ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اثر توافق ایران و آمریکا بر رابطه با روسیه و چین از نگاه حقیقت پور/ آمریکا حاضر است روزی 500 میلیون دلار خسارت را بازگرداند؟ ایالات متحده آمریکا

اثر توافق ایران و آمریکا بر رابطه با روسیه و چین از نگاه حقیقت پور/ آمریکا حاضر است روزی 500 میلیون دلار خسارت را بازگرداند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نیروهای مقاومت در منطقه و نوع روابط ایران و مقاومت بعد از حصول توافق احتمالی ایران و آمریکای یکی از موارد حساسیت برانگیز در روند مذاکرات اخیر است.
در گفت و گو با خبرگزاری خبرآنلاین می گوید که مقاومت حرکت مستقلی در منطقه است و اگرچه دکترین و آموزه های خود را از انقلاب اسلامی گرفته اما توافق ایران و آمریکا تاثیری در فرم ارتباط جمهوری اسلامی و مقاومت ندارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مشاور علی لاریجانی در زمان ریاست بر مجلس دهم همچنین می گوید که روند کلی مذاکرات نشان از مثبت بودن فضا و حرکت رو به جلو است.
او تاکید دارد که باید امیدوار باشیم که مذاکره کنندگان بتوانند منافع حداکثری ایران را در ین مذاکرات تامین کنند چر که باید واقع بین بود که تامین منافع صددرصدی ممکن نیست.
حقیقت پور همچنین می گوید که سند راهبردی با روسیه و چین برای ایران ارزشمند است و دستیابی به توافق با آمریکا هیچ منافاتی با ادامه روابط موزون شرق ندارد.
مشروح گفت و گوی منصور حقیقت پور با خبرآنلاین را در ادامه بخوانید؛
******
*آقای حقیقت پور! فضای کلی مذاکرات بین ایران و آمریکا را چطور ارزیابی می کنید؟ شما در زمان انعقاد برجام در مجلس دهم حضور داشتید، تصور می کنید روند فعلی مذاکرات باید بر چه اساسی باشد تا خلاءهای موجود در توافق قبلی دوباره تکرار نشود؟
تاکید بر آغاز مذاکرات در سطح کارشناسی و البته صحبت های خود آقای عراقچی نشان می دهد که در این دو نشست روند کلی رو به جلو بود و دو طرف در مذاکرات به توافقات کلانی رسیدند. حالا نوبت آن است که گارد ریل ها برداشته شده و ریل گذاری برای حصول یک توافق صورت گیرد.
دعا کنیم تیم مذاکره کننده بتوانند به یک دستاورد در تامین منافع حداکثری دسترسی پیدا کنند. فراموش نکنیم که ما نمی توانیم منافع 100 درصد را بگیریم، مذاکرات بده و بستان است اما اگر بتوانیم حداکثر منافع را تامین کنیم یعنی به یک توافق خوب رسیده ایم.
توافق بین ایران و آمریکا منافاتی با ادامه روابط ایران با شرق ندارد *توافق احتمالی بین ایران و آمریکا چه تاثیری در فرم روابط ایران و چین و روسیه می گذارد؟ برخی طیف های سیاسی می گویند سفرهای اخیر وزیر امور خارجه به روسیه و سفر به چین می تواند بر روند مذاکرات تاثیرگذار باشد.
ما با دوستانمان در دنیا مشورت می کنیم. با چین و روسیه مشورت می کنیم، با عربستان هم مشورت کردیم آن ها در جریان برخی مسائل می گذاریم. آن ها هم با آمریکایی ها صحبت می کنند. این امری معمول است. ما سند راهبردی با چین و روسیه بستیم و این سند برای ما ارزشمند است و حتی اگر ارتباط کامل با آمریکا برقرار کنیم هیج منافاتی با این که بتوانیم متوازن ارتباط خود را با شرق داشته باشیم ندارد.

ایرانیان جهان

آمریکا می داند ایران جریان مقاومت را رها نخواهد کرد *طیفی از مخالفان مذاکره تاکید دارند که در صورت انعقاد توافقی بین ایران و آمریکا ممکن است بر وضعیت مقاومت در منطقه و نوع ارتباط ایران با مقاومت اثرگذار باشد. چقدر این دغدغه منطبق بر واقعیت است؟
مقاومت حرکت مستقلی است و اگرچه دکترین ها و آموزه های خود را از انقلاب گرفته اما روی پای خود به صورت بالغ ایستاده است. آمریکایی ها می دانند که آن ها- مقاومت- فرزندان ما هستند و ما حتما آن ها را رها نخواهیم کرد.
آمریکا باید روزی 500 میلیون دلار خسارت را به ما باز گردانند *ویتاکف در روزهای اخیر درباره موضوع غنی سازی تاکید کرد که ایران بیش از 3.6 درصد غنی سازی نیاز ندارد اما به سرعت بعد از آن همین میزان را نیز سوال برد. تصور می کنید ایران روی چه درصدی از غنی سازی باید توافق کند.
ما غنی سازی 20 درصد را برای یک و نیم میلیون انسانی می خواهیم که از داروهای مرتبط با این حوزه استفاده می کنند. ما برای نیروگاه تحقیقاتی در تهران نیازمند غنی سازی 20 درصد هستیم. آیا آن ها نیاز ما را تامین می کنند؟ قطعا خیر پس خودمان باید نیاز خودمان را تولید کنیم.
ما بعد از خروج آمریکا از برجام غنی سازی را به 60 درصد رساندیم. اگر آمریکا می خواهد غنی سازی را به میزان 3 و 5 و 6 درصد باز گردانیم باید خسارت این ضرر به ما پرداخت شود یعنی روزی 500 میلیون دلار خسارت را به ما باز گردانند تا ما به میزان 3.6 که می گویند بازگردیم.
ما خسارت دیدیم در حالی که به تعهداتمان عمل کردیم اما آن ها عمل نکردند. ما 1 و نیم میلیون انسان نیازمند دارو داریم . ما برای پیشران های خودمان در دریا و زیر دریا نیازمند 60 درصد غنی سازی هستیم و به این سوخت نیاز داریم. در تعیین درصد غنی سازی باید همه این موارد در نظر گرفته شود.
2727
کد خبر 2053022

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1418200/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ثبت جهانی باغ گلشن طبس در گرو بازسازی با هزینه چند میلیاردی

سیر تا پیاز هزینه سفر به ژاپن برای دیدن اکسپو

پانزدهمین دور گفتگوی حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران و ژاپن

قراردادهای خرید گاز روسیه ممنوع اعلام شد

ملی‌پوش ایرانی و پلاس لیگا: پای یک جام در میان است

اروپا در گفت‌وگوهای تهران _ واشنگتن کجا ایستاده است؟

دستورالعمل‌های جدید حریم خصوصی در اروپا: انقلاب در دسترسی به داده‌های بلاکچین!

اروپا در گفت‌و‌گو‌های تهران و واشنگتن کجا ایستاده است؟

رویترز: اختلافات عمیق، امید به صلح در اوکراین را کم‌رنگ کرد

اقدامات واشنگتن نقض آشکار قوانین سازمان تجارت جهانی است

زور ترامپ به چین نرسید

ترامپ از کاهش چشمگیر تعرفه‌ها بر چین خبر داد

اژه‌ای: ایران و چین می‌توانند سطح مناسبات خود را گسترش دهند

سفر به چین از هوشمندی دستگاه دیپلماسی ما است

یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان: جای ایران خالی است

جزئیات سفر وزیر امور خارجه ایران به چین از زبان خبرنگار خبرگزاری صداوسیما

لیگ والیبال قهرمانان زنان آسیا؛ 8 تیم صعودکننده مشخص شدند

عقب نشینی ترامپ مقابل چین!

ترامپ: اجازه نخواهیم داد حماس به حاکمیت خود بر نوار غزه ادامه دهد

سفر علی‌اف به پکن؛ تعمیق شراکت راهبردی چین و آذربایجان

کشورهای جهان با بیشترین تعداد ثبت اختراعات هوش مصنوعی

مبدا تمام خودروهای وارداتی به ایران اعلام شد

چین و روسیه شرکای راهبردی جمهوری اسلامی ایران هستند

رئیس دستگاه قضا: ایران و چین می‌توانند سطح مناسبات خود را گسترش دهند

شی می‌گوید تعرفه‌ها و جنگ‌های تجاری به همه کشور‌ها آسیب می‌زند

خبر فوری عراقچی درباره مذاکرات ایران و عراق

وزارت خارجه چین: از جنگ تجاری آمریکا ترسی نداریم

ایران و چین بر توسعه روابط سیاسی، اجرایی و قضایی تأکید کردند

کاپیتان تیم والیبال سایپا: جنگیدیم اما در گروه سختی بودیم

شکست ناهید کیانی مقابل مبینا نعمت‌زاده این بار در چین

دوئل مبینا - ناهید در چین جنجالی شد!

دومین شکست ناهید کیانی مقابل مبینا نعمت‌زاده این بار در چین

چین: آمریکا باید بر اساس احترام متقابل با ما گفت‌وگو کند

دستاوردهای حقوقی و قضایی سفر رئیس دستگاه قضا به چین

در رویداد اکسپو، توجه ویژه‌ای به آفریقا داشته‌ایم

حضور 2500 تاجر در رویداد ایران اکسپو 2025

فروپاشی؛ اپوزیسیون طالبان به کدام سو می‌رود؟

افغانستان در کانون توافق ضدتروریسم مسکو و اسلام‌آباد

عراقچی: گفت‌وگوها با آمریکا در مسیر درست پیش می‌رود| محتاطانه خوش‌بین هستیم

وزیر امورخارجه ایران مسیر گفتگو با آمریکا را درست قلمداد کرد

قطر: به دنبال برقراری آتش‌بس در غزه هستیم

قیمت دلار توافقی

اولین حمله موشکی یمن به شمال فلسطین اشغالی

نقش روسیه در مذاکرات ایران و آمریکا؛ گمانه‌زنی‌ها و واقعیت‌ها

ارزیابی عراقچی از گفت‌وگوها با آمریکا/ محتاطانه خوش‌بین هستیم

ترکیب تیم فنی آمریکا برای مذاکرات غیرمستقیم با ایران مشخص شد

تحولات جدید در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا

جمهوری آذربایجان و ایران پاره‌های یک پیکرند

تعجیل دولت در ارسال لایحه مربوط به معاهده بین ایران و روسیه به مجلس

درخواست چین از کره‌ برای توقف صادرات عناصر کمیاب به آمریکا