ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پوتین و تله‌ای که در آن افتاد؛ چین اشتباه روسیه را تکرار می‌کند؟ آسیا و اقیانوسیه

پوتین و تله‌ای که در آن افتاد؛ چین اشتباه روسیه را تکرار می‌کند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز، در عملیات طوفان صحرا، که در سال 1991 برای آزادسازی کویت از اشغال عراق اجرا شد، ایالات متحده و متحدانش در ائتلاف، قدرت عظیم زمینی، هوایی و دریایی خود را به کار گرفتند. این عملیات تنها چند هفته به طول انجامید. تفاوت میان جنگ فرسایشی و ناموفق آمریکا در ویتنام و جنگ شوروی در افغانستان، به‌وضوح آشکار بود؛ و پیروزی سریع در کویت حتی موجب شد تا این ایده که عصر جدیدی از جنگ آغاز شده جان بگیرد—مراد آنچه "انقلاب در امور نظامی" نامیده شد.
بر اساس این نظریه، از این پس دشمنان با سرعت و مانور شکست خواهند خورد، در حالی که اطلاعات لحظه‌ای از طریق حسگرهای هوشمند به دست می‌آید و حملات فوری با استفاده از سلاح‌های هوشمند صورت می‌گیرد.این عبارات بخشی از یادداشت فارن افرز است که اقتصادنیوز آن را در سه بخش بخش ترجمه کرده که بخش نخست با عنوان«از کویت تا اوکراین؛ پایان توهم پیروزی در جنگ های کوتاه/ جهان برای رویارویی طولانی مدت آماده می شود؟/ استراتژیست ها در حالت آماده باش؛ ایا تراژدی افغانستان، عراق و غزه تکرار می شود؟» ترجمه شد و در ادامه بخش دوم آمده است. اشتباه محاسباتی را جدی بگیرید جنگ‌های مدرن، بیش از آن‌که صحنه‌ پیروزی‌های سریع و قاطع باشند، به آوردگاه فرسایشیِ اشتباهات راهبردی بدل شده‌اند. رهبران نظامی و سیاسی، هرچند از تجربه‌های گذشته درس‌هایی آموخته‌اند، اما همچنان گرفتار این توهم‌اند که غافلگیری و ضربات اولیه کافی‌ست تا دشمن را از پا درآورند. جنگ روسیه و اوکراین، احتمال تهاجم چین به تایوان، و خاطره‌ طولانی جنگ‌های افغانستان و عراق، همگی نشان می‌دهند که شکست در محاسبه‌ی دقیق پیامدهای اولیه، به سرعت کشورها را وارد باتلاقی از جنگ‌های بلندمدت و پرهزینه می‌کند.
در چنین نبردهایی، پیروزی به جای آن‌که بر پایه قدرت نظامی باشد، به استقامت سیاسی، تحمل اقتصادی و روحیه اجتماعی بستگی دارد. درست به همین دلیل است که شورش‌ها، جنبش‌های استقلال‌طلبانه و گروه‌های مسلح غیرمتقارن، اغلب راه جنگ‌های طولانی را انتخاب می‌کنند: چون می‌دانند زمان، بزرگ‌ترین متحد آنها در برابر دشمنان قدرتمند است.

ایرانیان جهان

نبرد برای عدم شکست، نبرد برای پیروزی نیست در جنگ‌های مدرن، یکی از مشکلات اساسی قدرت‌های بزرگ این است که با اعتماد به توان نظامی خود، به سرعت انتظار پیروزی دارند. این دیدگاه باعث می‌شود که آن‌ها اهدافی را دنبال کنند که دستیابی به آن‌ها، به‌ویژه در شرایط پیچیده سیاسی، تنها از طریق درگیری‌های طولانی و پرهزینه ممکن است. به‌ویژه زمانی که تأکید بر نتایج فوری میدان جنگ است، از اجزای دیگر موفقیت، مانند مدیریت مؤثر یک کشور اشغالی یا دستیابی به صلح پایدار، غفلت می‌شود.
یکی از اشتباهات رایج این است که به اهداف محدود نظامی و سیاسی توجه کافی نمی‌شود. در جنگ خلیج فارس 1991، هدف تنها بیرون راندن عراق از کویت بود و به همین دلیل این عملیات به موفقیت انجامید. اما حمله روسیه به اوکراین در 2022، زمانی که هدف به‌طور غیرواقعی به تصرف کل اوکراین گسترش یافت، مشکلات زیادی ایجاد کرد. این مثال به وضوح نشان می‌دهد که استراتژی موفق، زمانی به دست می‌آید که اهداف محدود و قابل دستیابی با برنامه‌های عملی مشخص همراه باشند.
حتی زمانی که جنگ‌های کوتاه‌مدت به شکست منجر می‌شوند، چالش اصلی هماهنگی مجدد میان اهداف نظامی و شرایط سیاسی است. رهبرانی مانند پوتین که دچار محاسبات اشتباه شدند، پس از مواجهه با واقعیت‌های میدان جنگ، مجبور به تغییر استراتژی‌های خود شدند و این تغییرات اغلب به تأخیر می‌افتند و هزینه‌ها را افزایش می‌دهند. در نهایت، این جنگ‌ها که به‌طور اولیه به پیروزی سریع امید داشتند، در طول زمان به جنگ‌های فرسایشی و بحران‌های سیاسی تبدیل می‌شوند که حتی پیروزی در آن‌ها نیز به سختی ممکن است.

ایرانیان جهان

در ابتدا، روسیه جنگ اوکراین را به‌عنوان یک "عملیات نظامی ویژه" محدود معرفی کرد، اما به تدریج این جنگ به عنوان یک مبارزه حیاتی و دفاعی برای حفظ اعتبار و قدرت روسیه در برابر ناتو و غرب توصیف شد. این تغییر در رویکرد به این معنا بود که روسیه دیگر تنها به دنبال جلوگیری از بحران اوکراین نبود بلکه هدف اصلی آن نشان دادن توانایی‌اش برای مقاومت در برابر تحریم‌ها و حمایت‌های نظامی غرب بود.
در این وضعیت، به جای کاهش اهداف و پذیرش دشواری‌ها، روسیه تلاش‌های نظامی خود را توجیه کرد و جنگ را به شدت پیچیده‌تر کرد. با الحاق چهار استان اوکراینی و تلاش برای ایجاد دولتی سرکوب‌شده در کیف، کرملین به جای ساده‌سازی جنگ، آن را طولانی‌تر و پرهزینه‌تر کرد. این تغییرات همچنین نشان می‌دهد که در جنگ‌هایی که خوب پیش نمی‌روند، معمولاً هدف‌های جدید و پیچیده‌تری به میان می‌آید که به سختی می‌توان به آن‌ها دست یافت.
دشواری در ارزیابی پیروزی و شکست از آنجا که جنگ‌ها به‌طور معمول با امید به پیروزی سریع آغاز می‌شوند، وقتی که این پیروزی محقق نمی‌شود، کشورهای درگیر نیاز به ارزیابی مجدد از قدرت‌های واقعی دشمن و اهداف سیاسی خود دارند. در مورد جنگ اوکراین، حتی اگر روسیه بتواند برخی سرزمین‌ها را حفظ کند، نمی‌تواند تا زمانی که اوکراین به‌عنوان یک دولت مستقل و طرفدار غرب باقی بماند، پیروزی واقعی را اعلام کند.
در همین حال، اگر اوکراین توانسته باشد از سرزمین‌های خود دفاع کند و دولت عملکردی باقی بماند، حتی با کاهش سرزمین‌های تحت کنترل خود، می‌تواند به‌عنوان یک پیروزی سیاسی و استراتژیک برای خود محسوب شود. این دقیقاً همان چیزی است که روسیه نمی‌تواند در جنگ فعلی آن را به‌دست آورد.
این وضعیت مشابه با جنگ ویتنام است که در آن ایالات متحده باوجودی که پیروزی در میدان نبرد امکان‌پذیر نبود، به دلایل سیاسی و نگرانی از تضعیف اعتبار خود، به جنگ ادامه داد. روسیه اکنون در موقعیتی مشابه قرار دارد؛ آن‌ها نمی‌توانند شکست را بپذیرند، اما در عین حال نمی‌توانند به راحتی پیروزی واقعی را اعلام کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1418098/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشورِ ضامن برای توافق ایران با آمریکا معرفی شد

جزئیات دیدار مهم امروز ترامپ و نتانیاهو درباره ایران

بازداشت و اخراج دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا

ترامپ: به حماس اجازه حکمرانی در غزه را نخواهیم داد

اخراج صدها کارمند آژانس محیط‌زیست آمریکا در روز زمین

اوکراین سفیر چین در کی‌یف را احضار کرد

پزشکیان در آستانه دور سوم مذاکرات کام ترامپ را شیرین کرد

واشنگتن: کاهش تنش تجاری میان آمریکا و چین محتمل است

گواردیولا: خوشحالم چون یکی از بهترین‌های اروپا را بردیم

تکواندوکاران ایران رقبای خود را در مسابقات چین شناختند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

ترامپ عقب‌نشینی کرد/ پاول برکنار نمی‌شود

حمله جنگنده‌های آمریکایی به دو نقطه در یمن

جدیدترین اعلام موضع گروسی درباره مذاکرات ایران و آمریکا

ترامپ به توافق با چین خوش‌بین است

تغییر الگوهای مصرف جهانی تهدید صنعت فرش دستباف

سفر وزیر خارجه ایران به پکن + جزییات

واکنش پنتاگون به سرنگونی 6 پهپاد از ماه مارس

گفتگوی وزیر امور خارجه ایران با گروسی پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا

کاخ سفید: دونالد ترامپ به دنبال توافق با ایران است!

خواص روغن هسته انار برای پوست ؛ بهترین روغن ضد پیری بشناسید + طرز استفاده از روغن هسته انار

ماری کبیر سراج بیشاپینگ معاون وزارت امور خارجه آمریکا در امور افغانستان شد

پیام‌های نهفته در سفر کم سابقه وزیر دفاع عربستان به تهران/ احتمال امضای قرارداد تفاهم ایران و آمریکا در ریاض

سفر وزیر ورزش و جوانان عراق به تهران

سفر آمریکایی‌ها به ایران برای سرمایه گذاری؟

بازرگانان ازبکستان با وزیر صنعت، معدن و تجارت دیدار کردند

سرنگونی پهپاد آمریکایی در استان «حجه» یمن

گل‌های مرحله یک‌چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا 2025 به سبک لگو

اوکراین به حمایت دولت برای نوسازی صنعت فولاد نیاز دارد

اخبار اوکراین | زلنسکی: فقط پس از برقراری آتش با روسیه گفت‌وگوی مستقیم می‌کنیم

پوتین و تله‌ای که در آن افتاد؛ چین اشتباه روسیه را تکرار می‌کند؟

وزیر امور خارجه عازم چین شد

بجز مذاکره بین ایران و آمریکا باید برای ده‌ها کار دیگر برنامه داشته باشید

حمایت قطر از روند گفتگوهای میان ایران و آمریکا

حملات گسترده آمریکا به مناطق مختلف یمن

پوتین فرمان توقف جنگ را صادر کرد؟

تولید تسلا در آمریکا مختل شد

حمایت قطر از روند گفت‌وگوهای میان ایران و آمریکا

جهش نرخ طلا، افت قیمت نفت و رکود در بازار فلزات صنعتی

حملات هوایی آمریکا به یمن / مناطق مسکونی هدف قرار گرفتند

12 اقدام مهم ترامپ در 100 روز اول ریاست جمهوری/ ترامپ جهان را شگفت‌زده کرد

کاخ سفید: ترامپ خواستار توافق با ایران است

پیشنهاد پوتین برای توقف درگیری در خط مقدم جنگ

طلا رکورد تاریخی 3500 دلاری را ثبت کرد/ عواملی که باعث جهش شد

عکس | لباس ستاره‌های آمریکا بر تن حسن یزدانی

ایالات متحده و ایران ممکن است به توافق برسند زیرا هیچ یک از طرفین نمی خواهند اوضاع بیشتر متشنج شود

حملات هوایی آمریکا به یمن/مناطق مسکونی هدف قرار گرفتند

اتاق فرمان فیلترینگ کجاست؟

میهمان ویژه دنیامالی از کشور همسایه ایران

حضور دوومیدانی‌کاران ایرانی در مسابقات بصره – آفتاب نو | اخبار ورزشی

سبز شدن بورس پیام روشنی برای فعالان اقتصاد دارد/ می‌بایست با طراحی ساز و کار‌هایی مانع اثرگذاری تکانه‌های سیاسی و اقتصادی بر بازار سرمایه شویم