بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - طبق گزارش کارزار بینالمللی برای نابودی سلاحهای هستهای، در حال حاضر نه کشور دارای سلاحهای اتمی هستند: آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا، پاکستان، هند، اسرائیل و کره شمالی. این مسئله باعث شده تا تعداد کل کلاهکهای هستهای در جهان حدود 12,100 باشد. بیش از 9,500 کلاهک از این تعداد در انبارهای نظامی فعال قرار دارند، به این معنی که این سلاحها هر لحظه آماده بهرهبرداری هستند.
با توجه به دادههای منتشر شده از منابع رسمی، روسیه و آمریکا صاحب بیشترین تعداد سلاحهای هستهای هستند، بهطوری که روسیه حدود 5,500 و آمریکا 5,044 کلاهک هستهای در اختیار دارد که تقریباً 90٪ از مجموع سلاحهای هستهای جهان را تشکیل میدهند. کره شمالی، از جمله کشورهایی است که تعداد دقیق و همچنین سطح توان هستهای آن تاکنون مشخص نشده، اگرچه برخی برآوردها نشان میدهند که کره شمالی منابع لازم برای ساخت 40 تا 50 سلاح هستهای را در اختیار دارد.
وبسایت SlashGear اخیراً گزارشی دربارهی مدتزمانی که یک موشک روسی برای رسیدن به آمریکا نیاز دارد را منتشر کرده بود. اما اگر این بار کره شمالی یکی از موشکهایش را شلیک کند چه؟ چقدر طول میکشد تا موشکی از کره شمالی به خاک آمریکا برسد؟
چگونه یک موشک بالستیک قارهپیمای کره شمالی میتواند در عرض نیم ساعت به آمریکا برسد؟

موشک بالستیک دارای چهار مدل اصلی است که یکی از آنها مربوط به موشک بالستیک قارهپیما (ICBM) میشود. طبق مطالعهای که در سال 2023 توسط مؤسسه مهندسی سامانههای الکترونیکی پکن انجام شده (به نقل از بیزنس اینسایدر)، اگر کره شمالی یک موشک قارهپیما به سمت آمریکا شلیک کند، این موشک کمی بیش از نیم ساعت زمان لازم دارد تا به خاک آمریکا برسد.
برای انجام این مطالعه، محققان شلیک موشک هواسونگ-15 را از سونچون، شهری واقع در منطقه غرب و مرکز کره شمالی، شبیهسازی کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که این موشک در طی 33 دقیقه به کلمبیا، میزوری، میرسد. در همین حال، سیستم دفاعی آمریکا حدود 20 ثانیه پس از شلیک، قادر به شناسایی پرتاب موشکها خواهد بود.
کره شمالی از سال 2023 توانمندیهای هستهای خود را بیش از پیش تقویت کرده است. بنا به گزارش انبیسی نیوز، در اکتبر 2024 کره شمالی موشک هواسونگ-19 را آزمایش و آن را بهعنوان «قویترین موشک استراتژیک جهان» و «سیستم تسلیحاتی بهینهسازی شده» توصیف کرد.
پس از شلیک موشک هستهای کره شمالی به سمت آمریکا چه اتفاقی میافتد؟

تا چه حد به فاجعه هستهای نزدیک هستیم؟

جهت بررسی پیامدهای عمیق توسعه سلاحهای هستهای، گروهی از دانشمندانی که در پروژه منهتن مسئول ساخت بمبهای هستهای برای استفاده در ژاپن بودند، در سال 1945 نشریه بولتن دانشمندان اتمی را تأسیس کردند. این سازمان در سال 1947، ساعت آخرالزمان را ایجاد کرد که نمادی از نزدیکی بشر به نابودی است؛ زمان این ساعت هر چه به نیمهشب (که نماد پایان دنیاست) نزدیکتر شود، خطر بیشتری را نشان میدهد. فناوریهای مخرب، تهدیدات زیستی و تغییرات اقلیمی همه در ارزیابی زمان ساعت آخرالزمان نقش دارند، اما سلاحهای هستهای، اصلیترین نگرانی ساعت آخرالزمان در این ارزیابی به شمار میرود.
این مسئله نشان میدهد که بشر از هر زمان دیگری به نابودی کامل خود نزدیکتر شده است و وقتی به بدترین حوادث نظامی تاریخ که در آنها سلاحهای هستهای دخیل بودهاند نگاه میکنیم، درمیابیم که بشر در معرض تهدیدی جدی برای بقای خود قرار گرفته؛ خواه به دلیل نیتهای مخرب و ویرانگر، خواه به جهت اشتباهات و خطاهای انسانی.

+
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.
تغییر مداوم قانون ساعت رسمی؛ بیثباتی در تصمیمگیری و بیتوجهی به کارشناسی «دبلنا» بازی مبتنی بر شانس، قمار با چاشنی توهین به شعور مخاطب! طرح دریا در فقدان ساز و کار باید ها و نبایدها سریال «پایتخت»: سرگرمی ملی یا پروژه تخریب فرهنگی؟ صداوسیما؛ همراه یا مخالف پویشهای ملی؟
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1419520/