌ای برای دیدار با گروسی در رم ندارد

المیادین: روند مذکرات رم به خوبی پیش می رود

رشد و رکورد تاریخی طلا

همه چیز درباره پایگاه دیگو گارسیا/ چرا آمریکا نگران این پایگاه است؟

عراقچی: اسرائیل جرأت حمله ندارد

سقوط 12 میلیونی قیمت سکه امامی / واکنش شدید قیمت سکه به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا

فووری: روند مذاکرات ایران و آمریکا مثبت اعلام شد

واکنش زیباکلام به نامه رضا پهلوی به رئیس‌جمهور آمریکا

حضور معاون نخست‌وزیر ایتالیا با شلوارک مقابل محل برگزاری مذاکرات +فیلم

برنامه‌ای برای دیدار با گروسی در رم نداریم/ گروسی در محل مذاکرات حضور ندارد

درخواست ویژه کنری‌کپیتال برای ETF ترون با قابلیت استیکینگ/ مسیری تازه در ساختار ETFهای رمزارزی

مذاکرات ایران و آمریکا در رم چقدر طول می کشد؟ + فیلم

آخرین جزئیات از برگزاری دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا | چرا رم انتخاب شد؟

ارتباط مذاکرات ایران و آمریکا به سفر پادشاه عمان به روسیه

نگاهی به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

سفیر اسبق اسرائیل مدعی شد تل‌آویو باید آماده توافق ایران و آمریکا باشد

آمریکا امروز از بسیاری از مواضع خود عقب‌نشینی کرده است

اپل بر سر دوراهی آمریکا و چین

المیادین: روند مذکرات رم به خوبی پیش می‌رود

تصویری تازه از وضعیت محل مذاکره ایران و امریکا

گروسی در محل مذاکرات نیست؛ برنامه‌ای با او نداریم

گروسی در محل مذاکرات حضور ندارد | هیات ایرانی برنامه‌ای برای دیدار با گروسی در رم ندارد

دیدار الجولانی با نماینده کنگره آمریکا

کاخ سفید از راه اندازی وب سایت کووید 19 خبر داد

عقب نشینی نیروهای آمریکایی از اروپا چالشی برای ناتو

گروسی در محل مذاکرات حضور ندارد

آمریکا بیشتر از ایران نیازمند رسیدن به توافق است/ ترامپ ترجیح می‌دهد مسائل خاورمیانه را حل کند

فوری / احتمال امضای توافق ایران و آمریکا در تهران

در خانه‌های میلیاردی رم چه می‌گذرد؟/ نگاهی به لوکیشن حساس مذاکرات ایران و آمریکا + قیمت

ویدیو/ مذاکرات ایران و آمریکا در رم چقدر طول می کشد؟

فوری: روند مذاکرات ایران و آمریکا مثبت اعلام شد

گروسی در محل مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا حضور ندارد

تل‌آویو باید آماده توافق ایران و آمریکا باشد