پیشنهاد فوری آمریکا به اوکراین/ادعای انگلیس
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - وام یارانه تشویقی دولت 200 میلیون تومانی برای این خانوارها | ثبت نام وام برای این مستاجران متاهل با این شرایط
رسانه آمریکایی گزارش داد مقامات اوکراینی و اروپایی که روز چهارشنبه درباره بحران اوکراین در لندن رایزنی خواهند کرد، با پیشنهاد فوری آمریکا مبنی بر «بهرسمیت شناختن کریمه بهعنوان خاک روسیه» مواجه خواهند شد.
مقامات اروپایی و آمریکایی به همراه هیات اوکراینی روز چهارشنبه در لندن گرد هم جمع خواهند شد تا درباره جنگ اوکراین و بحرانی که تا بیش از سه سال طولانی شده، گفتوگو و رایزنی کنند.
روزنامه «واشنگتن پست» در گزارشی به نقل از چندین منابع آگاه مینویسد: «مقامات اوکراینی و اروپایی روز چهارشنبه در لندن با پیشنهاد فوری ایالات متحده مبنی بر بهرسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از خاک روسیه مواجه خواهند شد.»
با این حال، متحدان اوکراین امیدوارند که بتوانند تضمینهای امنیتی و برنامههایی جهت بازسازی این کشور جنگزده در قبال واگذاری برخی قلمروها دریافت کنند.
همچنین سه تن از مقامات آگاه نسبت به مذاکرات اخیر در پاریس گفتند که پیشنهادات آمریکا شامل به رسمیت شناختن کریمه و در نهایت رفع تحریمهای روسیه بوده است. در مقابل، روسیه هم قرار است عملیات نظامی خود را در اوکراین متوقف کند.
یکی از مشاوران «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین میگوید که پیشنهادات ایالات متحده شامل ایدههایی است که کییف با برخی از آنها موافق و با برخی از آنها مخالف است.
یکی از مقامات غربی اذعان میکند فشاری که علیه اوکراین وارد شده «شگفتانگیز» است.
همچنین برخی رسانههای خبری نسبت به حضور «کیت کلاگ» فرستاده رئیسجمهور آمریکا در امور اوکراین، در مذاکرات روز چهارشنبه لندن خبر میدهند و لازم به ذکر است که این فرستاده اخیرا در گفتوگو با فاکس نیوز صراحتا اعلام کرد: «ما این را بسیار شفاف گفتهایم. ناتو از مسئله خارج است. اوکراین عضو ناتو نخواهد شد.»
مسئله عضویت ناتو در اوکراین یکی از جنجال برانگیزترین درخواستهای ولودیمیر زلنسکی بوده است؛ درخواستی که تاکنون با چالشها و دستاندازهای گوناگونی مواجه شده و بعضا مقامات اروپایی و آمریکایی از ترس روسیه، واکنش منفی به آن نشان میدهند.
واشنگتن پست در ادامه گزارش خود مینویسد که یکی از مقامات وزارت امور خارجه آمریکا این ایده را که واشنگتن در حال قرار دادن کییف در «یک عمل انجامشده» است، کماهمیت جلوه داده اما به طور کلی از آنجایی دولت ترامپ نسبت به روند و سرعت مذاکرات نگران و ناامید است، زلنسکی نیز از سقوط و تیرگی روابط کشورش با آمریکا واهمه دارد؛ مسئلهای که کییف را تحت فشار بیشتری قرار میدهد.
از طرفی گزارشها و واقعیتهای میدان نبرد، سرنوشت خوشی را برای اوکراین پیشبینی نمیکنند و همچنین مقامات اروپایی و حتی اوکراینی بهطور خصوصی اذعان میکنند که بعید است کییف به این زودیها کنترل مناطق تحت کنترل روسیه را دوباره بهدست بگیرد.
«تمی بروس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز روز سهشنبه از عدم حضور «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا در مذاکرات لندن خبر داد و گزارش رسانهها را تایید کرد که کیت کلاگ به جای روبیو به لندن برای شرکت در این مذاکرات سفر خواهد کرد.
وی افزود: «ایالات متحده پس از مذاکرات آتی در لندن ارزیابی خواهد کرد که آیا صلح در اوکراین امکان پذیر است
ادعای انگلیس: روسیه در مذاکرات وقتکشی میکند/ تأکید بر تشدید فشارها برای توقف جنگ اوکراین
وزیر دفاع انگلیس با ادعای اینکه روسیه برای پیشروی بیشتر در خاک اوکراین در مذاکرات صلح وقتکشی میکند، خواستار تشدید فشارهای نظامی و سیاسی علیه مسکو شد تا زمینه برای پایان جنگ فراهم شود.
به گزارش ایرنا، جان هیلی روز دوشنبه در مجلس عوام انگلیس گفت: «این جنگ همچنان ادامه دارد و روسیه بدون رعایت وعدههای آتشبس، به حملات خود شدت بخشیده است.» وی با تکرار ادعای اوکراین درباره عدم رعایت آتشبس از سوی روسیه در ایام عید پاک افزود: «در سال جاری میلادی، بیش از 10 هزار موشک و پهپاد از سوی روسیه به خاک اوکراین شلیک شده است.»
هیلی با بیان اینکه روسیه در جبهههای مختلف به ویژه در استانهای سومی و دونتسک به حملات خود ادامه میدهد افزود که هرگونه ادعای مسکو درباره تمایل به صلح، در عمل با تحرکات میدانی آن در تضاد است. وی مدعی شد: «ولادیمیر پوتین (رئیس جمهوری روسیه) وعده آتشبس میدهد، اما در واقع با زمان بازی میکند تا فرصت بیشتری برای حملات بعدی به دست آورد.»
وزیر دفاع انگلیس همچنین با اشاره به دیدارهای اخیر خود با مقامهای ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) و کشورهای اروپایی، بر لزوم افزایش حمایتهای نظامی از اوکراین تاکید کرد و گفت: «امسال انگلیس مبلغ 4.5 میلیارد پوند کمک نظامی به اوکراین اختصاص داده و برنامههایی برای ارسال تجهیزات پیشرفته مانند سامانههای راداری، مینهای ضدتانک و صدها هزار پهپاد در دست اجراست.»
وی یادآور شد که در نشست اخیر گروه تماس دفاعی اوکراین در بروکسل، 51 کشور متعهد شدند 21 میلیارد یورو حمایت نظامی در اختیار کییف قرار دهند تا فشار بر روسیه برای ورود به مسیر واقعی صلح افزایش یابد.
هیلی در ادامه با ارائه گزارشی از وضعیت میدانی جبههها ادعا کرد: «پیشروی نیروهای روسیه در ماه مارس نسبت به فوریه کندتر شده و در برخی مناطق اوکراینی که از ماهها پیش هدف حمله قرار گرفتهاند، هنوز تغییر عمدهای حاصل نشده است.»
وزیر دفاع انگلیس در پایان تاکید کرد: «دفاع از امنیت اروپا، از حمایت از اوکراین آغاز میشود. ما باید متحد بمانیم و فشارها را بر روسیه حفظ کنیم تا پوتین درک کند ادامه جنگ هزینه بیشتری نسبت به پذیرش صلح خواهد داشت.»
استمرار سیاستهای خصمانه لندن علیه مسکو و سودبری از تداوم جنگ
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه 2022، یکی از اصلیترین بازیگران غربی در حمایت از کییف و اعمال سیاستهای تحریمی شدید علیه روسیه بوده است. لندن که در پی برگزیت بهدنبال بازتعریف نقش جهانی خود برآمده، جنگ اوکراین را فرصتی برای تقویت موقعیت دیپلماتیک و نظامی خود در اروپا و ناتو دیده است.
در سایه این بحران، انگلیس نه تنها به یکی از بزرگترین تأمینکنندگان تسلیحات برای اوکراین تبدیل شده، بلکه از افزایش فروش تجهیزات نظامی و قراردادهای امنیتی نیز سود برده است. این کشور همچنین با دامن زدن به نگرانیهای امنیتی اروپا، توانسته پروژههای نظامی مشترک جدیدی را در قالب ائتلافهای کوچکتر شکل دهد و نقش خود را در معماری امنیتی غرب پررنگتر کند.
از منظر اقتصادی نیز تداوم جنگ، فرصتهایی برای صنایع تسلیحاتی و انرژی انگلیس ایجاد کرده و دولت با بزرگنمایی تهدید روسیه، زمینه را برای توجیه افزایش بودجه دفاعی و تحکیم جایگاه سیاسی خود در عرصه داخلی فراهم آورده است.
با این حال، تحلیلگران با نگاهی تردیدآمیز تأکید دارند که تداوم این بحران و سیاستهای خصمانه انگلیس علیه روسیه، نه تنها هزینههای اقتصادی و امنیتی سنگینی برای مردم انگلیس به همراه داشته، بلکه فرصتهای صلح را نیز تضعیف کرده و بر شکافهای ژئوپلیتیک جهانی افزوده است./ایرنا
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1418041/